• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
:47::47: sinir şey.. şapşal.. salaq.. ben olsam ağzını burnunu.. töbe töbe.. tatlım sen mecbur konyada bi doktor bulacaksın kendine bence.. şöyle düşün istanbulda ben hergün işe gelmek için 1,5 saat yol geliyorum.. evimle hastane arası da 45dk falan.. trafik yoksa o da.. yani senin seydişehirden merkeze gitmen de aynı mesafe.. en azından ciddiye alınacağın bi doktor bulursan astım krizine sinir krizi de eklememiş olursun..

canım çok sinir oldum cidden yaa..konyada bi doktorum var benim yeni başladım geçen hafta ikili test için gittiğimde numarasınıda almamışım ama devam ederse hastaneyi arayıp sorcam ve arıcam..ama şöle de bi durum var astım krizi acil bi durum nefes alamamak çok zor bişey öksürürken kasıklarıma karnıma ağrılar girdi :(( konyya merkez burdan 1.5 saat astım krizi gbi acil bi durumda oraya yetişemem diye burdada doktorum olsun dedim..ama saolsun umrunda değil adamın..benim kzıdığımda bu..ilaçlarıda kullanamıyorum..öğleden sonra gene gitcem burda hastanedeki başka bi doktora..oda bakmazsa çaresine bakıcam artık..çok saol cnm benim

canım benim çok saol..normalde zaten konya merkezdeki doktoruma 1 ay sonra gitcem artık bu zamandan sonra kontroller ayda bir olur bunu biliyorum ama salak herife dedimki astım krizi geçiriyorum 2 gecedir nefes alamıyorum acil bi durum olduğu için bakması gerekirdi bence zaten devket öle detaylıda bakmıyo 2 dk bakardı isteseydi..eşide astım hastası ve eşide sıkıntılı hamilelik geçirdei beni anlaması lazımdı..eğer devam ederse konyadaki doktoruma ulaşmaya çalışcam..

Tabi anlayışlı olması lazım ama bu insanları anlamak mümkün değil sinir bozmaktan başka işe yaramıyorlar. Sen rahat olmaya çalış canım.

tmm cnm ama bakmazsada git sen konyaya yinede, yani 1 saat mesafe bişi değil..her gün ist. biz işe gelip giderken daha fazlasını yakıoz yani..dr un tel nosuna google danda bi bak cnm..sinirlenip üzme kendini...onlar dr olmuş ama insanlıktan nasibini alamamış malesef..

bebem saolun valla ya destekleriniz için..ama çok sinir bozucu bi durum yanımda buhar makinası ile geziyorum 2 gündür..sabah sabah sizide sıktıysam kusura bakmayın..3 gün aradan sonra kkya böle giriş yapmak istemezdim :)
drlar gerçekten vicdansız ben bunu anladım..

seydişehirde devlet hastanesnden başka hastane yok cnm konya merkezde var ordada zaten bi doktorum var 1 ay sonra gidecem ama böle acil durumlarda 1,5 saatlik yola gidemem diye burdada bi dktorum olsun dedim astım krizide acil bi durum..ama bakmadı..ilaçta kullanma diyo..başıma ağrılar girdi..şuan iyiyim biraz daha akşamları kalorifer tıkıyo beni nefesimi daRAltıyo eğer devam ederse konyadaki doktorumun numarasını bulup onu arıcam ..

allahım ya ne vicdan var adamda. ne olacak sanki baksa. aslında petunyanın dediği gibi 1,5 saat bişey değilistanbul şartlarında biz hep o trafiği çekiyoruz ama ani bişey olduğunda haklısın o kadar saat nasıl dayanacaksın. şu astım krizlerin skainleşene kadar konyada kalableceğin biri olsa keşke. biraz toparlanınca yine evine dönerdin

Tabi anlayışlı olması lazım ama bu insanları anlamak mümkün değil sinir bozmaktan başka işe yaramıyorlar. Sen rahat olmaya çalış canım.

canım çok saolun sizinde başınızı şişirdim..öğleden sonra diğer doktora bi gideym bakayım oda bakmazsa ben bakcam artık icabına..göğüs cerrahınada gittim astımım için işin kötüsü oda 3 ay dolmadan ilaç kullanamazsın diyo..hangisine neye güveneyim anlamadım yaa..

araya girip hemen bi şey diyeyim.. limangoda hamiş elbiseleri var.. kids bölümünde..
güzel şeyler var gibi.. panço da var.. bi bakın bakalım.. belki beğenirsiniz..

bebem saolun valla ya destekleriniz için..ama çok sinir bozucu bi durum yanımda buhar makinası ile geziyorum 2 gündür..sabah sabah sizide sıktıysam kusura bakmayın..3 gün aradan sonra kkya böle giriş yapmak istemezdim :)
drlar gerçekten vicdansız ben bunu anladım..

aşk olsun bebem...burda hiçbirimiz hergün çok mutlu çok huzurlu değilizki cnm..mutlaka kafayı takcamız, üzülcemiz bişiler çıkıo...hayat paylaşınca güzel la la la la la laaaa:32::32:

kızlar günaydın..
ben hiç iyi değilim ya sabahtan beri ağlıyorum 2 gecedir astım krizinden uyuyamıyorum nefes alamıyorum eşim gitti hemen buhar makinası aldı..acile gidiyorum sadece oksijen veriyolar gene aynısı oluyo bu sabahta aynı şekilde doktora giderken tam anlamıyla geçmiş değildi...ikili test sonucumu göstermek için doktora gittiğimde 2 gecedir nefes alamadığımı astım krizine girdiğimi sölediğim halde bebeğin durumuna bakmadı..halada nefesi zor aldığımı gördüğü halde..dedimki ben acil bi durum olduğu için nefes alamadığım için bebeğin durumunu merak ediyorum sonuçta bizim aldığımız nefesle yaşıyo önemli bi durum..ilaç kullandınmı dedi 3 ay dolmadan ilaç kullanmayın dediniz dedim..buna rağmen bakmadı inat eder gibi..peki ben bu durumda napcam dedim ya öle baktı suratıma ve seydişehirde başka gidebileceğim ne bi hastane nede klinik var..eşimde çok kızdı..sinirden deliriyorum sabahtan beri..bida kesinlikle bu herife gitmicem bebeğime bişey olursada sorumlusu o...nefret ediyorum seydişehirden yaaaa :((((((
kızlar siz söleyin haksızmıyım siz olsanız napardınız??

Astımlı gebelere ne gibi önerilerde bulunuyorsunuz?

Astımlı anne adayları gebelikleri boyunca bir göğüs hastalıkları uzmanının kontrolü altında olmalılar. Astım krizlerini tetikleyebilecek alerjen, duman, koku ve irritanlardan uzak kalmalılar, sigara içmemeliler, düzenli egzersiz yapmalılar...

Doktorların önerdikleri ilaçları aksatmadan kullanmalılar, asla kendiliklerinden ilaç almamalılar. Gebelik diyeti de çok önemli. Mesela gebelik döneminde Omega-3’ten zengin balık yiyen annelerin bebeklerinde astım riski daha az. Gebelikte alınan E ve D vitaminlerinin de astıma karşı koruyucu etkisi olduğunu gösteren pek çok araştırma var.

yukarıdaki yazıyı muhtemelen okumuşsundur daha önce de ama alıntı yapayım dedim.

istersen konya'da bir de göğüs hastalıkları uzmanına görün gitmişken, ben de de kronik bronşit var az buçuk ntahmşn edebiliyorum o nefessizliği :5:

Günaydın güzel nisan anneleri,
ben de mayıs annesi olacağım inşallah(Belli de olmaz doktor 21 nisandan sonra bekleyeceğiz bebeği dedi)Sizin hamileliğiniz benden önce gittiği için sizden öğreneceğim çok şey olacak.Ankara'da yaşayan anneler hangi doktora/hastaneye gidiyorsunuz?İkili testinizi nereye yaptırdınız?Doktor-hastane konusu kafamı çok karıştırıyor.Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Hepimiz insallah güzel bir hamilelik geçirip,yavrularımızı sağlıcakla kucağımıza alırız.

allahım ya ne vicdan var adamda. ne olacak sanki baksa. aslında petunyanın dediği gibi 1,5 saat bişey değilistanbul şartlarında biz hep o trafiği çekiyoruz ama ani bişey olduğunda haklısın o kadar saat nasıl dayanacaksın. şu astım krizlerin skainleşene kadar konyada kalableceğin biri olsa keşke. biraz toparlanınca yine evine dönerdin

eşimde öğretmen olduğu için hafta içi hergün çalışıyo o yüzden benide yalnız göndermekte gelmiyo içinden minibüsler desen tıngır tıngır gidiyo..karıştı gitti valla..konyada bi doktora başladım ikili test için gittiğimde daha yeni başladım..oda kullanma astım ilaçlarını demişti ama salaklığım numarasını almamışım adamın..eğer devam ederse nosunu bulup arıcam gel derse gitcem..öğleden sonra burdaki diğer doktorada bi gidiyimde..bebeğin durumu iyi ilaçlara başla der belki ozaman 1 ay bekleyebilirim..konyada kimsem yok bide daha yeni yeni öğreniyorum büyük şehir..yabancı yerde yaşamanın sıkıntıları işte..

canım çok saolun sizinde başınızı şişirdim..öğleden sonra diğer doktora bi gideym bakayım oda bakmazsa ben bakcam artık icabına..göğüs cerrahınada gittim astımım için işin kötüsü oda 3 ay dolmadan ilaç kullanamazsın diyo..hangisine neye güveneyim anlamadım yaa..

Yok canım ne başımız şişecek. Umarım biran önce bir çaresini bulursun. 3 ayın dolmamış mı 12+1 gözüküyor. En fazla 1 hafta beklersin. Astım neden oluyor ki havadan mı stresten mi bilemiydrum ki . Onlardan uzak dur canım.

aşk olsun bebem...burda hiçbirimiz hergün çok mutlu çok huzurlu değilizki cnm..mutlaka kafayı takcamız, üzülcemiz bişiler çıkıo...hayat paylaşınca güzel la la la la la laaaa:32::32:

çok saol kuzum..hayat sizlerle paylaşınca güzel..mucuxxx:)

Astımlı gebelere ne gibi önerilerde bulunuyorsunuz?

Astımlı anne adayları gebelikleri boyunca bir göğüs hastalıkları uzmanının kontrolü altında olmalılar. Astım krizlerini tetikleyebilecek alerjen, duman, koku ve irritanlardan uzak kalmalılar, sigara içmemeliler, düzenli egzersiz yapmalılar...

Doktorların önerdikleri ilaçları aksatmadan kullanmalılar, asla kendiliklerinden ilaç almamalılar. Gebelik diyeti de çok önemli. Mesela gebelik döneminde Omega-3’ten zengin balık yiyen annelerin bebeklerinde astım riski daha az. Gebelikte alınan E ve D vitaminlerinin de astıma karşı koruyucu etkisi olduğunu gösteren pek çok araştırma var.

yukarıdaki yazıyı muhtemelen okumuşsundur daha önce de ama alıntı yapayım dedim.

istersen konya'da bir de göğüs hastalıkları uzmanına görün gitmişken, ben de de kronik bronşit var az buçuk ntahmşn edebiliyorum o nefessizliği :5:

evet canım astımla ilgili nekadar konu varsa hepsini araştırdım..burda göğüs cerrahı doktorum var oda bi ilaç verdi benim ilaçlarımdan ayrı ama 3 ay dolsun öle başla dedi..buhar makinası alın demişti onuda aldım..1 hafta daha idare ediyim inş. ilaçlara başlıcam napiyim..

Yok canım ne başımız şişecek. Umarım biran önce bir çaresini bulursun. 3 ayın dolmamış mı 12+1 gözüküyor. En fazla 1 hafta beklersin. Astım neden oluyor ki havadan mı stresten mi bilemiydrum ki . Onlardan uzak dur canım.

kuzum hava değişimi çok etkiliyo beni ben hala alanya havasına alışkın olduğum için adapte olamadım buraların havasına..özellikle kaloriferler mahvediyo beni..odayı kuruttuklarından nefesimde daralıyo direk özellikle yatacağım zamanlar..kafamı yastığa koyamıyorum..inş. öğleden sonraki doktor bakarda bebiş iyi derde ilaçlar için 1 hafta beklerim sorun değil..ben bugün doktorum durumu anlar bakar umuduyla gittim ama nerdeee..şapşal herif..

Günaydın herkese..Ben bugün çok keyifsiz uyandım akşama kadar ağlayabilirim :((
tunihancım çok çok geçmiş olsun inşallah diğer doktor ilgilenir canımm yoksa da dediğin gibi diğer doktoru bir ararsın canım.Allah yardımcım olsun inşallah tekrarlamaz cnm..

ya kızlar aglamayın aglıcam demeyin yaaa ;( bu kelimeyi duyunca aglamaya baslıyorum ya..

ya kızlar aglamayın aglıcam demeyin yaaa ;( bu kelimeyi duyunca aglamaya baslıyorum ya..

Tamam tamam canım kimse ağlamıyor. Ama ben acıktım. Ne çabuk acıkıyorum ben yaa ..

Son düzenleme:
Tamam tamam canım kimse ağlamıyor. Ama ben acıktım. Ne çabuk acıkıyormu sen yaa ..

3 ayda 5 kilo aldım dr diyet verdi 2 dilim kepek ekmeği bilmem ne kutusu kadar beyaz peynir ay biz onlarla doyarmıyız bee :) iştahım cok acık gerci ben uykudan aldım herkes normal yediğimi söylüyo ama diyette yapamıyorum yanii doguma 90 kilo gidicem şimdi 70im :(

Back
X