• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Arkadaşlar ben anlamadım elimizi göğsümüzün altına mı koyacağız kaç parmak dışarıda kalıyorsa o kalan haftayı mı gösteriyor...:26:

elini gogsunle gobegin arasindaki bosluga koy tatlim eger benimki gibi tam sigdi disarda hic parmak kalmadiysa bebegin eli kulaginda geliyo demektir:1::1:
disarda parmak kaliyosa kalan parmak sayisi kadar daha haftan var.....

asimavi,tatlım gerçekten çok güzel bi yazıydı..bende aynen öyle düşünüyorum:13:

allahallaaa:44:
kimin söyledğine bağlı olarak bende uygulayayım..kim söyledi:1:

bana dr m demisti canim sancilarin baslayinca sicak dus yap demisti rahatlatiyormus.. burda (yurtdisi) dogum yaklasirken 30-45 dk felan sicak suya yatiriyorlar.. bakalim yasayip görcez nasil birseymis.. :52:

kizlar dün kontrolumuz vardi iki hafta önce bebegim 2700gr di dün dr 2850 gr dediiii cok sasirdim bende 3 kiloyu bulmustur diyordum son haftalar baya kilo almaya baslamisti.. kilosu iyimi sizce bebegim erkek 38. haftadayiz.. yada ultrasonmu yaniliyo :9:
bide dün ilk defa hastaneye gittim kontrole dr tatildeydi, dogum yapip cikan kadinlari gördüm tirstim valla nasil korktum agliycaktim biseyde görmedim ama cok korkttuuummmmm :53::53::53::53:

Suda doğum yapan Selin doğumunu anlatıyor. - YouTube
Doğum şekilleri ve doğumun getirdikleri, doğumun hormonları, doğum anı, doğumda ihtiyaçlar - YouTube
Doğal doğum felsefesi - Ebe, Doğum koçu Asude Oflaz - YouTube
Neden Normal Doğum? - YouTube

Arkadaşlar hepinize doğal sağlıklı doğumlar diliyorum. Dr hakan çoker'in doğal doğum hakkındaki anlatımlar, suda doğum yapan bir annenin yaşadıklarını paylaşması ve neden normal doğumu anlatan bir kaç link paylaşmak istedim. KEŞKESİZ DOĞUM YAPMAK İSTEYEN ANNELER için faydalı olur umarım.
NOT: Linklerde doğum videoları yok korkmayın sadece anlatımlar var, bilginiz olsun ve eğer probleminiz yoksa sonuna kadar bekleyin ve ameliyata teslim olmayın arkadaşlar, nacizane tavsiyem.

Kızlar,
Benim kaburgalarımda sürekli bir ağrı var, ne yapsam nasıl yatsak geçmiyor artık :(
Bebeğim içerde hareket edip gerindikçe daha da beter artıyor. Var mı böyle ağrısı olan aranızda ?

açılma olmadan suni sancı çok zor gerçekten,benim suyum geldiği için mecburen suni sancı verdiler,benim bebek de kanala inmemişti daha,hatta kasılma ya da sancı bile hissetmiyodum ben pek,suyum gelince hastaneye gittik,doktorum 48 saat içinde doğurman gerek dedi,geçen pazartesi öğleden sonra serumu taktılar işte 2 gibi,etkisini 1-2 saat sonra göstermeye başladı,,ertesi sabah saat 10 da anca 10 cm açılma oldu,çok yavaş ilerledi açılmam,suyun falan gelmediyse,doktorun bekle dediyse bekle,ben hep 4,5 cm lik açılmayla giderim doğuma diyodum,1 cm le gittim,çok şiddetli oluyo suni sancı,bir de çok sık geliyo sancı,normalde 5 dk 1,3 dk 2 e iniyo falan diyolar yaüsuni sancıda neredeyse 1 dk nın yarısı sancıyla geçiyo,tam bitti derken bi daa geliyo,çok yoruyo insanı

hmm..zor olmuş seninki...doktorum iyiki uyarmış beni...valla devlet hastanesine gitmenim en güzel yanı bu..gereksiz yere müdahale yapmıyolar...

kızlar bende dün gittim kontrole ama başıma neler geldi sormayın :) nstde sancım çıkmış ama ben hiç farketmedim..doktorum kontrol etti bu sefer, hemen doğum yerine gönderdi, dedi belki bugün alabilirim bir bakalım sancı durumuna göre dedi..Hatta normal doğurabileceğimide söyledi..bebek doğum kanalına girmiş dedi, istersen normalde yapabilirsin ama gece falan olursa benim normal doğumu ayarlamam çok zor olur dedi, gündüz falan gelse yine girebilirim ama dedi..bende farketmez dedim siz ne derseniz dedim..sonra çıktım doğumhane yerine, bir odaya aldılar beni, tekrar nst ye bağladılar, sancılar artmış görünüyor ama bende tık yok :) sonra tekrar nst ve serum verdiler, bu sefer çıkmadı sancı, en sonda alttan muayene ettiler, açılma falan yokmuş ama yumuşamış dedi doktor..bakalım nasıl olacak, sonta doktoruma telefon edip sordular oda tamam gidebilir demiş, haftaya tekrar kontrol dedi :) tabi kendiliğinden gelmezse..bendende haberler böyle, artık tetikteyiz :)

anlaşılan senin fazla vaktin kalmaış...hadi hayırlısı

slm arkadaşlar doğumu kolaylaştırmak için özel bi şeyler yapanınız var mı
ben son haftamdaym ama açılmam yok hiç
bi de sancı nasıl olur
bazen rahmime bi sancı saplanıo iki büklüm oluorm ama gün içerisnde üç dört kez anca oluo

iyi geceler kızlar beni uyku tutmadı kasıklarım çok agrıyor hayırlısıyla bi dogursaydık yatakta dönemiyorum otururken pek bilmiyorum ama uzanınca yanlarım kasıklarım ölüyorum :14:

günaydın uyanan yokmu kahvaltı hazırlamaya eriniyorum:9:kim beni kahvaltıya çagıracak :1:

O kasık ağrıları ve bebeğin hareket ettiği zamanlardaki ağrı bende uzun süredir var, bakalım yarın doktora gidecem, ne söyleyecek, ama benim ağrılar çok fazla dediğin gibi iç organlarım yırtılıyor gibi oluyor sürekli bir baskı, maşallah benimki de sürekli hareket ediyor, bir sert tekme, yumrukları var ki, inşallah güçlü kuvvetli sağlıklı olacak. Ağrıları çekmeye razıyım tabiki yeterki o sağlıklı doğsun

maşallah canım benimkiside öyle taklamı atıyor içerde ne yapıyorsa bi orda bi burda bi kendini dayıyor resmen taş gibi oluyor karnım

gece oturnca sabaha kadar şimdide bi uyku bastırdıki kızın ödevi var yoksa gözüm yatakta kaldı :59:

günaydın kızlar
ben ne zaman nisan anneleri topiğine girmek istesem

Your submission could not be processed because the token has expired.

Please push the back button and reload the previous window.
Kadınlar Kulübü, Kadın Sosyal Ağı
diye bi uyarıyla karşılaşıyorum sebebi ne olabilir ne yapabilirim
geri gidip yeniden yüklemek de bi işe yaramıyor yine aynı uyarıyı veriyor

maşallah nisan anneleri topiğinde martta doğurmuş tüm anneler bi tane nisan annesi yok henüz:9:

doğuran gitmiş doğuran gitmiş topik ıssız ıssız kalmış
eskiden böyle miydi bu topik geçmişi okumaktan bugüne gelemezdik bi türlü ahh ahh

Back
X