merhaba bayanlar, beni de listeye ekleyebilirsiniz artık. Amniyosentezi yaptırmaktan da vazgeçtim bir türlü cesaret edemedim. 2li testim güzeldi sadece 4 lü de risk var, çok şükür detaylı ultrasonda problem yok herşey normal görünüyor. Amniyosentezi yaptırsam bu sefer de düşük riski ve sonucun çıkmasını beklemek beni çok yıpratacaktı ve bu dönemde eşim iş değiştirdi eski iş yerinden alacağı 3 aylık maaşını da vermediler. Amniyosentezin ücreti 1250 ve muayene ücreti hadi onu geçtim bebeğim şu an çok sağlıklı görünüyor ona bir zarar gelmesinden korktum artık hakkımızda hayırlısı olsun. Allah hepimizin bebeğini korusun çok zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadım. Şu beş ay ne kadar zorlukla karşılaştım. Mide bulantıları, bartolin absesi, mantar,grip, üstüne 4lü testte risk, eşimin iş problemi filan derken, her şey yavaş yavaş yoluna girecek inşallah. 1 yıldır evde doğal gazımız yoktu çok şükür apartmanımıza doğal gaz verildi terliyorum resmen. Eşimin işleri de düzene girmeye başladı inşallah bebeğim de sağlıklı doğacak daha ne isterim ki...
Allah bütün zorda kalanlara yardım eder buna gerçekten çok inanıyorum. Kızlar benim 4lü testim riskli olduğundan detaylı ultrasonu 19+ haftada yaptırdım yani 20. hafta mı oluyor ve bu haftada normal mi erken mi oldu? Aranızda 2. defa detaylı ultrason yaptıran var mı bunun bebeğe sakıncası olur mu?
Geçen gün gebelik eğitimdeki bayan doktor Avrupada gebelik boyunca 3-4 defa ultrason yapıldığından bahsettiler yasakmış. Oysa benim ilk aylarım çok problemli olduğundan ben çok fazla ultrason yapıldı ve doktor değiştirince de tabi bu sayı artıyor. Kendi doktoruma sordum ultrason ses dalgalarıyla çalışıyor ve bebeğe bilinen bir zararı yok dedi.
Listeye eklemek için hangi bilgiler gerekiyor, beni de ekler misiniz