• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
genelde çin takvine bakarken hata yapılıyor. doğru mu baktın acaba sen. bizler hemen yaşımıza bakıyoruz. halbuki doğduğun aya göre 1 ya da 2 yıl eklemen gerekebiliyor. Doğru baktıysan da demek ki çinliler de hata yapıyor :)

Yok canım doğru baktığıma eminim ben yaşıma bir ekledim evet bazı durumlarda 2 ekleniyor :1:

Eki Görüntüle 289994

bu beşiği çok beğenmiştim ama büyüğünü bulamıyorum..50*90 bu
ben 70 e 130 felan bi beşik istiyorum yatak odama kopycam ilk 1 yıl
sonrada kendi odasına koycam, 3-4 yaşına kadar yatsın istiyorum o nedenle 70*130 istiom ölçüsünü..

70*130 bu var bide...
alcaz bugünlerde bi beşik
Eki Görüntüle 289993

canm ben odasına büyüyen beşik, yatak odama da oyun parkı istiyorum. büyüyen beşiklerin boyu 1.80 oluyor yani okula gidene kadar yatar. oyun parkını da katlamak kolay pluyor memlekete falan götürürüz diyorum yazları.

çok güzeller, sen oda yapmıycakmısın ?

canm ben odasına büyüyen beşik, yatak odama da oyun parkı istiyorum. büyüyen beşiklerin boyu 1.80 oluyor yani okula gidene kadar yatar. oyun parkını da katlamak kolay pluyor memlekete falan götürürüz diyorum yazları.

ya bizim şöyle bi sıkıntı var kızlar..
ev 2+1...bebik odasında şu anda çift kişilik bi misafir yatağı var..
diorum ilk yıl bebeğin beşiğini yatak odama koyim..
bebik odası aynen şu anki haliyle kalsın.
çünkü doğumda anneler falan gelir, anca sığarız eve.
1 yıldan sonrada bebk odasındaki yatağı tek kişilik yapim..bebeğin beşiğinide oraya alim.
bizde annelerden biri hep olcak bebğe bakmak için.
o nedenle bebek odasında yatak şart.
4 yaşına gelince kızımız inş. kreşe vercem..anneyi şutlucam..kızımada oda yapcam inş:)
alcam beşikte 4 yaşına kadar idare etsin istiom
yani özetle 4 yaşına kadar oda yapmıcam

Yüklemeye çalıştım ancak olmadı biz gçtiğimiz haftasonu bebeğimizin yatak odasını aldık 2 ay kadar sonra hazır olacak inşalahhh..:9:

Yok canım doğru baktığıma eminim ben yaşıma bir ekledim evet bazı durumlarda 2 ekleniyor :1:

Genelde doğru çıkar hatta google'dan çin takvimi hesapla diyorsun sadece doğum tarihini yazıyorsun kendisi direk hesaplıyor. Rus takvimine bakmış mıydın?

ya bizim şöyle bi sıkıntı var kızlar..
ev 2+1...bebik odasında şu anda çift kişilik bi misafir yatağı var..
diorum ilk yıl bebeğin beşiğini yatak odama koyim..
bebik odası aynen şu anki haliyle kalsın.
çünkü doğumda anneler falan gelir, anca sığarız eve.
1 yıldan sonrada bebk odasındaki yatağı tek kişilik yapim..bebeğin beşiğinide oraya alim.
bizde annelerden biri hep olcak bebğe bakmak için.
o nedenle bebek odasında yatak şart.
4 yaşına gelince kızımız inş. kreşe vercem..anneyi şutlucam..kızımada oda yapcam inş:)
alcam beşikte 4 yaşına kadar idare etsin istiom
yani özetle 4 yaşına kadar oda yapmıcam

o zaman gerek yok tabi odaya hem 4 yaşına geldiği zaman güzel bi çocuk odası yaparsın,pembeli pembeli daha uzun kullanır :))))

Yüklemeye çalıştım ancak olmadı biz gçtiğimiz haftasonu bebeğimizin yatak odasını aldık 2 ay kadar sonra hazır olacak inşalahhh..:9:
bende artık istiyorum yapim bişiler...
kayınçom gelcek haftaya eşim yatak odasını nasıl istiosan söle, abim gelince iter çeker yaparız didi.
bu hafta sonu ölçüm yapcam nereye neyi nassı sığdırabilirim die.
yatak odasına bi beşik ve bi şifonyer istiom..
onlar yerleşsin sonra süslücem..
beşiğin olduğu duvarı duvar kağıdı yapcam..cibinlik ışık süsler felan ayyy anca yani ne kaldı ki şunun şurasında:1::1::1::1:
o zaman gerek yok tabi odaya hem 4 yaşına geldiği zaman güzel bi çocuk odası yaparsın,pembeli pembeli daha uzun kullanır :))))

evet cnm...hem "onu değil bunu istiom" demeyide öğrenir...kavga gürültü alırız artık.
ayy o günleri görelimde inş..:46::46:

Peki dolap falan ne yapacaksınız? benm şu an bebeğe aldığım küçük bir zıbını koyacak yerim bile yok. Yani mecburen oda yapacağım. fazladan boş odam da var zaten. Kitaplık vardı o odada. onu koridora çıkarıp bebeğime oda yapacağm. Ben de bir dahaki ay oda takımını almayı düşünüyorum. Aldığım eşyalarını koyabilmek için lazm yani

Peki dolap falan ne yapacaksınız? benm şu an bebeğe aldığım küçük bir zıbını koyacak yerim bile yok. Yani mecburen oda yapacağım. fazladan boş odam da var zaten. Kitaplık vardı o odada. onu koridora çıkarıp bebeğime oda yapacağm. Ben de bir dahaki ay oda takımını almayı düşünüyorum. Aldığım eşyalarını koyabilmek için lazm yani

evet benimde yok ama bebik için fazladan bi şifonyer alcam sadece...
şu anda aldığım herşey poşette odanın köşesinde balık istifi şeklinde..
kendi şifonyerimizde kışlık/yazlık istifi yapıodum..kışlık yazlık olayını bazanın altına kaydırcam..kendi şifonyerimiz bide ona aldığım şifonyer yeter heralde...benim evde yer büyük bi problem, hayırlısı artık:50::50:

bende yapcam oda, benimde şu an koycak yerim yok onun için hiç bişey almadım daha, odasını alınca alışveriş yapcam....bi kaç tane zıbın almıştım onlarıda eşimin gardrobuna astım baba oğulunki burda dursun diye, eşiminde hoşuna gidiyo :)))

ben mecbur sezeryan olcam çünkü fıtık ameliyatı oldum
normal doğum yapamazsın dedi doktorum...
ve daha önce genel anestezi yediğim içinde epudral ve ya spinal beni uyuşturmazmış yaaa
bende genel anestezi olacak mecburen :44::44::44:

ben ilk hamileligimde genel anastezi olmustum ikinci dogumumda spinal yaptilar hic bir problem yasamadim... neden sana oyle demis doktorun anlayamadim ... simdi 3.cu kuzum geliyo oda spinal olur buyuk ihtimalle...

evet benimde yok ama bebik için fazladan bi şifonyer alcam sadece...
şu anda aldığım herşey poşette odanın köşesinde balık istifi şeklinde..
kendi şifonyerimizde kışlık/yazlık istifi yapıodum..kışlık yazlık olayını bazanın altına kaydırcam..kendi şifonyerimiz bide ona aldığım şifonyer yeter heralde...benim evde yer büyük bi problem, hayırlısı artık:50::50:

Burada kiralar ucuz evim de çok büyük ama kira olunca insan bir şey yapamıyor. Diyorum ki alsam büyük bir dolap sonra ne olacak. Memuruz sonuçta gideceğimiz yerler belli değil. Çok dolap falan alamıyorum yani. Her köşede eşyaların arkasında bir şeyler gizli benm de :)

Arkadaşlar bir sorum olacak hamileliğinde vücudunda kaşıntı problemi yaşayan varmı ? benim sırtımda kaşıntı problemi var ve bazen dayanılmaz oluyor :( ne yapmak lazım? Bebe yağı ile nemlendiriyorum gidermek için azaltıyor ama bir süre sonra yine başlıyor

Burada kiralar ucuz evim de çok büyük ama kira olunca insan bir şey yapamıyor. Diyorum ki alsam büyük bir dolap sonra ne olacak. Memuruz sonuçta gideceğimiz yerler belli değil. Çok dolap falan alamıyorum yani. Her köşede eşyaların arkasında bir şeyler gizli benm de :)

ayy canım sakın almayınca...eve göre eşya almayın aman..
biz ilk evlenirken evi tuttuk kiralık 180-200 metre kare evdi..dublex.
aldım hayvan gibi koltukları sandalyeleri.
aradan 1 sene bile geçmeden kısmet oldu ev aldık.
ama bütçemiz 60 metrekare eve yetti:)):1:
evi yerleştirene kadar her hafta sonu ağladım..şu anda yemek masasaının 6 sandalyesi sığmıo biri yatak odasında örneğin..
1000 liraya alınmış tv ünitesi demonte durumda evin bi köşesinde yerine ikeadan yeni aldım 60 liraya
eski evdeki orta sehpa bu evin salonunun bütün oturumunu kapladı..demonte evin bi köşesinde şu anda..ikeadan yeni aldım 40 liraya..
ama her gün ağladım eşyalarım die...aylarımı aldı o eve sığmak..
ama çok şükür kendi evimiz:))
eve göre eşya almayın gerçekten...kullanışlı olan neyse her zmn kullanılacak bişi alın yefrularım..tücrübeyle sabit..

Arkadaşlar bir sorum olacak hamileliğinde vücudunda kaşıntı problemi yaşayan varmı ? benim sırtımda kaşıntı problemi var ve bazen dayanılmaz oluyor :( ne yapmak lazım? Bebe yağı ile nemlendiriyorum gidermek için azaltıyor ama bir süre sonra yine başlıyor

doktor kaşıntı problemini azaltmak için bol su içmelesin dedi...

buarada arkadaşlar dün doktora gittim, 21. haftada ayrıntılı ultrasona gireceksin dedi sonra da 23. haftada bir gebelik kardiyologuna gidip bebeğin kalbini iyice muayene ettireceksin dedi. ben bi sorun mu var dediğim de "yok bu rutin" dedi. ama gel gör ki bugün benim doktoruma gitmiş olan iki arkadaşımla konuştum, onlardan böle birşey istememiş.
acaba aranızda doktoru böyle bi şey isteyen oldu mu ya da çevrenizden duydunuz mu...?
çok panik oldum ):

ya bende bebek odası beğendim hatta almak için sipariş ettik ama bir kaç değişiklik istedik
onu yapmak için süre istedier 2 ay kadar eşimde ne yapıyosunuz altı üstü renk değişikliği falan diye siparişi iptal ettik.

Petuş benimde senin gibi 2+1 evim. Aslında yer sıkıntım var bende eski düşünceme geri dönüyorum sayılır
oyun pakı alıp birde şifonyer mi alsam..

çok kararsızım
tek karar verdiğim şey 28 haftayı devirmeden bişey almayacağım
:44::44::44:

bende de bu aralar oluyor gercekten dayanilmaz oluyo bazen nemlendirici krem suruyorum... nedenini tam bilmiyorum ama ya kis aylarinda kalin giyindigimiz icin vucut havasizliktan kalin giysilerden kasiniyor olabilir yada hamileligin vucudumuzda yarattigi degisikliklerden olabilir

doktor kaşıntı problemini azaltmak için bol su içmelesin dedi...

buarada arkadaşlar dün doktora gittim, 21. haftada ayrıntılı ultrasona gireceksin dedi sonra da 23. haftada bir gebelik kardiyologuna gidip bebeğin kalbini iyice muayene ettireceksin dedi. ben bi sorun mu var dediğim de "yok bu rutin" dedi. ama gel gör ki bugün benim doktoruma gitmiş olan iki arkadaşımla konuştum, onlardan böle birşey istememiş.
acaba aranızda doktoru böyle bi şey isteyen oldu mu ya da çevrenizden duydunuz mu...?
çok panik oldum ):

kuzucum hatta buradan da ilan etmiştim ben.. görümcemin bana sıkı sıkı tembihlediği birşeydi.. mutlaka göster diye..
çünkü bi sıkıntı varsa müdahale edilebiliyormuş.. ayrıntılıdan sonra ona da baktır demişti.. doktoruma da söyledim... o da dedi baktıralım tabi ama daha zamanı var diye ama üstünde bile durmadı.. belki ben sormasam söylemeyecekti.. korkma yani.. son derece normal bi durum.. 2'li 3'lü gibi onun da belli bi haftası varmış.. internetten de bak araştır istersen.. için rahat olsun arkadaşım..no panic.. :34:

Back
X