cnm sonuç -3x
öncelikle mutlak değerli ifadelerde mutlak değerin içinin pozitif mi yoksa negatif mi olduğunu belirlimeliyiz . . .
işleme geçmeden önce . . .
ilk mutlak değerli ifademiz 2x-1 ------ x sıfırdan küçük ise öğrneğin -1 diyelim ;
-2-1=-3 olacağı için mutlağın iç kısmı negatif bir ifade oldu . . . mutlak değeri her zaman pozitif biçimde dışarı çıkarmak zorunda olduğumuz için ifadeyi - ile çarparak çıkarmamız gerek ifade o zaman dışarı ; -2x+1 olarak çıktı . . . diğer mutlak ifadeleri de içinin negatif mi pozitif mi olduğunu değerlendirerek ve mutlak aralarındaki işlemlerede dikkat ederek çözebilirsin cnm . . .
sabuncuğum canım sorumu acıklamışsın canım teşekkür ederimBak böyle aklımda kalır işte çok sağol
cnm sonuç -3x
öncelikle mutlak değerli ifadelerde mutlak değerin içinin pozitif mi yoksa negatif mi olduğunu belirlimeliyiz . . .
işleme geçmeden önce . . .
ilk mutlak değerli ifademiz 2x-1 ------ x sıfırdan küçük ise öğrneğin -1 diyelim ;
-2-1=-3 olacağı için mutlağın iç kısmı negatif bir ifade oldu . . . mutlak değeri her zaman pozitif biçimde dışarı çıkarmak zorunda olduğumuz için ifadeyi - ile çarparak çıkarmamız gerek ifade o zaman dışarı ; -2x+1 olarak çıktı . . . diğer mutlak ifadeleri de içinin negatif mi pozitif mi olduğunu değerlendirerek ve mutlak aralarındaki işlemlerede dikkat ederek çözebilirsin cnm . . .
sabunnnnnnnnn evet uyguladım ve oldu canım
ben liseyi sayısal bitirdim aslında
ki bu mutlak değer vs.en kolay gelen konulardı
matematikte anlaşılmayacak konu yok
çünkü bulmacaya benzer ,kolaydır
ama ben liseden mezun olalı 19 yıl olmuş
bizim zamanımızda başarılı isen 2,5 yılda bitirebiliyordun
bende liseyi 2,5 yılda bitirmiştim
sabuncuğum ben matematik konularının mantığını anlarsam oluyor ,başka türlü matematik olmuyor ki zaten
bu kısmını anladım mutlak değerin
çok mutlu oldum sabuuuuuuuuunnnnnnnnnnn
kağıt kalem yok yanımda ama d diyorum cevaba
bu soruda 5x[SUP]4[/SUP]+3x[SUP]2[/SUP]+2x demiş ya bu 10 tabanında açılımıdır
Çözemediğim bi matematik sorum var
x>5 ve x sayısı tabanı olmak üzere 5x[SUP]4[/SUP] + 3x[SUP]2[/SUP] + 2x toplamının x tabanındaki eşiti aşağıdakilerden hangisidir ?
A) 532 B) 5302 C) 5320 D ) 50320 E)500320
Bu soruda benim anlamadığım x sayısı tabanı olmak üzere derken 5x . ... işlemi zaten x tabanına ayarlanmış mı yoksa 10luk tabanda mı biz mi ayarlıycaz falan kafam çok karıştı :26:
bence bu sorunun cevabı D... anlatma kabiliyetim pek yoktur ama deneyeyim
bu işlem zaten sayının x tabanına göre açılmış hali taban aritmetiğinde hani yapılıyor ya diyelim 5lik tabanda 124 sayısı açılırken 1 çapı 5üzeri 2, 2çarpı 5üzeri 1, 4 çarpı 5üzeri 0 bunun gibi soruda da açıp vermiş..
Evet sorunun cevabı D .Sedulu galiba limon_deryanın dediği gibi xli tabanla çözümlemişler soruda .Ay şimdi diyince farkettim evet bi on dakka uğraştığım halde anlamamıştım çözerkenSıradan bii toplama işlemi gibi işlem yapmaya çalıştım üslü xleri böldüm falan saçma sapan
günaydın kızlar
ben geldim maşallah iyi çalışmışsınız ben de iyi gezdim
bugün artık deneem çözücem konu çalışmıcam 2 hafta kaldı artık pek umudum yok nedense.2014 e daha çok çalışıcam galba yada bankada kalıcam of bilmiyorum.elimden geleni yapıyım da
eee ne var ne yok bakalım
Günaydın tatlım hosgeldin ozlettin kendiniDayımın kızının dugunu var kuaföre gittik erkenden bizim haricinizde 4 gelin daha varmış bizi aradan çıkardılar şimdi geldik eve Çalışabildiniz kadar çalış elinden geleni yap Bende şimdi tarih coğrafya çözücem bir kaç saat çalışayım aksam düğün var yarında Mevlüt var gecede Burdur'a yola çıkicaz Pazartesi gunü Burdur'da olacağız
valla bende özledim sizleri
arada girip okudum bi kaç sayfa
valla elimden geleni yapıcam artık başka çaresi yok
maşallah sen sınavdan sonra napcan okyonus kuaförden geldin ders çalışıyon azcık dinlen canım benim ya
günaydın kızlar
ben geldim maşallah iyi çalışmışsınız ben de iyi gezdim
bugün artık deneem çözücem konu çalışmıcam 2 hafta kaldı artık pek umudum yok nedense.2014 e daha çok çalışıcam galba yada bankada kalıcam of bilmiyorum.elimden geleni yapıyım da
eee ne var ne yok bakalım
Günaydın tatlım hosgeldin ozlettin kendiniDayımın kızının dugunu var kuaföre gittik erkenden bizim haricinizde 4 gelin daha varmış bizi aradan çıkardılar şimdi geldik eve Çalışabildiniz kadar çalış elinden geleni yap Bende şimdi tarih coğrafya çözücem bir kaç saat çalışayım aksam düğün var yarında Mevlüt var gecede Burdur'a yola çıkicaz Pazartesi gunü Burdur'da olacağız
günaydın cnmvalla ben daha tarh-coğrafya-vatandaşlık konu eksiklerimi bitiricem
son haftaya girincede çıkmş sorulara bkcm..
trkçe çıkmş sorulardan bakçm artk...
benmde umudum yok bu sene
günydn cnm
cici mi oldun sen şimdi
valla azmine hayranım he..
düğün müğün dinlemek yok
üstelk senin sınavn daha eylülde demi cnm ..az kendine dinlenmeye zmn ver ya..ben 3 gün full açlışınca beynm yoruluo..
Selam kızlar.Valla okyanustaki azme hayranım maşallah diyeyım . Guit sen denemelerde kaç net yapıyorsun. Bence umutsuzluga düşme
Selam kızlar.Valla okyanustaki azme hayranım maşallah diyeyım . Guit sen denemelerde kaç net yapıyorsun. Bence umutsuzluga düşme
aslında tırsmak değil ama telaş yapıyorum işte ya lisansta kimbilir kaç kişi var
kızlar bu arada tencerem kargoya verilmiş bugün haber verdiler ayrıca ürün istenmiş
hoşgeldim canım
gözün aydın
tenceren geliyor
sorum var
sadri bir işi basrinin 2 katı günde kadrinin 3 kati günde bitiriyor
hep beraber 2 gün çalıştıktan sonra sadri işten ayrılıyor
basri ve kadri beraber 4 gün daha çalıştıktan sonra iş bitiyor
eğer sadri bu işi tek başına yapsaydı
bu işi kaç günde bitirebilirdi
cevap 7 arkadaşlar
ben çozmeye çalıştım
ama bazı yerlerde işlem hatası mı yapıyorum anlamadım
bir çözüm yoluma bakın lütfen
sadri 6v
basri 3v
kadri 2v günde yapıyor
(1/6v+1/3v+1/2v)*2=12/6v
sadri işten ayrılıyor
basri ve kadri yapmaya 4 gün daha devam ediyor ve iş bitiyor
(1/3v+1/2v)*4=20/6v işin tamamı
eğen basri tek yapsaydı bu işi
1/6v*x=20/6v den 20 buluyorum ben
cevap 7 olacak ama
ama siz başka yollardan buluyorsunuz dur belki
siz nasıl çözersiniz bu soruyu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?