2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

kızlar tartışmlalı bi soru yardım :7:
1.taş ve mermerlerden heykel
2.altın ve demir gibi madenlerden silah
3.ahşap malzemeden mutfak gereçleri
hangileri islamiyet öncesi dönemde türklerin uğraşları arasıdna gösterilebilr ?

1
2
3
1-2
1-2-3

E mı acaba :ssz:Tarih kalan yerlerinde tekrar ettim sorulara geciyorum:10:

doğru canım ama neden e :23:

Heykelciğim gelişmemişti ama İslamiyet incesinde balballar vardı mezar tası öldürdüğü kisi sayısı kadar dikiyorlardı silah zaten vardı savaşçı ruhları olduğu için mutfak eletleride vardı kalıntılarda çıkıyordu yerleşik hayatları olmadıgı için Tahir öğütte aletleri fln vardı :31:

Heykelciğim gelişmemişti ama İslamiyet incesinde balballar vardı mezar tası öldürdüğü kisi sayısı kadar dikiyorlardı silah zaten vardı savaşçı ruhları olduğu için mutfak eletleride vardı kalıntılarda çıkıyordu yerleşik hayatları olmadıgı için Tahir öğütte aletleri fln vardı :31:

ben mutfak aletlerine takıldım.ahşaptan diyo ahşap olması için oyma bilmem ne olmalı onun için ağaç lazım bide bunlar göçebe değilmiydi yaaa :27:
karıştı iyice :25:

ben mutfak aletlerine takıldım.ahşaptan diyo ahşap olması için oyma bilmem ne olmalı onun için ağaç lazım bide bunlar göçebe değilmiydi yaaa :27:

Canım bunlar göçebe oldukları için ve hayvancılıkla geçindikleri için otlak agaclik cayır çimende yasıyorlardı hayvanları otlatiyorlrdi a çağda ağaç neden olmasın :26:Dağlık ot olmayan yerlerde geçimlerini saglayamazlardi hayvanlar ac kalırdı :ssz:

Canım bunlar göçebe oldukları için ve hayvancılıkla geçindikleri için otlak agaclik cayır çimende yasıyorlardı hayvanları otlatiyorlrdi a çağda ağaç neden olmasın :26:Dağlık ot olmayan yerlerde geçimlerini saglayamazlardi hayvanlar ac kalırdı :ssz:

tamma orasıda ama ahşap diyo ya o zman sorulma tarzı yanlış ahşap diyince direkt marangozluk geliyo akla.ee marangozluk için yerleşik hayat olmalı ama bunlar göçebe :10:

bi soru daha :8:
1.kervansaray
2.imarethane
3.tersane
selçuklular döneminde inşa edilen yapılardan jangileri sosyal devlet olgusuna ve sosyal yardımlaşmaya karkı sağladığı söylenebilir?
1
2
3
1-2
2-3

1.kervansaray
2.imarethane
3.tersane
selçuklular döneminde inşa edilen yapılardan jangileri sosyal devlet olgusuna ve sosyal yardımlaşmaya karkı sağladığı söylenebilir?
1
2
3
1-2
2-3
aslında hepisi sanki :26:

kızlar tartışmlalı bi soru yardım :7:
1.taş ve mermerlerden heykel
2.altın ve demir gibi madenlerden silah
3.ahşap malzemeden mutfak gereçleri
hangileri islamiyet öncesi dönemde türklerin uğraşları arasıdna gösterilebilr ?

1
2
3
1-2
1-2-3

bencede e
islam önce si hepsi kullanıldı ondan

ama yaşamak için kap yemek yemek için yine kap lazım
bunları yapmak için de marangozluğa gerek yok
bir pıçak alır oyar kakar yapar

bende buğün 1 konu tekrar ettm tarıh ten

madecilik gelişmiş
hatta türklere altay ın madencileri deniliyormuş

kuşum cevap 12 nası buldun

ilk başta nasıl açıcam diyo insan ama faktöriyeldeki tek kural soruyu bitiriyo canım :34:
faktöriyel - olamaz :52::52:
soruda (a-10)! ve (10-a)! var yani a10 olabilir başka ihtimal yok :9:
0! =1 dir.
diğerleri (13-10)!=3! olur burdan 6
(10-7)! =3! burdanda 6
paydalar 1 olur 6+6 =12 :52::52::52:

ama yaşamak için kap yemek yemek için yine kap lazım
bunları yapmak için de marangozluğa gerek yok
bir pıçak alır oyar kakar yapar

bende buğün 1 konu tekrar ettm tarıh ten

madecilik gelişmiş
hatta türklere altay ın madencileri deniliyormuş

matangozluk diyince aklım neler gitti benim direkt torna olayına daldım :52::52:

ilk başta nasıl açıcam diyo insan ama faktöriyeldeki tek kural soruyu bitiriyo canım :34:
faktöriyel - olamaz :52::52:
soruda (a-10)! ve (10-a)! var yani a10 olabilir başka ihtimal yok :9:
0! =1 dir.
diğerleri (13-10)!=3! olur burdan 6
(10-7)! =3! burdanda 6
paydalar 1 olur 6+6 =12 :52::52::52:

aman yarebbimmm ne kolay yaptın

! - olmaz

ondan a sayısını 10 aldın mecbur

sonrada uyguladın yanii

:27::52:

1.kervansaray
2.imarethane
3.tersane
1
2
3
1-2
2-3

bu so ru ne pek i

ben yanlız 1 2 diyorum
yanı d

tamma orasıda ama ahşap diyo ya o zman sorulma tarzı yanlış ahşap diyince direkt marangozluk geliyo akla.ee marangozluk için yerleşik hayat olmalı ama bunlar göçebe :10:

selam kızlar . Ahşap olması hafif taşınabılir olmasını akla getirir . Göcebe yaşamdayken araç gereçlerin hafif olması gerekir kı kolay tasınsın.

aman yarebbimmm ne kolay yaptın

! - olmaz

ondan a sayısını 10 aldın mecbur

sonrada uyguladın yanii

:27::52:

aynen canım 11 alsan 10-11 den -1 olucak 9 alsan 9-10 dan yine -1 olucak o yüzden 10 :27::27:
unutma matta ne kadar zor ve karışık olarka görünürse çözümü o kadar basittir :34:

Back
X