2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
odamız geldiii:))iyi dileklerde bulunan arkadaşlara çok teşekkkür ederimmmmmmm.ancak bi kaç küçük eksiği var.onlar da tamamlansın sonra çekip koyacağım resimlerini:):80::80::80:

Bayansu,lolly öpuyorum ikinizi de, demek ki sorun bende deglmis, bazen ben bunu mu , oglumu mu buyutcem diyorum o kadar yas farkina ragmen

Gebelik, doğum ve bebek konusunda grup B streptokokların önemi nedir?
Grup B streptokok bakterileri bulunduran hamilelerin yaklaşık yarısının doğum sırasında bu bakteriyi bebeğine geçirdiği belirlenmiştir. Bu bakteriler bebekte pnömoni (zatürre), menenjit, sepsis (vücutta yaygın enfeksiyon) şeklinde ciddi neonatal enfeksiyonlara yol açabilir, ölüme neden olabilir. Yaşamaya devam edebilen bebeklerde yüksek oranda felç, körlük, sağırlık gibi problemler meydana gelebilmektedir. Grup B streptokoklar bebeğe hamilelik sırasında geçmez, doğum sırasında bebek vajinada ilerlerken temas ile geçer bu nedenle önlemek için doğuma yakın dönemde antibiyotik kullanılır. Grup B streptokoklar yenidoğanda sepsis ve menenjitin en sık nedeni olmakla beraber doğum sırasında bakteriyi alan her bebekte hastalık meydana gelmez.
Grup B streptokoklar ayrıca annede idrar yolu enfeksiyonu, endometrit (rahim enfeksiyonu) gibi durumlara neden olabilirler.

Tanı ve Tarama:
Amerika Obstetrisyenler ve Jinekologlar Koleji (ACOG) ile Hastalık kontrol ve önlem merkezi (CDC) yukarıda anlatılan risklerin önlenmesi amacıyla bütün gebelerde 35-37 haftalar arasında grup b streptokok varlığının taranmasını önermektedir. Tarama amacıyla vajen, serviks ve rektum kültürleri yapılır. Bu bakteriler kendilerine özel kültür ortamında kolaylıkla tespit edilerek tanınırlar.

Tedavi ve Önlem:
Grup B streptokok bakterileri tespit edilen hamilelere antibiyotik proflaksisi verilmesi önerilmektedir. Bu sayede bakterinin anneden bebeğe geçişi önlenebilir.
Ayrıca daha önceki gebeliklerinden sonra bebekte grup b streptokok enfeksiyonu saptananlara, doğum sırasında ateşi yüksek olan annelere ve uzamış membran rüptürü olan annelere (doğumdan önce suların gelmesine rağmen 18 saatte doğumun gerçekleşmemesi) aynı şekilde antibiyotik (Penisilin G, Ampisilin) proflaksisi önerilir. Grup B streptokok taşıyan annelerin bebeklerini emzirmelerinde bir sakınca yoktur.

bu testi yaptıran varmı veya doktoru bu konuda bilgi veren

Günaydınlarrr...
bugün hiç keyfim yok yataktan hiç kalkmak gelmedi :5:

Günaydın. Ankara'da yine puslu iç karartan bir hava var gece kar atıştırmış bu hafta yine bol bol kar yağacakmışşşş bir yürüyüş yaptırmadı şu havalar bana:25:

günaydııın
aydında da hava kapalı ve yağmur yağıyor...gece 1 gibi ancak uyuyabildim ve sabah da sanki uykumu almışım gibi 7de uyandım.e tabi şimdi kolum bacağım sanki bir sürü iş yapmışım gibi halsiz..........

Selam benim oglum 2,5 aylik iken sünnet ettirdim inanki cok rahat oluyor hic hissetmiyorlar 1 haftada iyilesti tavsiye ederim.

2.5 aylık mı?en erken o zaman mı yapılabiliyormuş acaba?lokal anestezi mi yapıyorlar?bir de çişini falan yapınca canı yandı mı bebeğinin.hani bez falan geliyor ya zor olur gibi düşünmüştüm.

anaaaaammmmmmmm benim çizelgedeki oğlan dönmüş:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

teyzesi benim oğlan 31.haftadayken bi döndü cumartesi hala öyleydi yerini sevdi herhal :ssz:
ayağa kalkınca sankim çıkıverecekmiş gibi sızlatıyor bazen evde tutarak yürüyom :17:

teyzesi benim oğlan 31.haftadayken bi döndü cumartesi hala öyleydi yerini sevdi herhal :ssz:
ayağa kalkınca sankim çıkıverecekmiş gibi sızlatıyor bazen evde tutarak yürüyom :17:

benim oğlanda 32 de gittiğimde dönmüştü,kafası kukumda 32 den beri, ammaaaaa benim tickerdeki oğlanın yeni aklına gelmiş dönmek ona gülüyom :1::1::1::1::1::1::1:

Herkese ağrısız sızısız hayırlı haftalar diliyorum. Sabah bir kalktım heryer bembeyaz olmuş .Hayırlısı bu yıl kış bitmek bilmiyor dışarı çıkıcaktım bende az yürüyeyim diye ama :(

Günaydın. Ankara'da yine puslu iç karartan bir hava var gece kar atıştırmış bu hafta yine bol bol kar yağacakmışşşş bir yürüyüş yaptırmadı şu havalar bana:25:

Günaydın canımm. Evde otur otur ağrılar iyice artıyor değil mi.gerçi ben yürümekte artık çok zorlanıyorm. Sol ayağıma bastıkça kalçam ağrıyor topallıyorum artık. Ben de perşembe günü Ankaraya geleceğim Allah izin verirse. İnşallah havalar düzelir o zamana kadar hayırlısı

benim oğlanda 32 de gittiğimde dönmüştü,kafası kukumda 32 den beri, ammaaaaa benim tickerdeki oğlanın yeni aklına gelmiş dönmek ona gülüyom :1::1::1::1::1::1::1:

benimkinin daha aklına gelmemiş bile öle cam oturuyoo baksana :1:
senin normal doğum mu cnm gidişat onu mu gösteriyor ?

benimkinin daha aklına gelmemiş bile öle cam oturuyoo baksana :1:
senin normal doğum mu cnm gidişat onu mu gösteriyor ?

şimdilik normal herşey bende zaten normal doğum çok istiyom, korkmuyomda,bakalım çarşamba kontrol var son durum ne olcak zamanla görcez:8::8::8:

Günaydın kızlar,

Nasılsınız bakalım? Biz hafta sonu cicilerimizi yerleştirdik. Bu hafta da beşiğimizi bekliyoruz...

kızlar şu an hastanedeyim... Normal muayene için gelmiştim. 5cm açılmış. Doğum bekliyoruz şimdi. Kasılma fln varsa hiç beklemeyin hemen gidin doktora. 35 hafta bugün bitmişti benim. Oğlum da 2600gr mis.. Herkese hayırlı doğumlar nasib etsin allah. Benim için dua edin..

Back
X