• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Bütün nisan anneleri hepinizin anneler günü kutlu olsun.Tabi minik bebeklerinizin düşünemediği ama yine de size gelen anneler günü hediyeniz de hayırlı olsun.Bugün benim için çok özeldi.İlk anneler günü hediyemi aldım.Ben anne olmuşum da oğlum bana hediye almış deyip durdum.Yanağımda kocaman gülücükler tabiki de.Canım oğlum onu çokkkkkkkkkkk seviyorum.... :) Kızlar çok mutluyum.İyi ki anne olmuşum,iyi ki efe gibi oğlum olmuş.Umarım ona yakışır,onun istediği gibi bir anne olurum....

$1demethuzunblogcucom7.webp:16::16::16::16::16::16::16::16:

canım geçmiş olsun ,bizim doktorumuz bebeğimiz reflü olmasın diye yastık kullanın demişti.Biz 10 günlükken yastık kullanmaya başladık.Belki biliyorsundur bunu...Ben de bakıyorum sayfa ilerlemiyor bir türlü ben de mi mart annelerine transfer olsam ne?
senin son 3 kilon kalmıştı verdin mi acaba?

Bizim gaz sancımız hiç yoktu başlarda.sonradan sancı çeker olduk.Doktorumuz gaz sancısı için çocuğun karnına 2 3 dk masaj yapın,sıcak havlu ya da sıcak su torbası uygulayın demişti.Masajı uyguladım bazen etkiliyor bazen etkilemiyor.Sıcak su torbasını 3 kere uyguladım,üç seferde de uyutamıyordum oğlumu.Torbayı karnına koyunca 5 6 dakika içinde uyudu.Heralde etki etti torba ki uykuya daldı oğlum.

reflü olmasın diye yastık ilk defa duyuyorum canım da bizimki oldu bile :50: gerek kalmayacak sanırım çünkü topiğe can geldi:49:
kilolar gitti canım 63 le hamile kalmıştım 65 im şu an gayet memnunm halimden ama göbek kaldı sezeryandan dolayı :37: sıcak su torbasındaki su ne kadar sıcak ayarlıosun canım evet karnını ayaklarını sıcak tutarsak gaz sancısı olmazmş

Selam bayanlar, bebeğinizin gaz sancıları için ilaç kullanıyor musunuz? Emziriyorum, sırtını sıvazlıyorum, altı temiz yine de ağladığına göre gaz sancısı var herhalde, kıpkırmızı oluyor, 8 günlük oldu ve suni sancılı doğumdan sonra hiç dinlenemedim çok yorgunum ve uykusuzum, dün doktora götürdüm gaz için yapacak hiçbir şey yok dedi, sinirlerim bozuldu, tavsiyeleriniz var mı

ayşe öner gaz masajını izle canım internetten

canim ya cok hosuma gitti yazdiklarin.ben arada giriyorum cepten ne var ne yok diye mesaj arada yaziyorm.valla bebekli olunca nete girmek en son yapick is oluyo.malum herkezde oldugu gibi bizimde gaz sorunumz var.gazi emdikten hemen sonra cikarin bagirsaklarina gecmesin diyolar ama bazen cikiyo bazen cikmiyo.yavrum gazi olunca nasil agliyo aci aci.ne zaman gececek bu gaz sorunu yavvvv.bide bizimki bir turlu uykuya dalamiyo gazdan dolayidr heralde.belki 5,6 kez uyutuyorm 10 dk gecmedn geri uyaniyo.insan bazen bunaliyo.ne zormus annelik diyo ama zorlugunun yaninda cok guzel bir duygu.

ben de diyorum gerçekten zor işmiş annelik ama bambaşka bi duygu aynı zamanda. bizimki de öyle kucagımda uykuya dalıo yatagınakoyunca gözler fal taşı :52:

kizlar kimyon deneyen varmi gaz icin.bebege veriliyomus bir cay kasigi kaynamis suya bir cimdik kimyon atilip.
denedm denemediğim şey kalmadı hangisi ne kadar faydalı oldu bilemiorm ama hala gazımız var sanki hiç bitmeyecek osuruğu geğiriği sabırsızlıkla bekleyeceğim ölsem aklıma gelmezdi:27:
arkadaşlar bişey duydum bebeği uyuttuğunuzda yanına bi kıyafetinizi koyarsanız bebeğiniz daha huzurlu uyurmuş kokunuzu aldığı için bide onu deneyelm bakalım işe yarıycakmı:40:
evet bunu duymuştum ama bzmkiler daha çok mu küçük acaba akrabamın kızı annesinn şalını alır gider bi odada uyur ohhhhhh:32:
Hepinize merhaba güzel anneler...bebişler geldi geleli kimse uğrayamıyor bile buraya...
Anladığım kadarıyla nisan bebişlerinin hepsi gazlı ve biraz problemli bebişler...
Öncelikle bebeklerimizin yüzlerinde çıkan isiliğe benzeyen sivilce gbi olan kabarcıklar bebeklerimiz iyileştiği kilo aldığı için(kaynak çok sağlam,eski topraklar)yani sıcakla alakası yok.Eskiden etlik denilirmiş.
Bizdede gaz ve reflü problemi varmış...Birde ıkınmaktan göbek fıtığı...5 tane dr a götürdüm ama fıtık günden güne büyümesine rağmen dr lar geçer diyor,kimi sar kimi sarma diyor.En son cerrah 2 yaşında ameliyat olur geçmezse dedi.
Gaz için önce kolix kullandık fayda etmedi neo baby kullanıyoruz...Oda faydalı değil gbi en son gttğm dr başka bi damla verdi...Ben humananın rezene çayını içiyorum birde her yediğim şeye kimyon kayıyorum,kahvaltı ederken peynire bile!Kızımın ayaklarına uyuyunca sıcak su torbası koyuyorum.
Kızım memede 5 dk.falan kalıyo ama çok hızlı emiyo ve memeyi iyi tutamadığındanmı nedir hava yutuyo.E süt foşur foşur geliyo oda yetişemeyince ya genzine kaçıyo ya hava yutuyo.Uykuya dalma sorunuda çok fena! Uyuyo memede ama gazını çıkarayım yatırayım derken uyanıyo tekrar sonra hadi baştan...Gündüz hep şekerleme şeklinde en uzun uyku 1 saat...Ama şeytan kulağına kurşun geceleri 3 saatte bir uyanıp emip uyuyo.sabah 8 - 13 arası uykusuz keyifsiz saatler...
Onun dışında bir de reflümüz varmış.Bence yok ama dr dedi.Dik tutup emzirilecek yatış pozisyonu değişecek falan ama ilaçveremem 1 yaşına kadar dedi.Kusma falan hiç yok.İnşallah dr yanılmıştır.
Kızlar Allah yardımcımız olsun...Çok şaşkınım ki hepimizin sorunları hemen hemn aynı ve gaz problemini bi şekilde aşmamız gerekiyo noolur çözüm bulan paylaşsın .. her yolu deneyelim...
ilk kızımda o kadar rahattım ki ne gaz ne uykusuzluk hiç bişey...Ama bu hiç benzemiyor ablasına.Allahtan Kreşe gidiyorda görmüyo beni.Zaten oldukça kıskançlık sorunumuzda var...
1.250 Gr aldık boyumuzda 6cm uzadı.
Allah ömürlerini versin sorunlar bi yana herşeye rağmen annelik kadar özel hiçbir şey yok..Kendinize bebişlere ii bakın kızlarr
canım reflü olsa çocuk emdiğini aynen kusar agız dolusu ayrıca kilo alımı düşük olur sennki maşallah gayet güzel almış neye dayanarak reflü dedi bu dr:47:

anneler günümüz kutlu olsun hiç özel bi şey yaşamadım amma velakin olsun yaşayacağımz günler de gelecektir elbet

kkelebekk,cenım dün benimkide gazdan uyuyamadı da ememedide bütün gün ağladı,kucağımıza alınca susuyordu..birde kusmadı ama miydesi sürekliağzandaydı reflü gibi..çay bardağının içine bi yudum su ile iki çimdik kimyon koydum iyice karıştırıp içirdim 2 çay kaşığu fln çıktı zaten sonrası süper sabaha kadar uyudu sadece emmek için kalktı:46:

kkelebekk,cenım dün benimkide gazdan uyuyamadı da ememedide bütün gün ağladı,kucağımıza alınca susuyordu..birde kusmadı ama miydesi sürekliağzandaydı reflü gibi..çay bardağının içine bi yudum su ile iki çimdik kimyon koydum iyice karıştırıp içirdim 2 çay kaşığu fln çıktı zaten sonrası süper sabaha kadar uyudu sadece emmek için kalktı:46:

o kadar faydası oluyo yani maşallah
bizimkini sadece arabada gezmek sakinleştirio gece eşimi kaldırıoz kilometrelerce yol gidiyoz uyuyunca eve gelioz:26:

bi de çocuk çok gazlı ise ememez diyorlar doğru mu
ama gazlı iken de meme ister gibi aranıyo:44:

reflü olmasın diye yastık ilk defa duyuyorum canım da bizimki oldu bile :50: gerek kalmayacak sanırım çünkü topiğe can geldi:49:
kilolar gitti canım 63 le hamile kalmıştım 65 im şu an gayet memnunm halimden ama göbek kaldı sezeryandan dolayı :37: sıcak su torbasındaki su ne kadar sıcak ayarlıosun canım evet karnını ayaklarını sıcak tutarsak gaz sancısı olmazm

anneler günümüz kutlu olsun hiç özel bi şey yaşamadım amma velakin olsun yaşayacağımz günler de gelecektir elbet

ne mutlu sana kilon kalmamış ben çok taktım bu konuyu kafama neyseki azmin elinden bir şey kurtulmazmış,yürüyüşle fitnesla 1 kilo daha verdim 3 4 günde.kaynamış suyu koyuyorum canım,battaniyesinin üstünden,bir şeycik olmuyo,rahatlıo güzelce.

kızlar biz eldivenlerimizi çıkarmıştık,söylemiştim zaten;bebeklerinizin elleri soğuk mu acaba?Yoksa bir tek biz mi çıkardık eldivenlerimizi?onun için mi soğuk ellerimiz?

merhaba nisan anneleri benim kızım doğalı yarın tam bir ay olacak benim acil yardıma ihtiyacım var göğüs uçlarımdaki çatlaklar artık çatlaklıktan çıktı yarıları yok emzirirken çok canım acıyor kızımda emmeden uyunmuyor iki gün emzirmeyelim sağarak verelim iyileşsin dedik dün uyutamadık ağlamaktan mecburen yine emzirdim birer yarıları biraz toplanmıştı açıldı. silikon meme ucuylada emziremedim emmiyor lansolin garmostat bepanten ayva çekirdeği suyu zeytinyağ bunların hepsini denedim hiçbiri geçirmedi. bebeğim emmeyince ağlıyor ben emmeye başalyınca ağlıyorum piskolojim bozuldu galiba bakamıyomuşum gibime geliyor. birde gaz sorunumuz var rezene kimyon çörek ötu suyu dednedin bakalım yarın doktora soracağım işallah bir çözüm yolu buluruz. desteğe ihtiyacım var etrafımdakilerin tek dedeiği emzir geçer birde bana sorsalar nasıl emzirdiğimi göğüs kalkanı aldık tamam kurutmuyo ama geçirmiyoda halimden sizler anlarsınız....

birde kızlar sütüm yetmiyor aptamil mama veriyoduk sonra çok gaz yapyodu esama mama vermeye başladık oda ikinci defadır gabız yapıyo ve her mamasına zeytinyağı koymamaıza rağmen mama verenler siz hangi mamayı veryosunuz benzer durumu yaşayanlar varmı yoksa benim kızımamı dokunyo anlamaıdm

anne olmak çok zor kızlar büyüyp bir yaşına gelseler hemen keşke ozman daha iyi anlarız belki dillerinden.......

cnm yazdıklarının aynısını ben yaşadım,bugün 33 günlüğüz yeni iyileşti göğüslerim,aynen benimde sütüm yetersiz ve günde 5 6 defa mama veriyorum ve fena halde biberona alıştı oğlum.normal doğum yaptım fakat dikişleri falan unutup göğüs uclarımın yarasıyla boğuştum 1 ay,ama zafer kazanamadım sonuç oğlum çoğunlukla mama istiyor,sütüm az olduğu için sinirlenip ağlıyor.napalım tek mamayla büyüyen bizimkiler değil...

ne mutlu sana kilon kalmamış ben çok taktım bu konuyu kafama neyseki azmin elinden bir şey kurtulmazmış,yürüyüşle fitnesla 1 kilo daha verdim 3 4 günde.kaynamış suyu koyuyorum canım,battaniyesinin üstünden,bir şeycik olmuyo,rahatlıo güzelce.
yürüyüş ve fitness mı vakit kalıo mu bebekten:nazar::52: şükür kalmadı eski pantolonlarımı giymeye başladım
kızlar biz eldivenlerimizi çıkarmıştık,söylemiştim zaten;bebeklerinizin elleri soğuk mu acaba?Yoksa bir tek biz mi çıkardık eldivenlerimizi?onun için mi soğuk ellerimiz?
ellernden değil üşüdüğünü ensesnden anlarmışız cnm ellleri soğuk olurmş hep ben daha çıkarmadm haftaya çıkarrrm
cnm yazdıklarının aynısını ben yaşadım,bugün 33 günlüğüz yeni iyileşti göğüslerim,aynen benimde sütüm yetersiz ve günde 5 6 defa mama veriyorum ve fena halde biberona alıştı oğlum.normal doğum yaptım fakat dikişleri falan unutup göğüs uclarımın yarasıyla boğuştum 1 ay,ama zafer kazanamadım sonuç oğlum çoğunlukla mama istiyor,sütüm az olduğu için sinirlenip ağlıyor.napalım tek mamayla büyüyen bizimkiler değil...

benmki de süt az olunca kıa kıa emiyo uykumu iyi almş sütüm çoğalmşsa copur copur emio

MERHABA KIZLAR
nihayet biz gelebildik biraz zor olsada geldik.
perşembe hastanye yattık öğlen 1,5 gibi suni sancı verilmeye başlandı hiç bi faydası olmadı 2. suniyide yedim yine tık yok 3.yüde yedim yine yok 4e geçtik hafif başlar gibi oldu oda bele vuran hafifti amao hafifliğe rağmen açılmada bi değişiklik yoktu hala 1 cm di, dr dedi sen bilirsin ama açılma olmaz mecburen sezeryan olcak dedi bende kabul ettim cuma günü 11,05,2012 18:47 de spinal sezeryanla elif im doğdu. bugün çıktık hastaneden ama çocuğumla ilgilenemiyorum karnım ve dikişler sızlıyo oturup kalkmam yatmam zor sezeyan çok zormuşşş ama kısmet buymuş elden gelen bişi yok sağlıklı olsunda yeter, ama hala inanamıorum benimmi diye :9:
Çok Sevindim canım, gözün aydın. Seni çok merak etmiştim en son biz kalmıştık doğuramayan, çok enteresan gerçekten neden kendi sancılarımız ve açılmalarımız olmadı, sen de suni sancı işe yaramamış ama çok şükür sağ salim doğum yapmışsın, sezeryan daha zor tabi inşallah kısa sürede toparlanırsın. Normal doğumun faydasını bizzat yaşayarak gördüm, dikişlerim acıdı ama şimdi hafifledi, yine de çok rahat ilk günden hareket edebildim hatta nazara gelmekten korktum hemen eski halime dönebildim Allah'a şükürler olsun. Şimdi bebeğime harcıyorum tüm enerjimi çok da yoruluyorum, uykusuzluk çok zormuş bu zor günlerde geçecek inşallah. Kendine iyi bak, zorlama kendini iyileşene kadar, ben biraz zorladığım için dikişlerim acımıştı çok ayakta kaldım çok hareket ettim. Tekrar hayırlı uğurlu olsun bebeğin

kızlar kalça ultasonu çektiren varmı aranızda?? biz çektrdik 1 ay dolunca bi dahaki ay tekrar çekilcek bi sorun olsa doktor tedaviye başlardı dimi?? değerler normal dedi doktor ama yenilenicek olunca tedirgin oldum

ben çektirdim canım,hem ultrasonu çeken doktor hem de kendi doktorumuz kalça açılarını çok iyi ded,iler,b, daha çekelim falan demediler,belki sonraki muayenede çekerlerse bilemicem,sana neden 1 ay sonra tekrar çekelim dediler,doktoruna sormadın mı?

ya kızlar hiç biyere çıktınızmı bebişlerle sanki çıkınca aglıyacak durmayacak gibi geliyo bugün 23 günlük oldu kızım babamızda korkutuyo beni çok sıkıldım gene evde tekbaşıma eşim büyük kızı aldı markete gitti bizde gelelim dedik yok aglar filan ne yaparız dedi ama artık bende bunaldım hastane dışında hiç çıkmadık bi gecen hafta oda bebegi aneme bıraktık evde yarım saaat bi yemek yedik geldik bide ben evde durmayı hiç sevmem:17: resmen bunalıma girecem eşimde anlamıyo üf havalarda çok hoş degil doktorumuzda 15 hazirana kadar hava hoş olsa bile çıkarma havaya dedi bende zaten arabayla gidelim dedim :50:
Aynen canım ben de evde oturmayı hiç sevmem hamileliğim boyunca hep dışarıdaydım ama ben de nasıl bebekle çıkarım diye düşünüyorum biz biraz küçüğüz 10 günlük olduk ama evden bunaldım

kimsecikler yok ama yine de sorayım sizlere.Bebeklerinizin eldivenlerini çıkardınız mı?Doktorumuz eldivenleri çıkartın dedi ısrarla,cumartesiden(29 günlüktük) bu yana eldiven kullanmıyoruz.Ellerini izlemek ve öpmek,beni emerken bana dokunduğunu hissetmek çok güzel.Yüzümüzü çiziyoruz ama eskiye oranla çizmesi azaldı.Siz de durum ne acaba?

ben 40 ından sonra çıkardım,ama doktorlar zaten gerek yok diyolar,elleri,yle dokunduğunu hissetsin diyolar,havalar da güzel,takmasan olur bence

yürüyüş ve fitness mı vakit kalıo mu bebekten:nazar::52: şükür kalmadı eski pantolonlarımı giymeye başladım

ellernden değil üşüdüğünü ensesnden anlarmışız cnm ellleri soğuk olurmş hep ben daha çıkarmadm haftaya çıkarrrm

o uyurken ben evden kaçıyorum,eşim bakıyor 1 saatliğine.evde yalnızken de fitness yapıyorum o uyurken tabi izin verdiği kadar..

teşekkür ederim canım.Ben de kimse cevap vermiyor diyordum.Doktorumuz elini bütün olarak algılamasın,parmaklarını keşfetmeye başlıyor dedi.kesinlikle eldiven çıksın dedi biz de çıkardık

valla bende denedim çıkarmayı ama sanki gözüne filan denk getirecek yüzünü cizerdiye korkuyorum yanındayken emzirirken acıyorum hava alsın diye hı bu arada anneme gittik bugün sonunda şeytanın bacagını kırdık ama alışverişmerkezi filan için bizim için biraz erken sanırım aglaması bi tutumu meme vermezsem susmuyo bizim burdaki alışveriş merkezlerinide emzirme odası filan yok birazdaha dişimizi sıkacaz:50:

benimki de süt azlığından dolayı mama ile büyüyor.sağınca bile max 10 cc çıkıyor benden :43:

MERHABA KIZLAR
perşembe hastanye yattık öğlen 1,5 gibi suni sancı verilmeye başlandı hiç bi faydası olmadı 2. suniyide yedim yine tık yok 3.yüde yedim yine yok 4e geçtik hafif başlar gibi oldu oda bele vuran hafifti amao hafifliğe rağmen açılmada bi değişiklik yoktu hala 1 cm di, dr dedi sen bilirsin ama açılma olmaz mecburen sezeryan olcak dedi bende kabul ettim cuma günü 11,05,2012 18:47 de spinal sezeryanla elif im doğdu. bugün çıktık hastaneden ama çocuğumla ilgilenemiyorum karnım ve dikişler sızlıyo oturup kalkmam yatmam zor sezeyan çok zormuşşş ama kısmet buymuş elden gelen bişi yok sağlıklı olsunda yeter, ama hala inanamıorum benimmi diye :9:

Canim sonunda sende aldin bebisini kucagina.hadi hayirli ugurlu olsn.rabbim anali babali buyutsn ins.

Herkezn anneler gunu kutlu olsn cicegi burnunda annisler.
Kizlar sizn bebislerde banyodan sonra uyuyormu.benm kiz cok guzel uyuyo banyodN sonra.masallah.aksamlari yikiyorm.cunku aksamlari gazimz oluyo.huzrsz agliyorz hep.banyo iyi oluyo hemen mayisip uykuya dAliyo benm kuzu

Çoook uykusuz yorgun huzursuz bir günün ardından selam...
sabah 9 da bi uyandık inanın akşama kadar toplamda 1 saat uyumamıştır... helak oldum memeler kanı çekilmiş solucana döndü...
Yavruceezim o kadar bunaldı ki uyuyamamaktan memeye kızıyo ağlıyoo delirdikk...
Akşam annemlere gidelim dedik .Annem çok konuşur bebikte dinler sakinleşir dedim ama nafile fecii bunaldı ağladı arabada sızdı kaldı nihayet...Bu gece deliksiz uyur die tahmn ediyorum...Gaz sancısı olsaağlar durmaz açta olamaz emerken yutuyo...Bu uyanık durmayı mı seviyo acaba diyorum artık...
Yarından korkar oldum valla...Boooll uykulu huzurlu geceler kızlar

MERHABA KIZLAR

Canım allah analı babalı büyütsün inşallah.Ben de seni merak ediyordum.Suni sancı işe yaramadı demek..Hayırlısıyla aldık ya Elif'lerimizi kucağımıza önemli olan bu.İlk zamanları zor sezaryenin,1 haftaya toparlarsın.Göbek bile neredeyse kalmadı bende.Uykusuzlukla mücadele ediyorum bu ara.Allah kolaylık versin sana da.

Arkadaşlar bebeğini ayağında sallayarak uyutan var mı?

Back
X