2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

cnm hiç sorulacak konu dağılımını inceledin mi ? kılavuzda geometriyle ilgili bak ne demiş ;d) Temel geometri bilgilerinden yararlanma geometriden temel kuralları bildiğin taktirde bulmaca gibi çözebileceğin formatta kpss önlisans geometri soruları . . . matematik açığını geometriyle kapatabilirsin . . .

kılavuzda bu cnm ;
http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60186/h/2012kpssortonlisanskilavuz.pdf

cnm selam o zaman sık sık gir cnm yapamadığın soruları paylaş bizimle ve birlikte değerlendirelim cnm . . . inan kalıcılığı daha fazla olur hem bizim hem senin için çok faydalı olur . . .

Günaydın KPSS yoldaslarim

okim

Arkadaşlar Balıkesir'e yeni taşındım lütfen kurs konusunda tavsiye bekliyorum yardımcı olurmusunuz?

cnm balıkesirden kimse yok sanırım topikte . . . istersen internetten araştır . . .

hayırlı olsun cnm . . .

X KÜÇÜK 0 İSE
|2X-1|-|1-X|+|-2X|
SONUÇ KAÇTIR

cnm sonuç -3x

öncelikle mutlak değerli ifadelerde mutlak değerin içinin pozitif mi yoksa negatif mi olduğunu belirlimeliyiz . . .

işleme geçmeden önce . . .

ilk mutlak değerli ifademiz 2x-1 ------ x sıfırdan küçük ise öğrneğin -1 diyelim ;
-2-1=-3 olacağı için mutlağın iç kısmı negatif bir ifade oldu . . . mutlak değeri her zaman pozitif biçimde dışarı çıkarmak zorunda olduğumuz için ifadeyi - ile çarparak çıkarmamız gerek ifade o zaman dışarı ; -2x+1 olarak çıktı . . . diğer mutlak ifadeleri de içinin negatif mi pozitif mi olduğunu değerlendirerek ve mutlak aralarındaki işlemlerede dikkat ederek çözebilirsin cnm . . .

;( panik oldum ne yapacağımı bilmez haldeyim sen nasılsın canım

Hayirlisi olsun canım ins. Emeginin karşılığını alırsın Allah hepimizin yardımcısı olsun bende annemlerdeyim temizlik yaptık şimdi tarih testi coZuyorum Yarın dayımın kızının dugunu var öyle esimle 20'gun gezicez

tam araya tatil iyi olmuş canım :) stres atarsın ne güzel inşallah bende gidebilirim bu sene pek bi ihtimal yok ama ...

Kizlar size güzel bir soru buldum

1. Volkan'ın goller
2.karstik goller
3.buzul goller
4.tektonik goller
5.yapay goller

Kestel,avlan,Sulla,salda golleri yukarıda numaralanmis kümelerden hangisinde yer alır?
A)1
B)2
C)3
D)4
E)5

cevap 1 mi canim

karstik cnm hatta elmalı da var bu grupta . . . volkanik göller çıldır van nazik erçek balık vs. . . bunlar karstik . . .

Ben daha dün çalıştığım halde bu konuyu bilemedim.Ezberlemek çok zor dünya kadar dağ göl akarsu var :18::18: off çok zor çok

Çözemediğim bi matematik sorum var
x>5 ve x sayısı tabanı olmak üzere 5x[SUP]4[/SUP] + 3x[SUP]2[/SUP] + 2x toplamının x tabanındaki eşiti aşağıdakilerden hangisidir ?
A) 532 B) 5302 C) 5320 D ) 50320 E)500320

Bu soruda benim anlamadığım x sayısı tabanı olmak üzere derken 5x . ... işlemi zaten x tabanına ayarlanmış mı yoksa 10luk tabanda mı biz mi ayarlıycaz falan kafam çok karıştı :26:

kağıt kalem yok yanımda ama d diyorum cevaba

bu soruda 5x[SUP]4[/SUP]+3x[SUP]2[/SUP]+2x demiş ya bu 10 tabanında açılımıdır

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…