evet 915
valla canım şimdilik bu kadar bide bi soru daha vardı bu çözdüğünün altında b li vardı ya.ama yarına kesin bulurum cins sorular![]()
tamam canım ^^ devam edelim yarına. iyi geceler...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet 915
valla canım şimdilik bu kadar bide bi soru daha vardı bu çözdüğünün altında b li vardı ya.ama yarına kesin bulurum cins sorular![]()
tamam canım ^^ devam edelim yarına. iyi geceler...
ufak bi detayı olan soru daha ben yanıldı bunun cevabında
(2a-3)!/(2a-4)!< 3 eşitsizliğini sağlayan a nın kaç farklı doğal sayı değeri vardır?
kolay gelsin kızlar![]()
sadece bir değer vardır canım:)
o da: 2
canımcım cvp 1 diorum işte ben 1 tane değer var o değerde:2..![]()
a<3 çıkıor oarya kadar tamam değilmi?
ondan sonera dpğal sayı dior 0,1,2 bu da tamam
fakat 0 ve 1 olmuyor bence çünkü faktöüyelin içi (-) olmaz..
beden bu kadar:)
son cvbım 3 mü?:):)
ya quietcım burda soru paylaşımı çok güzel aynı facedeki gibi online kpss grubu varya ona katıldınmı bu arada?
arada bakıorum ona ben..
tarih coğ soruları da çözleim ya süper olur çözmediğimiz püf noktalı vs soruları daha yarrlı olur topic bence:)
ben biraz daha beklyiyim diyodum ama dün sawokala başladık sorulara
ben bulduğum cins soruları eklicem eleyici nitelikte olanları.
facede yararlı bulmuyorum canım ya.çok fazla kişi varya bide tam anlamıyla çalışanların eklediğini düşünüyorum.sadece sru eklmek adına ekleniyo.önemli olan böle sorular çözüp paylaşmak bence![]()
cevabı sölüyorum kızlar o zman cevap "0"![]()
ufak bi detayı olan soru daha ben yanıldı bunun cevabında
(2a-3)!/(2a-4)!< 3 eşitsizliğini sağlayan a nın kaç farklı doğal sayı değeri vardır?
kolay gelsin kızlar![]()
canım şimdi çözüm yolu şu
(2a-3)! =(2a-3).(2a-4)! dir
denklemde yerine yazınca kaln şunlar olur (2a-3)<3
burdan 2a<6 olur ve a nın alabileceği tek rakam 2 dir çünkü faktöriyel içi - olamaz.
kilit nokta şu a nın kaç farklı doğal sayı değeri vardır?
bir değer aldığı için 0 farklı değer almış olur.eğer a 2 tane değer almış olsaydı 1 farklı değer almış olurdu
çok sinir bozucu dimi![]()