• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
slm arkadaşlar :3:
39+1 deyiz yani 40. haftamıza girdik
ultrasona göre tahmini doğum tarihi 27 mart 1 nisan 3 nisan çıkıyo
normalde 9 nisan
dün kontrolümüz vardı
doktor alttan muayene etti ve hiç açılma yokmuş:50:
bol bol yürü dedi ve beni göğüs hastalıklarına sevk etti çünkü fena halde üşütmüştüm
meger bronşit olmuşum hava ve dört tane ilaç verdi şükür bugün daha iyiyim
doğuma kadar iyileşmen lazım dedi bir de bol bol yürü dedi
ama bu hasta halimle nasıl yürüyecem bilmiorum
açılma olmassa sezeryan olabilir sanırım
gelişimi suyu ve nst si iyi çıktı çok şükür
var mı benim gibi olan
ne zamandır da giremiyorum kimseden haberm yok:43:

canım açılmanın olmamasını takma kafana bence,çünkü bazen açılma doğum sancısıyla başlayabiliyor..
39+1 geç değil çoğu kadın 40+0 da yada 41. haftasında doğum yapıyor..yani geç döllenmeden dolayı sanırım..
hatta kaçıncı haftada doğum yaptınız die google'a arat bu forumda bile bununla ilgili bi çok topik açılmış ama ortalama 40+0'la 41. hafta arası olmuş normal doğumlar:29:

niye kimse cevap vermiyo yaaa:14::14::14::14::14::14:

cnm ben de netten hesaplayınca doğum 7nisan çıkıyor ama doktorum 9 nisan dedi ve bnm de ayneb sen gibi hiç bir belirtim yok bugün devlet hastanesinden randevu aldım sonuçta oradaki doktorlar daha gerçekçi oluyor,ben de 39+3 oldum,insanlar erken erken doğurdu biz de tık yok:)

slm arkadaşlar :3:
39+1 deyiz yani 40. haftamıza girdik
ultrasona göre tahmini doğum tarihi 27 mart 1 nisan 3 nisan çıkıyo
normalde 9 nisan
dün kontrolümüz vardı
doktor alttan muayene etti ve hiç açılma yokmuş:50:
bol bol yürü dedi ve beni göğüs hastalıklarına sevk etti çünkü fena halde üşütmüştüm
meger bronşit olmuşum hava ve dört tane ilaç verdi şükür bugün daha iyiyim
doğuma kadar iyileşmen lazım dedi bir de bol bol yürü dedi
ama bu hasta halimle nasıl yürüyecem bilmiorum
açılma olmassa sezeryan olabilir sanırım
gelişimi suyu ve nst si iyi çıktı çok şükür
var mı benim gibi olan
ne zamandır da giremiyorum kimseden haberm yok:43:

geçmiş olsun cnm bnm bi arkadaşım da 40.haftasını doldurdu bebek hala gelmeyince sezaryenle aldılar cnm.onun zaten çaıtısı dar olduğu için açılmayı kontrol etmediler.sezaryen istiyodu ama sancım gelsn de öyle sezaryene alsınlar diyordu.o yüzden beklemişti tatlm.maşallah şimdi bebeğinin gelişimi ilerde gidiyo.

ben de ona deliriyorum ya zaten karşıdan çok mu saf görünüyorum acaba ya.ah ben ona haddini nasıl bildirmedm.yarın kağıdı teslim etmeye gittiğimde bir doktor daha varmış ona kaydolucam.o kadının yüzünü bir daha görmek istemiyorum

o adamdanda memnun kalmazsan başka bi sağlık ocağına gidebiliyosun önemli olan senin memnuniyetin baktın gördün onuda sevmedin hiç kaydolma direk değişiklik istiyorum de

cnm ben de netten hesaplayınca doğum 7nisan çıkıyor ama doktorum 9 nisan dedi ve bnm de ayneb sen gibi hiç bir belirtim yok bugün devlet hastanesinden randevu aldım sonuçta oradaki doktorlar daha gerçekçi oluyor,ben de 39+3 oldum,insanlar erken erken doğurdu biz de tık yok:)

ya bir de alttan muayene nasıl?ben hiç olmadım ve çok korkuyorum,bir acı oluyor mu?

kızlar bu arada aklıma geldi bilgisi olan varmı benim doğum yapacağım özel hastanede doğum faturasına otel yatak ücreti diye faturalandırıyomuşlar hiç bunla ilgili bişey duydunuzmu
doğum faturasını devlete götürdüğünde bi kısmını verdiklerini duymuştum bunlar işin yolunu bulmuş olmasınlar diye düşünmüyor değilim şimdide

alo 184 sağlık bakanlığı şikayet ve danışma hattı. garip bir uygulama ise hemen ara danış canım aklında bir pürüz kalmasın en iyi bilgiyi onlar verir.

bende ilk defa duydum çok saçma ama ne otel ücretiymiş
topuk kanını zaten ilkini hastane alıyor ikinciyi sağlık ocağı alıyor, bence o bebeği alırız muhabbetinide kendince geyiğe almıştır saf insan yoksa kimi kimin elinden alırmış isyan çıkar :34:

öyle tabi..
ahh bana söyleyecekti ki o anda elime ne geçirirsem fırlatıcaktım kafasına:47:
bana denk gelmez işte bölee insan,deli bakıyorum çünkü:27::41:

doktor topuk kanı alınacak deyince ben onu hastanede de alıyorlar sanırım dedim.onun üzerine dedi zaten burada da alınması zorunluluk aldırmazsanız çocuğunuzu elinizden alıyorlar diye.allahım ya gidip dövücem şimdi kadını bu halimle...

şu halinle bırak uğraşma da senin yerinde olsam değil topuk kanı için hiç bişey için götürmem oraya çocuğumu..siz kimsinizki benim dünyaya getirdiğim çocuğumu elimden almakla tehdit ediyosunuz:47::47:

canım açılmanın olmamasını takma kafana bence,çünkü bazen açılma doğum sancısıyla başlayabiliyor..
39+1 geç değil çoğu kadın 40+0 da yada 41. haftasında doğum yapıyor..yani geç döllenmeden dolayı sanırım..
hatta kaçıncı haftada doğum yaptınız die google'a arat bu forumda bile bununla ilgili bi çok topik açılmış ama ortalama 40+0'la 41. hafta arası olmuş normal doğumlar:29:

normal diyorsun yani :44: ben kendimi mart sonuna hazırlamıştım belki de ondandır geç kalmş gibi hissediyorum
açılma olmamaya devam ederse doktoruma olmuyorsa sezeryan da düşünebiliriz diye bi teklif etmeyi düşünüyordum ama
etmeym bekleyim mi ki
karnım burnumda beklemek çok zor olmaya başladı
biraz da bebeğm iri olacak sanırım ultrasona göre öyle

hakkaten ya
ben eskiden dua ediyordum vaktini doldıur oğlum acele etme sakın gibilerinden ama
her şey hazır herkes soruyor çok zormuş beklemek
her an acaba bugün mü acaba akşam mı acaba yarın mı larla yaşıyoruz
bi de bugün benim doğum günüm:21::21::21: bugün olsa çok başka bi şey olur
ama olmasın babamız şehir dışında

canım onlar doğurmuş sayılmaz ameliyat oldular...onun içinde normal günlerinden 2-3 hafta öncesi dünyaya getirdiler bebeklerini..yani normal olsaydı herkesinki emin ol listede 4 kişi fln olurdu henüz:ssz:

geçmiş olsun cnm bnm bi arkadaşım da 40.haftasını doldurdu bebek hala gelmeyince sezaryenle aldılar cnm.onun zaten çaıtısı dar olduğu için açılmayı kontrol etmediler.sezaryen istiyodu ama sancım gelsn de öyle sezaryene alsınlar diyordu.o yüzden beklemişti tatlm.maşallah şimdi bebeğinin gelişimi ilerde gidiyo.

benim korkum da beklemek beklemek sancının gelmesi açılmanın olmaması ve sezeryana alınmak :18::18:
ikisini birlikte yaşamak istemiyorum

ya bir de alttan muayene nasıl?ben hiç olmadım ve çok korkuyorum,bir acı oluyor mu?

ben iki kere oldum
korkarım doğum oluncaya kadar da olmaya devam edecem :18:
çünkü açılma var mı diye muayene ediyo her gidişimde:50:
alttan muayene çok zor bi şey değil canm biraz rahatsız edici ama aşırı değil

canım allah yardımcın olsun, inşallah bebişin sağ salim hayırlısıyla kucağına gelir, hakkında hangisi hayırlısysa o olsun, artık bir şeye şartlanmamk gerektiğini anladım bende iyice
öyle gerçekten çok şartlanmıştım normal doğuma. doktor eşi aşağı inmiş bu şekilde normal doğum riskli deyince çok ağladım. ama şimdi düşünüyorum yeterki bebeğim sağlıklı olsun.sezeryansa sezeryan napayım. sezeryanıda epidural istiyorum ama. bebeğimi ilk ben görmek ilk ağlayışını duymak istiyorum. hayırlısı inşallah.

zeytinn, benim de suyum azaldı ve kireçlenme var. ayrıca kan değerlerimden biri de anormal çıktı.cuma günü kesin karar verilecek belki haftaya beni de sezaryene alacaklar. bugüne kadar normal doğum yapacağım diye kendimi şartlamıştım hala belli değil belki ama görünüşe bakılırsa riske atılmayacak bir durum ortada. seninle aynı gün karar verilecek yani.hakkımızda hayırlısı olsun..

önce plesentan aşağı inmiş kanama riskin var dedi. birde bu plesenta kanaması normal bi kanama olmuyormuş. nasıl musluktan su boşalır bu plesenta kanamasıda öyle oluyor o yüzden çok dikkatli ol sakın yorulma dedi.
normal doğum yaparsam da önce plesenta çıkarmış çok kanamam olurmuş ve bebek oksijensiz kalırmış. buda bebeğin hayatını tehlikeye atarmış. kafam çok karışmıştı.
cumartesi gidince de suyuda azalmış dedi. plesentan kireçlemiş dedi.
ama plesenta rahim azını tam kapatmamış şuan o yüzden de 1 hafta daha bekleyelim dedi. şimdi her an tedirgin bekliyorum.
birde evde yanlızım. 2 hafta oluyor izne ayrılalı. eşim işte.gündüz bişey olursa diye hep tedirginim.

hayırlısı artık.
ikimizinde cuma günü belli olacak demekki . inşallah biran evvel gelir meleklerimiz sağ salim.

bende ilk defa duydum çok saçma ama ne otel ücretiymiş
topuk kanını zaten ilkini hastane alıyor ikinciyi sağlık ocağı alıyor, bence o bebeği alırız muhabbetinide kendince geyiğe almıştır saf insan yoksa kimi kimin elinden alırmış isyan çıkar :34:
da

bizimde ilkini hastane almıstı..1 hafta sonra kontrol için gittiğimizde hastnaeye burdada verebilir misiniz dediler 2.yide orda verdik bilginiz olsun

normal diyorsun yani :44: ben kendimi mart sonuna hazırlamıştım belki de ondandır geç kalmş gibi hissediyorum
açılma olmamaya devam ederse doktoruma olmuyorsa sezeryan da düşünebiliriz diye bi teklif etmeyi düşünüyordum ama
etmeym bekleyim mi ki
karnım burnumda beklemek çok zor olmaya başladı
biraz da bebeğm iri olacak sanırım ultrasona göre öyle

tabi canım bekle biraz daha..beni doktorum ayın 28 inde gördü en son ve artık gelmene gerek yok ayın 18'ine kadar aksi bi durum olmazsa gel dedi...yni beni tam 41. haftamın bittiği gün çağırdı,o zamana kadar sancı vs olmazsa müdahale etmek gerekiyor suni sancıyla fln sanırım ama 41.haftanın sonuna kadar normalmiş emin olabilirsin..eğer bebeğin hareket ediyorsa kanaman suyun gelmiyorsa bekle,benimkide ultrasyona göre iri gibi çünkü 36. hatada 3240g dı hayırlısı artık

tabi canım bekle biraz daha..beni doktorum ayın 28 inde gördü en son ve artık gelmene gerek yok ayın 18'ine kadar aksi bi durum olmazsa gel dedi...yni beni tam 41. haftamın bittiği gün çağırdı,o zamana kadar sancı vs olmazsa müdahale etmek gerekiyor suni sancıyla fln sanırım ama 41.haftanın sonuna kadar normalmiş emin olabilirsin..eğer bebeğin hareket ediyorsa kanaman suyun gelmiyorsa bekle,benimkide ultrasyona göre iri gibi çünkü 36. hatada 3240g dı hayırlısı artık

çok şükür hareketlerini hissediyorum kanama ve suyum gelmedi
senin ikinci oldugu için belki biraz daha rahattır doktorun hani ilki de normaldi ya o bakımdan
haftada bir kez kontrole gidiyorum ben iki seferdir alttan muayene ediyor açılman yok bekleyelm diyor
bebek de 4 kilo olmuş hayırlısı bakalım

canım onlar doğurmuş sayılmaz ameliyat oldular...onun içinde normal günlerinden 2-3 hafta öncesi dünyaya getirdiler bebeklerini..yani normal olsaydı herkesinki emin ol listede 4 kişi fln olurdu henüz:ssz:

evet haklısın cnm bizim durum daha heyecan verici:)benim korkum zaten bekleyip bekleyip sonradan sezeryan olmak,umarım bebişler günlerini fazla geçirmezler de normal normal doğuruveririz:)bir de benim ilk daha,çok tecrübesizim,doğum sancısı nedir onu bile bilmiyorum umarım sağ salim başarırız...

evet haklısın cnm bizim durum daha heyecan verici:)benim korkum zaten bekleyip bekleyip sonradan sezeryan olmak,umarım bebişler günlerini fazla geçirmezler de normal normal doğuruveririz:)bir de benim ilk daha,çok tecrübesizim,doğum sancısı nedir onu bile bilmiyorum umarım sağ salim başarırız...

Bizim günlerimz çok yakınmış canm benm de tahmini doğum 9 Nisan benim de en büyük korkum sancı olması açılmanın vs olmaması sezeryana alınmak ikisini birlikte yaşamak yani :18:

selam bayanlar,herkesi doğum heyecanı( heyecan mı korku mu desem ) sarmış durumda.Geçii ancak okudum,nisan anneleri iş başında anlaşılan,doğuran doğurana,darısı bize artık.Benim de pazartesiydi ama cumaya aldılar doğumu.Sancım ne olmayınca,değerlerimde iyi olunca ne kadar geç olursa o kadar iyi olur dediler.Tabi ben kendimi hazırlamıştım,çok üzüldüm.Şafak artık iki :) Çok sıkıldık bu süreçte artık gelsin bebişlerimiz.

alo 184 sağlık bakanlığı şikayet ve danışma hattı. Garip bir uygulama ise hemen ara danış canım aklında bir pürüz kalmasın en iyi bilgiyi onlar verir.

184 ü aradım oda 170 i aramamı söyledi aradım
özel hastanelerde %70 ve %90 alması normaldir dedi
yatak ücreti olarak faturada belirtilip sadece yatak ücreti alındıysa normal ama doğumuda belirtmesi gerektiğini söyledi
sezeryan 450+ilave yapılan işlemlermiş ama normal için birşey söylemedi
kıssadan hisse anlayanınız varsa banada anlatsın yinede ben bişi anlamadım :35:

selam kızlar.sabah 8 de hastaneye gidiyorum öğlene doğru kızım kucağımda olur tahminimce.dualarınızı eksik etmeyin.anemi problemim var ve zor bi amellyat olacak.allaha emanet olun:)
canım ya şu saatlerde bebişini kucağına almışsındır,ne güzel.Darısı bizlere artık.Umarım kolay bir doğum olmuştur.

günaydın kızlar bugün kızım hasta onu doktora götürecegim merak etmeyim dogurmuyorum:10:yani gene hastanelerde sürünecez
Canım geçmiş olsun,umarım önemli bir şey yoktur.

çarşamba ben de doğuma giriyorum kızlar dualarınızı eksik etmeyin olur mu üstümüzden :nazar::nazar::nazar:

Canım ya ne güzel çok az kalmış,şimdi aşırı heyecanlısındır.Bir çırpıda doğurursun umarım bebeğini.

PETUŞ

gözün aydın senin de canım.Senin bekleyişin baya farklı oldu neyseki sağ salim atlatmışsın. bebiş çok tatlı,yeni fotolarını da görmek istiyoruz en kısa zamanda.

Doğuranları okudukça onları kıskanıyorum.Ben de istiyorum diye.neyseki az kaldı günler çekilmez oldu,acayip sıkılıyorum.Oğlum da yerinde durmuyor,çıkmak istiyor ama bir türlü beceremiyor :P

Back
X