- 26 Kasım 2007
- 7.839
- 4.930
- 448
herkese merhaba,
uzun zamandır foruma girmiyordum, malum doğum ve sonrası toparlanmak biraz zaman aldı.
bebeğim bugün tam bir aylık oldu.doğum yaptığımdan beri sütün yeterli değil.ayrıca göğsümda çatlak ve daha sonra mastit oldu ve halada göğüs uçlarım toparlanmadı.doğru emzirmeyi bir türlü başaramadık.bebeğim ağzını fazla açmadığı için memeyi doğru tutamıyor.bu soruna çözüm bulamadım bir türlü.sütümüde zaman zaman sağıyorum en fazla 80cc cıktı sımdıye kadar cogunlukta 40 ve 25 cc cıkıyorçok morel bozucu.emzırdıkce gelıcek dıyorlar hala, ve emzırmeye devam edıyorum ama sılıkonlu meme ucuyla.cunku dıger turlu acıdan ölüyorum.
mamayıda tek seferde 60 cc verıyorum tabı emzırdıkten sonra.ve aglamaya baslarsa yanı doymadıgımı anlarsam.doğrumu yapıyorum ne dersınız.ıcım acıyor mama verdıkce ama ac kalmasından ıyıdır.ılk baska 250 gr kılo verdı verdı mınık kızım.bır aydada 850 gr aldı.bu sanırım normal bır kılo artısı.
bır kac gundurde kaka problemı yasıyoruz.poposunda catlak oldugu ıcın kakasını yapmadı bır gun boyunca.dr anestol ve madekasol krem verdı.karıstırıp suruyorum.pek ıse yaramıyorum sanırım.dun oglenden berıde kaka yapmadı.ve cok aglıyor.sabah kremlerını surdum omadı,poposuna zeytın yag surdum, karnını ve ayaklarının altını zeytın yağ ıle ovdum meme ucuna zeytın yağı surdum bıraz yaglı sut alsın ve kaka yapması kolaylassın dıye yıne yapamadı.toplam 4 saatlık mucadeleden sonra acaba aclıktanmı aglıyor dedım ve mama verdım.mamayı yıyınce uyuydu.ama hala kaka yok.sımdı uyanmasını beklıyorum.uyanınca oturma banyosu yaptırıcam.ınternetten okudugum kadarıyla ıyı gelıyormus.
bu arada bende depresyona gırıyorum galıba.
allah bebeklerımıze sağlık versın ve guzel yazılar yazsın ınsallah
sevgıler
Canım bebeğin hayırlı olsun...
Bende aynı senin gibiyim.Bebeğim 12 günlük.
Medela elektrikli pompadan memnun kalmadığım için elimle süt sağıyorum.İki göğüstende toplam 40cc anca çıkıyor.Bebek mutlaka daha fazla emiyordur ama her saat başı 1 saat emziriyorum,sonrasında yine açmış gibi ellerini ağzına götürüyor ve huzursuzlanıyor.Arkasından 60 cc mama verdiğimde 3 saat rahat bi uyku çekiyor.
Bende alışmışım cc ölçüsüne,emzirirken doyup doymadığını bi türlü anlayamıyorum.
Kimi görsem süt kanallarının açılması için bol bol emzir diyor.Ben saatlerce emzirme başındayım ama oğlumu doyduğunu anlayamadığım için kendimi işe yaramaz hissediyorum...

Acemilik kadar zor bişey yokmuş gerçekten.
Allah yardımcımız olsun.
Bu arada benim hiç göğüs ucu yaram olmadı.Avent göğüs kalkanı kullanıyorum.
İlk günlerde her emzirme sonrası lansinoh krem sürüp kapatıyordum,şimdi ise sadece kalkan kullanıyorum çünkü uclarım iyice alıştı artık.Tavsiye ederim.
Birde bebeğinin seni emmeyi bırakmaması için medela çalma biberon tavsiye ediyorum.Bizde çok etkili oldu.
Son düzenleme: