- 8 Şubat 2011
- 514
- 62
- 98
1-2 bence
3 olmamasını nedeni 3 devlete yararı var üretim artmıştır bize köylüyü soruyo
cevap c mi canım ?kızlar slmlr . . .
bi soru var aklıma takıldı . . .
aktif nufusun sektörel dağılımı bir ülkenin gelişmişliği hakkında önemli bilgiler vermektedir .
bi grafik verilmiş aynen oranları yazıyorum :
%15 tarım %35 sanayi %50 hizmet
aktif nüfusun sektörlere dağılımı gösterilen bir ülke için akşağıdakilerden hangisi söylenemez ?
a okur -yazar oranı yüksektir
b intansif (gelişmiş) tarım yapılmaktadır
c enerji türetimi azdır
d ihracatında işlenmiş maddeler fazladır
e genç nüfus azdır
ben ekliyim bari sorularımı
aşağıdakilerden hangisi islamiyetten önceki dönemdeki türk devlet yapısında hükümete verilen addır?
buyruk
budun
ayuki
toygun
kurultay
-------------------------------------------------
türk beyleri!on yıl süren tutsaklık sona ermiştir.ötükende devlet kuran atalarımızın ruhunu daha çok incitmemek,türk tanrısının daha çok öfkelendirmemek içn devleti yeniden kuracağız.devleti diriltmek içinde çin kağanına karşı mücadele başlatacağız.
bu sözlerle aşağıdakilerden hangisi anlatımaktaıdr?
kavimler göçü
mete hanın tahta çıkışı
kürşad ihtiali
uygurların mahinaizm dinini benimsemesi
türeyiş destanı
---------------------------
aşağıdaki türk devletlerinden hangisinde ülke hanedanın erkek üyelerinin ortak malıdır anlayışı uygulanmamıştır?
karahanlılar
gazneliler
büyük selçuklu
anadolu selçuklu
memlükler
----------------------------------------------
büyük selçuklu devletinde mimari eserlerin iiç süslemesinde
1.bitki
2.yazı
3.geometri
şekil ve motiflerinin hangilrinden yararlanışmıştır?
1
2
3
1-2
1-2-3
buyrun kızlar
kızlar slmlr . . .
bi soru var aklıma takıldı . . .
aktif nufusun sektörel dağılımı bir ülkenin gelişmişliği hakkında önemli bilgiler vermektedir .
bi grafik verilmiş aynen oranları yazıyorum :
%15 tarım %35 sanayi %50 hizmet
aktif nüfusun sektörlere dağılımı gösterilen bir ülke için akşağıdakilerden hangisi söylenemez ?
a okur -yazar oranı yüksektir
b intansif (gelişmiş) tarım yapılmaktadır
c enerji türetimi azdır
d ihracatında işlenmiş maddeler fazladır
e genç nüfus azdır
ben ekliyim bari sorularımı
aşağıdakilerden hangisi islamiyetten önceki dönemdeki türk devlet yapısında hükümete verilen addır?
buyruk
budun
ayuki
toygun
kurultay
-------------------------------------------------
türk beyleri!on yıl süren tutsaklık sona ermiştir.ötükende devlet kuran atalarımızın ruhunu daha çok incitmemek,türk tanrısının daha çok öfkelendirmemek içn devleti yeniden kuracağız.devleti diriltmek içinde çin kağanına karşı mücadele başlatacağız.
bu sözlerle aşağıdakilerden hangisi anlatımaktaıdr?
kavimler göçü
mete hanın tahta çıkışı
kürşad ihtiali
uygurların mahinaizm dinini benimsemesi
türeyiş destanı
---------------------------
aşağıdaki türk devletlerinden hangisinde ülke hanedanın erkek üyelerinin ortak malıdır anlayışı uygulanmamıştır?
karahanlılar
gazneliler
büyük selçuklu
anadolu selçuklu
memlükler
----------------------------------------------
büyük selçuklu devletinde mimari eserlerin iiç süslemesinde
1.bitki
2.yazı
3.geometri
şekil ve motiflerinin hangilrinden yararlanışmıştır?
1
2
3
1-2
1-2-3
buyrun kızlar
Erre hevesimi kursağımda bıraktın . . .slm kızlar . . . topiğe ilk yazan olmakta ayrı bir hissiyatmış . . .
:119:
merhaba arkadaşlar.bende kpss ye hazırlanıyorum 2010 da 87 almıştım ama bir işe yaramadı yerleşemedim belki bu sene 90 ve üzeri alabilirsem amacım bu.türkçe,coğrafya,vatandaşlık,matematik bitti benim su an bu derslerin sadece sorularını çözüyorum.tarihe yeni basladım ve direkt 19.yy gelişmelerinden basladım su an 1.dünya savasına giriş yaptım.
çalışan nüfus olgun nüfustur canım.bir ülkede gelişmekte ve ya gelişiyorsa özellikle hizmet ve sanayi sektöründe artış varsa enerji tüketimi elektirk olsun ne bilim kağıt olsun en basit örnekler mantık olarak tüketimde artacaktır .slm kızlar . . . topiğe ilk yazan olmakta ayrı bir hissiyatmış . . .
:119:
cnlar cevap enerji tüketimi azdır olacakmış bende genç nufus azdır diye düşünmüştüm çünkü hizmet sektöründe %50 lik bir çalışan var ise genç nüfus fazladır diye düşünüyorum coğrafyacının yolları göründü demek . . .
kızlar hiç unutmayınbir ülke işlenmiş madde ihraç ederse o ülke gelişmiş ve refah seviyesi yüksek sanayi ve hizmet ülkesidir. hammadde ihraç edip işlenmiş ürün satın alan ülke ise gelişmekte olan ya da genellikle geri kalmış ülkelerdir . . .
genellikle geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelerde hammaddeyi işleyecek teknik ve sanayi, gelişmiş ülkeler kadar yoktur bu nedenle bu ülkeler hep hammadde satar işlenmiş madde alır . . .
kuitim cevapları kırmızıynan belirttim :26:
kuitim sana gelen düdüklü bu mu ?bunun üst kapaktaki plastik kısımları metal ama nette aradım bulamadım . . . daha plastik kapak üretmiceklermiş çelik olucakmış o kapak aksamı ellerinde kalmadığı için bunu göndermiş olabilirler lakin sen sattli istemiştin o da ayrı bi mevzuu . . .
Erre hevesimi kursağımda bıraktın . . .
çalışan nüfus olgun nüfustur canım.bir ülkede gelişmekte ve ya gelişiyorsa özellikle hizmet ve sanayi sektöründe artış varsa enerji tüketimi elektirk olsun ne bilim kağıt olsun en basit örnekler mantık olarak tüketimde artacaktır .
cnm önlisans mısın 87 nası işe yaramadı
yok canım önlisans 2. sınıfım ama ben lise olarak girdim hatta dedilerki liseler daha kolay yerleşiyor 1 sene de uzattım önlisansı bu sene de lise olarak gireceğim ama işe yararmı bilemem.2014 teki sınava artık önlisans olarak gireceğim.
cnm önlisans mısın 87 nası işe yaramadı
yok canım önlisans 2. sınıfım ama ben lise olarak girdim hatta dedilerki liseler daha kolay yerleşiyor 1 sene de uzattım önlisansı bu sene de lise olarak gireceğim ama işe yararmı bilemem.2014 teki sınava artık önlisans olarak gireceğim.
anladım cnm . . . 2014 de giricem flan deme bence ya bu işi bu yıl bitir . . .
tarihe nasıl çalışıyorsun ?
daha geniş bir ifade ile şöyle söylüyorum canım :teşekkürler cnm . . .
hizmet nüfusu olgun nüfustur diyosun yani errre . . . genç nufus gibi yatıyo insanın aklına ama bi yanılsama galiba . . .
enerci üretimi ile zaten genç nufusta gittim geldim . . .
daha geniş bir ifade ile şöyle söylüyorum canım :
65 + yaş yaşlı nüfustur
0-14 yaş genç nüfustur
15-65 yaş olgun nufüstur.
ülkemizde yaşlı nüfus az genç nüfus fazladır ve çalışma çağındaki olgun nüfus fazladır.bir ülkenin gelişmişliği en net veren çalışan nüfusun sektörel dağılımıdır.bizde 1927 de gelişmmiş ülke durumundayken 2005 çok şükür gelişmekte olan ülkeler arasına girmisiz tarımda çalışan sayısı azalıp hizmet ve sanayide çalışan insan sayısı oranıda artıyor.özellikle hizmet sektöründe çalışan fazla olduğundan istihdam fazlalaşıyor doğal olarak ülke gelişiyor.buda olgun nüfus ile sağlanıyor
tarihe nasıl çalışıyorsun ?[/QUOTE
önce konuları okuyp anlayarak notlar alıyorum sonrada eşime anlatıyorum.ama tek kitapa bağımlı değilim çok kitap karıştırıyorum.sürekli soru çözüyorum ki gecen dönem dershaneyede gitmiştim bayagı faydası olmustu.taze bilgiler hep okuyunca hatırlıyorum hemen.
tarihe nasıl çalışıyorsun ?[/QUOTE
önce konuları okuyp anlayarak notlar alıyorum sonrada eşime anlatıyorum.ama tek kitapa bağımlı değilim çok kitap karıştırıyorum.sürekli soru çözüyorum ki gecen dönem dershaneyede gitmiştim bayagı faydası olmustu.taze bilgiler hep okuyunca hatırlıyorum hemen.
anladım cnm kolaylıklar . . . burada aklımıza takılan soruları paylaşıyoruz sende katılabilirsin bize . . .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?