2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar dün akşam banyo yaparken karnımın bi tarafı sertleşti banyoda hiç öle olmamıştım bu ne ki dedim yaa herşey bi kıl kapıyoruz artık
sizde banyoda oldu mu hiç :ssz: bide artık ayaktayken falan sertleşme oluyor karnımda sanki toplanıyor gibi bi tarafa ya :emir_bebek:

canım bu haftalarda normalmiş benimde 33+3 ten beri var banyoda gezerken yemekten sonra oluyo özellikle uyurken daha çok oluyor, ben de hatta düzenli kasılma bile olmuştu p.tesi günü. doktor doğurabilirsin dedi NST sonucuna göre, ama ertesi günkü NST normal çıktı, kasılmalar azalmış ama sertleşmeler var hala, kontrolünde doktorun NST isteyecektir, sıklaşırsa da bir görün derim doktoruna ben..

canım bu haftalarda normalmiş benimde 33+3 ten beri var banyoda gezerken yemekten sonra oluyo özellikle uyurken daha çok oluyor, ben de hatta düzenli kasılma bile olmuştu p.tesi günü. doktor doğurabilirsin dedi NST sonucuna göre, ama ertesi günkü NST normal çıktı, kasılmalar azalmış ama sertleşmeler var hala, kontrolünde doktorun NST isteyecektir, sıklaşırsa da bir görün derim doktoruna ben..

teşekkürler cvp için...evet yarın kontrolüm var cnm yarın bi sorayım..bu hafta sıklaştı bende :emir_bebek:

27 martta 37 haftamı dolduruyorum.belki 1 hafta önce ayrılırım diyordum ama şuan 2 hafta önce bile ayrılabilirim.böyle ağrı görmedim.dururken yok ama eğildiğimde kıyamet kopuyor.umarım menüsküs falan değildir.yarın kontrolüm var doktorada bir sorayım geçmezse zaten ortopediye gitmem şart.nazar değdirdim kendi kendime yaaaa...:43::43::43::43:

canım çok geçmiş olsun,umarım önemli bişey değildir,atlatırsın bi an önce

kızlar dün akşam banyo yaparken karnımın bi tarafı sertleşti banyoda hiç öle olmamıştım bu ne ki dedim yaa herşey bi kıl kapıyoruz artık
sizde banyoda oldu mu hiç :ssz: bide artık ayaktayken falan sertleşme oluyor karnımda sanki toplanıyor gibi bi tarafa ya :emir_bebek:

canım yaaa ben sana cvp yazcaktım unuttum:17::17: öğlen yoğurt yemiştim çok fena uyku bastı bana,gözümü zor açıyorum,ben hiç banyoda hissetmedim,ayaktayken sertleşme oluyo ama özellikle banyoda hissetmedim,anammmmm çok kötü oldum bi çay içiyim bari belki açılırım:23::23::23:

canım yaaa ben sana cvp yazcaktım unuttum:17::17: öğlen yoğurt yemiştim çok fena uyku bastı bana,gözümü zor açıyorum,ben hiç banyoda hissetmedim,ayaktayken sertleşme oluyo ama özellikle banyoda hissetmedim,anammmmm çok kötü oldum bi çay içiyim bari belki açılırım:23::23::23:

olsun bebem önemli diil :54:
tonum gene ıslanmış ya off :17: bi sabah olsun bunları heeeppp dr.sorcam :44:

bnm 34. 0 da çıktı canım benim yaa onuda hanş erken doğum durumundan gitmiştim ya o zaman ortaya çıktı 2 gün öncesinde başlamıştı ben misafirlerime uyuz oldum sanmıştım :)

inşallah canım çok sağol ssk yarın aktif ilaç 82 tl dediler alamadım bu gün:( yarn sağlık ocağında yazdırıcam artık. ayakaltlarım ve el içlşerim fena sonra üste kayıyor sonra tüm vucudum evet gündüz çok çok az gece oldummu uykular yasak valla o yaralar kaşınıor kaşşıorum tekrar yara oluoır ya ağlıorum acıdaaan:(:(:biri ast 128 alt 296 22 şubatta yapılmış tahlil 2 hafta olmuş tam işte aynı kaşıntı artmadı da azalmadı da ama bi ara bitti gibi oldu tekrar döndü işte olcak gibi değil bide sezeryan kein artık sorun olmaasın diye başlamak zorundayım tekrar test istmedi ilaca başla kesilir büyük ihtimal dedi 14 gün var işte tam doğuma kullandıktan sonra anestezi için bakılcak ya zati tahlillere o yüzden bakmadı sanırım anca düşer zaten 10 gün değl mi ?

değerlern ilaçla normale gelirse doktorun erken doğurtmayabilir canım,şimdiden bunu düşünme,zaten 37. hafta bitti mi erken doğum diye bişi olmaz,zamanında doğmuş olur,senin yapacağın 1 hafta sonra falan ilacı kullanınca tahlil yaptırıp takip etmek,değerler 600-700 lerde olanlar vardı okuduğum forumlarda,sağ salim doğum yapmışlar,hiç bi yerde bundan dolayı bebeğimi kaybettim diye bişi okumadım,doktorun zaten risk olur olmaz müdahale eder,ki senin değerler benden bile düşük,içini ferah tut,ilaca başla zaten kaşıntının azaldığını hissedersin 1 hafta içinde,o kşaıntıya bu ilaçtan başka bi çözüm yok malesef,kandaki safra azaldıkça kaşıntı da azalıyo merak etme,geçmiş olsun tatlım:49:

amiin canım benim amiiin valla bu gün günü belli oldu ya içim rahatladı deim o zaman hazırlıklarımı ona göre yapıorum yap tamam dedi. 39.1 günlük olmuş oluo 22 martta erkende almamaış oluo erken alır dedim ama almadı ii de yapğtı ama nts deki hemşire de şişmiş heryerin 2 3 güne doğurursun bu günde olabilir dedi ama kale almadım pek :D çünkü 34 den beri doğuruom daha doğuruomö artık korkma kendine dikkat et ilacını da kullan gerisini de allaha bırak korkularda sorun yapıo insanda artık çekemioruz zati stres vs hiiiç gerek yok korma sen cnm bnm bak bnm miginin daa yüksek çıkmış senden ama gördüğün gibi ço kşükür sorun yok ben çekerimn boşver kullanmim demiştim ma sezertyan kein oldu artık o yüzde n düşürmek zoruondayım mecburen sen kç haftalıksın bu arada

bazı hamileelrde daha 24. haftada falan başlayabilyomuş kolestaz,onlar daha riskli mesela,30 dan sonra görülmesi bebeğin gelişimin tamamlaması açısından artı bizim için,bazı forumlarda 24. haftada değerleri 200-300 leri bulan hamileler vardı,buna da şükür demek gerek,ben de doktoruma bunu öğrenmeden önce kaşıntı olursa olsun ama altında inşallah bi şey çıkmasın demiştim ama kaşıntı da seni uyaran bişiymiş sonuçta,iyi ki çözümü var,çözümsüz olsa üzülürdüm ama şu anda ben de stres yapmama taraftarıyım,sağlıkla doğururuz inşallah:nazar:

Merhaba hanımlar..
Herkes iyidir inş. bebişlerde..
Bende kısmetse Mayıs annesi olacağım inş.
Size sormak istediğim bazı sorular var..Tecrübenize dayanarak yardımcı olursanız sevinirim..
Dün doktor kontrolündeydik. Bebeğim baş aşağı pozisyonunu almış? Sizce normal mi tekrar dönme gibi bir durum olur mu acaba? Birde doktorum bana baskı yapıyor rahme ayakta kalma temizlik vs. yapma dedi. Benimde zaten bu baskıyı karnımın altındaki ağrıdan hissediyordum..Şimdi gözüm korktu..Aranızda bu durumu yaşayan oldu mu? Baskı yapması normal mi??? çalışıyorum işim masa başında beni yorayacak türden değil...Bu ay sonunda 32+1 olacağım.Doktorum 2 hafta sonra tekrar çağırdı..Çalışır raporu alabilecek miyim çok merak ediyorum..İnş. sorunsuzca 38.39. haftalara kadar gelirim dua edin kıslar :43:

ben de 28 de muayeneye gittiğimde dönmüştü bebeğim hala da öyle,doktoruma sormuştum ters döner mi diye,o kadar kolay dönemez,%20 olasılık dedi,büyük ihtimalle en rahat ettiği pozisyonu bulmuştur dönmez dedi,rahim armut şeklinde olduğundan kafa aşağıda olunca gövdeye daha geniş yer kalıoymuş,ondan bebekler kafa aşağıda daha rahat edermiş,öyle dedi,şu anda da kafa aşağıda benim bebişin,ama muayenelerde bana rahme baskı yapıyo vs hiç bişi demedi,ama bende o haftalarda ağrı falan olmuyodu,artık bu haftadan itibaren çok yürürsem ya da yorulursam kasıklarda ağrı hissediyorum bebeğin ağırlığından,doktorun iş yapma dediyse dinle yapma bence,belki duruşundan dolayı baskı yapıyordur,ama endişelenme,zaten erken doğum tehdidin olsa dpoktorun hazırlıklı ol,erken doğurabilirsin derdi,sen sadece kendini fazzla yorma,inşallah sağlıkla kucağına alırsın:nazar:

sağol canım,heleki 9 aylık hamileyken çocuğun ishali,kusmasıyla uğrşmak ölün gibi ama anne olunca katlanıyosun:ssz:
offff bilmiom yaaa,bana sanki alttan kontrol etcekmiş gibi gelio bu gitmemde nedense:26:
ben bi de ilk defa kuaföre gitcem,hamileyken ayıp olurmu bilemiom:ssz:

işin zor tatlım yaa,benimde 2. ama cinsiyeti farklı yinede kıskanacak gibi gelior..aslında bi pedagogdan yardım alsan daha iyi..benimki bpek sorun etmiyor hatta bi alışverişe çıktığımızda kardeşime şunu da alalım bunuda alalım die diretiyor:1:
mesela geçenlerde lcw'deydik ona pantolon kardeşine patik aldık..birde kırmızı papyon aldım oğluma ve dedimki kardeşin doğduğunda seni yakışıklı görsün bir sevindi anlatamam,herkese söylüyo kardeşim doğunca papyon takcm die:1:

ayyy ben ilk defa gidiiiceemmm gösenayyyy...nasıl açcamm kıızııım yaaa:18::18::27:
anlatsana biraz nasıl alıo,nasıl oluo:26:

slm canım,aynen banada öleee...havada kötüü napsakki:ssz:

bak canım nasıl accagını ben anlatım sana :27::27: donu cıkarıyon sonra yataga uzanıyorsun sonra baslıyo bayan sir işlemine sonra ç diyo acıyon ayır diyo ayırıyorsun :52::52::52::52::52::52: ay sana yazarken yarıldım gulmekten neden ben hiç utanmıyorum ya bole seylerden :24: ilk defa gittigim birine bile rahatlıkla acabiliyorum .. sen bosuna stres yapıyon kendıne canım onlar okadar alıskın ki gormeye o gozle gormuyorlar zaten :52::52::52:

bak canım nasıl accagını ben anlatım sana :27::27: donu cıkarıyon sonra yataga uzanıyorsun sonra baslıyo bayan sir işlemine sonra ç diyo acıyon ayır diyo ayırıyorsun :52::52::52::52::52::52: ay sana yazarken yarıldım gulmekten neden ben hiç utanmıyorum ya bole seylerden :24: ilk defa gittigim birine bile rahatlıkla acabiliyorum .. sen bosuna stres yapıyon kendıne canım onlar okadar alıskın ki gormeye o gozle gormuyorlar zaten :52::52::52:

sen yazarken gülmüşsün bende okurken :1:
insan alışıyo ya aça aça şimdi aç deseler açıcam o duruma geldim valla geçen sene nisanda düşük yapmıştım nerdeyse hep açık gezcektim :17: :1::1:

bebem ya ben de utanırım ama hiiç ağdayla almadım....canım çok yanar diye korkuyorum ya da kasılırım sancı gelir falan diye endişe ediyorum :18:
galiba ben hiç ağdayla alamıcam :ssz:

yok lolly be ben senin kadar açamıyom :1::1::1: canım yaa benim normalde acımazdı çok şimdi resmen terler akıyo herbiyerimden,senin nasıl acıyomu çok:37::37:

iyide görmeden nasıl yapıyosunuz,ben yapamıyom öyle aynayla falanda yapamıyom:50::50::50::50:

valla geçecem aynanın karşısına başlayacam yolmaya :1:
ben zaten jiletle alıyom alt tarafları. oralara aynen devam..

bebem ya ben de utanırım ama hiiç ağdayla almadım....canım çok yanar diye korkuyorum ya da kasılırım sancı gelir falan diye endişe ediyorum :18:
galiba ben hiç ağdayla alamıcam :ssz:

ben de ağdayla almaycm. korkuyore:18:
ben alt bölgeye kadar hep eldivenle ya da makineyle alırım zaten.
iyice alt tarafları da jilet vuruyom..
2 gün geçmediği sürece sıkıntı yok..
hep diyom ya suyum gelse bile banyoda alcam soluğu temizlenmek için:1::1:

bazı hamileelrde daha 24. haftada falan başlayabilyomuş kolestaz,onlar daha riskli mesela,30 dan sonra görülmesi bebeğin gelişimin tamamlaması açısından artı bizim için,bazı forumlarda 24. haftada değerleri 200-300 leri bulan hamileler vardı,buna da şükür demek gerek,ben de doktoruma bunu öğrenmeden önce kaşıntı olursa olsun ama altında inşallah bi şey çıkmasın demiştim ama kaşıntı da seni uyaran bişiymiş sonuçta,iyi ki çözümü var,çözümsüz olsa üzülürdüm ama şu anda ben de stres yapmama taraftarıyım,sağlıkla doğururuz inşallah:nazar:

değerlern ilaçla normale gelirse doktorun erken doğurtmayabilir canım,şimdiden bunu düşünme,zaten 37. hafta bitti mi erken doğum diye bişi olmaz,zamanında doğmuş olur,senin yapacağın 1 hafta sonra falan ilacı kullanınca tahlil yaptırıp takip etmek,değerler 600-700 lerde olanlar vardı okuduğum forumlarda,sağ salim doğum yapmışlar,hiç bi yerde bundan dolayı bebeğimi kaybettim diye bişi okumadım,doktorun zaten risk olur olmaz müdahale eder,ki senin değerler benden bile düşük,içini ferah tut,ilaca başla zaten kaşıntının azaldığını hissedersin 1 hafta içinde,o kşaıntıya bu ilaçtan başka bi çözüm yok malesef,kandaki safra azaldıkça kaşıntı da azalıyo merak etme,geçmiş olsun tatlım:49:

canımm çok sağol şimdi sağlık ocağına gidioruz annemle ilacı yazdırayımda yarın alayım bu gün yine aktif olmamaış sgk :( zati her hafta nts ve ultrasona bakılıyor benimki artık erken doğum riskim bitti 37. 2 günlüğüz şükür. 2 hafta sonra doğumum gerçekleşecek işte gününden 6 gün önce olacak çok değil şükür ki. atlattım o kötü günleri şimdi işte düşüreyim değrleri de sıkıntı olmasın amelyat sonrası normal şansım kalmadı bebeğim malesef geçti bile çoktan sınırı ama babasının sülalesi de aynı 4 üstü hepsi napalım sağlık olsun onun sağlığı herşeyden değerliş benim için onu riske atamam tıbbi neden olmasa asla seni sezeryana almama diyor doktorum da. napalım böylesi daha hayırlı belkide geçmişi gelince okuyacağım öpüorum hepiniz:54::54::54::54::54:

ya millet burda yazıyomuş meğer ben de diyom nerde bu millettt
gülşah var ya alemsin haa aç diyo açıyosun heheeee
nassı yapıyonuz yaa ben beceremiyom açamya çok unatıyom
dilşahın da dediği gibi soluğu banyoda almadan doktora gidemiyom gidemiycem dee :50:

ya millet burda yazıyomuş meğer ben de diyom nerde bu millettt
gülşah var ya alemsin haa aç diyo açıyosun heheeee
nassı yapıyonuz yaa ben beceremiyom açamya çok unatıyom
dilşahın da dediği gibi soluğu banyoda almadan doktora gidemiyom gidemiycem dee :50:

aynen kumsalım yaa bu akşam bi yoklamam lazım orayı :17: :1::1: malum yarın oğluşu görcem :emir_bebek:
ama çok şiddetli sancım gelirse diyorum o zaman ne yapacam nasıl alacam onları yaa :17::17:

aynen kumsalım yaa bu akşam bi yoklamam lazım orayı :17: :1::1: malum yarın oğluşu görcem :emir_bebek:
ama çok şiddetli sancım gelirse diyorum o zaman ne yapacam nasıl alacam onları yaa :17::17:

inşallah sancın duştan sonra gelir:1::1:
ben eşime şimdiden tembihliyom suyum falan gelirse hç panik ypma diye..
bil ki 1 saate evden çıkacağız ona göre diyom:1:
duş al+giyin+ saçını jölele anca yani:1:

Dr den geliyoruz .kızım 34+2 de 2500 gr olmuş .haftalık çağırdı plasenta yaşlanması başlamış onu takip Edicek eğer yaşlanma artarsa erken alicakmis bebeği en geç 37 haftalık Mart'ın sonu...hepimizin hakkında hayırlısı olsun

Back
X