herkeslere günaydınlar olsun, 4 gündür giremiyordum geçmişi anca okuduk geldik.
cuma günü balık yemek için anneanneye gittik akşam biraz sancım vardı, zati petuş'un idrar yolları ile ilgili söylediklerinden tedirgin hale gelmiştim çünkü 10-15 gündür idrarda yanma değil ama tuvaletimi yaparken karnımın içi sancıyodu.
akşam annemde kaldık, "yarın bi gidip tahlil yaptıralım, bi arkadaşa dr neden geç geldin demiş" dedim.
karşıda göztepe eğitim ve araştırma hastanesi'nin aciline gittik. gerizakalı dr karnım ağrıyo deyince hemen "geç içeri altındakileri çıkar" dedi, hem sevmiyorum hem de zırt pırt vajinal muayene gereksiz geliyo.
"9 haftalık düşük tehlikesi geçirdim dr'um vajinal muyene önermiyo" dedim, karnım ağrıdığı için bakmak zorundaymış, içime kurt düştü zati 10-15 gün beklemişim, yattım o iğrenç şeye geldi cart diye bişi soktu içeri fitil gibi sonra karnımdan usg yaptı. idrar tahlili istedi tek kelime konuşmadan ortadan kayboldu. pc başında kayıt tutan kız anlattı tahlili nasıl verceğimi. sonrasında 40 dk sonuç bekledik. sonucu almaya gittiğimde nöbet değişimi sonucu daha insancıl bi dr gelmişti. fakat eski salak nst diye not düşmüş benle ilgili, hemşire ne alaka daha 21 haftalık dedi, dr ama not var diyip beni kocaman göbekli teyzelerin arasına götürdü nst için karnımdaki ağrı erken doğum sancısı olabilirmiş, ben tabi o 3-4 adımlık yolda 3-4 kalp krizi atlattım gittim gittim geldim, aynı odada 14 hafta önce düşük tehlikesiyle saatlerce yatmıştım :18::18::18:
tam o sırada kurtarıcı hemşire geldi tahlil sonucuna bakma gereği duymadan beni nst'ye götüren dr'a idrar yollarında 3+ var dedi. dr birden durdu, hımm tmm o zaman bu enfeksiyon ağrısı dedi, ben o kadar tırstığımla kaldım

duocid 375 gr verdi kendisi antibiotik olur. 5 gün kullancam, sonra kendi dr'uma görüncem.
işin en kötü yanı da acile gitiiğim akşam tuvalete gittiğimde koyu renk akıntım olduğunu gördüm ağlayacaktım neredeyse bana o sıkıntılı günleri hatırlattı, kimseye bişi demedim görümcesi kadın doğumcu ve kendisi de yeni doğum yapan arkadaşımı arayıp sordum, geçer 1-2 güne ben de alttan muayene olduğumda olurdu o koyu renk akıntı dedi, dr görümce de onaylayınca ancak rahatladım ama bunun için 2 gün stresle bekledim :18::18:
şimdi 3. günümdeyim akıntı normale döndü, kasık sancılarım arada da olsa devam ediyo.
uzun sözün kısası, burada sizlerin huzurunda petuş'a teşekkür ediyorum ve idrar da yanma ya da karın/kasık ağrısı gibi sıkıntısı olanları üşenmeyip tedbir amaçlı idrar tahlili yapmasını öneriyorum