• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bayansu ve sevda kızlar aydınlatın bizi biz de biraz da olsa tedbirli olalım..eee bayansu nereye koydun çamaşırları bak oraya takıldım :D

:1:
bu çok komik bi okadarda trajik bi hikaye kotmontumun iç cebine sıkıştırdım ve eşortmanaltımla birlikte oradaki hastabakıcıya verdim ve dedimki..
dışarıda eşim bekliyor ismini söyledim bunları ona verirmisinz dedim ve gözlerim doldu :58:
çünkü birlikte oturduğum kayınvalidem doğumu gelmiş taze gelini bırakıp ablasına gitmişti:14:
ahhh ah hatırladıkça sinirlerim azıoooo:19:

yok yok hakkaten öyle :64: korkulcak bişi yok

petuş bayansu haklı tek başıma gıttım doğum hanenın kapısına kadar içeri zaten almıyolar kocaları
bu sefer herşey planlı ve düzenli olmalı, he sizn ilk doğum olucak ama sizde plan yapın benim yaşadıgım tecrubesızlıgı siz yaşamayın yanı azcık akıllı olun:D:64:

yaf bencede planlayalımda daha erken yani..dur bakalım dr ne dicek..toktora şimdi sorsan kesin kızar yani bi o zmn gelsin die...şimdi hayaller daha güzel bence:46::46::46: son 1 ayda gerçeğin ortasına düşcez yani nede olsa...

:1:
bu çok komik bi okadarda trajik bi hikaye kotmontumun iç cebine sıkıştırdım ve eşortmanaltımla birlikte oradaki hastabakıcıya verdim ve dedimki..
dışarıda eşim bekliyor ismini söyledim bunları ona verirmisinz dedim ve gözlerim doldu :58:
çünkü birlikte oturduğum kayınvalidem doğumu gelmiş taze gelini bırakıp ablasına gitmişti:14:
ahhh ah hatırladıkça sinirlerim azıoooo:19:

gözlerim doldu inan canım ya :((( peki bayan biri olunca alıyorlar mı yanına?

Ya kimene ya.. Ayrıca çocuğun sakat olabilme durumu varsa 9 ay sağlıklı taşırsın doğumda bir sorun çıkabilir..
Doğum sonrası ilerleyen yaşlarında sorun olabilir.. Allah muhafaza..
İnsanlar hiç bunu düşünemiyorlar mı? Seçimlerimiz ve sonuçları bizi ilgilendirir.. Büyükler bunu anlamıyorlar işte..
Biz aklı mantığı olan, belli bir yaşa gelmiş, yuva kurmuş, çocuk sahibi olmuş, düşünebilen, kendi kararlarını verme serbestisine sahip kadınlarız..
İşte bunu kabullenemiyorlar.. Hep hükmetmeye çalışıyorlar.. Her zaman kendilerinin söyledikleri doğru..
Bunun altında yatan başlıca neden kiraya çıkabilecek ekonomik yeterliliğin veya erkekte bu cesaretin olmaması..
Yani bir şekilde erkek evlat maddi-manevi ailesine muhtaç olunca durum böyle oluyor malesef..
Valla Sevdacım Allah kurtarsın.. Ben senin yerinde olsam ailesiyle yaptıklarım konusunda fazla paylaşımcı olmazdım..
Doktora gittik baktı eve yolladı, hamile olduğum için yapacak fazla bir şeyin olmadığını söyledi derdim.. Yat dinlen dedi derdim..
Uzak durmana da tepki vereceklerdir ama zamanla sen tavrında kararlı olursan alışabilirler.. Vey ipler daha da kopar.. Mesela ben ipleri kopardım..
Üzerime düşen asgari ne ise onu yerine getiriyorum.. Bazı şeyleri anlamaları gerek.. Ben kimsenin kuklası olamam.. 4 senemi mahfettiler resmen..
Heee birde seni vatan millet sakarya ve din ile suçlarlar.. Dinde böyle şey olmaz vs.. Anne-baba-ata'ya saygı sevgi şart..
Asla iplemiyorum.. Millet bana hükmetmeye çalışacak ben seveceğim heee, asla..
Neyse ben sana kötü örnek olmayayım canım, çok çektim ben, anlatsam oturur ağlarız hep beraber..
Takma kafana canım, üzülme.. Kapını kapat, otur, bir süre de görüşme derim..

çok haklısın canım çok yıpranıyo insan , eşim görüşmedıgı için bende kapımı kapatmak ıstemedım 2 aydır göüşmuyo çok baskı yapıyolar herşeyıs orune dıyıkar dıye çocugu görmek istıyolar yapamıyorum bende:S bizim hiçbir görüşümüz doğrun değil kızları veya başkları apsa aynı şeylerı onlar doğru ama biz yanlış yapıyoruz nıye böyle yapıyolar alamak istemıyolar Allah hakkımızda hayırlı olano versın sende sıkma canını artık uzaklaşmısın bak sen rahatsın kım ne derse desiiin boşverrrr

nereye koyalım canımmmmmmmmm :D :D

bence yanınıza kesin eş dost bi kadın götürün kimse yoksa eğer cebinize bi poşet fln koyun yada mont benim gibi:1:
ama en iisi yalnızsan bi poşet götür en azından ortalarda gezmesin yada çöpe at donunu gitsin benim aklıma gelmemişti orda :27:

kızlaara ben genel anesteziyle sezeryan oldum kimse mecbur kalmadıkça sezeryan olmasın :)
mecburluk ayrı bebek ters olur kılolu olur kaka yapar vs:)
ama herşeyın en normali daha guzel bende bu sefer belden sezeryan ıstıyorum genelde çok tıkandım nesef alamıyosun narkozu atana kadar hep bı tıkanıklık boğazda hayırlısıyla bı gelsın normalcek doğurun ne var aaa misssss

Canım benim ilk doğumum spinal ve epidural sezeryan.. İkisi de yapıldı anestezi uzmanım tarafından..
Ama tavsiye etmiyorum, geç ayağa kalkabiliyorsun.. Ve bel ağrısı 1 sene sürdü benim desem doğrudur..
Kiminde de baş ağrısı yapıyor.. Ama gene de sen bilirsin, içinde kalmasın..
Genel anestezi ile sezeryan olmak istiyorum bu sefer.. Kararlıyım..
Nerede genel yapılan gördüysem hemen ayağa kalktı.. Bende eve gittiğimde yemeğimi yapmıştım falan ama gene de zor oldu..

kızlaara ben genel anesteziyle sezeryan oldum kimse mecbur kalmadıkça sezeryan olmasın :)
mecburluk ayrı bebek ters olur kılolu olur kaka yapar vs:)
ama herşeyın en normali daha guzel bende bu sefer belden sezeryan ıstıyorum genelde çok tıkandım nesef alamıyosun narkozu atana kadar hep bı tıkanıklık boğazda hayırlısıyla bı gelsın normalcek doğurun ne var aaa misssss

bence de kesinlikleeee sezeryan olmayın
korkup sezeryanı seçenler acı yok mu sanıyosunuz normal 2 gün acı çekersen siz aylarca çekeceksiniz

ilki genel anestezili sezeryan
aklım olsa dayanır normal yapardımhemde epidural acısız

2.yi bende belden istiyorum
bebek çıktıktan sonra uyutabiliyorlarmış
onu isteyeceğim
narkozun bebeğe geçme ihtimali yüksekmiş genelde

deneyimli anneler size bi sorun var arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ona sonda takmadılar duruma göremi takıyorlar sondayı herkesin derdi doğum benimkide sonda

bende sonda yoktu
zaten suyum gelmişti belki ondan

yaf bi durun gadınlar...
daha bebemin cinsiyetini bilmom, daha bi don almışlığım yok yefruma, ne doğumu ne sondası:63::63:
ne güldüm ya
haklısın ama
doğum da önemli araştırmaya başlamak lazımm
hatta doktorla alakalı bence
eğer bir doktor sürekli sezeryan yapıyor ve hastalara da bunu öneriyorsa doktor değiştirin derim

bence doktor dediğin normali önermeli
ilk doktorum sen normal doğuramazsın dedi
beni daha çok teşvik etti malesef

ne korkması kız bak ikinciye hamiş kalanlara korksalar yaparlalarmıydı bırtane daha o acı hemen unutuluyoki bebeği görünce acılar hafif kalıyo zaten doğum anını değil bebeğin koynuunuzda nasıl uyuyacagını düşünün :)

bence de korkmaya gerek yok
sezeryan olup
o kadar acıyı çekip
1.5 sene sonra 2. yi istiyosam
o acının hiçççççççççççççç önemi yokk
bebeğimin o kokusu mutluluğu sevgisi
herşeye bedel
doğumdan sonra onca acıya rağmen neden dedim daha önce doğurmadım bennnnn

bence yanınıza kesin eş dost bi kadın götürün kimse yoksa eğer cebinize bi poşet fln koyun yada mont benim gibi:1:
ama en iisi yalnızsan bi poşet götür en azından ortalarda gezmesin yada çöpe at donunu gitsin benim aklıma gelmemişti orda :27:

Allah izin verirse kayınvalidem ve annem yanımda olur mutlaka.peki bayanı alıyorlar mı canım doğumhaneye hani donu fln vermeye :)
ben de epidural normal istiyorum.6 sene önce apandist ameliytı oldum onda da belden aşağısını uyuşturmuşlardı

deneyimli anneler size bi sorun var arkadaşım sezeryanla doğum yaptı ona sonda takmadılar duruma göremi takıyorlar sondayı herkesin derdi doğum benimkide sonda

Sonda olayını beni bayılttıktan sonra taktılar.. 2 günde takılı kaldı.. Korkulacak birşey yok..
Ben isteyerek çıkarttırmadım.. Doktorumda kalsın dedi, birde onun için uykunu bölme, dinlen dedi..
Sonra çıkarttılar.. 3. gün çıkmadan önce de lavman yapıldı, çok rahatladım..
Hiç korkulacak şeyler değil kızlar, bu hayatta insanın başına o kadar zor şeyler geliyor ki bunlar hiçbir şey..
Hatta ben doğuma girmeden beni traş etmeye hemşire geldi.. Bir baktı ben zaten traş olmuşum..
O da bayağı bir şaşırdı siz hazırlıklı gelmişsiniz dedi.. İçimden heralde dedim yani.. Karnımdaki kılları biraz traş etti gitti..
Fulya'daki İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde doğum yapmıştım.. Gayette memnun kaldım..
Epidural+spinal anestezi ile sezeryan olmuştum..

Canım benim ilk doğumum spinal ve epidural sezeryan.. İkisi de yapıldı anestezi uzmanım tarafından..
Ama tavsiye etmiyorum, geç ayağa kalkabiliyorsun.. Ve bel ağrısı 1 sene sürdü benim desem doğrudur..
Nerede genel yapılan gördüysem hemen ayağa kalktı.. Bende eve gittiğimde yemeğimi yapmıştım falan ama gene de zor oldu..

benım belde pek sağlam sayılmaz ya ne bıleyım genel anezteside çok tıkandım nefes alamıyodum narkozdan bı gıcık gelıyo e dikişler var malum tıksıranıyosun rahatça aman ne bıleyım hepsi ayrı alem aslında bi şekılde doğurcaz ya bakalım hayırlısı :D
daha fazla tedirgin etmeyelim can kuşları:)))))))

gözlerim doldu inan canım ya :((( peki bayan biri olunca alıyorlar mı yanına?

evt alıyolar canım zaten özeldi ya odan oluyor seni odaya yerleştirince eşini flnda alıyolar içeri sancı odasına doğum gelene kadar...bide çamaşırlarımı verdiğim kadın kimsen yokmu canım senin demişti o çok dokunmuştu bana hiç unutmam biz doktora giderkende sancım yoktu geceydi ama istifar ediyodum bi yerde okumuştum 9 aylıkken istifar edince bebek doğum yoluna girermiş diye evdede eşim k.pederim kaynım var hangisi anlıcak doğumdan o k.validem 3 herifi başıma atıp doktorum doğum tarihi verdiği gün yanımda yoktu helal olsun valla ne diim:19:

herkese slm kızlar bende nisan anneleri varmı diye araştırırken burayı buldum çok güzel paylaşımlarınız var bayıldım benide alırmısınız aranıza bende 12 +4 günlük hamileyim :49: nisan 16 gibi gözüküyo doğumum 34 yaşında ve 3. çocuğuma hamileyim deneyimliyim ama büyük kızım 16 küçük kızım 12 yaşınada yani aradan bayağı bir sene geçtiği için ve artık yaşda ilerlediği için ilk hamileliğim gibi mutluyum şimdilik bir sorun yok allaha şükür dün ikili test sonuçlarımıda gösterdim bir problem yok dedi doktorum :64: herkese sorunsuz hamilelikler ve doğumlar dilerimm

eve gelip yemek mi yaptınnn :)
maşallah sana

ben 10 gün mahvaldum ilk bir hafta biri olmadan wcye gidemedim biri mutlaka donumu indirdi giydirdi
bel ve baş ağrııs olduğunu duydum
şaşkınım genelde uyandıktan sonra pek sorun olmuyor en azından bel agrısı çıkmıyor
ama yapanların çogu memnunnn

herkese slm kızlar bende nisan anneleri varmı diye araştırırken burayı buldum çok güzel paylaşımlarınız var bayıldım benide alırmısınız aranıza bende 12 +4 günlük hamileyim :49: nisan 16 gibi gözüküyo doğumum 34 yaşında ve 3. çocuğuma hamileyim deneyimliyim ama büyük kızım 16 küçük kızım 12 yaşınada yani aradan bayağı bir sene geçtiği için ve artık yaşda ilerlediği için ilk hamileliğim gibi mutluyum şimdilik bir sorun yok allaha şükür dün ikili test sonuçlarımıda gösterdim bir problem yok dedi doktorum :64: herkese sorunsuz hamilelikler ve doğumlar dilerimm

oşgeldin maşallah ya okadar yıl sonra iyi cesaret. tecrübeli birini bulduk artık seni sıkıştırıp dururuz. benimde 16 nisan muhtemel doğum tarihim ama sat a göre 12. haftamdayım.

evt alıyolar canım zaten özeldi ya odan oluyor seni odaya yerleştirince eşini flnda alıyolar içeri sancı odasına doğum gelene kadar...bide çamaşırlarımı verdiğim kadın kimsen yokmu canım senin demişti o çok dokunmuştu bana hiç unutmam biz doktora giderkende sancım yoktu geceydi ama istifar ediyodum bi yerde okumuştum 9 aylıkken istifar edince bebek doğum yoluna girermiş diye evdede eşim k.pederim kaynım var hangisi anlıcak doğumdan o k.validem 3 herifi başıma atıp doktorum doğum tarihi verdiği gün yanımda yoktu helal olsun valla ne diim:19:

anladım cnm biz de özel hastahanede olacak da bakalım ne olacak nasıl olacak...şu an çamaşırı çıkarmak nerde çıkarcam oraya eşim niye girmiyo falan filan bin tane soru var inan ki kafamda

hoşgeldin aramıza hayırlısı olsun tatlım ne mutlu sağlıklı haberlerinide almışsın darısı bizlerin başına

canım genel anestezi oluncada pek farklı değil yine geç ayağa kalkıyosun ve 1 yıl narkozu atamıyosun vücudundan aynı şey yani:29:
sevda daha iyi bilir gerçi ama benimde çevremde çoook var sezeryan olan:40:

Son düzenleme:
Sonda olayını beni bayılttıktan sonra taktılar.. 2 günde takılı kaldı.. Korkulacak birşey yok..
Ben isteyerek çıkarttırmadım.. Doktorumda kalsın dedi, birde onun için uykunu bölme, dinlen dedi..
Sonra çıkarttılar.. 3. gün çıkmadan önce de lavman yapıldı, çok rahatladım..
Hiç korkulacak şeyler değil kızlar, bu hayatta insanın başına o kadar zor şeyler geliyor ki bunlar hiçbir şey..
Hatta ben doğuma girmeden beni traş etmeye hemşire geldi.. Bir baktı ben zaten traş olmuşum..
O da bayağı bir şaşırdı siz hazırlıklı gelmişsiniz dedi.. İçimden heralde dedim yani.. Karnımdaki kılları biraz traş etti gitti..
Fulya'daki İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde doğum yapmıştım.. Gayette memnun kaldım..
Epidural+spinal anestezi ile sezeryan olmuştum..

haklısın canım ya napalım merak bizimkide yada benimki :1: bende kısmetse normal doğum yapmayı çok istiyorum inşallah buna müsait olur o anki durumum

Back
X