• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlarrrr saat 5ten beri kasıklarıma 10dk da bir ağrı giriyor 10-15 saniye sürüyo.acaba doğum mu başlıyor heyecanlandım.6 saat oldu ama hep 10 dk arayla.sıklaşmadı da yoğunlaşmadı da??????

ah bizde seni merak ediyorduk doğurmuştur dedik ama sendede yokmuş meğer bişi
gerçi yarın alıcaksın kısmetse bebeğini
Hayırlısıyla sağ salim bebeğini alırsın kucağına herşey yolunda gider canım ya
kendine ve eve gelince haberlerini ufacıcıkta olsa bekliyorum

amin canım valla benimde dün gözüm seni aradı yol arkadaşım :10:gecenin yarısı oldu halen uyuyamadım sitres yaptım galiba son yarım saatim 2 den sonra yemek yok ama sabahtan beri bişey yiyemiyorum midem bulanıyor doktorum bol bol yeki sütün kolay gelsin dedi ama bende inadına iştah kesildi sanki dua edin kızlar çok korkuyorum sag salim kurtulurum inşallah bi sorun olmazsa yazarım eve çıkınca hepinizi öptüm allah kimseyi üzmesin yormasın allah yardımcımız olsun hıı bu arada :9::9:nisan annesi olmak için son 10 gün unutmayın :9::9:

mrh arkadaşlar bende nisan annesiyim uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmamıştım bende 40 haftama girdim ama bebegimde hala tık yok doktor 24 nisana kadar bekliyelim dedi olmazsa suni sancı vericek her geçen gün daha stresli ve korku dolu bir hal aldım napıcağımı bilemiyorum çokk zorkuyorum :18::18::18:

mrh arkadaşlar bende nisan annesiyim uzun zamandır takip ediyorum ama hiç yazmamıştım bende 40 haftama girdim ama bebegimde hala tık yok doktor 24 nisana kadar bekliyelim dedi olmazsa suni sancı vericek her geçen gün daha stresli ve korku dolu bir hal aldım napıcağımı bilemiyorum çokk zorkuyorum :18::18::18:

aynen canım beni de bi korku sardı nası doğurcam o sancıyı nası çekicem bebek sağlıkla dünyaya gelicek mi sezeryan mı olsam ?????? offf çok stresliyim yaaaaa bizimkinin bugün de gelesi yok karnım hala inmedi 1 hafta geçti nerdeyse yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Günaydın hanımlar birkaç gündür bakıyorum geçen sene bu zamanlar aynı heyecanları yaşadım oğlumun doğum günü yaklaştıkça sanki yeniden doğum yapacakmışım gibi geliyor:) stres yapmayın ne olur merak etmeyin doktorlarınız takip ediyor düzenli nst ye giriyorsunuz vakti gelince olacak her şey normal olmasa sezaryen olacaksınız önünde sonunda meleklerinize kavuşacaksınız sakin olun ki sütünüz güzel gelsin hepinize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin Allah,birde ilk gebelikte 10 gün gecikme payı olabiliyor

selam kızlaaaaaaaaaaarrrr... ben doğurdum 19 nisan sabah saat 9 da spinal sezeryanla oğlum Alp Deniz i dünyaya getirdim. şuanda yanmda ytıyo bebeğ,m bnm. en kısa zamnda güniçerisnde doğm hkayemi paylaiıcam. doğm yapmamş arkdşlra allah kolylık versn. :nazar::emir_bebek:

aynen canım beni de bi korku sardı nası doğurcam o sancıyı nası çekicem bebek sağlıkla dünyaya gelicek mi sezeryan mı olsam ?????? offf çok stresliyim yaaaaa bizimkinin bugün de gelesi yok karnım hala inmedi 1 hafta geçti nerdeyse yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

aynen benim bebişimde doğum kanalına inmedi, rahimde de bi yumuşama yada açılma yok Allah yardımcımız olsun. inş.sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza;: artık sezeryan yada normal sadece hayırlısı ile kucağıma alayım diyorumm :31::31:

selam kızlaaaaaaaaaaarrrr... ben doğurdum 19 nisan sabah saat 9 da spinal sezeryanla oğlum Alp Deniz i dünyaya getirdim. şuanda yanmda ytıyo bebeğ,m bnm. en kısa zamnda güniçerisnde doğm hkayemi paylaiıcam. doğm yapmamş arkdşlra allah kolylık versn. :nazar::emir_bebek:

Tebrik ederim canim Allah anali babali buyutsun insallaahhh :16:

Bende simdi Dr dayim bakalim ne diycek insallah guzel seyler soyler. Pazar dogum yapma gunum ve bizde Hala tik yok. Mayisa kalmak istemiyoruuummmmmmm :50:

Selam kizlar dun aksam doktorumu aradim.pazartesi gene ara bebek gelmezse dedi.en son care suni sanci verecek.
Arkadaslarim bol bol yurumemi soyledi.zaten yuruyodm kac gundurde dahada arttiricam saatini.tanidigim 2 arkadas yurudukleri icin sancilari geldi oyle gittiler hastaneye.
Benim gibi normal dogumu bekleyen annis adaylari sizede tavsiyem cikip bol bol yurumeniz.

Selam kizlar dun aksam doktorumu aradim.pazartesi gene ara bebek gelmezse dedi.en son care suni sanci verecek.
Arkadaslarim bol bol yurumemi soyledi.zaten yuruyodm kac gundurde dahada arttiricam saatini.tanidigim 2 arkadas yurudukleri icin sancilari geldi oyle gittiler hastaneye.
Benim gibi normal dogumu bekleyen annis adaylari sizede tavsiyem cikip bol bol yurumeniz.

Hayirlisiyla bikucaklarimiza alsak bebislerimizi rahatlicaz. Bende bikacgundur yuruyorum1.5 Saat felan ama nasil yoruluyorum:))) bugunde drdan yuruyerek gitcem Eve... Hadiii gelin bebekleerrr garriiii :52:

amin canım valla benimde dün gözüm seni aradı yol arkadaşım :10:gecenin yarısı oldu halen uyuyamadım sitres yaptım galiba son yarım saatim 2 den sonra yemek yok ama sabahtan beri bişey yiyemiyorum midem bulanıyor doktorum bol bol yeki sütün kolay gelsin dedi ama bende inadına iştah kesildi sanki dua edin kızlar çok korkuyorum sag salim kurtulurum inşallah bi sorun olmazsa yazarım eve çıkınca hepinizi öptüm allah kimseyi üzmesin yormasın allah yardımcımız olsun hıı bu arada :9::9:nisan annesi olmak için son 10 gün unutmayın :9::9:

ay canım öğlen oldu kimbilir şuan aldın kucağına bebeğini hayırlısı sağlıklı olmuştur inş doğumun ve ikinizde iyisinizdir inşallah
Rabbim bol bol süt verir sana inşallahta bebişin güzel güzel emer
Hepimizin doğumları iyi geçer inşallah bi avazda kurtulursun derlerya inşallah hepimiz çok çekmeden bi avazda kurtuluruz kızlar inşallah
sonrasındada bebişlerimize yetecek kadar sütümüz olurda tatlı tatlı bslenirler ek besin istemezler uslu bebişler olurlar
annelerini babalarını dinlerler :49: cuma cuma dua edeyim dedim :49:

siz benden önce doğurursunuz heralde bende ne sancı ne bişi var ama benceeee sizdede bişi yoksa yine siz benden önce doğurursunuz benim bebiş çok sevdi yerini bide teyzesine çekmiş boğa yarın doğum günü kesin onun gibi inatçı bişi olucak
sanıyorum hepimizinki boğa olacağı için inat ediyolar sizin istediğiniz zamanda dil bizim istediiğimiz zamanda gelecezz diye şirin şeyler :9:
birde yürüyüş diyosunuzya benim hiç yürüyesim gelmiyo tek başıma işim oluyo çarşıya çıkıyorum akşamına pert saçma sapan yerlerim ağırıyo, siz nasıl yürüyosunuzki:44:

siz benden önce doğurursunuz heralde bende ne sancı ne bişi var ama benceeee sizdede bişi yoksa yine siz benden önce doğurursunuz benim bebiş çok sevdi yerini bide teyzesine çekmiş boğa yarın doğum günü kesin onun gibi inatçı bişi olucak
sanıyorum hepimizinki boğa olacağı için inat ediyolar sizin istediğiniz zamanda dil bizim istediiğimiz zamanda gelecezz diye şirin şeyler :9:
birde yürüyüş diyosunuzya benim hiç yürüyesim gelmiyo tek başıma işim oluyo çarşıya çıkıyorum akşamına pert saçma sapan yerlerim ağırıyo, siz nasıl yürüyosunuzki:44:

Aynen canm boga burclari iste inatcilar gelmiyolar..yurumeden kasit ole kendini yorarcasina tempolu degil.carsi pazar yuruyusu gibi.ben ole yuruyorm.yorulunca az oturp nefesleniyorm.saliya kadar yurucem ise yararsa yarar... salidan sonra gelmezse mecbur suni sanciyi yicez.hayirlisi olsn

Aynen canm boga burclari iste inatcilar gelmiyolar..yurumeden kasit ole kendini yorarcasina tempolu degil.carsi pazar yuruyusu gibi.ben ole yuruyorm.yorulunca az oturp nefesleniyorm.saliya kadar yurucem ise yararsa yarar... salidan sonra gelmezse mecbur suni sanciyi yicez.hayirlisi olsn

boşver hiç düşünme o kısımları herşey olacağına varır sen iyi düşün iyi olsun :34:

kızlar hadi doğurun artık da bebişlerimizden konuşmaya başlayalım yaf 40ımız çıkacak sizi bekliyos hala:6:

aaayyyyyy isyanlardayyiiimmmm.... Ne acilma ne sanci hicbisey cikmadi Dr da. 40. Hafta bitmek uzeree. Dr 22sinde dogmazsa 10 Gun daha beklicez dedi :50: mayisa kalmak istemiyorum nisan ayina hazirlamistim kendimi yaa.... Ne guzel kavustunuz siz darisi biz sonuncu haftacilara :ssz:

aaayyyyyy isyanlardayyiiimmmm.... Ne acilma ne sanci hicbisey cikmadi Dr da. 40. Hafta bitmek uzeree. Dr 22sinde dogmazsa 10 Gun daha beklicez dedi :50: mayisa kalmak istemiyorum nisan ayina hazirlamistim kendimi yaa.... Ne guzel kavustunuz siz darisi biz sonuncu haftacilara :ssz:

aklıma ne geldi geçen ay marttayken acaba erken doğarmı diyoduk şimdide nisan olacakmı acaba der olduk ay ne garip o günler geldi aklıma nerden nereye
asu cum hayırlısı ya bekliyoruz işte demekki bizim ufaklıklar geç olmuşlarda bekliyolar zamanını napalım geç olsunda güç olmasın dimi
sağlıklı bi şekilde doğumumuz olsunda boşver oluruna bırakalım onlar geleceği zamanı bilirler
sıkma kendini stres yapma boşver bu anların tadını çıkaralım bak doğum yapanlar uykusuzluk yorgunluk derdinde
nasılsa bizde yaşıyacağız şimdi bari tadını çıkaralım dinlenelim boşverrrr düşünme er yada geç nasılsa gelecekler şirineler :)

kızlar hadi doğurun artık da bebişlerimizden konuşmaya başlayalım yaf 40ımız çıkacak sizi bekliyos hala:6:

yok canım bizmkilerin doğmaya niyeti bekliyoruz hala ama ne sancı ne bişi dr bakmıyo bile çatı falan belki bu hafta 40. haftamız bakar heralde gerek duymuyo duysa bakardı heralde
geçen hafta gitttiğimde 42 ye kadar bekleriz dimi diyorum bekleriz dedi rahatız biz çok dr umla :)

arkadaşlar hepimiz için faydası olacak bir yazı sizlerle paylaşmak istedim çünkü bebek gelir gelmez en büyük sorun süt ve sütü arttırmak ..tavsiyelerinizi bekliyoruz
1-Çaylar

*
Rezene
*
Anason
*
Ihlamur
*
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
Aksam Gazetesi - Yazi Dizi - Vücudun zırhı ısırgan otu

2- Yiyecekler

*
Haşlanmış mısır
*
Borulce
*
Soğan

*
Bulgur
*
Pişmaniye
*
Tahin helvası
*
Taze Bezelye
*
Çekirdek
*
Taze Fasulye
*
Tel Kadayıf
*
Sütlü Tatlı
*

*
Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
*
Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
*
Pişmaniye

3-İçecekler

*
Vitamalt
*
Kefir
*
Meyva Suları
*
Dut Pekmezi
*
Vişne kompostosu
*
Kayısı Hoşafı
*
Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
*
Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
*
Humana still

4- Baharatlar

Kimyon çörek otu .aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.
Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz.
Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Back
X