• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Ahhh canm ahhh agda yapabilsem hic jiletle ugrasirmiym.onceden beri jilet kullaniyorm ben malesef.agda yapmaya kalksam acillik olurm heralde acidan:))
Bu arada 1 gun var sadece seninle aramizda.bakalim hangimiz once pirtlicak.normalmi olacak dogumun??

bilmiorum ki ikisindende korkuorum ...kime sorsam farklı cvp verior sezeryan ii diyen var normal ii diyen var ilk doğum olcak benmde bilmiorum en isi doktora bıraktım bende suniden korkuorum ama duyduklarımdan:18:
bnm ara ara sancım oluo bakalım ne kladar dayancak oluşummmmm:))) bakalım hangimizinki hızlı :22:

canım ben 2 sini de kullanıyorum ama tam tersi kabızlık yaşıyorum, özellikle ferrum fort ciddi bir şekilde kabız yapıyor. Bence ya yediklerinden ya da üşütmeden kaynaklı olabilir. Bana doktor özellikle ferrum fortu almam gerektiğini söylemişti. Geçmiş olsun canım, yoğurt ye o da ishali kesiyor

Ben Ferrum forta 6. ayımda başladım. Normalde tuvalete çok düzenli çıkarım ilk başladığımda 2-3 gün hafif kabız gibi oldum düzenim şaştı sonra hemen düzeldi ve aylardır bir sıkıntı yaşamıyordum. Yoğurt çok bol yiyorum saol canım.

ben ferrum fortu da eleviti de kullanıorum ama eleviti düzenli kullanmıyorum kullansam ii olacak ama unutuyorum
ferrum fortu kansız olduğum için doğumdan sonra bile bi kaç ay kullanacakmışım öyle söylediler
açıkçası onlardan mı bilmiyorum ama kabız olmadım pek normal geliyo arada bi isal gibi olsada hani çok fenayım isal olmuşum diye hiç düşünmedim.
ama bünyeden bünyeyede değişebilir dr unu arayıp sorsan daha ii olur arama şansın varsa

Ben de çok fena olmadım ama hani biraz ishal yapacak bişeyler yesem fena olacak gibiyim karnımda sırtımda bir hassasiyet var ve bu dönemde ishal olmak beni korkutuyor. Doktorumu arama şansım var aslında ama bugün yeni başladı yarınki durumuma bakıp aramayı düşünüyorum artık.

Merhaba canım...
Bende ferrum fort ve elevit kullanıyorum.Günde 1 tane demir hapı aldığım zamanlar hergün düzenli wc ye çıkıyordum.
Geçen ay kanım düşünce günde 2 tane düzenli kullanmaya başladım ve şuan günde 3-4 kere çıkıyorum wc ye ve hep hafif ishal gibiyim.
Ben de düşünmeye başladım artık acaba demir hapı mı yapıyor yoksa elevit mi yapıyor diye...

Ya ben de yediklerimi düşünüyorum ishal yapıcak birşey yemedim üşüttüğümü de sanmıyorum. İlacı kesince düzelip başlayınca yine bozulunca ona bağladım belki de yanılıyorum. 2 tane çokmuş ya seninki ilaçtan olabilir. Çünkü gerçekten bağırsakları etkiliyorlar.

canım bu aralar salgın var herhalde herkes ishal ben elevit ve ferrum kullanıyorum ferrumu bırakmıyorum ama eleviti gün aşırı alıyorua ma beni ishal yapmadı bence haplar yapmamıştır ayaklarını falan üşütmüş olabilir misin kahveye limon sıkmak da iyi geliyo canım bi dene istersen

Belki dediğin gibi salgın varsa sebze meyveden geçen birşey olabilir. üşütmüşüm gibi gelmiyor. Kahve limon normalde bende işe yaramamıştı daha önceki denememde ama yine denerim saol canım. Normalde çok hassas bir bünyem var kesin hamileliğim boyunca grip falan olurum diyordum. Maşallah 35. haftaya kadar sıfır hastalıkla geldim:nazar:
Şimdi son dk golü olmaz umarım bu durum ve hemen iyileşirim.

Sonunda hastane valizimide hazirladm.artk rahat rahat dogurabilirim:))kizlar bisey sorucam bebek icin 2 takim kiyafet koydum yetermi siZce.yurtdisindayim burda ole hastane cikisi filan yok.2 battaniye sarmak icin,2 corap,baslik,6 tane bez,islak mendil.bu kadar azmi olmus sizce.
Sampuan ve havlu koymadim cunku yikatmayi dusunmuyorm hastanede.uzmanlar dogduktan sonra hemen yikamayi tavsiye etmiyor.vucudunu saran kremsi bir sey varya adi vernix.o cok faydaliymis vucud icin.Butun vucudun emmesi gerekiyomus.bide gobek dusmedende yikamak iyi degilmis enfeksiyon kapmamasi icin

Maşallah dün yıkadın herşeyi bugün ütüledin çantanı bile hazırladın. Benim günler sürmüştü :)

Bebek için 2 takım kıyafet az bence. Çünkü alt değiştirirken mama yerken hemen batırabiliyorlar. Bence 4 takım almalısın zaten küçücükler yer kaplamazlar. Bez de az almışsın. Benim sezaryen olacak 20 tane koydum. 2 gün hastanede kalacağımız için. 2 tane önlük de koy istersen.

Kızlar ben 3-4 gün önce bağırsaklarımı bozdum 1 gün sürdü ama iyileşmek için çok dikkat ettim o gün yağlı hiçbirşey yemedim patates ve muzla geçirdim neredeyse günümü ve ertesi gün düzeldim. O gün demir hapı da içmedim belki o da etkiler diye. Düzelince demir hapına yeniden başladım şimdi yine bozmuşum bağırsakları acaba demir hapı yapıyor olabilir mi ya da elevit? Aylardır içiyorum hiçbir yan etkisi olmadı ama farklı birşeyde yemiyorum acaba ilaç fazlamı gelmeye başladı diyorum. Aranızda Ferrum fort ya da elevitten dolayı ishal durumu yaşayan var mı? Almaya 1 hafta falan ara versem olur mu? Doktorlarınız doğuma kadar mutlaka almanız gerekiyor gibi birşey dedi mi?

canım ben eleviti 4.ayda bıraktım.kan ilacı ise bende aksine bağırsak tembelliği yaptı.üşütmediğin sürece sorun yok bence düzelirsin inşallah.bence bu haftalarda kabız olmak daha fena bir durum.ben sürekli yaşıyorum çok zor.geçmiş olsun

bilmiorum ki ikisindende korkuorum ...kime sorsam farklı cvp verior sezeryan ii diyen var normal ii diyen var ilk doğum olcak benmde bilmiorum en isi doktora bıraktım bende suniden korkuorum ama duyduklarımdan:18:
bnm ara ara sancım oluo bakalım ne kladar dayancak oluşummmmm:))) bakalım hangimizinki hızlı :22:

Canm hayirlisi hakkimizda.ben allahtan birsey olmazsa normal dusunuyorm.bakalim gorucez...normal gibisi yok bence.korku bendede var ama korkunun ecele faydasi yok!:))

Maşallah dün yıkadın herşeyi bugün ütüledin çantanı bile hazırladın. Benim günler sürmüştü :)

Bebek için 2 takım kıyafet az bence. Çünkü alt değiştirirken mama yerken hemen batırabiliyorlar. Bence 4 takım almalısın zaten küçücükler yer kaplamazlar. Bez de az almışsın. Benim sezaryen olacak 20 tane koydum. 2 gün hastanede kalacağımız için. 2 tane önlük de koy istersen.

Dun gece ruyamda suyumun geldigini ve benim hic bir seyimin hazir olmadigini gorunce canim hemen butun herseyi hazir ettim.kafam rahat simdi.
Demek 2 takim az olur.dogumum normal olursa ins 1 gun kalacagim yeter diye dusunmustm.ama genede 2 takim daha koyaym tedbiren.bide onluk ne isi yaricak.bebek battaniyeye sarili olmucakmi

Son düzenleme:
Dun gece ruyamda suyumun geldigini ve benim hic bir seyimin hazir olmadigini gorunce canim hemen butun herseyi hazir ettim.kafam rahat simdi.
Demek 2 takim az olur.normal olursa ins 1 gun kalacagim yeter diye dusunmustm.ama genede 2 takim daha koyaym tedbiren.bide onluk ne isi yaricak.bebek battaniyeye sarili olmucakmi

Mama yedirmek durumunda kalırsan üstü batmasın diye önlük kullanırsın.

selam kızlar nasılsınzı?
bizim yarın kont var çok heyecanlıyız
doğum şeklimiz belli olucak dua edin benm
için çatım dar olmasın da normal doğum
yapabileyim. Allah herkesin kalbine göre
versin inş. hayırlısıyla

Sonunda hastane valizimide hazirladm.artk rahat rahat dogurabilirim:))kizlar bisey sorucam bebek icin 2 takim kiyafet koydum yetermi siZce.yurtdisindayim burda ole hastane cikisi filan yok.2 battaniye sarmak icin,2 corap,baslik,6 tane bez,islak mendil.bu kadar azmi olmus sizce.
Sampuan ve havlu koymadim cunku yikatmayi dusunmuyorm hastanede.uzmanlar dogduktan sonra hemen yikamayi tavsiye etmiyor.vucudunu saran kremsi bir sey varya adi vernix.o cok faydaliymis vucud icin.Butun vucudun emmesi gerekiyomus.bide gobek dusmedende yikamak iyi degilmis enfeksiyon kapmamasi icin

yeterli bence 2 tane bende öyle düşünüyorum daha hazırlamadım ama 2 tane alacam yanıma takımların içinde önlük oluyo onuda koy kusarsa filan kıyafet değiştirmez önlügünü degiştirirsin mama vermek zorundada kalmayız umarım şimdiden mamyı düşünmek istemiyorum ilk kızım meme emmedi mama çok zor gece kalkıp mama hazırlamak çok zor ısıt sogut bisürü dert inşallah emerde mamayla filan ugraşmayız

selam kızlar nasılsınzı?
bizim yarın kont var çok heyecanlıyız
doğum şeklimiz belli olucak dua edin benm
için çatım dar olmasın da normal doğum
yapabileyim. Allah herkesin kalbine göre
versin inş. hayırlısıyla

hakında hayırlısı olsun canım ama kafana takma sana ve bebişine bişe olmasında ister sezeryan ister normal olsun ben ilk gebeligimde ısrarla normal olsun dedim onca sancıyı cektikten sonra bebeğin kalp atışları yavaşladıgı için sezeryana aldılar cektigimde yanıma kaldı :emir_bebek:

yeterli bence 2 tane bende öyle düşünüyorum daha hazırlamadım ama 2 tane alacam yanıma takımların içinde önlük oluyo onuda koy kusarsa filan kıyafet değiştirmez önlügünü degiştirirsin mama vermek zorundada kalmayız umarım şimdiden mamyı düşünmek istemiyorum ilk kızım meme emmedi mama çok zor gece kalkıp mama hazırlamak çok zor ısıt sogut bisürü dert inşallah emerde mamayla filan ugraşmayız

bende 2 tane koydum canım
netteki listeler her ihtimale karşı
diye yazılmış bence 1-2 kişinin
yaşadığı prob birleştirince baya
kalabalık oluyor ben koyduklarımın
çoğunu ellemeden getireceğimi
düşünüyorum ama yine hazırladım
ne olur ne olmaz diye

Selam canlar:54::54:

ilk günaydın bizden olsun sonunda dayanamayıp dün beşigimizi aldık ahşap aldım bide cihicco nun bakım cantasını aldık şimdilik tek küveti ve filesi kaldı onuda alırsak artık minik kızım gelebilir:1:şaka biyana sezeryan günümüze 35 gün kaldı hayırlısıyla sag salim kucagımıza bi alsak :49:eşime diyorum alışveriş yapmaktan zevk almaycaksın deseler hiç inanmazdım artık gezmek ciddi bi işkence son zamana bıraktıgım için okadar pişmanımki:50:
iyi günlerde kullanın cnm herşeyinizi :49:
tünaydınnn fıstıklarrr:3:

c.tesi gecesi doğurucağımı sandım kızlar çokk korktum...10dk bir bebek gerildi karnımda ve aşağıya sancı vurdu yaklaşık 2 saat böyle devam etti..tuvaletten çıkıyodum 2 dk sonra yeniden geliodu..bi ara karnım aşağıya düştü ve eşim panik yapma sakın karnın aşağıda dedi..neee mümkün panik olmamak dizlerim çözüldü resmen:53::53:
sonra yatalım şiddetlenirse gideriz dedim duşumu almıştım,çantamda hazır..yattık ama ben bi titriyorum ıslak serçeler gibi eşim sıkı sıkı sarıldı biraz uyyamadık tabi ama sonra dalmışız..
yaa kızlar o gün gelecek biliyoruz hepimiz ama geldiğini hissetmek ne kadar garip bi duygu:31:
ben oğlumda sancısız gittim hastaneye,sunu sancı taktılar daha farklıydı hamileliğim bile..ikinci doğumum olucak ama inanın şunu anladım her doğumunda acemi sayılırsın,neler yaşayacağını kimse bilemez:40:
pares83 sanada hayırlı doğumlar diliyorum tatlım:54:
hadi gelmiş geçmiş olsun canım :48: kesinlikle katılıyorum hiç bi dogum birbirine benzemezmiş:32:
MÜJDELER OLSUN OĞLUM GELDİİİİİİİİ:nazar:
evet salı günü sezeryan olacaktım biliyosunuz ama oğlum süpriz yaptı cumartesi günü sabah ezanları okunurken suyum geldi apar topar hastaneye gittik 3 santim açıklık olduğunu söylediler ve hemen doğumun olması lazım dediler sabah 8,30 da 3,5kilo 50 cm boyunda muhammed emirim geldi anlatılmaz bi duygu annelik 3 gündür 1 saat uykuyla duruyorum uyuduğunda bile onu seyretmekten uyumuyorum bugün topuk kanı alındı hüngür hüngür ağladım acıtmayın diye öyle masumki sevmeye kıyamıyorum oda annesinin koynunda hasret gideriyoruz öpüp kokluyorum bol bol allahım olmayanlara en kısa zamanda versin inşallah evimize geldik şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyo ayrıntıları doğum hikayeleri bölümüne yazarım şimdi uyansın koklaşalım oğlumla :emir_bebek:
:nazar::nazar::nazar::46::46::46: tebrik ediyorum cnm allah analı babalı buyutsun bebegini :49:
nisan anneleri olarak çok dirençliyiz,listede 2 sezeryan 4 normal doğum var tebrik ediyorummm:13::46:
dur dur hele cnm sezercikler arka arkaya gelmeye başlıcak henuz girmedik nisana hem :34::34:
günlük tutan varmı yaa ben pek beceremem böyle şeyleri hatta bugün farkettimde hamileliğim boyunca hiç fotoğraf çekinmemişim,acilen fotoya ihtiyacım var:27:
:26: benimde gunluk olayı cok sonradan aklıma geldi ama tutmadım foto bol var nede olsa ilk hamilelik:52::52::52:
merhaba arkadaşlar bende haziran annesi olacağım sizin doğumlar başlamış ne kaar güzel allahım bize de nasip eder inşallah hepimiz sağlıkkla bebeklerimizi kucağımıza alrız
benim sizlere bir sorum olacaktı
suyun geldğini anlayamama ihtimalimiz varmı yani duşta yada wc deyken falan gelse?
yada rengi kokusu varmıdır kanla karışıkmıdır?
:26::26::26:
canımcım selam öncelikle hayırlısı olsun bebişin ... suyun geldiğinde bacaklarından 1 lt su dokulmuş gibi olurmus ve tutamazmışın ciş gibi drum bole anlatmıstı:54:
yaaa su gibi akıntınız oluyomu sürekli,bişey geldiğini hissediorum ama az değil yani bi avuç kadar ıslaklık yapıo ama yapış yapış değil bildiğin kokusuz su gibi:26:
bnm hamileliğimin en başından beri var geçmedi gitti ne idrar yolları enfeksiyonu ne mantar artık tınnnnnnnnnnnnn diyorum :27::27::27:
ben çarşamba sabahı hastaneye yatıyorum, öğleden sonra da sezeryan olacak. son 2 günüm:53:
saglıkla bebegini kucagına al cannım allh yardımcn olsun :nazar::46::46:
günaydın güzel ve tombiş anneler :1: valla sizi bilmem ama tobiş olma yolunda hızla ilerliyorum başta nerdeyse hiç kilo almadım am son iki ayda sınırları zorluyorum:14:
evde olunca insan malesef ben alıcagımı aldıgım için kilo almam durdu hatta 2 kilo verdim dogum yaklaştıgı için mi acaba diyorum bide hamıleligım boyunca bnm ne sacım uzadı ne kıllarım uzadı hersey dondu sankı... ama şu sırada sankı hormonlarım birden calısmaya baslamıs gibi hersey hızla uzadı kaşlarımda dahil şaşırdım cidden :26:
gunaydınlar herkese,

bende ptesi sabah sezaryene giriyorum cok heyecanlıyım :18: su b ztn ikaç gune kadar bebekle ilgili pek ruya gormezken yakınlasınca herhalde kabuslar gormeye basladım ...uykularım daha da azaldı dusunmekten ....bebegim fazla kılo almıyordu neyseki 3 kıloyu bulmus bıraz rahatladım....

:46::46::46::46: hayırlı dogumlar diliyorum canım inş hersey yolunda gider sagsaglım alırsın bbegini kucagına

hakında hayırlısı olsun canım ama kafana takma sana ve bebişine bişe olmasında ister sezeryan ister normal olsun ben ilk gebeligimde ısrarla normal olsun dedim onca sancıyı cektikten sonra bebeğin kalp atışları yavaşladıgı için sezeryana aldılar cektigimde yanıma kaldı :emir_bebek:

yok ben diretmiyorum dr güveniyorum
ama o anı yaşamak istiyorum eğer
sezeryan olursam birdaha normal doğumu
tadamıcam o olcak

yok ben diretmiyorum dr güveniyorum
ama o anı yaşamak istiyorum eğer
sezeryan olursam birdaha normal doğumu
tadamıcam o olcak

hiç sormadım bile acaba normal olurmu ikincidiye benim ardan zamanda gecti ama doktor teklifbile etmedi acaba olmuyomu benimde gözüm korkuyo zaten :50:

hiç sormadım bile acaba normal olurmu ikincidiye benim ardan zamanda gecti ama doktor teklifbile etmedi acaba olmuyomu benimde gözüm korkuyo zaten :50:

oluyormuş ama hastaneler drlar tek başlarına sorumlulukk
aldıkları için tercih etmiyorlarmış böyle bir talebiniz olursa
üni hastaneleri tercih edin çünkü onlar 10 kişilik ekip şeklinde
giriyorlarmış doğuma ve hatta böyle gebelikleride istiyorlarmış

Kızlar ben 3-4 gün önce bağırsaklarımı bozdum 1 gün sürdü ama iyileşmek için çok dikkat ettim o gün yağlı hiçbirşey yemedim patates ve muzla geçirdim neredeyse günümü ve ertesi gün düzeldim. O gün demir hapı da içmedim belki o da etkiler diye. Düzelince demir hapına yeniden başladım şimdi yine bozmuşum bağırsakları acaba demir hapı yapıyor olabilir mi ya da elevit? Aylardır içiyorum hiçbir yan etkisi olmadı ama farklı birşeyde yemiyorum acaba ilaç fazlamı gelmeye başladı diyorum. Aranızda Ferrum fort ya da elevitten dolayı ishal durumu yaşayan var mı? Almaya 1 hafta falan ara versem olur mu? Doktorlarınız doğuma kadar mutlaka almanız gerekiyor gibi birşey dedi mi?

elevitte kan hapıda kabız yada ishal yapabiliyor.ben sürekli ishal oldum 6.ayda hapları bıraktımda rahatladım valla sadece kan hapı alıyorum şimdi..doktor ara ver geri başlaa demişti elevite ama başlamadım hem kilo yapıyordu hemde ishal bıraktım dediğim gibi..hapların kesinlikle bağırsakları bozduğuna eminim ..

ben de bazen kabızlık yaşıyorum bazen de ishal oluveriyorum anlamıyorum gün içerisinde değişiveriyor.

Back
X