kızlar ben her akşam 3-5 acı biber turşusu yiyorum yemeğin yanında durduramıyorum kendimi:)))
netten baktımda bebike zararlımı die, zararlıdır die bişi okumadım hiç, aşağıdaki yazıda hoşuma gitti...yanık bağırlı bi bebem olcak heralde:)))
Araştırmacılar, ceninlerin rahim sıvısında en çok rastlanan lezzetlere alışarak, kendilerini anne sütünün özel lezzetine hazırladıklarına inanmaktadır. Doğumdan sonra beslenme alışkanlıklarını kökten değiştiren annelerin, başlarda bebeklerini emzirmekte zorlandığı bilinmektedir. Çünkü bebeğin emdiği sütün tadı, rahimde alışık olduğu lezzetten farklıdır. Anne, hamileliği boyunca düzenli olarak acı yerse, rahimdeki bebek buna alışır. Ancak bebek buna alışık değilse ve rahim sıvısına bir anda çok kuvvetli bir acı biber tadı dolarsa, bundan rahatsız olabilir. Hatta acı ir yemek yedikten sonra bebeğinizin, ifadesini görebilecek olsanız, tanımadığı lezzetten ötürü yüzünü buruşturmasına şaşırırdınız.
Meselâ, yemek yeme konusunda direnen bir bebek, besinler havuç suyuyla karıştırıldığında hemen yemeye başlamıştır. Konu araştırıldığında, annenin hamileliği sırasında bol havuç suyu içtiği ortaya çıkmıştır. Uzmanlara göre tatlar, çocuğun fetal tat tomurcuklarına amniyon sıvısı ile geçmektedir. Hamileliğinde acı biber yiyen annenin çocuğu üç yaşına geldiğinde acı biberi severek yemeye başlamıştır.
bizimki birşey demedi çünkü ben acı sevmem:) hamilelitkte ne yersen bebekte onu severmiş bende okumuştumm doğrudur mantıklıda
benim asıl çözmem gerekn konu bebek arabası çok kararsızım sizler ne yapacaksınız şuan arabalar indirimde yazın daha pahalı olur diye düşünürekten şimdiden alıcam ama karar veremiyorum yardım istiyorum şık bişeyde olsun istiyorum ama çokta pahalı olmasın