2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

tuvalet eğitimine başlamak niyetlisiydim fakat bizim küçük adam hazır değil farkedince erteledim, şu yaz günleri pişecek totosu bezin içinde ama ypacak bir şey yok

Nasılsınız bakalım biz iyi sayılırız artık tatile girdik. Kızımla takılıyoruz evde.Dün tuvalet eğitimine başladım ama sonra erteledim önce kendisi oturmak istiyordu sonra oturmak istemedi. Altına yaptıkça ağladı. Çok üzüldüm çok sakin olduğum halde neden bu kadar tedirgin oldu anlamadım akşam üzeri de ateşi çıkınca eşiimle biraz ertelemeye karar verdik. Tuvalet eğitimi veren anneler neler yaptınız aşama aşama yazar mısınız?
Gece ne yaptınız lazımlıkla mı kolay adaptörle mi(mesela bizimki adaptör istemedi) ne kadar sürede bir wc ye tuttunuz falan. Bir kaç hafta sonra tekrar deneyeceğim bakalım bence çocukluğun en zor evresi

selamlarr:)
talay gelmiş cok sevindim, cocuklarin iyi olmasina çok sevindim cnm..sende rahatmissin oh ne güzel. .

ben çok yoğunum hiç giremez oldum buraya:(evde hala netim yok ondanda yazamiyorum..
gectigimz persembe meleğim antekyeye geldi:)) çoook güzel bir gün geçirdik:) iyiki tanidim seni canim arkadasim ve tabiki yakisikli damadim mahirim:) kivir kivir saclari, cenesindeki gamzesiyle yolda herkesin dikkatini cekiyodu kuzum benim..biraz annesini yoruyodu ama olsun meleğim alışmış :)) enistemiz de cok konuskan sicak kanliydi:) benim kocayla kafalari uyuştu, hatta melegimle benim dedikodumu bile yaptilar kuzzulkurt onlara:)

başka ne anlatayim bilemedim:) kizlar iyiler çok şükür. .cerenin okul meselesi kafami kurcaliyo, tekrar anaokulunami gitsin yoksa 1.sinifmi karar veremiyorum, eylulde 63 aylik olacak ama herkes küçük diyo. .
Çağlam herzamanki gibi bazen cok akilli bazen kuduruk:)
bugün havuzu doldurduk 1 saat sudan cikmadilar..insallah hastalanmazlar..
ben biraz kilo almisim:)) göbek elden gidiyo:))

kujum nerdesin aklima geldi merak ediyorum..
hepinizi kojaman öptüm

CNm benim bizde çok mutlu olduk sizleri gördüğümüze harika bir misafirperverlik oldu çok tşk ediyoruz ..
Kocalar evt çok ısındılar birbirine malum erkek milleti al birini vur öbürüne :))) neyse biz çoçukların yanında durdukça onlara da meydan kaldı konuştukça konuştular ;)) güzel unutulmaz bir gün geçirdik sayenizde herşey süperdi hele bize sunulan sofrayı hiç unutamam herşey çok enfes ve lezizdi ..Hatay da çok güzel bir şehir çok beğendik sizler gibi sıcacıkdı :16:
Îyiki gelmişiz iyiki sizleri tanıdık çok memnun olduk sizleride mutlaka bekliyoruz ..

umarım herkes iyidir...tuvalet eğitimini ne yaptınız kızlar..ben ramazanın 1 inden beri uğraşıyorum..yani bugün 6.gün...daha konuşamadığı için çiş diyemiyor tabiki...ilk defa dün akşam pipisini tutarak geldi...bu şekilde çişini haber verdi ve 3 defa peşpeşe buşekilde çişini tuvalete yaptı...geceleri uyuyunca bezliyorum haberi olmadan ve 2 gün sabah kalkınca kakasını beze yaptı..wc ye daha hiç yapmadı...şimdiki esas sıkıntım bu sabah bezi kuruydu..az önce uyuttum ve bugün hiç çişini yapmadı yani hep tuttu...bu saate kadar yapmaması bi tuhaf geldi bana da...bu iyi kötü mü anlayamadım...bi fikri tecrübesi olan varsa yardım lütfen...

Hello herkese ne diyim başka geldik yine ingiltereye bakalım nereye kadar sabır taşımız dayanacak .. Türkiye'deki her anımız güzeldi , sevdiklerimizle beraber bol bol eğlendik özlem giderdik .. Çok şükür sağsalim gittik geldik artık önümüzdeki günlere bakacaz .. İngiltere iki gündür sıcak yapıyor 27 derece ev dışarısında 25 derece burda bu sıcaklık yetiyor pişirmeye malum burası büyük ada sıcağın azı bile kafi geliyor .. Her neyse ben zaman bulursam resim yüklücem inş . Bize sevgili Talatdan gelen hediyelerimizi daha paylaşamadık inş onlarıda paylaşırım ..

Eee daha ne var ne yok .. Mutlu şekerim seni göremiyoruz daha gel arada bir olmaz mı ..

umarım herkes iyidir...tuvalet eğitimini ne yaptınız kızlar..ben ramazanın 1 inden beri uğraşıyorum..yani bugün 6.gün...daha konuşamadığı için çiş diyemiyor tabiki...ilk defa dün akşam pipisini tutarak geldi...bu şekilde çişini haber verdi ve 3 defa peşpeşe buşekilde çişini tuvalete yaptı...geceleri uyuyunca bezliyorum haberi olmadan ve 2 gün sabah kalkınca kakasını beze yaptı..wc ye daha hiç yapmadı...şimdiki esas sıkıntım bu sabah bezi kuruydu..az önce uyuttum ve bugün hiç çişini yapmadı yani hep tuttu...bu saate kadar yapmaması bi tuhaf geldi bana da...bu iyi kötü mü anlayamadım...bi fikri tecrübesi olan varsa yardım lütfen...

benim oğlanın wc eğitimi de aldığım "hayır olmaz :19:" cevabıyla sona erdi :ssz: ama sizinkinin çişini tutması tanıdık geldi. bir sabah oğlumun bezini kupkuru bulmuştum :53: akşam 8:30 dan sabah 6:30'a kadar tutabilmişti :53:

çok uzun bi aradan sonra herkese merhaba tuvalet eğitimi konuşulmuş. 2 ay oldu bezi bırakalı ama halen unutup kaçırdığı oluyor bazende bilerek halının üstüne yapıyo:) uyurken bezliyrm doktorumuz gece bezi bırakmak iç,in erken dedi. ramazan bayram tatil geçsın o zamana daha da büyür diye düşüğnüyrm. benm ufaklık artık büyüdü. çok güzel uzun cümleler kuruyo şarkılar söylüyo her yere tırmalıyo kendi başına yemek yiyo. uyku muz ise hala vasat. çok uyanıyor. bazı geceler çiş e gidiyo. :)) büyüyo yani kuzularımız. el ele heryere gidiyoruz. markete parka ev gezmelerine iş yerime bile:) bu aralar en büyük zevki balkon süpürüp yıkamak. :nazar:

CNm biz daha wc eğitimine giriş yapamadık mahir bugünlerde herşeye hayır diyor zaten Türkiye'de iken öğrendiği bir kaç kelimeden biride hayır oldu .. Herşeye hayır diye cevap veren kuduruk bir oğlum var bu yüzden sizin durumunuz hakkında birşey söyleyemiyeceğim fakat burda wc ye alışan çoçuklarımız var umarım annelerden bir cevap alabilirsiniz ..
Bildiğim kadarı ile Ece,çağla ve mira wc eğitimini başarılı ile tamamladılar ;))

CNm biz daha wc eğitimine giriş yapamadık mahir bugünlerde herşeye hayır diyor zaten Türkiye'de iken öğrendiği bir kaç kelimeden biride hayır oldu .. Herşeye hayır diye cevap veren kuduruk bir oğlum var bu yüzden sizin durumunuz hakkında birşey söyleyemiyeceğim fakat burda wc ye alışan çoçuklarımız var umarım annelerden bir cevap alabilirsiniz ..
Bildiğim kadarı ile Ece,çağla ve mira wc eğitimini başarılı ile tamamladılar ;))

dün bir arkadaşımla konuştum. erkek çocukları wc eğitimini biraz daha geç alıyorlarmış :ssz: kendimi bu şekilde teselli ediyorum :17:

benim oğlanın wc eğitimi de aldığım "hayır olmaz :19:" cevabıyla sona erdi :ssz: ama sizinkinin çişini tutması tanıdık geldi. bir sabah oğlumun bezini kupkuru bulmuştum :53: akşam 8:30 dan sabah 6:30'a kadar tutabilmişti :53:

dün bir arkadaşımla konuştum. erkek çocukları wc eğitimini biraz daha geç alıyorlarmış :ssz: kendimi bu şekilde teselli ediyorum :17:

Bizim Mahir'in herşeyi geç olduğu için öyle çok beklenti içinde değilim ne yalan söylüyüm :(( sağlık olsun diyelim eninde sonunda öğrenecekler nasılsa dimi ..benim tesellimde bu yönde gayri !

Slm kızlarr.
Hayırlı cumalar ve hayırlı ramazanlar herkese :3:
Nasılsınız görüşmeyeli ?...Forum epey sakin görünüyor.Sanırım herkesler tatilde veya tatil modunda :))
Biz iyiz çok şükür.Babamızın okulunun tatile girmesi bizim için pek de hayırlı olmadı.Babasını az görmeye alışan kayra bu durum karşısında ne yapacağını şaşırıyor.Babayla bütün gün oyun oynamak istiyor.Ne yemek yiyor ne doğru dürüst uyku uyuyor.Özellikle son 3 gündür zombi gibi geziyorum çünkü bebeklik döneminde olduğu gibi saat başı uyanıp baba diye ağlıyor.Sabah 8e kadar uyuyan çocuk 6da babaaaa diye uyanmaya başladı.Bütün bunların üstüne bir de sahura kalkınca hem aç hem uykusuz hem de çooook agresif oluyorummmm :47:

Kızlar benim oğlan çok yemek seçiyor.Sulu yemekleri bir türlü sevdiremedim.Çorba çeşitlerinide istemiyor.Sürekli makarna-pilav-krep-haşlanmış patates ve köfte tarzı yiyecekler istiyor.Karpuz favori meyvemiz.
Sizlerde de var mı böyle yemek seçme durumu?

Emzik bıraktırmaya hala başlayamadım :24:. Var mı hala emzik emen bebişler ??

Çiş olayı ise ayrı bir kabus.Gece sabaha kadar uyandıkca su istiyor.Vermeyince kıyameti koparıyor,verince ise sabaha kadar bezi doluyor.
Herhalde çocukluğun en zor evresi bez bırakma dönemi olsa gerek :18:
Lazımlığı beğenmiyor,adaptörün deliği büyük geldiği için üzerinde otururken düşme korkusu yaşıyor.Yer tuvaletinde ise su ile oynamak istiyor.
Napcaz böyle bilmiyorummm :51:

herkeze hayırlı ramazanlarrr
gecen hafta zor bir sürecten gectik enesim 40 derece ateslerle yanıp hastaneye kostuk igne yazıldı kaka testi için saatlerce bekledik Allahtan onda bişey cıkmadı ama kanında mikrop cıktı
şimdi iiyiyiz ama sinirliyiz herkeze vuruyoruz cıglık atıyoruz sürekli
bir ara bez bıraktırmaya kalkıstım ama hastalanıp ve kakaya alısamayınca bıraktım
bugun tekrar basladım hakkımızda hayırlısı
bez işide sabır işi
oruc tutanları RABBİM kabul eylesin
ben tutmasamda iştahım yok hiç kilo almadım doktorum bundan sonra her aya 2 kilo alacaksın dedi
biliyorsunuz sezeryan sonrası normal dogum yapmak istiyorum ama yaptıran yok
sanırım sezeryan olcam
sizler nasılsınz canlarım :16:

Kızlar benim oğlan çok yemek seçiyor.Sulu yemekleri bir türlü sevdiremedim.Çorba çeşitlerinide istemiyor.Sürekli makarna-pilav-krep-haşlanmış patates ve köfte tarzı yiyecekler istiyor.Karpuz favori meyvemiz.

biizm ki de 1 yaşından beri yemek seçiyor :ssz: tavuk-et-pilav-makarna-krep-çeşitli çorbalar-mısır şeklinde bir favori listesi var. sebze yemeklerini hiç sevmiyor ve içlerindeki eti ayıklıyor :51: kendim de sebzeleri pek tercih etmediğimden, hamileliğimde 9 ay boyunca kuzu şiş ve kaburga yediğimden, çocuğumdaki bu meyle pek şaşmadım :9: zaten, favori listesinde de ihtiyacı olan herşey var. krebi biraz sebzeli yaparız, makarnaya da bezelye koyduk mu yeterli sebzeyi yemiş olacaktır diye düşünüyorum. ama deli gibi mısır yiyiyor. hani tokken bile bir haşlanmış mısır verseniz, hayatında ilk defa yiyiyor gibi saldırıyor. çok endişeleniyorum :18:

gecen hafta zor bir sürecten gectik enesim 40 derece ateslerle yanıp hastaneye kostuk igne yazıldı kaka testi için saatlerce bekledik Allahtan onda bişey cıkmadı ama kanında mikrop cıktı
bir ara bez bıraktırmaya kalkıstım ama hastalanıp ve kakaya alısamayınca bıraktım
bez işide sabır işi
ben tutmasamda iştahım yok hiç kilo almadım doktorum bundan sonra her aya 2 kilo alacaksın dedi
sanırım sezeryan olcam

hoşgeldiniz beykoz hanım, demek Enes ateşlendi :26:geçen hafta bizim oğlan da aniden atelendi ama 2 gece sadece. sonra birden normale döndü :16: yok doktora gitmedik. üstünü başını soyup, bezle yatırınca geçti çok şükür :16:

bez olayı dediğiniz gibi sabır işi. ben de sabırlıyım ve bekliyorum :19: anne-oğuldan kim önce pes ederse yenilecek :9:

son 2 yıldır (Orhan Cemal doğduktan sonra yani) orucu aşırı kolay tutuyorum. yani iftarı ve sahuru çok hafif yaparak, hoplaya zıplaya tutuyorum. lab.daki işlerim de ağır oysaki :26:bunun altından birşey çıkacak diye çok tırsıyorum :18: dünyadaki bütün iyiliklerimin karşılığını burda kolay oruç şeklinde alıp, öbür tarafta çıtır çıtır yanmaktan korkuyorum anacığım :18:

bizden haberler böyle... bebeğinizin elbise rengi belli oldu mu acaba :26:

bez işide sabır işi
sanırım sezeryan olcam

Geçmiş olsun çok üzüldüm ateşlenmesine hay Allah yazın böyle bir durum olması üzücü umarım bir daha olmaz Rabbim şifa olsun inş kuzulara ..
Sen nasılsın CNm kızımız nasıl iyi mi annesi ;)) iyi bak güzelime olur mu inş onuda görmek nasip olur .. Isim ne düşündünüz var mı düşündüğünüz ..

Slm kızlarr.
Hayırlı cumalar ve hayırlı ramazanlar herkese :3:
Nasılsınız görüşmeyeli ?...Forum epey sakin görünüyor.Sanırım herkesler tatilde veya tatil modunda :))
Biz iyiz çok şükür.Babamızın okulunun tatile girmesi bizim için pek de hayırlı olmadı.Babasını az görmeye alışan kayra bu durum karşısında ne yapacağını şaşırıyor.Babayla bütün gün oyun oynamak istiyor.Ne yemek yiyor ne doğru dürüst uyku uyuyor.Özellikle son 3 gündür zombi gibi geziyorum çünkü bebeklik döneminde olduğu gibi saat başı uyanıp baba diye ağlıyor.Sabah 8e kadar uyuyan çocuk 6da babaaaa diye uyanmaya başladı.Bütün bunların üstüne bir de sahura kalkınca hem aç hem uykusuz hem de çooook agresif oluyorummmm :47:

Emzik bıraktırmaya hala başlayamadım :24:. Var mı hala emzik emen bebişler ??

Çiş olayı ise ayrı bir kabus.Gece sabaha kadar uyandıkca su istiyor.Vermeyince kıyameti koparıyor,verince ise sabaha kadar bezi doluyor.
Herhalde çocukluğun en zor evresi bez bırakma dönemi olsa gerek :18:
Lazımlığı beğenmiyor,adaptörün deliği büyük geldiği için üzerinde otururken düşme korkusu yaşıyor.Yer tuvaletinde ise su ile oynamak istiyor.
Napcaz böyle bilmiyorummm :51:

Bizimkide seçer de pek yemekle alakası olmadığı için bıkmadan usanmadan herşeyi vererek teklifte bulunmaktan vazgeçmedik.. bizdede ne sabır varmış ama dimi .. Ben şöyle yapıyorum yoğurdu çok seviyor bu yüzden yediremedikleri yoğurtla kariştirip veriyorum CNm .. Şu krep işini hiç denemedim tarif verirsiniz bende denemek isterim ..

hoşgeldiniz beykoz hanım, demek Enes ateşlendi :26:geçen hafta bizim oğlan da aniden atelendi ama 2 gece sadece. sonra birden normale döndü :16: yok doktora gitmedik. üstünü başını soyup, bezle yatırınca geçti çok şükür :16:

bez olayı dediğiniz gibi sabır işi. ben de sabırlıyım ve bekliyorum :19: anne-oğuldan kim önce pes ederse yenilecek :9:

son 2 yıldır (Orhan Cemal doğduktan sonra yani) orucu aşırı kolay tutuyorum. yani iftarı ve sahuru çok hafif yaparak, hoplaya zıplaya tutuyorum. lab.daki işlerim de ağır oysaki :26:bunun altından birşey çıkacak diye çok tırsıyorum :18: dünyadaki bütün iyiliklerimin karşılığını burda kolay oruç şeklinde alıp, öbür tarafta çıtır çıtır yanmaktan korkuyorum anacığım :18:

bizden haberler böyle... bebeğinizin elbise rengi belli oldu mu acaba :26:

evet pembe elbise rengi :49:
enesin ishalide vardı ve sanclı aglamaları bende ilk oldugunda herseyi denedim düstü tekrar cıktı bu olay 3 kez olup 40ları bulunca gitmemek sacmalık olurdu ve kanında mikrop oldugundan antibiyotik falan iyi gelmemiş igne yazdı ve kendine geldi pasam :ssz:
sen bebek yapmıonmuuu cnm :27:

Geçmiş olsun çok üzüldüm ateşlenmesine hay Allah yazın böyle bir durum olması üzücü umarım bir daha olmaz Rabbim şifa olsun inş kuzulara ..
Sen nasılsın CNm kızımız nasıl iyi mi annesi ;)) iyi bak güzelime olur mu inş onuda görmek nasip olur .. Isim ne düşündünüz var mı düşündüğünüz ..

iyiyiz cok sükür enesten bişey anlamıyoruum zaman geciyor :49:
inş canım resmini paylascam kısmetse isim su kesin olacak basına bir isim bakıyorum :29:

Back
X