• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
:kkk: isyaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn ediyorum oğluşuma..daha şimdiden oynatıyor beni :) doktordan geldik tekrar doğum pozisyonu almışş kordonunu açmış doktorda şok oldu nasıl olur hiç umudum yoktu döneceğinden diye ..ve artık normal doğumu bekleyebilirsin dedi..ve tabi şunlarıda ekledi '' normal pozisyon almış sorun yok fakat bbebek kilolu daha 15 günün var en az 500 grm daha alacak yaklaşık 4,250 civarı doğar şuan 3,900 dedi ve sen normal sancıısı .çekip sezeryan olabilirsin dedi..ve kararı bana bıraktı ha birde dediki ultrasyon yanılması kilo hatalı olabilir eksik yada fazla da olabilir bu haftada alabilrim bekleyebilirsin sancılarınıda dedi...bende kaldım öylece ............
şimdi bana acilm yardımm ben napıcamm..değneğin iki ucuda pislik :)

:kkk: isyaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn ediyorum oğluşuma..daha şimdiden oynatıyor beni :) doktordan geldik tekrar doğum pozisyonu almışş kordonunu açmış doktorda şok oldu nasıl olur hiç umudum yoktu döneceğinden diye ..ve artık normal doğumu bekleyebilirsin dedi..ve tabi şunlarıda ekledi '' normal pozisyon almış sorun yok fakat bbebek kilolu daha 15 günün var en az 500 grm daha alacak yaklaşık 4,250 civarı doğar şuan 3,900 dedi ve sen normal sancıısı .çekip sezeryan olabilirsin dedi..ve kararı bana bıraktı ha birde dediki ultrasyon yanılması kilo hatalı olabilir eksik yada fazla da olabilir bu haftada alabilrim bekleyebilirsin sancılarınıda dedi...bende kaldım öylece ............

Canm bende sasirdm ters pozisyondamiydi bebisin onceleri.ne desem bilemedm simdi.ultrasondaki kiloyada guvenemiyoki insan..hakkinda hayirlisi olsun ins

Ayni durum benim icnde gecerli ahahahah:ssz: benm doktorumda ayni konusmay yapti ve ben su karari aldim onumuzdeki pazartesiye kadar beklicem bu arad bebek cok kilo almaz ve yanilma payi ihtimalini de dusunurssek normal dogurabilirim diorum ama gelmezsse pazartes bebegin kilosuna ve cati durumuna bKtirip doktorumla sezaryeni gozden geciricem eger zor veya riskli derse planli sezaryen isticem:49: sen de acele karar verme sezaryen son care olsun yaniiii :52:

selam hanımlar..ben mart annelerindenim..dim yani :) hala doğuramayarak nisan anneliğine terfi ettim :) 41+2 yim bugün..doktora gittim dün...bebek hala aşağı inmemiş, kanala girmemiş..suyu iyi..hareketleri çok fazla zaten maşallah..açılmam da yok..o yüzden bekleyelim dedi doktor..hatta ben dün suni sancıyla doğursam dedim doktora.o da aynen şöyle söyledi : ' suni sancının işe yarama ihtimali düşüktür ve uzun sürer....açılma olmadan verilmişse sonu sezeryandır genelde..aslında rahime yerleştirilen bi ilaç var, eriyen bişey, 24 saat içinde rahimi yumuşatıp doğuma hazır hale getirir.sonra da suni sancı verilerek doğum gerçekleştirilir.ama her hastane bunu uygulamaz.o ilaç bizde de yok.sen yatarsan sana direk o ilaç olmadan suni sancı vericez..doğum sancısı gibi acı çekeceksin..sonrada açılma olmazsa sabrın tükenicek beni sezeryana alın demeye başlayacaksın...genelde böyle oluyo...en iyisi bebeğin durumu iyiyse biraz daha beklemek'... işte böyle...üstelik 41 haftanın sonunda bekle diyo bana doktor..o yüzden acele etmemenizi tavsiye ederim arkadaşlar..ama bebek kanala girmişse ve açılma varsa o zaman durum başka..benim demek istediğim hiç emare yokken sırf günü doldu diye suni sancı almayın

Son düzenleme:
Kızlar siz doktora ne sıklıkta gidiyorsunuz, bana her hafta gel dedi ama çok bekletiyorlar. Oysaki son ay gebelerine öncelik verilmeli geçen hafta gittiğimde tam 3 saat hastanedeydim.

Uzun zamandır giremiyordum kk ne telden giremiyorum buraya diye. Şöyle bir geçmişi okudum benim gibi olanları görünce su serpildi içime :)
Ben de bugün 39+4 deyim, normal doğumu bekliyorum. Normal doğum için şuan herşey uygun hatta hafta sonu nişanım geldi ve onla beraber ağrılarımda oldu ama hiç açılmam yok benim de. aynı kaygıları taşıyorum sizinle, son anda sezaryan olsun istemiyorum kendimi hiç hazırlamadm ona. günüm 8 nisanda doluyor, doktorum sonrasında beklemeyiz suni sancı veririz dedi olmazsa almak zorundayız dedi :/ Ayrıca doktorum 2 günde bir gel dedi, benimle yakın günlerde olan arkadaşlar siz ne kadar sıklıkla gidiyorsunuz doktora?

cnm senle aynı tarihimiz,ben de hiç belirti yok senin yine nişan gelmiş.ben en son 28 martta gitmiştim doktoruma her şey yolunda dedi,8 nisana kadar bekleyelim olmazsa sancın falan 9 nisanda gel suni sancıyla başlatalım dedi,ben de dua ediyorum suni sancı korkutuyor beni

kızlar az önce de anlattım.acele etmeyin...bebeğin suyu iyiyse ve hele de açılma yoksa suni sancı çok anlamsız...ablam da sağlıkçı benim, tanıdığı bütün kadın doğumculara sordu(devlet hastanesindekilere), hepsi de aynı şeyi söylemiş..açılma yoksa işe yarama ihtimali düşük...en kötüsü d normal sancıdan çok daha kötü olan o suni sancıyı saatlerce çekip çekip sonunda sezeryan olmak..sunidense direk sezeryan ol demiş hatta bi doktor..sabırlı olun biraz..ben 42. haftamdayım ama kendi sancımı beklemeye devam ediyorum..

ayy evet gerçi koç ta kesin değil benim boğa da olabilir ama ikisininde birbirinden farkı yok
ikiside inat ve dik başlı işimiz çok zor
sen ne burcusun uyabilecekmi acaba sana
benden çok babasıyla daha çok uyumlu olacak gibi geliyo bana balık babası ben akrep :)

Ben kovayım canım,burçlarımız arasında uyum varmış,olmasa kaç yazar başka şansı yok küçük hanımın:)))

Arkadaşlar bir kaç gündür giremedim,temizlik falan çok yoğundu iş...zaten bu temizlik işi oldum bittim gerer beni,hiç bana göre bişey değil:)))Bugün doktora gittik...kızım 3300 gr olmuş.nst falan gayet iyi,suyu yeterli...anladım ki hanımefendinin daha gelmeye hiiiiiçççç niyeti yokkk....

selam hanımlar..ben mart annelerindenim..dim yani :) hala doğuramayarak nisan anneliğine terfi ettim :) 41+2 yim bugün..doktora gittim dün...bebek hala aşağı inmemiş, kanala girmemiş..suyu iyi..hareketleri çok fazla zaten maşallah..açılmam da yok..o yüzden bekleyelim dedi doktor..hatta ben dün suni sancıyla doğursam dedim doktora.o da aynen şöyle söyledi : ' suni sancının işe yarama ihtimali düşüktür ve uzun sürer....açılma olmadan verilmişse sonu sezeryandır genelde..aslında rahime yerleştirilen bi ilaç var, eriyen bişey, 24 saat içinde rahimi yumuşatıp doğuma hazır hale getirir.sonra da suni sancı verilerek doğum gerçekleştirilir.ama her hastane bunu uygulamaz.o ilaç bizde de yok.sen yatarsan sana direk o ilaç olmadan suni sancı vericez..doğum sancısı gibi acı çekeceksin..sonrada açılma olmazsa sabrın tükenicek beni sezeryana alın demeye başlayacaksın...genelde böyle oluyo...en iyisi bebeğin durumu iyiyse biraz daha beklemek'... işte böyle...üstelik 41 haftanın sonunda bekle diyo bana doktor..o yüzden acele etmemenizi tavsiye ederim arkadaşlar..ama bebek kanala girmişse ve açılma varsa o zaman durum başka..benim demek istediğim hiç emare yokken sırf günü doldu diye suni sancı almayın

Ay vallahi ben korkmaya basladm mart anneleri buraya gelip halen dogurmadik dedikce:))bizdemi ole olucaz yaaa.ins o kadar beklemez kendi sancimizla normal dogururz....

hepimiz burda erken dogum yapanları gördükce piskolojik olarak sanki bizde erken dogum yapacaz gibi geldi ondan gecikmiş gibi geliyo daha günümüz var kızlar sakin olun 40 haftalık olan kaç kişi varki bakıyorumda 38 de 39 da gelmiyo diye üzülüyoruz diger kızımmın sancıları 40+3 de başladı yani durun doktorunuzu ihmal etmeden ama. Bide bebek kilolu doguramazsın demeleride palavra gibi geliyo amcamın kızına 3900 doguramazsın demişlerdi kızı sezeryana aldılar 3200 dü bebek :50:doktorlarda işlerine sezeryan geliyo bol bol yürüyüş yapın tabi gücünüz yetiyorsa:9:bana evi toparlamak bile ölüm geliyor artık

kızlar nerelerdesiniz gene tek kaldım
bende kaçayım kızıma bi bitki çayı hazırlayayım bari:28:

hepimiz burda erken dogum yapanları gördükce piskolojik olarak sanki bizde erken dogum yapacaz gibi geldi ondan gecikmiş gibi geliyo daha günümüz var kızlar sakin olun 40 haftalık olan kaç kişi varki bakıyorumda 38 de 39 da gelmiyo diye üzülüyoruz diger kızımmın sancıları 40+3 de başladı yani durun doktorunuzu ihmal etmeden ama. Bide bebek kilolu doguramazsın demeleride palavra gibi geliyo amcamın kızına 3900 doguramazsın demişlerdi kızı sezeryana aldılar 3200 dü bebek :50:doktorlarda işlerine sezeryan geliyo bol bol yürüyüş yapın tabi gücünüz yetiyorsa:9:bana evi toparlamak bile ölüm geliyor artık

günaydınlarrr....sonuna kadar katılıyorum sana canım,ben eski toprak kime rastladıysam iri bebek daha kolay doğar diyor,buna kardeşimi 4,5 kilo doğurmuş annem de dahil...

Arkadaşlar çok ilginç bişey okudum;Yeni doğmuş bebeğin topuk iziyle annenin parmak izinin aynı olduğunu biliyormuydunuz? Allah tarafından çocuklar karışmasın önlemi yani...

günaydınnnnnnnnnnn:3:
bugün de doğuracak gibi değilim,kalkıp bi temizlik yapayım bari şu eve:27::1:

günaydın kızlar.Şafak yaklaştıkça günler geçmez oluyor.Sizde de mi öyle acaba,yoksa bana mı öyle geliyor?Son iki gün ama sanki daha uzun.Bugünü de geçti sayarsak 1 günümüz kaldı:) Her şeyimizi hazırladık,odamızı tamamladık içinde bir paşamız eksik.Sürpriz yapsa da bugün gelse. He he... ne güzel olur.

Ahsenim canim ya valla ole bi rahatlattinki beni..aynen oyle tatlm erken dogum yapanlari okudukca paris filan, ben nasil korktum daha hic bir seyim hazir degil ya acilen doguma gidersem diye.simdide tam tersi ya gec dogurursam diye korkmaya basladim halbuki daha 15 gunum var 40 haftanin dolmasina..ama ben simdiden olumsuz senaryolari kurmaya basladim kafamda..offf sevmiyorm bu huyumu hiccc.
Bu arada dun yuruyuse basladim hergun yarim saat yurucm doguma kadar ins

Back
X