kızlar ben tarih çalşırken tarih atlaslarından yararlanmak istyorum... dönemleri karşılaştrmak için.... Görsel olarak çalşarak daha kalıcı öğreniyorum. ama tarih atlası mı alsam ne alsam bilemedim??? Bana önerebleceğinz tarih atlası var mı yayınevi falan???
Osmanlı askeri sisteminde 'kapıya çıkma' deyimi aşağıdakilerden hangisi için kullanılmıştır?
a)Acemi Oğlanlar Ocağından Yeniçeri Ocağı'na geçmeye
b)Sınır boylarında düşman ülkelere akınlar düzenlemeye
c)eyalet ordusunda atlı asker olmaya
d)kapıkulu ordusundan emekliye ayrılmaya
e)istanbuldan ayrılarak taşrada görev almaya
------------
. Asagidakilerden hangisi 1. 5 Yillik Kalkinma Plani`nin uygulanmasi dahilinde kurulan isletmelerden biri degildir?
A. Maden Tetkik Arama End
B. Etibank
C. Sumerbank
D. Pasabahce Cam Fabrikasi
E. Turkiye Sanayi ve Maadin Bankasi
--------------
I. Milletvekili secimlerinin yapilma suresinin uzatilmasi
II. Cok partili sisteme gecilmesi
III. Halkin temsilcilerini dogrudan secmesi
Yukaridakilerden hangileri Ataturk`un olumunden sonra gerceklestirilmistir?
A. Yalniz I
B. Yalniz II
C. I ve II
D. II ve III
E. I, II ve III
Ataturk doneminde;
- Yerli kumastan elbise giyilmesi hakkindaki kanunun kabul edilmesi
- Turkiye Cumhuriyeti`nde bulunan her turlu sirket ve kuruluslarda islem kayitlarinin turkce tutulmasi
- Yabanci okullardaki dini isaretlerin kaldirilmasi
Asagidakilerden hangisinin amaclandiginin gostergesidir?
A. Uygulamalarda birlik saglamak
B. Sorunlari barisci yollarla cozmek
C. Ekonomide yabanci etkisini arttirmak
D. Sanayii ozendirmek
E. Sosyal esitligi saglamak
canım benimde yapamadığım sorular bunlar
ama ilginc soruları paylaşalım dedeğimiz için payliştım
anladım cnm
bazı sorular böyle resmen muattap olanı kıvrandırmak için yazılıyor yani bu hissediyebiliyor mesela yerli kumaştan kıyafet diyince asıl amaç yerli sermayeyi kalkındırmak, uygulamada birliğe ulaşmak için baya bi yol kat etmek lazımyani özellikle tarih sorularında bu yapılıyor ne kadar tahmin edilmesi zor çıkarımı imkansız soru sorarsalar sanki o yayın iyi o soru farklı halbuki orjinallikle bu çok ayrı şeyler orjinal soru öğrenciyi öğrenmeye sevk eder araştırmaya iter ıkına kıkına hazırlanmış böyle acayip garip o kadar çok soru var ki piyasada insanı soğutuyorlar başka da bir şey değil . . .
kuit şimdi sende böyle sorular sorarmışın bu kadar yazdım ya . . .
tatlım boyut yayınlar ilber ortaylı nın osmanlı atlasını veriyo sadece 7.90 kargo parası veriyosun.sabunda okyonusta var ve memnunlar bendede var güzel yani
kızlar toplaşın size cins tarih soruları buldum
kızlar yenibiriş.com dan mail gelmiş
Bir Zamanlar Osmanlı Hediye Kampanyası | Boyut Yayın Grubu
tereddütte kaldım formu doldurana ücretsiz osmanlı bilgileri adresine geliyo :26:
7 lira kargo bedeli var ama :26:
canım kaçırmışın paylaştık
sadece osmanlı eline fasukül ve osmanlı pafişahları ilk cilt gelicek sadece 7 tl kargoya ödüyosun o kadar
quiet bi de o yukarda 3 tane kitap var 3 ün den bi tanesini mi yollayacaklar??? Güzel kaliteli bişeye benzio neden bedava yolluyorlar... belki kargodan 2-3 TL falan kazanıyolardr hani bedava diyerek yine para alıyorlardr bence ama yine de çok uygun bişey:26: neden acaba?
canım sorun çıkmıyo zaten boyut yayınları bilindik bi yayın.osmanlı pafişahları atlasının ilkini gönderiyo 1500 yılına kadar olan dönemi,osmanlı fasukülünü yolluyo ki senin istediğin gibi harita üzerinde osmanlı balkan toprakları asya toprakları falan diye göstermiş.bide 3. selimin müzikleri diye yolluyo o kdar.7 tl toplamda
2 günde geliyo eline ve çok güzel kağıda basılmış.seni sonra arıyolar bğendinizmi memnunmusunz şöle kampanyamız var geri kalanıda şu kadar paraya yolluyoz istermisiniz diyolar sen hayır diyince bi daha aramıyolar
için rahat etsin bak bendekinin resimlerini çektim sana
Eki Görüntüle 443937 Eki Görüntüle 443939 Eki Görüntüle 443941 Eki Görüntüle 443943 Eki Görüntüle 443945 Eki Görüntüle 443947 Eki Görüntüle 443948
zahmet oldu cnm sağol... iyiymş...ayyy ben bu topic sayesnde kpss ile ilgili çok şey öğrendim ya quiet çok yardımseversn çok sağol
ben şahsen soğudum hep bilgi sorusu
hangi hükümdar oğlunu baskıları sonucu tahtı terk etmek zorunda kalmışıtr
2.murat
2.beyazıt
1.selim
1.süleyman
2.mehmet
soruyu gördüm atladım bu fatih sultan mehmet değil miydi ya sanki öyle bişiler okumuştum onun hayat hikayesinde
ı ı canım değil 2. beyazıt
günaydın hanımlar
günaydın kuitim
düdüklüden var mı ses seda ?
günaydın canım
yok canım ya arıyorum süreklli 7 gündür bana dönüş yapıcaklar inşallah
selam sabuncum
kızlar moralim bozuldu şu ihtiyacın +20 denemsi var ya onu yaptım türkçeden 10 yanlış çıktı yaa
rezillik sonuç sizde söliyim
gy 42 doğru 13 yanlış
gk 26 d 24 y
pğuan oalrak 69.38 çıkıyo moralim çok bozuldu
bu sefer tarih iyi yaptım coğ berbat çıktı anayasa sölemiyorum bile
hey 15 li soruları daha kolay ya bu kasmışta kasmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?