• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
ya 17 haftaya kadar göbeğim hiç yoktu hamile olduğuma kimse inanmıyordu 3 haftada 4 kilo aldım çok kötü hissediyorum kendimi :( çünki bebişten ziyade ben alıyorum farkındayım bebiş 230 gram hiç durmadan yersem olacağı buydu birde hamur işi seviyorum sağlıklı beslenmek gelmiyor hiç içimden canım istemiyor.

arkadaşlar geçen de sordum kimse cevap vermedi :14: :14: :14: :14:

bu haftalarda ve genelde özellikle dikkat etmemiz gereken şeyler var mı arkadaşlar???
benim doktor genelde çok yoğun oluo sorularımı bile taramalı tüfek gibi soruyom:10:

ağır kaldırmıyorum
su içiyorum
süt yoğurt ceviz yiyorum
çay kahve çok nadir içiyorum

başka başka neler var???:44:

test yaptıran arkadaşlar ben ikili yaptırdım
sorun çıkmadı şükür
diğerlerine gerek var mı?

söylüyelim o zaman bildiklerimizi,

su 2 litre en az,
yukarı uzanmak ani hareket ağırlık kaldırmak yok.
süt yoğurt peynir ceviz 4 tane ceviz(badem yada fındık). meyve ağırlıklı beslenilcek. tam tahıl ekmeği yencek. makarna, pilav, börek yasak.
çay kahve en fazla 2 bardak.
bitki çayları yasak.
sıkılmış meyve suyuyla kan hapı içilcek dedi.
hatırladıklarım bunlar canım. doktor ayrıntılı anlattı.

ya 17 haftaya kadar göbeğim hiç yoktu hamile olduğuma kimse inanmıyordu 3 haftada 4 kilo aldım çok kötü hissediyorum kendimi :( çünki bebişten ziyade ben alıyorum farkındayım bebiş 230 gram hiç durmadan yersem olacağı buydu birde hamur işi seviyorum sağlıklı beslenmek gelmiyor hiç içimden canım istemiyor.

moralini bozma. bazen aylar çok alınır, bazı aylarda kilo alınmaz canım.

ruyanaz ne güzel :) sen hangi doktora gidiyorsun?

Aslıcığım, ben Kolan - Deniz Bey'de başladım ama çok yoğun biri olduğu için çok ilgilenemedi.
Bir de çok bekliyorduk.

Şimdi Avcılar Hosp. Gönül hanım'a gidiyorum.
Çok memnunum hastane olarakta iyi. 2 Arkadaşım doğum yapacak inşallah o zaman daha iyi görmüş olacağım.

Bende Bizimkent'te oturuyorum. Okyanus Kolejini arkasında :)

Ne güzel yaa neler yapıyorsunuz peki çalışıyor musunuz? Ya da aslende buralı mısınız? yoksa iş-evlilik sebebi ile mi geldiniz?
Ben aslen Büyükçekmece - Güzelce'liyimde :):emir_bebek:

Kocacıma da evi anneme yakın aldırdım hihih :):nazar::nazar::nazar:

ben şu an acıbadem aylin hn. başladım. ondada devam etmeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı.
evlendiğim için burdayım. çalışıyorumda ayrıyaten.
ay bende kandırsaydımda kocamı anadolu yakasından ev aldırsaydım keşke.
senin çevren burda o zaman.:30:

söylüyelim o zaman bildiklerimizi,

su 2 litre en az,
yukarı uzanmak ani hareket ağırlık kaldırmak yok.
süt yoğurt peynir ceviz 4 tane ceviz(badem yada fındık). meyve ağırlıklı beslenilcek. tam tahıl ekmeği yencek. makarna, pilav, börek yasak.
çay kahve en fazla 2 bardak.
bitki çayları yasak.
sıkılmış meyve suyuyla kan hapı içilcek dedi.
hatırladıklarım bunlar canım. doktor ayrıntılı anlattı.

makarna pilav börek kilo aldırır diye mi yasak yoksa başka bi sebebi mi var:44:

BenSibel canım nasıl oldun?
günaydın hanımlar
canım nasıl olayım işte aynıyım,üzgün
dünkü kontrolümden bahsedeyim.
1-)elevit içiyordum yanına + olarak demir verdi.
2-)bugünden itibaren kalsiyum alımını arttır,süt,peynir,yoğurt çoğalt.:56:
3-)vucut çatlağı olmaması için kesinlikle pahalı kremler alma,kakao yağı kullan,cilt yapın kötü ise milyarlık krem kullansan işe yaramaz.
4-)el,yüz cilt bakımındada içinde A vitamini olmayan kremler kullan.
5-)mide yanmaları için günde 3 tane rennie alabilirsin
6-)kemik batma ağrılarım için dik durma ve harketlerle ilgili liste verdi.
7-)acı... çok yendiğinde çocuğa dokunmaz fakat mideye dokunur,bu yüzden az tüket.:20:
8-)artık sırt üstü yatmak yok,sola dönük yatacakmışım bebeğin kan dolaşımı için.:34:
9-)tetenoz aşısını 5. aydan sonra 9. aya kadar 2 doz yapmam gerekmiş.
10-) 2li testim iyi old.için 3lü ve 4lü yapmayacakmış.
11-) 25.haftada 3 boyutlu ultrasona gideceğim.

bu arada bebişim 19-20 cm civarı imiş.:49:

Son düzenleme:
günaydın kızlarrr

ya herkes eleviti kullanmaya devam ediyor. ben decavit kullanıyodum doktorum kesti onu. demir hapı ve magnezyum verdi sadece

bak şimdi bu takıldı aklıma

Son düzenleme:
günaydınlarrrrrr:46::46::46::46:
çok şükür bugün prş...yrn cuma...ollyyyyy az kaldı cmt ye

günaydın hanımlar
canım nasıl olayım işte aynıyım,üzgün
dünkü kontrolümden bahsedeyim.
1-)elevit içiyordum yanına + olarak demir verdi.
2-)bugünden itibaren kalsiyum alımını arttır,süt,peynir,yoğurt çoğalt.:56:
3-)vucut çatlağı olmaması için kesinlikle pahalı kremler alma,kakao yağı kullan,cilt yapın kötü ise milyarlık krem kullansan işe yaramaz.
4-)el,yüz cilt bakımındada içinde A vitamini olmayan kremler kullan.
5-)mide yanmaları için günde 3 tane rennie alabilirsin
6-)kemik batma ağrılarım için dik durma ve harketlerle ilgili liste verdi.
7-)acı... çok yendiğinde çocuğa dokunmaz fakat mideye dokunur,bu yüzden az tüket.:20:
8-)artık sırt üstü yatmak yok,sola dönük yatacakmışım bebeğin kan dolaşımı için.:34:
9-)tetenoz aşısını 5. aydan sonra 9. aya kadar 2 doz yapmam gerekmiş.
10-) 2li testim iyi old.için 3lü ve 4lü yapmayacakmış.
11-) 25.haftada 3 boyutlu ultrasona gideceğim.

bu arada bebişim 19-20 cm civarı imiş.:49:

ayrıca 3 boyutlu ultrason medilifede 250 tl kızlar.sizlerde durum nedir?

maşallah cnm ya bebişine..
hepsi çok güzel tavsiyeler oldu cnm saol..bi tek kakao yağına içinde kafein olduğu için direk tenden kana geçio denilyo...bunu dr a sormadım dr dan aldığım bi bilgi değil asla nette okumuştum..

bide ben her akşam 2-3 tane acı biber turşusu yiyorum..yemediğim gün ertesi gün tuvalete çıkamıyorum:)) mideyi gözden çıkardım walla ben...

ben kadıköy şifa ya gidiyorum..3 boyutludan kastın detaylı ultrasonsa 280 liraymış detaylı ultrason..
normal muayenede dr 4 boyutlu bakıo..muayene 200 lira..

Günaydın herkese :)))
Gece 5te uyandım zor uyudum 9da radyolojiden geleceksiniz demi diye aramaları ile uyandım kaçar mı hiç gelmez miyim diyecektim az kalsın:D
Bu arada bizim burada radyoloji uzmanı tarafından yapılacak 4 boyutlu ayrıntılı ultrason 130 tl miş.

Günaydın herkese :)))
Gece 5te uyandım zor uyudum 9da radyolojiden geleceksiniz demi diye aramaları ile uyandım kaçar mı hiç gelmez miyim diyecektim az kalsın:D
Bu arada bizim burada radyoloji uzmanı tarafından yapılacak 4 boyutlu ayrıntılı ultrason 130 tl miş.

ayy senin bugün detaylı günündü dimi...hadi hayırlı haberlerle gelirsin inş. cnm ya...bizi bilgilendir bak sbh dan yazdım aklıma, aklımdasın...öğleden sonraydı dimi?

petunyacım doktorum özellikle kakao yağını önerdi.kafein konusundada normal sınırlarda kahve çay içiminede müsade etti.demekki diyorum kakao yağından vücuda geçsede az miktarda geçiyordur.
bende acı çok severim acısız yemek yemem neyse bu konuda içim rahatladı çocuğa zararı yokmuş e benim mide senelerdir çürük zaten takmıyorum mideyi bende

ayy senin bugün detaylı günündü dimi...hadi hayırlı haberlerle gelirsin inş. cnm ya...bizi bilgilendir bak sbh dan yazdım aklıma, aklımdasın...öğleden sonraydı dimi?

Evet canım amiinn inşallah..1.30da detaylı 15.15 de kendi doktorumuzla randevumuz var canım :))) eve gelir gelmez yazarım mutlaka ilk cicilerini almaya gidebilirim ama bugün cinsiyet kesinleşince :D

petunyacım doktorum özellikle kakao yağını önerdi.kafein konusundada normal sınırlarda kahve çay içiminede müsade etti.demekki diyorum kakao yağından vücuda geçsede az miktarda geçiyordur.
bende acı çok severim acısız yemek yemem neyse bu konuda içim rahatladı çocuğa zararı yokmuş e benim mide senelerdir çürük zaten takmıyorum mideyi bende

anladım cnm...
cnm ya ben hiç acı yediğimi bilmem...bayağıdır sardım bu acı biber turşusuna..
bağırsakları inanılmaz çalıştıryo, yemediğim gün şişlik olyo tuvalete gidemiom.
ben dr uma hiç sormadım ama inetrnette bakmıştım.
direk bebeğe bi zararı yok, mideye var denilyo sadece..
aman ya günde 3 taneden nolcek..
mideye zararı olsa babama olurdu..babam kahvaltıyı bile acı biberle yapar, dipçik gibi adam:))

Evet canım amiinn inşallah..1.30da detaylı 15.15 de kendi doktorumuzla randevumuz var canım :))) eve gelir gelmez yazarım mutlaka ilk cicilerini almaya gidebilirim ama bugün cinsiyet kesinleşince :D

al kuzum ya yiter yani...

bide bakın ben naptım...hayatımda yaptığım ilk bere...ip almıştım heveslenip napsam napsam dedeim..netten bere örneği buldum...yapılışı yoktu bende doğaçlama yaptım:))

ölçü olarak da kocamaın elini kullandım...kızımızın kafası babasının elinden daha büyük olursa artık oyuncaklarına giydirir evcilik oynarken...yamuk yumuk bişi oldu ama amatör ruhumu yansıttığna inanıyorum:6::6::6:

$BERE 1.webp$bere 2.webp

:16::16::16::16:

Back
X