kolayı butun hamileliğin boyunca içmeni kımse onermiyor ztn....ilk 3 ay bebek birikimden faydalanyor ..mide bulantıları asagı yukarı 3 aydan sonra kesiliyor..bu sure içinde fazla olmamak sartıyla kolanın mıde bulantısını kestigini içilebilirliği soyleniyor...soda daha zararlı maden suyu demek istedin herhalde ..gazoz da camlıca uludagın iyi gelebiliyor..
Soda ve kola'nın içindekilere bakarsak hangisinin daha zararlı olduğunu görebiliriz...
Doktorlar günde 1-2 şişe doğal maden suyuna izin verebiliyorlar..
Ama şu ana kadar
kolaya izin veren bir doktor (gebeliğin ilk 3 ayında bile olsa) görmedim..
Ama doktorların mide bulantısı için ilaç verdiklerini biliyorum..
Sodadan kastettiğim doğal maden suyu.. Ben
soda zararsız demedim..
Ama koladan daha az zararlı olduğu aşikar..,
Gazoz da aynı şekilde.. Koladan daha az zararlı olduğunu düşünüyorum..
Kolayı kolayı yapan
özü daha bilemiyoruz.. Yapılan araştırmalarda gelişme çağındaki çocuklarda beyin gelişimini engellediği açıkça görülüyor..
Durum böyle iken kola mide bulantısını geçiriyor diye, ilk 3 ay bebek anneden besleniyor diye, kola içmenin bence bir manası yok..
Kola içme, soda veya gazoz iç dememin sebebi, en azından bunların kola kadar zararlı olmadığını düşünmemdendir..
Ama tercih gene sizin..
Ben naçizane, kahve, çay, kola, kutu meyve suyu, gazoz vb meşrubatları tüketmiyorum..
İlk hamileliğimde de aynı metodu uyguladım, süt verirken de..
İçtiğim su, ayran ve bazen de çok içim yanarsa doğal maden suyu... Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum..
Ama dediğim gibi bunlar tercih meselesi..
Herkes seçiminde serbest..