• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım ya....o sahne çok tandık gelio bana işte..benim eşimde hor hor uyur öle durumda..
sen eşinin senin gönlünü almamsınamı üzüldün daha çok, yoksa üzüldüğün şeyemi üzüldün? ona göre fikir söylücem..

hem hediye alamadığıma ki aslında bu tamamen onun sorunu,hemde ben o lafı söyleyince bi gönlümü alıpta senin varlığın en güzel hediye fln demediğine ikiside etkiledi:14::14:

bunun için ağlanır mı bebeğinde üzülmüştür şimdi... arkadaşında dediği gbi sen ona en özel hediyeyi vericeksin inş. paha biçilir mi hiç böyle şeyleri takma kafana...:49:

bilmiom canım yaaa,hala da ağlayasım var...zaten çalışmadığım için hep kendimi kötü hissetmişimdir...eşim haydi git çalış deseydi yemin ediyorum o gün bulurdum iş ama geçti artık..offf 5 yıl oldu hala alışamadım ekonomik özgürlüğümün olmaışına:14:

petuşşşşşş sana yazdığım cevap senin yazdığının altına girişmiş yawrumm :1::1:

Merhaba,
Kısmetse bende
Nisan annelerinden olacağım.Ama bugün sağlık ocağından aradılar Tetanoz aşını yaptırmam gerekiyormuş.Doktoruma da ulaşamadım ne yapmam gerekiyor. olmalı mıyım,yan etkileri varmı bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

kaç haftalıksın canım?? bence olmaslısın..ben 18 haftalıkken olmuştum..

ayy bende onları okuyup okuyp gaza geliom işte...
ayy hayırlısıyla inş. ogünleri görelimde canım ya..
zaten ben mart başında veririm talimatları..tuni sen beni face den takip et..kocam resim koyunca paylaş kızlarla
mavilef benden 2 gün hbr alamazsanız ara beni..
kızlar kadıköy şifada doğurcam "aytaç" bebeği bulun yeni doğanlar arasında:))))
dün akşam gecelikte hazırladım...eşim napıon didi..doğum çantama koycam diom...iice üşüttün didi:)))

cnm sen arada bi gir aralık kasım annelrini oku, niyesini anlarsın..
hiç aralıkta kasımda doğuran yok maşallah, hepsi 2-3 hafta önceden fırtlatmışlar...
benim kızda 1 hafta kadar önde..en son 31 marttı zaten, belli olmaz...sonrasındaki beklemek süpriz olsun:))

canım ya....o sahne çok tandık gelio bana işte..benim eşimde hor hor uyur öle durumda..
sen eşinin senin gönlünü almamsınamı üzüldün daha çok, yoksa üzüldüğün şeyemi üzüldün? ona göre fikir söylücem..

kısımmmmm nede olsa bizim topikte ilk doğuran sen olocan sanırsama seni takip etmicezde kimi etcezz benim mart ayından itibaren bi gözüm sende olur gaaariii..sen banada ver baken şu tel numaranıı yaz özelden haber alamazsak bende ararım senii doğumda sonrada araşırız len
bu herifler neden hep aynı hıııı neden hep aynıılarrr heyecanımız var işte paylaşın sizde alla allaaa..dün bende benimkiyle kavga ettim bi ton.. neymiş dikkat etmiymuşum grip olmuşum herşeyin ihalesini bana çıkarıyo yaa 3 gündür bi aksi bi aksi..ağlattı beni mikrop zaten hastayım dedim kapadım yüzüne..20 dk sonra arıyo hani uyucaktın dedim seni düşünüyodum bbeğim neden böle yapıyosun hemen gönül almaca oda benden değil oğlunu düşündüğü için..hıhhh..uzağız zati çok kzdım çoookk..

günaydın kıslaaar bis geldik. babacık hastaydı 2-3 gündür giremedim doğru düzgün ona hemşirelik yaptık :94:
biraz önce de işe yaolladık hemen geldik foruma ama ama açız biz pc başında götürürüz bişiler :56:

günaydın kıslar
bişey sorayım size
salı günü tetenoz oldum.salı,çarşamba hiç kolum ağrımadı
bu gece kolum acayip ağrıdı.şuanda hareket ettirince ağrıyor.hani çok iş yapınca ağrır ya onun gibi:43::43:
normalmidir acep:50:
bu durum tamamemn iğneyi yapan kişi ile alakalı. benim ilk yaan kız şefkatli bi şekilde yapmış ağrısı 2 gün sonra çıkmıştı. bu seferki cart diye bastı saniyede bitti işi o an başladı acım 2 gün oldu hala acıyo kolumu hareket ettirdiğimde :47::19:

günaydın kızlar:5:
dün geceden beri,bi olaya içlendim ağlıyorum..
akıttığım yaşlarla 10 gözyaşı şişesi rahat dolardı yanii..:14::14:

konu eşimin doğum günü...ben onun parasıyla hiç bir anlamı olmaz diye hediye almıyorum hiç,ama iş arkadaşları (erkekli,kadınlı karışık) toplanıp 300-400tl lik bi hediye alcaklarmış...ister istemez duyunca bi moralim bozuldu eşim farketti bunu..didim nolcakk seni dinleyip çalışmadığım için kendime çook kızıyorum,şimdi elin qadınları kocama hediye alırken bende bakıyorum mal gibi dedim ve gidip yattım...o da geldi hemen 2 dk sonra horlamaya başladı,yanında hüngür hüngür ağladığımı bile farketmedi..çook yorgundu sanırım amaaaa ben çok üzgünüm..
kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim:14::14::14::14:
bana eşim bunu 1 kere yaptı yemin ödüyorum en az 2-3 saat kavga ettim. karnına yumruk atarak uyandırdım, ben burda ağlarken fosur fosur uyuyamazsın diye kavgayı başlattım yumruk atmaktan ellerim ağrıyana kadar vurdum, hem vurdum hem ağladım. tek başıma ne üzülcem görsün beni ne kadar üzdüğünü:41::41::41:
şimdi ben üzgünsem ağlıyo muyum diye kontrol eder öyle uyur, sonra ellerim 2 gün ağrıyo :47::1::15:

bebem günAYDIN...
kısımmmmmm niye ağlıyonda sen ona paha biçilemez bi hediye veriyosun zatenn nisanda Allahın izniyle...
300-400 milyonlıuk hdiyede neymiş pehhhhhh:19:
:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::49::emir_bebek::nazar:
doğru söze ne denir...

bilmiom canım yaaa,hala da ağlayasım var...zaten çalışmadığım için hep kendimi kötü hissetmişimdir...eşim haydi git çalış deseydi yemin ediyorum o gün bulurdum iş ama geçti artık..offf 5 yıl oldu hala alışamadım ekonomik özgürlüğümün olmaışına:14:[/QUOTE]

en iyi anlıyanlardanım canım bu durumu bende çalışmıyorum ve çok ağır geliyo eşten istemek tribe giriyorum arada kendimce:)

günaydın kızlar:5:
dün geceden beri,bi olaya içlendim ağlıyorum..
akıttığım yaşlarla 10 gözyaşı şişesi rahat dolardı yanii..:14::14:

konu eşimin doğum günü...ben onun parasıyla hiç bir anlamı olmaz diye hediye almıyorum hiç,ama iş arkadaşları (erkekli,kadınlı karışık) toplanıp 300-400tl lik bi hediye alcaklarmış...ister istemez duyunca bi moralim bozuldu eşim farketti bunu..didim nolcakk seni dinleyip çalışmadığım için kendime çook kızıyorum,şimdi elin qadınları kocama hediye alırken bende bakıyorum mal gibi dedim ve gidip yattım...o da geldi hemen 2 dk sonra horlamaya başladı,yanında hüngür hüngür ağladığımı bile farketmedi..çook yorgundu sanırım amaaaa ben çok üzgünüm..
kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim:14::14::14::14:

Canım aynen ben de ve eminim çoğu arkadaşlarımız da bu dönemde bazı şeylere takılabiliyoruz, daha önceden hiç önemsemediğim konular durumlar şimdi önemli olabiliyor ve çok daha fazla alıngan oluyoruz, kafaya takıyoruz. Ben bir konuya takıldığımda geceler boyu uyuyamıyorum saçma bir konu bile olsa düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Sen eşine onun parasıyla hediye alınca hediyenin anlamının olmayacağını düşünmüşsün gayet de mantıklı, hediyelerin manevi değeri çok daha önemli, sen de ona sevdiği bir yemek, pasta vs birşeyler yapabilirsin. Önemli olan karşındakine değer verdiğini, onu sevdiğini göstermek. Ve en önemlisi de onun çocuğunu taşıyorsun ve inşallah onu sağlıklı bir şekilde dünyaya getireceksin

üzülürdü tabiiii üzülmezmi hiç adamceğizzz biliyor senden nasıl güzel bir hediye alceğini o yüzden senden başka bişey beklemiyokii..yalnız bende aynı moddayım senle 5 şubat evlilik yıldönümü 2 şubat doğumgünü koca parasıyal geçiniyom ne pok yicem bilmem :52::52::52:

ufff,bilmiyorum walla hiç alışılası bi durum değil ama işteee:25:
senin ki de ardarda gelmiş..bizimde 3 aralık evlilik 12 aralık doum günü...ufff içimi döktüm rahatladım biraz.
sağolun kızlar:54::54::54:

arkadaşlar azönce 2012 mart annelerine baktım tablo yapmışlar bizde bi tablo yapsak beklenen doğum tarihlerimize göre bebeklerimizin cinsiyetleriyle bana yakın olanları bi tık önden gidenleri takip edebilsem böylece:):49:

ufff,bilmiyorum walla hiç alışılası bi durum değil ama işteee:25:
senin ki de ardarda gelmiş..bizimde 3 aralık evlilik 12 aralık doum günü...ufff içimi döktüm rahatladım biraz.
sağolun kızlar:54::54::54:

evet canım aslında cidden zor bi durum bende napcem bilmiyorum..verdiği paraları biriktireyim bari :52::52::52::52:

Dileklerim kabul olursa eğer,ilk doğduğum günden bu yana ikinci doğum günüm bu yıl diyeceğim.. Yıllar korkmuyorum sizden sizin bıraktığınız izlerden diyeceğim.. Umut etmekden,inanmaktan,iyiylik etmekten,paylaşmaktan ve en önemlisi İNSAN OLMAKTAN asla vazgeçmeyeceğim..Biliyorumki her kayıp benim için bir kazanç.. Doğum günüm bu yaşımda yapmam gerekenler için yeni bir başlangıç.. İyiki doğdum mu?Evet iyi ki doğdum..​
:)

Merhaba hamişdaşlarım:) benimde tahmini doğum tarihim 10 nisan daha erken de olabilir tabi... bi oğluşum olucak inşallah 22+2 haftalık hamileyim 20+3 de 430 gr.dı bebeğim sizinkilerin kilosu nasıl?
slmlar...maşşalh kuzuya...:nazar::nazar:
günaydın kızlarrrr ,dün tüm gün doktordaydık.alerjilerim artık kaşınmıyo.doktor ilaç verdi.sebebinide araştırcaklarmış ama.
ee ee hadi gözün aydın cnm..
üzülürdü tabiiii üzülmezmi hiç adamceğizzz biliyor senden nasıl güzel bir hediye alceğini o yüzden senden başka bişey beklemiyokii..yalnız bende aynı moddayım senle 5 şubat evlilik yıldönümü 2 şubat doğumgünü koca parasıyal geçiniyom ne pok yicem bilmem :52::52::52:
evet tunicim gözün kulağın bende olsun cnm..
erkeklerdede var..bende geçen hafta enfeksiyon oldum eşim resmen " sen yapamıcan bu işi ver ben taşıcam" noktasına geldi..
onu yeme bunu yapma..bende bazen daralıp söylüom zaten bunaltıosun beni die..çok panikler...
walla bizdede ev kredisini benim maaşla ödüoz..kredi kartımı eşim ödüo...cart die aldım geçen yıl ona hediye:))
hem hediye alamadığıma ki aslında bu tamamen onun sorunu,hemde ben o lafı söyleyince bi gönlümü alıpta senin varlığın en güzel hediye fln demediğine ikiside etkiledi:14::14:

bilmiom canım yaaa,hala da ağlayasım var...zaten çalışmadığım için hep kendimi kötü hissetmişimdir...eşim haydi git çalış deseydi yemin ediyorum o gün bulurdum iş ama geçti artık..offf 5 yıl oldu hala alışamadım ekonomik özgürlüğümün olmaışına:14:
cnm ya bence hala geç değil yani..doğsun bebeişin 3-4 yıl sonra sil baştan yaparsın..
ama bu sefer dinleme nolur..
okuyan her kadın çalışacak die bi kadie yok ama istiosan çalışmayı 3-4 yıl sonrasıda geç değil..
sonuçta yaşın 27 olcak..emin ol 1 yıldır yaptığım işle daha önceki 7 yıllık tecrübemin hiç alaksı yok..hep diorum şu anda yaptığım işi 7 yıl öncede yapabilirdim..ama salaklık ettim yanlış yerden başladım... bi ara anlatır gazlarım seni..ama kocanla çalışmıcam üzrine bi anlaşma yaparak evlenmediyseniz 3-4 yıl spnrası geç değil bi başlangıç için emin ol...

arkadaşlar azönce 2012 mart annelerine baktım tablo yapmışlar bizde bi tablo yapsak beklenen doğum tarihlerimize göre bebeklerimizin cinsiyetleriyle bana yakın olanları bi tık önden gidenleri takip edebilsem böylece:):49:

güzel fikir becerebilen varsa yapsın ben hiç anlamam tablodan..

günaydın kıslaaar bis geldik. babacık hastaydı 2-3 gündür giremedim doğru düzgün ona hemşirelik yaptık :94:
biraz önce de işe yaolladık hemen geldik foruma ama ama açız biz pc başında götürürüz bişiler :56:

bu durum tamamemn iğneyi yapan kişi ile alakalı. benim ilk yaan kız şefkatli bi şekilde yapmış ağrısı 2 gün sonra çıkmıştı. bu seferki cart diye bastı saniyede bitti işi o an başladı acım 2 gün oldu hala acıyo kolumu hareket ettirdiğimde :47::19:

bana eşim bunu 1 kere yaptı yemin ödüyorum en az 2-3 saat kavga ettim. karnına yumruk atarak uyandırdım, ben burda ağlarken fosur fosur uyuyamazsın diye kavgayı başlattım yumruk atmaktan ellerim ağrıyana kadar vurdum, hem vurdum hem ağladım. tek başıma ne üzülcem görsün beni ne kadar üzdüğünü:41::41::41:
şimdi ben üzgünsem ağlıyo muyum diye kontrol eder öyle uyur, sonra ellerim 2 gün ağrıyo :47::1::15:

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::49::emir_bebek::nazar:
doğru söze ne denir...

nefrazennn,hiç güleceğim yoktu:1:
inan bende yaparım onu ama bu defa farklıydı..yani adamı yumruklayıp kalkk ben sana hediye alamıyorumda el mi alıyo dicektim.:50:çook gururluyuumm çookkkk,keşke rahat olabilsem şu konularda..mesela 'aaa ne kadar güzel ya,hiç şöyle arkadaşlarım olmadıki hediye alsınlar'fln diyip konuyu kapatabilsem..çok isterdim öyle biri olmayı:5:

Son düzenleme:

erkeklerdede var..bende geçen hafta enfeksiyon oldum eşim resmen " sen yapamıcan bu işi ver ben taşıcam" noktasına geldi..
onu yeme bunu yapma..bende bazen daralıp söylüom zaten bunaltıosun beni die..çok panikler...
walla bizdede ev kredisini benim maaşla ödüoz..kredi kartımı eşim ödüo...cart die aldım geçen yıl ona hediye:))

cnm ya bence hala geç değil yani..doğsun bebeişin 3-4 yıl sonra sil baştan yaparsın..
okuyan her kadın çalışacak die bi kadie yok ama istiosan çalışmayı 3-4 yıl sonrasıda geç değil..
sonuçta yaşın 27 olcak..emin ol 1 yıldır yaptığım işle daha önceki 7 yıllık tecrübemin hiç alaksı yok..hep diorum şu anda yaptığım işi 7 yıl öncede yapabilirdim..ama salaklık ettim yanlış yerden başladım... bi ara anlatır gazlarım seni..ama kocanla çalışmıcam üzrine bi anlaşma yaparak evlenmediyseniz 3-4 yıl spnrası geç değil bi başlangıç için emin ol...

yaa geçicekler o işi işteeee biz çekeriz sıkıntısınıda onlar çekemez emin ol bak:1::1::1:
çok kolay sanıyolar yaa..4-4 lük kim geçirmişki biz geçirelim..deli ediyolar bazenn deliii:1::1:
ben kart kullanmayıda sevmiyorum anam kartımda yok netçem bilmem :52::52: biriktirmeye başliyim ya yok böle olmass:27:

nefrazennn,hiç güleceğim yoktu:1:
inan bende yaparım onu ama bu defa farklıydı..yani adamı yumruklayıp kalkk ben sana hediye alamıyorumda el mi alıyo dicektim.:50:çook gururluyuumm çookkkk,keşke rahat olabilsem şu konularda..mesela 'aaa ne kadar güzel ya,hiç şöyle arkadaşlarım olmadıki hediye alsınlar'fln diyip konuyu kapatabilsem..çok isterdim öyle biri olmayı:5:

'madem karını çalıştırmıyo erkeklerle bi arada çalışıp para kazanmasını istemiyosun. o zaman elalemin karısı kızı erkeklerin içinde çalışıp kazandığı parayla sana hediye mediye almasın paralarım aldıkları şeyi' diyecek onu onun lafıyla vuracaksın :15:

eşimle aramda öle bi mevzu olsa apartmandaki komşulara doğum gününde hediye pasta yapmakla tehdit ederdim. iş yerindeki de el, apartmandaki de. karısını kıskanıyosa iş yerindeki kadınlarla hediyeleşecek kadar samimi olmayacak:27:

ayyyy içimden mağra adamı çıktı :27:

güzel fikir becerebilen varsa yapsın ben hiç anlamam tablodan..
var zaten listemiz...
http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/476359-2012-nisan-annelerinin-yeni-takip-listesi-2.html

yaa geçicekler o işi işteeee biz çekeriz sıkıntısınıda onlar çekemez emin ol bak:1::1::1:
çok kolay sanıyolar yaa..4-4 lük kim geçirmişki biz geçirelim..deli ediyolar bazenn deliii:1::1:
ben kart kullanmayıda sevmiyorum anam kartımda yok netçem bilmem :52::52: biriktirmeye başliyim ya yok böle olmass:27:

benimkininde en büyük fantazisidir cnm bana kartının ek kartını vermek..
dio nede olsa ben ödüom, tek bi yerden takip edelim.
dedim hayatta olmaz yani, o kaaa da yapamam yani..ne fark ederki dio..ya farketmez evet ama yani kendi seçtiğim bbankanın kendi istediğim karttını kullancam yani..banne yani..:53::53:

'madem karını çalıştırmıyo erkeklerle bi arada çalışıp para kazanmasını istemiyosun. o zaman elalemin karısı kızı erkeklerin içinde çalışıp kazandığı parayla sana hediye mediye almasın paralarım aldıkları şeyi' diyecek onu onun lafıyla vuracaksın :15:

eşimle aramda öle bi mevzu olsa apartmandaki komşulara doğum gününde hediye pasta yapmakla tehdit ederdim. iş yerindeki de el, apartmandaki de. karısını kıskanıyosa iş yerindeki kadınlarla hediyeleşecek kadar samimi olmayacak:27:

ayyyy içimden mağra adamı çıktı :27:

:37::37::37::37::37::37:

arkadaşım illa parayla mı alman lazım hediyeyi kendi el işi bişeyler yaparsın örersin bi atkı o çok daha değerlidir ya da küçük bir hediye o çok daha değerli olur yani hem sen çalışmıyorsan o eşinin parası değil ikinizin parası yani hem şimdiye kadar sadece sana ait olan bir para belirlemeniz gerekyordu bence evin ihtiyaçları haricinde
boşyere canını sıkıp da üzme şu bebeği

en iyi anlıyanlardanım canım bu durumu bende çalışmıyorum ve çok ağır geliyo eşten istemek tribe giriyorum arada kendimce:)

para istemiyorum her ay belli bir bütçem war zaten,kredi kartıda bende..aştık sanmıştım çoğu şeyi takii düne kadar=(

Canım aynen ben de ve eminim çoğu arkadaşlarımız da bu dönemde bazı şeylere takılabiliyoruz, daha önceden hiç önemsemediğim konular durumlar şimdi önemli olabiliyor ve çok daha fazla alıngan oluyoruz, kafaya takıyoruz. Ben bir konuya takıldığımda geceler boyu uyuyamıyorum saçma bir konu bile olsa düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Sen eşine onun parasıyla hediye alınca hediyenin anlamının olmayacağını düşünmüşsün gayet de mantıklı, hediyelerin manevi değeri çok daha önemli, sen de ona sevdiği bir yemek, pasta vs birşeyler yapabilirsin. Önemli olan karşındakine değer verdiğini, onu sevdiğini göstermek. Ve en önemlisi de onun çocuğunu taşıyorsun ve inşallah onu sağlıklı bir şekilde dünyaya getireceksin

öyle aşık olduğu bi yemek yok ama çiğköfte ve pasta aldırırım dışardan..biliyomusun birazda benden bişey beklemeyipte iş arkadaşlarım bana hediye alcakmış ağızlarından kaçırdılar diyince,hani onlardan beklemeleri çok zoruma gitti:41:

evet canım aslında cidden zor bi durum bende napcem bilmiyorum..verdiği paraları biriktireyim bari :52::52::52::52:

benim işim belli olmaz,birazdan çıkıp philips traş makinesi fln alabilirim taksitle...al sana hediye güle güle öde derim:27:

Dileklerim kabul olursa eğer,ilk doğduğum günden bu yana ikinci doğum günüm bu yıl diyeceğim.. Yıllar korkmuyorum sizden sizin bıraktığınız izlerden diyeceğim.. Umut etmekden,inanmaktan,iyiylik etmekten,paylaşmaktan ve en önemlisi İNSAN OLMAKTAN asla vazgeçmeyeceğim..Biliyorumki her kayıp benim için bir kazanç.. Doğum günüm bu yaşımda yapmam gerekenler için yeni bir başlangıç.. İyiki doğdum mu?Evet iyi ki doğdum..​
:)

doğum günün kutlu olsun :16:

yaa bana 4-5 yıl sonra çok farklı yerlerde olacakmışım gibi geliyor bu azimle bi yer bile açabilirim kendime,fekat 2 çocukla şu an düşünemiyorum bile gözümde büyüyor...ama dediğin gibi daha gencim henüz çok geç kalmış sayılmam hatta 2 çocuk yaparak bazı şeyleri tersten yaptım gibi bişi..önce çocuk sonra kariyer olabilürmüü:44:

var zaten listemiz...
http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-anneleri/476359-2012-nisan-annelerinin-yeni-takip-listesi-2.html

benimkininde en büyük fantazisidir cnm bana kartının ek kartını vermek..
dio nede olsa ben ödüom, tek bi yerden takip edelim.
dedim hayatta olmaz yani, o kaaa da yapamam yani..ne fark ederki dio..ya farketmez evet ama yani kendi seçtiğim bbankanın kendi istediğim karttını kullancam yani..banne yani..:53::53:

benimki kendi 2 kart kullanırda bana kartı vermekten yana değildir pek..ne kadar istiyosan nakit veriyim diyo nakit verir saolsun..zaten karıda kullanmaya sevmiyorum evlenmeden önce çalışırken kartım vardı emme garantiden çok çektim çokkkk habire yok şu borcu yok bu borcu çıkardılar önüme hemde evlendikten hemen sonra bizimki ödedi durdu :1::1: didim bankadaki karıya bu ne borcu şu borcu diyo diğer şubeye gidiyorum farklı bişey diyo..bankada cıngar çıkardımm bidaha bankanızın önünden geçmicem herkesede anlatıcam dedim bağrındım sömürüyosunuz insanları haram olsun dedim hepsi bakakaldı bölee :47::47: ondan beridir yok dedim bida kart falan acil bişey olduğumdan kocişinkine atlarım..
hediye için kart olayı iyi olurdu emme bakcaz bi çaresine artıkın:52::52:

Back
X