2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Sağol cnm Türkiye gibi bi yerde ne kadar kutlu olur bilmiyorum ama neyse !
Müdürüm elinde beyaz karanfillerle geldi bu sabah ofiste 2 bayanız bize verdi karanfilleri:)
Geçen sene de yapmıştı aynısını sağolsun.
Ay o böğürtlenleri yer biz onu :)
Bizimde 1,5 ay gibi. İnşallah çok bekletmez paşam bizi.
Zamanlı zamanlı gelsin :)
aynen günde 3-4 kez olduğum yerde kitleniyorum. Malum yerden kasıkalara ordan karnıma doğru elektrik çarpıyomuş gibi oluyor.
20 sn falan sürüyo sonra geçiyo. Petuş sen buna benzer bişi hissetmişmiydin?

Benimde annemle kayınalidem gelicek yapıcaklar sağolsunlar...
Bana kalırsa....:32::32::32::32:

O zmn mudurune bi :46::46::46:
Yok cnm ya yasamadim ben hic boyle bi agri..
Benim kukmda bi agi var ama boyle ara ara degil...surekli bi baski var ve o baskinin verdigi binsurekli agri var
Aceba kafasi ordadada kafai hareket ettirdikce olanlrimiki..yani belki benimki kafayi cok donduremiodurda seninki donduryodur..dondukce olusan i agri olabilirmiki

günaydınnnnnnnnnnnnnnn......
kadınlar günümüz kutlu olsun:1::1::1::1:

Dr un verdigi sezeryan tarihine bile 20 gun kaldi...
Kizim son bogurtlenini yemek uzere:))))
Hem cok az kaldi....hemde daha cooooooookkkk var:31::31:

evet petuş senin böğürtlenler bitiyo,sen doğum yapcan ben daha 3 hafta saycam:14::14::14::14:
şimdiden sabırsızlanmarya başladım iyice...........

Selam kizlar nasilsnz.birazdan disari cikicam cikmadan bir ugrayaym dedim.hergun hergun disardaym iyi alistm valla.dogum yapinca evde nasil kalicam bilmiyorm:)

Evet cnm hayirlisisi artik...herkesin bi dogum anisi var..ayni hamilelik gibi...hani kimimiz bulantidan cok muzdaip olduk kimimiz hic hissetmedik bile aynen oyle...normal dogurup aninda ayaklanan normal dourup gnlerce kalkamayan, sezeryan yapip hastaneden bebegi kucaginda cikan yada gunlerce kalkamayan var..ben bu konuda tamamen dr uma uycam:))

Korseyide aldim....hemen giyilmeyi beklio:)))

Herkese günaydın...:16:
Petuş ya bende korse alıcaktım ama mağazadaki kız dediki doğumdan sonra almanız gerek dedi çünkü ne kadar kilonuz gidecek belli olmaz, belki bu aldığınız dar gelecek ya da tam tersi bol olacak...belkide hiç ihtiyaç duymucaksınız dedi kafamın içine etti anlayacağın... :14:kaç beden alacağımı bilemiyorum şimdi yaa:ssz:
sen nasıl aldın ??

Günaydınlar herkesee
hepiminiz iysinizdir inş.
biz iyiyiz çok şükür dün dr kont
vardı herşey yolunda dr bu haftayı
atlatalım ondan sonra çarşı pazar
bol bol gezebilirsin dedi çok sevindik
gece kasılmalarım çok oluyor dedim
hormon gece daha fazla salgılandığı
içindir normal dedi zaten bu yüzden
normal doğumlar gece başlar bunlar
kasılmalar normal doğumu kolaylaştırmış
hastanede wc de bi hamişle karşılaştık
biraz konuştuk son haftasındaymış hiç sancı
falan yokmuş sanırım sezeryan olcakmış ben
ona oh ne güzel dedim oda bana kasılmalarımı
duyunca böyle işteee
bide kızımın ilk defa yüzünü net gördük doyamadım
resmen koca yanak dudaklarınıda büzmüştü çok
merak ediyorum zaman çabuk geçsin doğsun istiyorum

kalıplarımı çok geniş benim boyum uzun zayıfım ama kolar bacaklar kısa gelmesin ilgin içinde çok teşekkürler habire soruyorum kusura bakma

olur mu canım, ben de çok kararsız kalmıştım.. ben 163 üm. s de paça boyu tam oldu. eğer daha uzunsan m alman doğru olur. alt pijamanın kalıbı öyle çok geniş değil. normal genişlikte. benim kalça kısmı hafif sarıyor mesela. ama sabahlık doğal olarak geniş.. zayıfsan ve uzunsan sanırım mankenlerin üzerinde durduğu gibi durabilir. ama yine sen bilirsin canım. bence telden ara, iade şartlarını da öğren. olur da beğenmezsen iade edersin.

ama şunu söylemeyi unuttum yeri ince değil... normal pamuklu.. başka yerden aldığım geceliğim daha ince mesela..

olur mu canım, ben de çok kararsız kalmıştım.. ben 163 üm. s de paça boyu tam oldu. eğer daha uzunsan m alman doğru olur. alt pijamanın kalıbı öyle çok geniş değil. normal genişlikte. benim kalça kısmı hafif sarıyor mesela. ama sabahlık doğal olarak geniş.. zayıfsan ve uzunsan sanırım mankenlerin üzerinde durduğu gibi durabilir. ama yine sen bilirsin canım. bence telden ara, iade şartlarını da öğren. olur da beğenmezsen iade edersin.

ama şunu söylemeyi unuttum yeri ince değil... normal pamuklu.. başka yerden aldığım geceliğim daha ince mesela..

170 boyum 65 kilo bana m olur heralde çok sarsında istemiyorum çok sagol :16:

kesinlikle haklısın,hayırlısı olsun.Aslında normal doğum deyip de geçmemek lazım onunda sonrası zor geçebiliyormuş kesi yüzünden,dikişlerin iyileşmesi falan zor olabiliyormuş.benim de 7 nisan muhtemel doğum tarihim,fazla kilo aldım şimdiden 16 kilo:)normal doğurup korse takmak istiyorum çok,sezeryanda pek mümkün değilmiş korse takmak.ay bir doğursaydık yaaaaaaaaa:)

Merhaba benim ikinci hamileliğim aranıza yeni katılıyorum 9 yaşında bir kızım var Korse konusunu duyunca yazmak istedim 2003 de doğum yaptım ve sezeryanla yaptım yaşlı bir doktorum vardı vefat etti Allah rahmet eylesin çok güveniyordum kendisine ve sezeryan da olsa bana korsenle gel demişti. Doğumdan hemen sonra iki hemşire gelip karnımı katlanmış bir çarşafla sıkıca sardılar ve sonrasında da hastaneden çıkarken korsemi giydim çok rahat etmiştim. Aynı gün ayağa kalktım hastanede dolaştığımı görenler bile normal doğum yapmış ne güzel dolaşıyor demişlerdi. Hiç sıkıntım olmadı göbişim de kalmamıştı. Bu doğumumda sezeryanla olacak ve ben korsemi kullanacağım.Tabii doktorunuz ne derse o olur:)sevgiler hepinize
korseyi alırken de doum öncesi kilonuza göre bi rbeden büyük korse almaya çalışın derim benim doğum sonrası çok az kilom kalmıştı umarım bunda da öyle olur.
ilkinde 14 kilo ile tamamladım bu sefer sanırım 17 civarında olacak. 33. haftadayız ve 14 kilo aldım:)ama eski korselerimi kullanacağım:)
Dünya kadınlar gününüz kutlu olsunnn:)

kesinlikle haklısın,hayırlısı olsun.Aslında normal doğum deyip de geçmemek lazım onunda sonrası zor geçebiliyormuş kesi yüzünden,dikişlerin iyileşmesi falan zor olabiliyormuş.benim de 7 nisan muhtemel doğum tarihim,fazla kilo aldım şimdiden 16 kilo:)normal doğurup korse takmak istiyorum çok,sezeryanda pek mümkün değilmiş korse takmak.ay bir doğursaydık yaaaaaaaaa:)

Merhaba benim ikinci hamileliğim aranıza yeni katılıyorum 9 yaşında bir kızım var Korse konusunu duyunca yazmak istedim 2003 de doğum yaptım ve sezeryanla yaptım yaşlı bir doktorum vardı vefat etti Allah rahmet eylesin çok güveniyordum kendisine ve sezeryan da olsa bana korsenle gel demişti. Doğumdan hemen sonra iki hemşire gelip karnımı katlanmış bir çarşafla sıkıca sardılar ve sonrasında da hastaneden çıkarken korsemi giydim çok rahat etmiştim. Aynı gün ayağa kalktım hastanede dolaştığımı görenler bile normal doğum yapmış ne güzel dolaşıyor demişlerdi. Hiç sıkıntım olmadı göbişim de kalmamıştı. Bu doğumumda sezeryanla olacak ve ben korsemi kullanacağım.Tabii doktorunuz ne derse o olur:)sevgiler hepinize
korseyi alırken de doum öncesi kilonuza göre bi rbeden büyük korse almaya çalışın derim benim doğum sonrası çok az kilom kalmıştı umarım bunda da öyle olur.
ilkinde 14 kilo ile tamamladım bu sefer sanırım 17 civarında olacak. 33. haftadayız ve 14 kilo aldım:)ama eski korselerimi kullanacağım:)
Dünya kadınlar gününüz kutlu olsunnn:)

Herkese günaydın...:16:
Petuş ya bende korse alıcaktım ama mağazadaki kız dediki doğumdan sonra almanız gerek dedi çünkü ne kadar kilonuz gidecek belli olmaz, belki bu aldığınız dar gelecek ya da tam tersi bol olacak...belkide hiç ihtiyaç duymucaksınız dedi kafamın içine etti anlayacağın... :14:kaç beden alacağımı bilemiyorum şimdi yaa:ssz:
sen nasıl aldın ??

Simdi bebem bana satici kiz m-l beden verdi...dedim bi buyugnu ver ben buna hayatta sigmam bilyon kilo 85 dayandi...dediki olur hamilelere sureklo satiyoruz...kac ay var die sordu...sen bildigim kadariyla zayfisin hamilelikte kilo alsanda ozunde zayifsin s-m olur sanirim...dlsahhda sanirim sm aldi....bebem loya dan aldim...yardimci oldular...kadikoyde bahariyedede var ya is cikisnda falan bak

Günaydıııııııııııııııııııın...:42::42:

Gunaydinlarrrrrr

Kadinlar gunumuzde kutlu olsunnnnnn:46::46:

petu ya uyusana azcık neden erkenden kalkıyon sen:1:

Simdi bebem bana satici kiz m-l beden verdi...dedim bi buyugnu ver ben buna hayatta sigmam bilyon kilo 85 dayandi...dediki olur hamilelere sureklo satiyoruz...kac ay var die sordu...sen bildigim kadariyla zayfisin hamilelikte kilo alsanda ozunde zayifsin s-m olur sanirim...dlsahhda sanirim sm aldi....bebem loya dan aldim...yardimci oldular...kadikoyde bahariyedede var ya is cikisnda falan bak

evet ben de izmirde sipariş verdim sm beden ama hala gelmemiş
gelirse benim de bir korsem olacak:1:
şanssa bak ki dükkan taşınıyomuş kargoya verememişler:1:
annem doğuma gelirken getirecek artık

Günaydıııııııııııııııııııın...:42::42:

petu ya uyusana azcık neden erkenden kalkıyon sen:1:

evet ben de izmirde sipariş verdim sm beden ama hala gelmemiş
gelirse benim de bir korsem olacak:1:
şanssa bak ki dükkan taşınıyomuş kargoya verememişler:1:
annem doğuma gelirken getirecek artık

Amannnn bebem ya babamizi yolcu edcem die bi uyaniom, bazen ona kahvalti hazirliom, bugun tost yaptim felan sonrada uyumuom...yeni seklim bu:))) evde yalniz olsam uyurum belki ama ablamlarda var ya uyumuom kalkiom kahvalti hazirliom onlarda erken uyanio..

evet petuşum bi oraya bakayım saol bebem öptüm :54:

Günaydın şeker anneler :48::48::48:

bir arkadaşım benim ki 6 ayda tamamen geçti demişti şişlikleri
ama bünyeden bünyeye değişiyor olmalı canım yaaa
anladım canım inş 6 ayda atarız ödemleri ve kiloları :49::48:
haklısın bende öyle düşünüorum ama biyandan da normal olunca karnımda iz olmaz ama altta olcak olan bu defada diyorum bakalım bu cuma giderim belki kontrole artık konuşmak için hayırlısı. sen nasılsın bu arada kontrolün varmış minnoşun nasıl. öptük onu yanacıklarından.

işte bende o 20 vs dikiş korkusundan birazda olursa sezeryan daha mantıklı die düşünüodum amma:(

diyosun lollym sağolasın cnm bnm iyisindiri nşallah gözüm arıor seni her girdiimde. valla napcam bende bilniorum salıya dayanamıcam en iisi gidem cuma bakem konuşam kadıncağızxla da kendimi ona alıştırayım doğum geldi bu muammalar beni daha bi yoruor.

maşallah ikinizedeeeee :nazar::nazar::nazar::nazar:

hmm sanırım çoğunluk riske atma diyor ol kurtul diyor sezeryan dimi, iyi oldu bu konuyu sizlere danıştığım böyle muammalara iyi oluor annemde beni normal kardeşimi sezeryanla doğurdu 5 dikişi var tabi onun alttan ama diyor sen öyle kilolu değildin uzundun bu defa çok dikiş atılırsa alttan yaşlı kadınların şeyine döner söliyim dior :( benim daha çok şeyim vaar ama yaşıcak kocişimlen yaa

hmm haklısın sanırım ben artık şu sezeryan vs hiç bişi okumiyim kendimi iyice hazırliyim bu cumadan gideyim konuşayımkontrolüme. dimi

kız ben seni de çok merak ediodum bak nerelerde alla alla diye neyse iyiymişsin iyi iy maşallah:nazar::nazar::nazar:

cnm bendim bi tanesi biride başka arkadaşımızdı. ben daha gitmedim yediklerime dikkat edip bol su içiorum artıkın napiim çünkü doktor dedi hoca baktı mı ultrasonla ciğerine safrana dedim dalak ciğer safra hepsine bakıldı tertemiz gebeliğe bağlı dedi dedim o da bişi dememdi ilaç vs. kulanmıorum yani. bebişime geçmesin istemiom o ilacın diğer kimyasalları.

hmm maşallah yengesine allah bağışlasın yavrısını.:nazar: haklısın dediğin gibi bi gideyim bu cuma salıya dayanamıcam belli ki neyse artık kendimi ona göre alıştırayım haber etcem sizlere bu ara çok giremiorum malum sınavlarda bu ay sonu gibi başlar vizelerim. allahtan evde verebilme imkanım var. çalışıorum bi yandan o bakımdan ama sizleri de hep aklımdasınız takip ediorum valla...

nazarım hiç kaos içine girmene gerek yok doktorun sezeryan onermiş bebeginin saglıgı onemli ben hep bunu demısımdır illa normal dogum diye tutturmanın anlamı yok nasıl dogurdunun mu onemi var ? yoksa bebeginin saglıklı dogmasının mı ? o yuzden dr unu dinle
selam arkadaşlar bende 2 ay önce düşük yaptım adetimden sonra tekrar istiyorum dua edermisiniz bana
inş tez zamanda tekrar hamile kalırsın ve saglıkla allah bebegini kucagına almayı nasip eder

slm kızlar dr dan geldik şimdi
benim bebek ters duruyodu dönmüş ama sezeryan olacağı için farketmiyor
35+5 de 2700 gr olmuş minikim
doğsa artık diyorum:1:

slm kızlar dr dan geldik şimdi
benim bebek ters duruyodu dönmüş ama sezeryan olacağı için farketmiyor
35+5 de 2700 gr olmuş minikim
doğsa artık diyorum:1:

maşallah bebeğine canım kordon için ne dedi doktorun birde sen nerde hangi hastanede yapacan özeldemi devlet hastanesindemi

Normal doğum veya sezeryan ameliyatından sonra göbek sarkması, karında yağlanma, göbek kalması gibi endişeler sıktır. Bu nedenle bir çok anne egzersiz veya korse kullanmayı planlamaktadır. Tartışmasız her insanda olduğu gibi doğum sonrasında da karın-göbek şeklini formda tutmak için en faydalı yöntem egzersizdir.

Korse kullanmanın normal doğumdan veya sezaryenden sonra karnın düzelmesinde, göbeğin erimesinde faydası olması beklenmez. Çünkü problem gebelik sırasında alınan kilolara bağlı karın bölgesinde göbekte yağ birikmesi ve karın kaslarının kuvvetini kaybetmesidir. Bu iki problemin çözümü doğru karın kası egzersizleri yapmaktır, bu sayede eskisinden daha iyi bir karın şekline sahip olunabilir. Korse kullanmanın gebelikte alınan kiloları ve karın bölgesinde biriken yağları eritmesi imkansızdır, buna zayıflatıcı korse adıyla satılanlar dahildir. Hamilelik süresünce aşırı esneyen ve kuvvetini kaybeden karın kaslarını korse kullanımı güçlendiremez. Korse kullanırken karın ve göbek şeklinde farkedilen değişiklik doğumdan sonra verilen kilolardan kaynaklanmaktadır, korsenin kendisinden değil. Karın bölgesinde kalıcı düzelme isteyen annenin düzenli egzersiz ve doğru beslenme uygulaması en sağlıklı çözümdür, bunlar yapılmadığı sürece uygulanan diğer yöntemler kalıcı fayda sağlamaz.

Korselerin çok sıkı ve uzun süreli kullanılmasının bel sağlığı açısından zararlı olabileceği bildirilmektedir. Bel etrafındaki kaslarda güçsüzleşme ve kas tutulmalarına, bel ağrılarına neden olabilir. Bu nedenle asla doktora danışılmadan kullanılmamalıdır ve kullanılacaksa bile gündüz bir kaç saati geçmemelidir, gece çıkarılmalıdır. Çok sıkı olmamalıdır ve pamuklu olanlar tercih edilmelidir. Herhangi bir bel fıtığı, omurga v.b problemi olanlar kesinlikle ortopedi veya beyin cerrahisi uzmanına danışmadan korse kullanmamalıdır.

nerdesiniz kızlarrr?

yemeğimizi yedik geldik biz. Yemek şirketimiz de saksı da menekşe hediye etti bize renk renk :):49::49::49:

nerdesiniz kızlarrr?

yemeğimizi yedik geldik biz. Yemek şirketimiz de saksı da menekşe hediye etti bize renk renk :):49::49::49:

ben de istiyom ya daha kimse kadınlar günümü kutlamadı topik dışında:55::55:

gerçi eskiden kadınlar günü mü varmış ya :1::1:

Back
X