• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydın kızlar.nasıl gidiyor annelık diyelim dogum yapan arkadaslara.kızlar benim bebeyimin kakası yeşil çıkıyor 40 mızı gectı acaba mama verdıyımden mi oluyıor dr sordum norma dedi ama ben yinede evham yapıyor birde o kucuk poposuyla gaz cıkarıyor ya aman allahım :1:kakası yokmuyor ama biraz gazı kokuyor acaba ben bebeyimi üşütüyormuyum sizde durumlar nasıl hamile olan arkadslarda sizde allah yardımcınız olsun diyelim görüşmek üzere.

arkadaşlar şimdi doktordan geliyorum bebegim 3kilo400 gr olmuş ama bende hala tık yok ne açılmam var ne bi ağrı nede bebeğim doğum kanalına indi.Doktor suni sancı verelim dedi ama bu suni sancı sabun gibi küçük bi parça ilaç mış altan uygulanıyo ve sen ağrı hissetmiyeceksin sadece rahim kasılmaların olacak ve oda açılmaya ve bebeğin dogum kanalına inmesine sebeb olacak dedi.Yarın akşama kadar karar ver dedi istersenn bir kaç gün bekleyelim ama bebek gelişiyo 3,500 üstünü normal dogum yapamazsın dedi.Gününü geçen bebekler anne karnında daha çabuk strese girdikleri için rahatlıkla kakalarını yapa biliyorlarmış bu da bebeği sıkıntıya sokar dedi sürekli hareketlerini kontrol et dedi ama ben hareketlerini hissedemiyorum
nts de hareketleri iyi çıkıyo ama ben hissedemiyşorum :(
BEN NAPICAM ŞİMDİ ?

eğer suni sancı gerekliyse suni sancı yaptır yapacak bişey yok
karnını hafif bastırınca yada bebeği rahatsız edecek şekilde karnını oynat elinle öyle yapıncadamı hissetmeyeceksin acaba yada derlerya tatlı falan yiyince hareketleniyomuş diye o tür şeyler belki hareketlerini hissettirir sana
peki sana neden 3500 üstünü normal yapamazsın dediki çatı darlığındanmı yada başka sebepmi benim kuzenim 4000 kiloyu normal yaptı
bende bugün kontrole gittim 3700 dedi ama o kadarda büyük durmuyo yanılma payı olabilir dedi

eğer suni sancı gerekliyse suni sancı yaptır yapacak bişey yok
karnını hafif bastırınca yada bebeği rahatsız edecek şekilde karnını oynat elinle öyle yapıncadamı hissetmeyeceksin acaba yada derlerya tatlı falan yiyince hareketleniyomuş diye o tür şeyler belki hareketlerini hissettirir sana
peki sana neden 3500 üstünü normal yapamazsın dediki çatı darlığındanmı yada başka sebepmi benim kuzenim 4000 kiloyu normal yaptı
bende bugün kontrole gittim 3700 dedi ama o kadarda büyük durmuyo yanılma payı olabilir dedi

tatlı yeyince de pek farketmiyo sadece akşam ları biraz hissedebiliyorum . Evet çatı darlığından dolayı dedi.bakalım artık hayırlısı diyorum yarın bi doktora daha gidicem oda aynısını derse mecburen gidip kuzu kuzu yatıcam herşey kızım için :46:

Selam kızlar, benim de 40 haftamın dolmasına 1-2 gün kaldı ara sıra kasıklarımdaki ağrıdan başka birşey hissetmiyorum hı bir de çok yorgunum, bütün damarlarım sinirlerim acıyor sanki kalçam, bacağım, belim. Ama ne suyum geldi, ne nişan üstelik oğlumda henüz yukarıda gibi. Babasının iş bulmasını mı bekliyor acaba doğmak için :1: Yarın kontrolüm var son 2 nst pek iyi değildi aslında ultrasonda herşey güzel ama neden öyle çıkıyor bilmiyorum. Herhalde ya yarın ya da perşembe suni sancı verilip doğum başlatırlır. İnşallah suni sancı işe yarar da normal doğar yoksa sezeryana alırlar bu kadar bekledim normal doğuma odaklandım inşallah herşey yolunda gider. Benim gibi daha doğuramayan ve normal doğumu bekleyen bütün annelerin Allah yardımcısı olsun, zor günler şu son günler, inşallah en kısa zamanda bütün doğum bekleyenler doğum yaparlar

Dunden beri kirmizi akimtim vardi ve hala devam ediyor nisan yani... Sabah Dr aradim yardimcisiyla konustum anlattim dogum baslamis olabilir buraya degil hastaneye git dedi. Gittik evdeki sancilarim hastanede yoktu ve sancida cikmadi. Eve geldim agrilar artti:9: nasil is bu anlamadim... Hastane iki Gun sonra yine Gel baska bisey olmazsa dedi.. Yarin Kendi Dr da randevu var bakalim neler olucak.. Tam 40. Haftam doldu acilmam agrim ve nisanim oldu. Bebegim 3590 gr olmus.. Hayirlisiyla kavusuruz insallah kizlar bebislerimize... Ins bu 41. Hafta dogsa bebisim 42 ye kalmasak :)))))))

Selam kızlar, benim de 40 haftamın dolmasına 1-2 gün kaldı ara sıra kasıklarımdaki ağrıdan başka birşey hissetmiyorum hı bir de çok yorgunum, bütün damarlarım sinirlerim acıyor sanki kalçam, bacağım, belim. Ama ne suyum geldi, ne nişan üstelik oğlumda henüz yukarıda gibi. Babasının iş bulmasını mı bekliyor acaba doğmak için :1: Yarın kontrolüm var son 2 nst pek iyi değildi aslında ultrasonda herşey güzel ama neden öyle çıkıyor bilmiyorum. Herhalde ya yarın ya da perşembe suni sancı verilip doğum başlatırlır. İnşallah suni sancı işe yarar da normal doğar yoksa sezeryana alırlar bu kadar bekledim normal doğuma odaklandım inşallah herşey yolunda gider. Benim gibi daha doğuramayan ve normal doğumu bekleyen bütün annelerin Allah yardımcısı olsun, zor günler şu son günler, inşallah en kısa zamanda bütün doğum bekleyenler doğum yaparlar

dediğin gibi beklemesi zor ama hayırlısı olsun ya vardır herşeyde bi hayır elbet dediğin gibi belki oğlun babasını bekliyodur kısmet herşeyin hayırlısı :49:

Dunden beri kirmizi akimtim vardi ve hala devam ediyor nisan yani... Sabah Dr aradim yardimcisiyla konustum anlattim dogum baslamis olabilir buraya degil hastaneye git dedi. Gittik evdeki sancilarim hastanede yoktu ve sancida cikmadi. Eve geldim agrilar artti:9: nasil is bu anlamadim... Hastane iki Gun sonra yine Gel baska bisey olmazsa dedi.. Yarin Kendi Dr da randevu var bakalim neler olucak.. Tam 40. Haftam doldu acilmam agrim ve nisanim oldu. Bebegim 3590 gr olmus.. Hayirlisiyla kavusuruz insallah kizlar bebislerimize... Ins bu 41. Hafta dogsa bebisim 42 ye kalmasak :)))))))

hadi hayırlısı bakalım bak ne zamandı derken bence sen bu günlerde kızını alırsın kucağına ben bekliyorum bu günlerde senden bişiler :)
herşeyin hazırmı küçük hanım gelmek üzere artık onu kucağına aldıktan sonrasını düşün bence geliyo prenses :34:

hadi hayırlısı bakalım bak ne zamandı derken bence sen bu günlerde kızını alırsın kucağına ben bekliyorum bu günlerde senden bişiler :)
herşeyin hazırmı küçük hanım gelmek üzere artık onu kucağına aldıktan sonrasını düşün bence geliyo prenses :34:

Hehe evet Eli kulaginda heyecanla bekliyoruz.. Duzensiz olarak sancilarim oluyor cok aciyooo dogum geliyor aklima napcam die korkuyorum... Evet herseyimiz hazir bebegimizin tesrifini bekliyoruz :9:

Haa bu arada benim erkek bebegim olacak kismetse :9: hic kiz die yazmadin nerden geldi aklina :)

Sende yokmu bi gelisme ?? Belki Benim gibi tam gunu doldurunca biseyler olcak Kim bilir:52:

sorma canm ya napsam bilmiyorum resmen.hatta dün neden uyanmıyo bu diye ağladım.gerçi ağlamak için hep bi bahanem var olmasa da ben buluyorum ağlamak için bi sebep.bi de etrafımdaki herkes kadın doğum uzmanı sanki herkes peyatri uzmanı falan o kadar sinir bozucu bi durumki anlatamam

Ay şükür yalnız değilmisim bende bi anormallik var sanıyodum herkes dr gerçekten ağız burun dalasim geliyo 40 imiz çıksa yalnız kalicaz kızımla rahatlıcaz kimseyi görmek istemiyorum herkese sinir oluyorum of

Hehe evet Eli kulaginda heyecanla bekliyoruz.. Duzensiz olarak sancilarim oluyor cok aciyooo dogum geliyor aklima napcam die korkuyorum... Evet herseyimiz hazir bebegimizin tesrifini bekliyoruz :9:

Haa bu arada benim erkek bebegim olacak kismetse :9: hic kiz die yazmadin nerden geldi aklina :)

Sende yokmu bi gelisme ?? Belki Benim gibi tam gunu doldurunca biseyler olcak Kim bilir:52:

alla alla hakkten nerde ggördümde kız dedim ben sana çok fena uydurmuşum :30::17:
acıları çekmeye başladın yani alıştırma alıştırma bunlar :P
valla bugün dr haftaya salıya 1 mayısa gün verdi ama o zamana kadar geledebilir dedi ben nisan derken mayıs olucam galiba benim küçük hanım rahatına düşkün zaten hemşire her defasında nst ye bağlarken karnımın halini görünce yamuk yumuk şaşırıyo :9:
bizimki oynak ayşe gibi bide top gibi erkek karnı gibi duruyomuş :)
bugün nst te sancım çıktı hissediyomusun dedi hemşire ne hissetmesi azıcıcık bile bi ağrı hissetmedimki dra sorduk ilklerde böyle olabiliyomuş eğer 2. ve 3. çocuk olsaymış önemserlermiş ama bu ilk olduğundan yalancı doğum sancısıdiyolar buna şaşırdım bende enteresan geldi

kızlar doğum yapanlar özellikle benim bebeğim sürekli uyumaya başladı yine çok zor uyanıyo sarılık diycem ama geçirdik tabi tekrarlamadıysa.bide hapşuruyo çok bu normal mi ?
Canım benim bebişimde sürekli uyuyordu.Uyandırmak ise imkansızdı,her şeyi deniyordum ama olmuyordu.geçen hafta bir profesöre gittik kontrol için.Bebeği uyandıramıyorum bir türlü dediğimde "sakın uyandırmaya çalışma çocuk ne zaman isterse o zaman uyanır ve o zaman karnını doyurursun Uyusun da büyüsün",dedi.Ben o günden beri uyandırmıyorum.Ne zaman kalkarsa o zaman emziriyorum.Gittiğimiz doktor oldukça iyi ve güvenilir bir profesör.Bence sende uyandırma aç olduğunda bebiş zaten kalkar.

ilk günler insan gerçketen kendine gelemiyor, ilk 10 gün çok önemli insan bu zamanda kendini sinir edicek her türlü insandan uzak kalmalı, bende anca ağlama isteğimi bastırmaya başarabildim.

benim bebişide ilk hafta uyandırmak gerçekten çok zordu, sezaryan ne deneniyle narkoz etkisi olabilir dediler, birde sürekli ağrı kesici almak zorunda kaldım sanırım onunda etkisi vardı bebişimde:( zorla uyandırdık hep emdirmek için , sarılık değerleri iyi çıktı şükür, tekrar götürmedik ama götürsem mi bilemiyorum :S hapşurması normal bizimkide sürekli hapşuruyo her emmede hıçkırık tutuyo:)) bu arada yeni doğum yapan arkadaşlar hepinizi tebrik ederim kısa zamanda topiğe dönebilirsiniz umarım:) bol sütlü günler bebişlerinizle

canım bebeğin hıçkırığının geçmesi için sütünü sağ ve kaşıkla içir.Sütü içerken oldukça dik tut. yüzde seksen başarılı oluyor.Umarım sende de başarılı olur.

kızlar doğum yapanlar özellikle benim bebeğim sürekli uyumaya başladı yine çok zor uyanıyo sarılık diycem ama geçirdik tabi tekrarlamadıysa.bide hapşuruyo çok bu normal mi ?

canım benim bebiş de oldu sarılık hatta 21 lere çıkınca 2 gece hastanede kaldı,sonra düştü sarılığı ,1 hafta sonra yne ölçtürdük 8 çıktı,doktora kontrole gidince dedim sarılığı hala tam geçmedi,yine tekrarlar mı,(20 günlük olmuştu kontroldeyken),doktor bundan sonra tehlikeli sınıra ulaşmaz,10 günden sonra beyin bariyeri kapanıyo,boşuna kan alıp ölçmeye gerek yok,sarı rengin geçmesi zaman alabilir,bazı bebeklerde 3 ayı bulabiliyor dedi,o günden beri hiç bakmıyorum sarılığına,yavaş yavaş rengi de açılıyo zaten,benim bebiş de çok uyuyodu,şimdi de emdikten sonra uyuyo bir iki saat uyanık kalırsa kalıyo,bazen yarım saat uyuyuo oyanıyo hemen 10 dk sonra tekrar dalıyo falan, ama artık o kadar takmıyorum,aç olsa ağlar zaten,uyku da gerekli bebeklere,ne zaman uaynırsa o zaman doyuruyorum artık,bazen 3 saat kesintisiz uyuyo,ellemiyorum hiç,ne kadarlık oldu senin bebiş canım?hapşurmaları da her zaman üşüdükleri anlamına gelmiyomuş,burun kanallarını açmak için de hapşururlarmış,benim ki de hapşuruyo,hatta arada boğazına salyası kaçıyo galiba öksürüyo falan,bir de günde bi kaç kez sayısız kere hıçkırıyo :) o da midesinin büyüdüğünün işaretiymiş,mide büyürken diyaframa baskı yapıyomuş ondan hıçkırıyolarmış,hiç kafana takma lova cım

Son düzenleme:
alla alla hakkten nerde ggördümde kız dedim ben sana çok fena uydurmuşum :30::17:
valla bugün dr haftaya salıya 1 mayısa gün verdi ama o zamana kadar geledebilir dedi ben nisan derken mayıs olucam galiba benim küçük hanım rahatına düşkün zaten hemşire her defasında nst ye bağlarken karnımın halini görünce yamuk yumuk şaşırıyo :9:
bugün nst te sancım çıktı hissediyomusun dedi hemşire ne hissetmesi azıcıcık bile bi ağrı hissetmedimki dra sorduk ilklerde böyle olabiliyomuş eğer 2. ve 3. çocuk olsaymış önemserlermiş ama bu ilk olduğundan yalancı doğum sancısıdiyolar buna şaşırdım bende enteresan geldi

Merhaba Eyidas.Benim doktorum da 1 mayıs'a gün verdi.O güne kadar gelmezse gün aşırı görüşeceğiz dedi.Seninle ortak yanlarımız var;karnım erkek karnı gibi mesela :) Nst de sancı çıkıyor fakat kasılma olarak hissediyorum sadece.Hemşire ağrı eşiğin yüksektir dedi..Umarım öyledir çünkü normal doğum düşünüyorum,epidural de istiyorum ama bakalım.Elif mi düşünüyorsun kızının ismini?öyle okudum sanki karıştırmıyorumdur umarım;son zamanlarda bana en yakın gelen isim.Biz karar veremedik tam olarak ama Elif'i çok beğeniyorum..

Hehe onemli degil canim :9: sen tam ayin Son gundesin benim gibi gunun gecerse kesin mayisa kalirsin. Bende mayisa kalirim die dusunuyordum ama basladi belirtilerim ama bellide olmaz ikimizde nisan derken mayisci oluyormusuz :52:
Evet bende hissetmezdim sanci cikardi accik. Ama simdi cookkk hissediyorum sancilari...

Hayirlisi bakalim bizde gorcez bebisleri az kaldi :52::52:

Ay şükür yalnız değilmisim bende bi anormallik var sanıyodum herkes dr gerçekten ağız burun dalasim geliyo 40 imiz çıksa yalnız kalicaz kızımla rahatlıcaz kimseyi görmek istemiyorum herkese sinir oluyorum of

Aayyyy kizlar yaaa Allah yardimciniz olsun.. Bende Kendi lohusaligimi tahmin edebiliyorum cookkk berbat geciceekkkk:((((
Simdiden biktim sIkildim kayinvalidemden. Aksilik ya bazi sorunlarda oldu hergun cikip cikip geluyordu rahat edemiyorum yaninda. Simdide tvsi bozulmus duzelmesi uc haftayi gecermis artik tvm yok canim sIkiliyor die butun Gun basimi bekler pffffff :50: :50:

Merhaba Eyidas.Benim doktorum da 1 mayıs'a gün verdi.O güne kadar gelmezse gün aşırı görüşeceğiz dedi.Seninle ortak yanlarımız var;karnım erkek karnı gibi mesela :) Nst de sancı çıkıyor fakat kasılma olarak hissediyorum sadece.Hemşire ağrı eşiğin yüksektir dedi..Umarım öyledir çünkü normal doğum düşünüyorum,epidural de istiyorum ama bakalım.Elif mi düşünüyorsun kızının ismini?öyle okudum sanki karıştırmıyorumdur umarım;son zamanlarda bana en yakın gelen isim.Biz karar veremedik tam olarak ama Elif'i çok beğeniyorum..

merhaba,
senin dr 1 mayısa kontrol içinmi gün verdi?
bugün dr a tekrar ddim kız demiştiniz ama bi değişiklik yok dimi diye :) nst de hep 60 ve üstüydü bugün bayada 100 ün üstüne çıktı senin nasıl çıkıyor, ama ben kasılma olarak bile hissetmedim nedense bugün, ağrı eşiğin yüksek derken ne demek oluyorki o ben daha önceden okudum ama tam ne demek bilmiyorum, benim dr umda normal cilerden bugün dedi dayanamayanlar genlde sezeryandansa epidurali öneriyoruz açılma 6 cm üstü olursa onuda yapmıyoruz dedi, şimdilik elif düşünüyoruz değişmezse biz baya bi değiştirdikte ismini :) bu sefer değişmez heralde artık :)
aynı gün doğsunlar isimleride elif olsun :49: sonra oturup yiyelim şirineleri :56: geçen akşam ayağını gösterde bna ufacıcık tutup bırakmayasım geldi şirinemi :16:

Hehe onemli degil canim :9: sen tam ayin Son gundesin benim gibi gunun gecerse kesin mayisa kalirsin. Bende mayisa kalirim die dusunuyordum ama basladi belirtilerim ama bellide olmaz ikimizde nisan derken mayisci oluyormusuz :52:
Evet bende hissetmezdim sanci cikardi accik. Ama simdi cookkk hissediyorum sancilari...

valla dediğin gibi kısmet canım ya nisan derken mayıs oluverirmiş olurmu olur herşey olabilir l:)
dediğin gibi azıcıcık kaldı hayırlısıyla bi doğsunlarda bol bol yiyiverelim :) :49:

Aayyyy kizlar yaaa Allah yardimciniz olsun.. Bende Kendi lohusaligimi tahmin edebiliyorum cookkk berbat geciceekkkk:((((
Simdiden biktim sIkildim kayinvalidemden. Aksilik ya bazi sorunlarda oldu hergun cikip cikip geluyordu rahat edemiyorum yaninda. Simdide tvsi bozulmus duzelmesi uc haftayi gecermis artik tvm yok canim sIkiliyor die butun Gun basimi bekler pffffff :50: :50:

yaa o çok sıkıcı işte kendi anneni bile yeri geliyo çekemiyosun kayınvalide muhabbeti ayrı bişey
valla ben doğurmadan dediğin gibi hiç bişeyi çekemicekmişim gibi geliyor herkes bişeylere burnunu sokacak banada gelivercekler sonra laf sölicem herkes bana kızıcak :(
ayy düşündükçe insana geliveriyolar.
senin kayınvalidende tv yoksada otursun evinde canım eskiden beri tv mi varmış çatlamazya tv siz :)
söyle ona evine gitsin gelmesin öle sık sık

asu87 canm doğum yapmadın mı daha.

Back
X