İlk hamileliğime 65 kilo ile başlayıp 82 kilo ile doğuma giren bir anne olarak,
doğum sonrasında 2-3 ay içerisinde 65 kiloya tekrar kavuştuğumu
ama süt vermek adına yemekten kesmeyerek yeniden kilo alıp 68 kiloya çıktığımı belirtmek isterim..
İkinci yani bu hamileliğimde ise 68 kilo ile başlayıp şu an 70 kiloyu gördümü söyleyebilirim..
Tek temennim rekorumu egale etmek yani
82 kiloyu aşmak istemiyorum.. 
Ama tabi önümüzde uzun bir süreç var ve kilo alımı açısından durumumun nasıl gelişeceğini zaman gösterecek..
Şimdiden birşey söylemek kendi adıma yersiz.. Çünkü öyle anlar geliyor ki,
bir tepsi şerbetli tatlının içine elinizi daldıra daldıra yiyesiniz gelebiliyor.. Ve daha neler neler..

Ama çocuğum doğduktan sonra tek isteğim
60 kiloya inmek tabiki süt verme işlemimiz bittiğinde
Evlendiğimde 55'tim.. Ve o günlerimi hafifliğimi çok özlüyorum..
Bu arada artık normal pantolonlarıma olmuyorum..
Bikini bölgesi çok sıkmaya başladı..
İlk hamile kaldığımda direk karnımın büyüyeceğini düşünmüştüm..
Ama öyle olmuyormuş öğrendim.. Kasıklardan başlıyoruz büyümeye.. Pantolonlarım popoma girse bile fermuarı kapattığımda inanılmaz sıkıyor..
Daha rahat olmak adına hamile pantolonlarımı çıkarttım.. Onları giyiniyorum..
Doğum sonrası çalışma konusuna gelince, ben ilk doğumumdan sonra çalışmamayı tercih ettim.. (Doğum paramı, tazminatımı ve işsizlik maaşımı aldım..)
13,5 aylık bir kızım var.. Ve şimdi Nisan annesi olmaya adayım..
Biri 3 biri 5 yaşına gelince tekrar çalışma hayatına dönmek istiyorum..
Çalışan bir kadın olarak evde oturmak inanın çok stresli ve zor.. Çocuk kolay büyütülmüyor ve aynı zamanda ev kolay dönmüyor..
Ama çocuklarımız için değeceğini düşünerek ve maddi açıdan da Allah'a şükür yetecek kadar olduğunu bilerek
eşimle beraber böyle bir karar aldık.. Hem kira ödüyoruz hem de ev taksiti ödüyoruz.. Biraz zor oluyor ama idare etmeye çalışıyoruz..
Annesi tarafından ve bir başkası tarafından büyütülen çocuklarda inanın gözle görülür bir fark oluyor..
Ama herkesin hayat şartları ve koşulları farklı.. Seçimlerde buna göre farklılıklar gösterecektir..
Allah herkesin gönlüne göre versin..