• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar herkese selamlar benim oğluşumda kakasını hala daha arada bir yeşil yapıo, kimileri üşüttüğündendir diyo, kimileri normal diyo napmalıyım sizce?

oooooooooo kimsecikler yok.Artık takip etmesek mi topiği ne ya....Bir şey sorsak soruya yine kendim cevap vereceğim heralde,ya da kendi kendime muhabbet edeceğim.Üzüldüm şimdi : :(

selam kıslar
kızımın kaş ortası ve göz kapaklarında 2 gündür sarı kuru kuru bişeyler oldu.ayrıca alnı komple kırmızı sıksık beneklerle dolu.
pzt aşı için gittiğimzde ebe bu sarı şeyler için 'yüzüne bolca yağ sürün kuruluktan olmuş geçer'dedi.o zaman bir göz kapağında vardı.şimdi 2sindede var
sizde böyle bişey varmı?ne yapsam doktoramı götürsem

kızlar herkese selamlar benim oğluşumda kakasını hala daha arada bir yeşil yapıo, kimileri üşüttüğündendir diyo, kimileri normal diyo napmalıyım sizce?

canım benim kızda bazen yeşil yaptıgı oluyo benim annemde biyeri agrıdıgındA yeşil yapar diyo artık bilmiyorum ne dereece dogru

oooooooooo kimsecikler yok.Artık takip etmesek mi topiği ne ya....Bir şey sorsak soruya yine kendim cevap vereceğim heralde,ya da kendi kendime muhabbet edeceğim.Üzüldüm şimdi : :(

valla hergün girmeye calışıyorum ama bebek aglayınca çıkmak zorunda kalıyoruz bide bende 2 çocuk ollunca artık girmek çok zorlaştı öbürünü okula gönder evi toparla yemek bide üstüne bebek anla artık ne kadar zor buraya takılmak :14:

kızlar bebişleriniz gündüz ne kadar uyuyo benimki 1-2 saat arayla uyuyo ama şimdi araştırdım 6 haftadan sonra gündüz az uyutun gece uzun uyusun diyo benimki uyutmayınca çok huysuzlaşıyo ama gecede sürekli uyanıyo yapmam lazım ama gündüz nası uyanık tutcam ya çok ağlıyo uyuyamadığında mecbur kalıyorum uyutmaya 2 aylık olcaz perşembe günü siz napıyosunuz gündüz uykularınız nasıl

benimki gündüz 1 kere 1 saat falan uyuyor sonra 2-3 saat uyutma faslı ve yarım saat 45dk ancak uyuyor
kucağımda pışpışlarsam uyuyor 1-2 saat ama kollarım kopuyor yapamıyorum
20günden sonra böyle oldu eskiden uyuyordu gaz sancısı çekiyor yavrum
gece ve sabaha karşı kolik nöbeti tutuyor uyutmak 3 saat fln sürüyor
doktorumuz 10da gece moduna geçin ışıkları kpatın öncesinde banyo masaj fln yapın uyku saatini anlasın dedi
henüz 10da dediğini yapsak bile fayda etmiyor ama pes etmicez o saatte uyuması gerektiğini anlaması için
bu arada saç kurutma sesi iyi geliyor sakinleştiriyor bir deneyin derim

geçmiş 10 sayfayı okudum da hepimiz aynı sıkıntılarla boğuşuyomuşuz meğer, biraz rahatladım doğrusu. gaz ve uyku problemi bizde de var. ben kimyon tohumu kaynatıp 1 çay kaşığı verdim biriki defa işe yarayıp yaramadığını pek anlayamadım ama daha çok küçük olduğu için düzenli vermekten vazgeçtim. benim kızım 4 nisanda doğdu, 41.haftaya sarkan ve sezeryanla sonuçlanan bir hamilelikti. ilk haftalarda göüs uçlarım paramparça olduğundan emziremedim,makina aldım sağddım ama hala sütüm çok değil. ikisini sağdığımda toplam 120 cc anca çıkıyo ki sol göğsümden 30-40 anca çıkıyo, sizin de iki göğüs arasında bu kadar fark oldu mu? fiziksel olarak da sağ göğsüm bariz daha büyük ve ucu kahverengi kısmı çok daha büyük oldu. süt yapar denilen hemen hemen herşey gza da yaptığı için ikilemde kalıyorum. artık kızım bizimle sofraya otursa da biz ne yiyosak onu yese diyorum:))) 4 mayısta sağlık ocağında aşısı yapıldıktan sonra kaka sorunumuz başladı. önceden hergün en az 1 kere yapardı şimdi ise 2 günde 1 anca yapıyo. hepatit aşısının yan etkisi olmaz diye biliyorum 2.ayak karma aşı bu tip etkiler yaparmış ama bizde oldu. siz böyle bir sorun yaşıyor musunuz?

birde göğüs ucu çatlağı için genel cerraha gittim en sonunda, bepanten+anestol kremleri karıştırıp her emzirmeden sonra sürmemi, tekrar emzirmeden önce de göğsümü temzlememi söylemişti, ben bu karışıma bi de e vitamini kapsül ekledim çok şükür birkaç günde göğüslerim toparladı, tavsiye ederim. lanishol kullanmaya daha 37 haftalık hamileyken başlamama rağmen hiç faydasını görmedim:(((

kizlar 11 gunluk kizim hastaneden ciktigimizdan beri gece 4 saat uyuyamiyo ,dediginiz gibi hem memeye yapisiyo hem ememiyo bi huzursuzluk oluyo oysa gunduz cok iyi acaba gazmidir ki bu peki neden gece artiyor:44:

aynı dediğini benimki de yapıyor memeye yapışıyor ama ememiyor kıvranıyor kızarıp bozarıyor gece maksimum 3 saat uyuyor sonra saat başı yarım saat başı
gaz sancısı mı diye çok araştırdım birkaç doktora yazdım gaz sancısının en tipik belirtisi şunlarmış:
emerken kaka yapma
emerken karın gurultusu
ayaklarını karnına çekme
ani ve çığlık şeklinde ağlama

narkozdan çıkanları gaz atması için yürütürler ya, bebeklerinizi de hareket ettirin alışır diye korkmayın ilk 2-3 ay dünyaya adaptasyon süreci 3 aydan sonra bazı kurallar uygularsınız diyorlar

selam kıslar
kızımın kaş ortası ve göz kapaklarında 2 gündür sarı kuru kuru bişeyler oldu.ayrıca alnı komple kırmızı sıksık beneklerle dolu.
pzt aşı için gittiğimzde ebe bu sarı şeyler için 'yüzüne bolca yağ sürün kuruluktan olmuş geçer'dedi.o zaman bir göz kapağında vardı.şimdi 2sindede var
sizde böyle bişey varmı?ne yapsam doktoramı götürsem

?????????kıslarrrrr?????

sbl canım o kuruma konak deniyo sanırım yaplamayla geçiyo saç aralarındada var mı?
sivilceler bizde de vaebek kilo aldğı için iyileştiğinden deniyo

geçmiş 10 sayfayı okudum da hepimiz aynı sıkıntılarla boğuşuyomuşuz meğer, biraz rahatladım doğrusu. gaz ve uyku problemi bizde de var. ben kimyon tohumu kaynatıp 1 çay kaşığı verdim biriki defa işe yarayıp yaramadığını pek anlayamadım ama daha çok küçük olduğu için düzenli vermekten vazgeçtim. benim kızım 4 nisanda doğdu, 41.haftaya sarkan ve sezeryanla sonuçlanan bir hamilelikti. ilk haftalarda göüs uçlarım paramparça olduğundan emziremedim,makina aldım sağddım ama hala sütüm çok değil. ikisini sağdığımda toplam 120 cc anca çıkıyo ki sol göğsümden 30-40 anca çıkıyo, sizin de iki göğüs arasında bu kadar fark oldu mu? fiziksel olarak da sağ göğsüm bariz daha büyük ve ucu kahverengi kısmı çok daha büyük oldu. süt yapar denilen hemen hemen herşey gza da yaptığı için ikilemde kalıyorum. artık kızım bizimle sofraya otursa da biz ne yiyosak onu yese diyorum:))) 4 mayısta sağlık ocağında aşısı yapıldıktan sonra kaka sorunumuz başladı. önceden hergün en az 1 kere yapardı şimdi ise 2 günde 1 anca yapıyo. hepatit aşısının yan etkisi olmaz diye biliyorum 2.ayak karma aşı bu tip etkiler yaparmış ama bizde oldu. siz böyle bir sorun yaşıyor musunuz?

CANIM bri çok kişinin öyle oluyormuş bir göğüs diğerinden daha fazla süt üretebiliyormuş benimde öylee..ayrıca keşke benim oğlum 2 günde 1 kaka yapsa razıyım önce 4 gün yapmadı bekledik kendiliğinden yaptı sonrada 6 gün yapmadı doktora götürdük makattan ateş ölçme cihazını sokun dedi yaptık çekindece makatından kakasını yaptıı ..şuan 3. gündeyiz yine yapmıyorr bukez kaç gün sürecek bilmiyorum..doktorlar 6 günme kadar normal diyo ne yazıkkii..sütün yağlanmaya başaladığı için kaka sayısı azalmıştır..

BUARADA BENİM BEBİŞİM GİBİ 4-5 GÜNDEN FAZLA KAKA YAPMAYAN BEBEKLER VAR MI?

CANIM bri çok kişinin öyle oluyormuş bir göğüs diğerinden daha fazla süt üretebiliyormuş benimde öylee..ayrıca keşke benim oğlum 2 günde 1 kaka yapsa razıyım önce 4 gün yapmadı bekledik kendiliğinden yaptı sonrada 6 gün yapmadı doktora götürdük makattan ateş ölçme cihazını sokun dedi yaptık çekindece makatından kakasını yaptıı ..şuan 3. gündeyiz yine yapmıyorr bukez kaç gün sürecek bilmiyorum..doktorlar 6 günme kadar normal diyo ne yazıkkii..sütün yağlanmaya başaladığı için kaka sayısı azalmıştır..

sütümü sağmadım ama öyle gibi hissediyorum bende.birde tek göğsünüzü emzirdiğinizde yetiyormu tek göğüs.benim oğlum 41 günlük.emzirdikten sonra göğsüm sönüveriyor süt azalıyor ara ara geliyor,yutkunmasından anlıyorum..acaba böylemi olması gerekiyor yoksa çocuğun doyduktan sonra bırakmasımı gerekiyor.
benim oğlumun da son 1 haftadır kaka düzeni değişti.2 günde 1 yapıyor.uzun süre yapmazsa ağlayarak yapıyor.sanırım bir süre sonra böyle oluyor.birde eskisi gibi sulu değil kıvamlı yapıyor.birde çok kokuyor,gaz çıkarıncada çok kokuyor:)))))

sizin çok fazlaymış gerçekten. benim kız pazar sabahından beri yapmıyodu artık yarın dr a götürmeyi düşünüyodum ki bu akşam yaptı çok şükür.

sütümü sağmadım ama öyle gibi hissediyorum bende.birde tek göğsünüzü emzirdiğinizde yetiyormu tek göğüs.benim oğlum 41 günlük.emzirdikten sonra göğsüm sönüveriyor süt azalıyor ara ara geliyor,yutkunmasından anlıyorum..acaba böylemi olması gerekiyor yoksa çocuğun doyduktan sonra bırakmasımı gerekiyor.
benim oğlumun da son 1 haftadır kaka düzeni değişti.2 günde 1 yapıyor.uzun süre yapmazsa ağlayarak yapıyor.sanırım bir süre sonra böyle oluyor.birde eskisi gibi sulu değil kıvamlı yapıyor.birde çok kokuyor,gaz çıkarıncada çok kokuyor:)))))

benim kızım da 42 günlük aynen 2 günde 1 yapmaya başladığından beri kokmaya başladı ama benimki kıvamlı değil sıvı ve rengi de değişti önceden truncuydu şimdi kahverengi oldu. sizin de öle mi?

bende aranıza yeni katıldım 2 tane oğlum var biri 6 iri 4 yaşında ve allahın izniyle 3,ye 6 haftalık hamileyim allah hepimizin yavrularına uzun sağlıklı ömürler versn

Son düzenleme:
Günaydın güzel anneler sonunda dün işitme testini yaptırdık çok şükür bi sorun çıkmadı:nazar:şimdi aşılar başlıyıcak çok üzülüyorum iğne olurken kızım sarılıgı yogun geçti sürekli kan filan aldılar hala ellerinde izleri duruyo minişimin ilk 1 aylık olunça aşı olacak degilmi kızlar

Günaydın güzel anneler sonunda dün işitme testini yaptırdık çok şükür bi sorun çıkmadı:nazar:şimdi aşılar başlıyıcak çok üzülüyorum iğne olurken kızım sarılıgı yogun geçti sürekli kan filan aldılar hala ellerinde izleri duruyo minişimin ilk 1 aylık olunça aşı olacak degilmi kızlar

evet hepatit 2.dozu vurulacak.bu aşı ağrı ve ateş yapmıyor
ama 2.ay sonunda 3lü aşısı var o ateş.. yapıyomuş ebe söyledi.gitmeden ateş düşürücü vereceğim

Back
X