• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ya herkes sağlık ocağına kayıt yaptırdı mı ? yada kayıt yaptırmak zorunlumu ? ben yaptırmadım.....

Evet canım zorunlu ben kaydımı aldırmamıstım anadolu yakasından avrupa yakasına tasındık ordaki hemsirem kesinlikle aldırman lazım senin içinde bizim içinde problem olur dedi evede geliyolarmıs dogumdan sonra falan sanırım gebe takibi daha bi sıkılasmıs ama cokta hosuma gitti özeldeki drum kadar iyi ilgileniyo hemsireler her konuda yardımcı oluyolar usanmadan sorularını cevaplıyolar bence gidip kaydını yaptır arkidişim

Bu tetenoz kac doz arkadaslar bn 3 dozu gecen sene okulda yaptırmısıtm bu sene yazın yaptımmam lazımmıydı bilimyorum
simdi bnm yaptrmam lazımmı 3 demi bitiyodu 5 de mi blemedim
ben diorum işte topic e bi kadın doğumcu hemde uzmanından gerenk die:))
çok kıskandımmmm
ben haftalardır geceleri uyyamıodum, artık hiç uyyamıyorum...herkes dio hamilelikten yüzün şişmeye başlamış
oysa uykusuzluktan:(( az kaldı 4,5 ay sonra uyurum artık:):emir_bebek::emir_bebek:

4,5 ay sonra uyurmusunn :) uyursun canımmm uyursunnn guluummm :) zor uyursun geceleri kocişin mi emzircek yagmuru :) yarım saatte bir aaglıcaklar sutuydu cişiydi gazıydıı ben kocamı boynundan tutup kaldırırım ama yeterrr beeaaaaa kalk die :D[/QUOTE]
niyeyese benim kızım hiç ağlamıcakmış gibi, hep uyucakmış gibi gelyo
dünyanın en uslu bebeği olcakmış gibi bi his var içimde:))
ya herkes sağlık ocağına kayıt yaptırdı mı ? yada kayıt yaptırmak zorunlumu ? ben yaptırmadım.....

ben daha yaptırmadım cnm, yrn ilk adımı atıcam kayıt yaptırmak için
bende yaptırmayı düşünmüodum ama tetenoz aşısı yalnızca orda yapılyomuş o nedenle yaptırcam

seni benim toktorun eline vermek lazım..
ben kokudan dr a gitmeye 2 gün kala yemek yiyemiom, kilo almışsın demesin die...dr dan çıkıncada dönercide alıom soluğu:))
9 iimiş:53::53:
cnm ben 26 kasımda gidcem...22. haftada oluyorum o zmn...
dr um 18-24 arası dedi detaylı ultrason için..
pat die o anda yapmaz heralde cnm ya, uzmanlık isteyen bi iş..
ama yapılması için yönlendirir tarih verir zannımca:44:

napcam ben peki nasıl durdurcam kilo almamı zaten 2 öğün yiyorum biri bana hava basıyo sanki :( benim drumda diyet verdi bana zaten ama 2 griissini bi kibrit kutusu peynirle insan doyarmı yaa :) acıkınca gözlerim kararıyo sanki oglum iç organlarımı kemiriyo gibi hissediyorum nasılsa veririm diyorum takmıyorum diyorum ama baskul hızla donup 72yi gösterincede yuzum sirke satıyo :)

ben kokudan dr a gitmeye 2 gün kala yemek yiyemiom, kilo almışsın demesin die...dr dan çıkıncada dönercide alıom soluğu:))

napcam ben peki nasıl durdurcam kilo almamı zaten 2 öğün yiyorum biri bana hava basıyo sanki :( benim drumda diyet verdi bana zaten ama 2 griissini bi kibrit kutusu peynirle insan doyarmı yaa :) acıkınca gözlerim kararıyo sanki oglum iç organlarımı kemiriyo gibi hissediyorum nasılsa veririm diyorum takmıyorum diyorum ama baskul hızla donup 72yi gösterincede yuzum sirke satıyo :)

Canım inşallah hemencik kapanıverir o acıklık gecmiş olsun. Maşallah yaa 22 cm 330 gr :) kocaman oldular bebikler yaa daha dun drun verdigi ultrason kagıdında bi nokta vardı vardı işte bu bebeğiniz demiştide eşimle gözgöze gelip gulmustuk :)

maşallak kuzuma:nazar::nazar:
ah beee bebem şu anda çok ii anlıorum seni..o dr ne kadar bişi yok desede geçer desede takip edcez desede insanın içi içini kemiryo:((
çok geçmiş olsun..tam gelişim dönemleri ya sanırım böyle şeyleri duycaz ama inş. haftalar ilerledikçe herşey normale dönecek:emir_bebek::emir_bebek:

allahın izni ile hiçbirşey olmaz canım ...

Ya sağolun Menzil, Petunya, Zeynep.. maşallah tüm yeğenlerime de. Ne zor bir şeye kalkıştık biz böyle ya, sağlıklı mı, iyi mi, düşün dur ömrün borunca. Doktoruma çok güveniyorum ben durup dururken telaşlandıracak biri de değil ama ne bileyim :( Petunyacım dediğin gibi gelişim dönemleri daha, bu tarz şeyler duymamız normal aslında, doktorlar da haklı söyleseler bir türlü söylemeseler bi türlü, düzelir ben de inanıyorum, ben iyi bakıyorum ona, o da bizi üzmez biliyorum.. Ayrıntılı ultrason yaptırdınız mı bu ara da ?

ya biz böyle herseylerini dusunelim uykusuz kalalım şişip duralım oramız buramız agrısın ama beyefendiler isim haklarını bile bize vermesinler :(

evlenmeden öncede hayal kurardık kızımız olursa adı zeynep oglumuz olursa mus'ab olucak die ama ben şimdi istemiyorum mus'ab olmasını adı ne olucak diyolar söyluyoruz kimi musaf dio :D kimi musap kimi o ne ya ilk defa duydum diyo ruyamda da esad görmustum biri esad koyun diyodu şimdi talha yada taha da var aklımda kızlar fikir verin benim oglumun adı ne olucakk mus'ab sizce nasıl bi isim?

Ya sağolun Menzil, Petunya, Zeynep.. maşallah tüm yeğenlerime de. Ne zor bir şeye kalkıştık biz böyle ya, sağlıklı mı, iyi mi, düşün dur ömrün borunca. Doktoruma çok güveniyorum ben durup dururken telaşlandıracak biri de değil ama ne bileyim :( Petunyacım dediğin gibi gelişim dönemleri daha, bu tarz şeyler duymamız normal aslında, doktorlar da haklı söyleseler bir türlü söylemeseler bi türlü, düzelir ben de inanıyorum, ben iyi bakıyorum ona, o da bizi üzmez biliyorum.. Ayrıntılı ultrason yaptırdınız mı bu ara da ?

evet kıpırdamayınca bi yerim ağrımayınca bile üzülüyorum ben acaba orda mı kalbi atıyo mu diye
üzülmek kafaya takmak boll bu annelik mesleğinde ve bende :27::27::27:

ben 10 Aralıkta giricem ayrıntılı ultrasona Allah kısmet ederse inşallah...

Evet canım zorunlu ben kaydımı aldırmamıstım anadolu yakasından avrupa yakasına tasındık ordaki hemsirem kesinlikle aldırman lazım senin içinde bizim içinde problem olur dedi evede geliyolarmıs dogumdan sonra falan sanırım gebe takibi daha bi sıkılasmıs ama cokta hosuma gitti özeldeki drum kadar iyi ilgileniyo hemsireler her konuda yardımcı oluyolar usanmadan sorularını cevaplıyolar bence gidip kaydını yaptır arkidişim

canım saol ya gidip yaptırıyım bakalım.....

walla bilmom nasıl olur daha yarısındayız ama ben çok kilo alırım sanıodum ya, 3 kilo aldım hatta 2,5 gibi bişi aldım..
yağmur zaten 320 gr:) kanıydı suyuydu derken bu kilonun çoğu onun şimdilik bence:)
cnm ben normal yeme alışkanlığımı hiç değiştirmedim aynen eskisi gibi yiyorum..
süt meyve badem ve cevizdende ara öğün yapıorum..yani azaltmadım artırdım aslında yemeyi, sigarayıda bıraktım diodum çok alırım ama almadım..
yani en azından şimdilik normal gidiyorum..bide hep diolar son haftalarda haftada 1-2 kilo alınyo die:(( ona saklıyorum kendimi..
ben zaten 73 de hamile kaldım cnm ya 76 sayılırım şu an..

evet cnm...benim dr umda ayrıntılıyı başka dr yapcak o söyleyince telaşlanmayın die söylüyorum dedi..
sölemesi daha ii sanırım, sonra öğrensek bide bunu görmedimi die dr u suçlardık..
hatta benim dr um dedeiki iiki gördük, sizin bebeğiniz daha şanslı, artık hep bakıcaz, kalple ilgili hiç bişi gözümüzden kaçmıcak dedi..
ben k. ciğer hastasıyım..yıllardır rutin kontrol yaptıryorum..
benim dr umad hep bana der bi çok insandan daha şanslısın, sürekli k.ciğerin inceleme altında, sana süpriz yapma ihtimali yok, sinsi ilerleyecek bişi yok die, düşününce mantıklı:))

ya biz böyle herseylerini dusunelim uykusuz kalalım şişip duralım oramız buramız agrısın ama beyefendiler isim haklarını bile bize vermesinler :(

evlenmeden öncede hayal kurardık kızımız olursa adı zeynep oglumuz olursa mus'ab olucak die ama ben şimdi istemiyorum mus'ab olmasını adı ne olucak diyolar söyluyoruz kimi musaf dio :D kimi musap kimi o ne ya ilk defa duydum diyo ruyamda da esad görmustum biri esad koyun diyodu şimdi talha yada taha da var aklımda kızlar fikir verin benim oglumun adı ne olucakk mus'ab sizce nasıl bi isim?

söylemesi, yazması, duyması çok zor cnm...oğlunuzun hayatını biraz daha kolaylaştırın bence:))

ben diorum işte topic e bi kadın doğumcu hemde uzmanından gerenk die:))

4,5 ay sonra uyurmusunn :) uyursun canımmm uyursunnn guluummm :) zor uyursun geceleri kocişin mi emzircek yagmuru :) yarım saatte bir aaglıcaklar sutuydu cişiydi gazıydıı ben kocamı boynundan tutup kaldırırım ama yeterrr beeaaaaa kalk die :D
niyeyese benim kızım hiç ağlamıcakmış gibi, hep uyucakmış gibi gelyo
dünyanın en uslu bebeği olcakmış gibi bi his var içimde:))

ben daha yaptırmadım cnm, yrn ilk adımı atıcam kayıt yaptırmak için
bende yaptırmayı düşünmüodum ama tetenoz aşısı yalnızca orda yapılyomuş o nedenle yaptırcam[/QUOTE]

bende gidip yaptırıyım, ama ben zaten tetenoz aşısına başlamıştım 2 doz oldum 3. dozumun vaktide bu aralar, ama ben sağlık ocağında değilde tıp fak. hast.nin aile hekimliği bölümünde olmuştum aşılarımı 3. dozuda orda olmayı düşünüyodum....

söylemesi, yazması, duyması çok zor cnm...oğlunuzun hayatını biraz daha kolaylaştırın bence:))

Gelde anlat adama anlamıyo işte bide benim kociş r harflerini söyleyemiyo öylede ayıklıyoruz isimleri musab olmazsa esad olucak diyo
Esad Çeliksoy nasıl geliyo kulaga?

evet cnm...benim dr umda ayrıntılıyı başka dr yapcak o söyleyince telaşlanmayın die söylüyorum dedi..
sölemesi daha ii sanırım, sonra öğrensek bide bunu görmedimi die dr u suçlardık..
hatta benim dr um dedeiki iiki gördük, sizin bebeğiniz daha şanslı, artık hep bakıcaz, kalple ilgili hiç bişi gözümüzden kaçmıcak dedi..
ben k. ciğer hastasıyım..yıllardır rutin kontrol yaptıryorum..
benim dr umad hep bana der bi çok insandan daha şanslısın, sürekli k.ciğerin inceleme altında, sana süpriz yapma ihtimali yok, sinsi ilerleyecek bişi yok die, düşününce mantıklı:))

Doğru söylüyorsun düşününce çok mantıklı. Senin durumunu bilmiyordum canım, kalple ilgili takip edilmesi gerek bir durum var anladığım kadarıyla.. Kalbine kurban onun uvv, geçmiş olsuun. Ne zaman ne olacağımız belli değil, önceden bilip, tedbirli olmak bi açıdan şanslı kılar dediğin gibi.

Gelde anlat adama anlamıyo işte bide benim kociş r harflerini söyleyemiyo öylede ayıklıyoruz isimleri musab olmazsa esad olucak diyo
Esad Çeliksoy nasıl geliyo kulaga?
hayddeee esad t ile mi bitiyo d ile mi bitio:))
cnm ben bankada yıllarca çalıştığım için müşterilere isim kodlatmaktan içim gevremiştir..bu nedenle t - d inceler dururum:))

Doğru söylüyorsun düşününce çok mantıklı. Senin durumunu bilmiyordum canım, kalple ilgili takip edilmesi gerek bir durum var anladığım kadarıyla.. Kalbine kurban onun uvv, geçmiş olsuun. Ne zaman ne olacağımız belli değil, önceden bilip, tedbirli olmak bi açıdan şanslı kılar dediğin gibi.

hayırlısı cnm...dularımız onlarla..allah korusun inş. hepsini, sağlıkla kucağımızada alırız inş.:nazar:

cnm ben bankada yıllarca çalıştığım için müşterilere isim kodlatmaktan içim gevremiştir..bu nedenle t - d inceler dururum:))

isimlere hiç bu açıdan bakmamıştım canım yaa :37::37::37:

ayy ccnm bende resmen takıntı gibidir..söylemek duymak yazmak kolay olmalı..anlamda tabi önemlide önceliğim bunlardır..
yani 2 isimli müşteriyi aramak kadar zor bişi yoktur ekranlarda:)) insanımıza ismini kodlatmak deveye hendek atlatmakla eş değerdir..kodlatmadan anlayabilmek hak getire..
kız bebike 2 isim mesela çok zor...ilerde bide kızlık soyadını kullanmak isterse al sana 4 tane isim:))

canım aslında esad arapca bi isim turkceleşince esat oluyo ama biz orjinalinden yanayız :) Ahmed'te öyle aslında orjinali bu hatta mehmed turkceleşince sonlarına birer t harfi almışlar kocişe diyorum ki musab olmasın senin adını koyayım olur muu gözleri açılıyoo oluuuurrr balımm die hıh ne koyacakmısım cok guzel bi isim bulucam ogluma :)

canım aslında esad arapca bi isim turkceleşince esat oluyo ama biz orjinalinden yanayız :) Ahmed'te öyle aslında orjinali bu hatta mehmed turkceleşince sonlarına birer t harfi almışlar kocişe diyorum ki musab olmasın senin adını koyayım olur muu gözleri açılıyoo oluuuurrr balımm die hıh ne koyacakmısım cok guzel bi isim bulucam ogluma :)

yea cnm sen orjinalinden yanasında yefruma ilerde hep zorluk çıkcak..
esad dicek, çoğunluk t ile biter biliyo, esat dicek..yefrum bide açıklama yapmak zorunda kalcak:))
amma girdim sizin ailenin içine demi....yani kur2an da geçsin diosanız enes var, tertemiz sölemesi:)) yakup var çok beğenirim kardeşimin ismi, çok akıllıdr, tavsiye ederim:))

onun dışında mete, ediz, dağhan, çağan, aras, çağıl, ege vs. var
hıı ne desrsin??:)):27::27:

Son düzenleme:
Back
X