2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

İki gün önce çalıştığım konuyu bile unutuvermişim .Tekrar şart oluyor .Kolay gelsin sana da canım :126:

Saol canım sanada kolay gelsin çok çabuk unutuluyor konular bitti geometri bakicam arada türkce mat tarih anayasa coğrafya hergün birkaç konu tekrar edip soru çözücem anayasa yeni bitti daha oturmadı çok yanlışım cikiyor:31:

kızlarrr denemelerınızde hız kazanmaya bakın benım 10-15 dk normalda artan zaman kpss de yetmedı en az bı 15 dk daha lazımdı :( yanı en az 15 dk mumkunse 30 dk :) zaman arttırmaya bakın kı denemelerde artan zamanı kpss de kullanırsın :( yetmedı vaktım hala ıcımmm yanıyorrr :(((((

Benimde bi 15 dk. falan kalıyor evde yaptığımda elimi daha çabuk tutturayım o zaman ki sınavdaki hızımda ona göre ayarlanır.

Bende bugün vat. ve coğ. bol soru çözmeyi düşünüyorum akşamda biraz dinlendikten sonra türkçe bol soru, şimdilik herkese kolay gelsin arkadaşlar ...

Kizlar su soruya bakabilirmisiniz mantığını anlayamadım sorunun :26:

420 koltuklu bir sinema salonunun x sayıda koltuğuna oturuldugunda x+20 sayıda koltuk , y sayıda koltuğuna oturuldugunda y-40 sayıda koltuk bos kalıyor.Buna göre x+y toplamı kaçtır? Cevap 430 olacakmis

Kizlar su soruya bakabilirmisiniz mantığını anlayamadım sorunun :26:

420 koltuklu bir sinema salonunun x sayıda koltuğuna oturuldugunda x+20 sayıda koltuk , y sayıda koltuğuna oturuldugunda y-40 sayıda koltuk bos kalıyor.Buna göre x+y toplamı kaçtır? Cevap 430 olacakmis

şimdi şöyle ki sinemada x koltuğa otur x+20 si boş yani toplam koltuk sayısı 2x+20 = 420 bu birinci denklem.
y sayıda koltuğa oturunca y-40 kalıyor. yani 2y-40=420 bu da ikinci denklem. toplam koltuk sayısı sabit 420 değişmiyor ama 1. ve 2. denklemi birbirine eşitleyemem çünkü x ve y birbirinden ayrı sayılar.
sonuç olarak bu iki denklemi alt alta yazıyorum.

2x+20=420
2y-40=420 ikisini bir topluyorum

2x+2y-20=840
2x+2y=860
x+y=430

şimdi şöyle ki sinemada x koltuğa otur x+20 si boş yani toplam koltuk sayısı 2x+20 = 420 bu birinci denklem.
y sayıda koltuğa oturunca y-40 kalıyor. yani 2y-40=420 bu da ikinci denklem. toplam koltuk sayısı sabit 420 değişmiyor ama 1. ve 2. denklemi birbirine eşitleyemem çünkü x ve y birbirinden ayrı sayılar.
sonuç olarak bu iki denklemi alt alta yazıyorum.

2x+20=420
2y-40=420 ikisini bir topluyorum

2x+2y-20=840
2x+2y=860
x+y=430

Saol canım ben hepsini 420 ye eşitlerimiz koltuk sayısı diye ayri ayri olacakmış ondan cikmadi:ssz:

Kızlar benim de tarih sorularım var.
Hangisi Osmanlının 1. dünya savaşı sırasında ittifak grubunda yer almasının nedenleri arasında gösterilemez?
a. yunanistanın itilaf grubunda savaşa girmesi
b.daha önce itilaf grubuna yapılan müracatın kabul edilmemesi
diğer şıklar değil zaten cevap A tamam doğru ama osmanlı itilaf devletlerine bizi de alın diye başvurmuş mu gerçekten :26:

Hangisi Osmanlının 1. dünya savaşı sırasında ittifak grubunda yer almasının nedenleri arasında gösterilemez?
diğer şıklar değil zaten cevap A tamam doğru ama osmanlı itilaf devletlerine bizi de alın diye başvurmuş mu gerçekten :26:

Osmanlı Alman hayranıydi daha önce başvurmuş olabilir o yüzden :26:

itilaf grubuna başvurmuş olabilir çünkü son anda ittifak devletine giriyor. ermeniler itilaf devletlerine katılıyor. osmanlı da çıkarlarını korumak için almanyanın yanında savaşa dahil oluyor

arkedeşler 1. dünya savaşından önce ingiltere (başı çeken) ruslarıda osmanlı uzerınde serbest bırakmıstı yanı osmanlıyı parcalama amacları vardı dünya savasındada zaten amaclardan bırı osmanlıyı bolusmek paylasmak parcalamk vs amacları vardı aşagıda kı paragraf acıklıyor bıraz ;)

Üçlü İtilaf grubu, Osmanlı Devleti ile ittifak yapmaya sıcak bakmamakta, Osmanlı Devleti’nin ittifak yapmak zorunda bırakıldığı Üçlü İttifak grubuna dahil olmak ise Osmanlı Devletine sıcak gelmemektedir. Osmanlı Devleti’nin Üçlü İtilaf devletlerine ayrı ayrı yaptığı ittifak tekliflerini reddedilmesi, Osmanlı Devletini yalnız kalmamak için Almanya’nın dahil olduğu Üçlü İttifak ile anlaşmaya mecbur etmiştir.

Merhaba, Vat. çözmek yerine deneme yaptım üstüne 180 coğ. çözdüm şimdi biraz dinleniyorum. Deneme de berbattı bu arada :(

s.a ALLAH rızası için biri anlatabilirmi şu aşağıdaki saçam soruyu.
1 kişi anlattı ama ben anlamakla ısrar ettim.
neden:S
neden çarpmasın yapıoz kimi kime benzetioz $185963_291837380924212_1590001400_n.webp

s.a ALLAH rızası için biri anlatabilirmi şu aşağıdaki saçam soruyu.
1 kişi anlattı ama ben anlamakla ısrar ettim.
neden:S
neden çarpmasın yapıoz kimi kime benzetiozEki Görüntüle 476340

canım en kuçuk değer hangısı bakıyoruz hepsini ona benzetmeye calısıyoruz en kucuk değer n! değeridir o zaman hepsini ona benzeteceğiz resimde yaptım yanlış değilse:) doğal sayı dediği için 0 veya 0 dan buyuk olacak 0 veremeyız cunku cözumsuz olur.$31072012.webp

geç oldu ama anladım:D
mantık şı imiş megerse

22!+21! için
22.21! +21! burdan geliyormuş.d

Back
X