• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Seni cok iyi anliyorum canim. Normal dogum yaptim ama bende 10 Gun boyunca bebegimle ilgilenemedim sutumu sagdim doktum..cok kan kaybettim halsiz dustum vucudun direnci dustu enfeksiyon oldu. Dogumdan Beter sancim oldu(Allah bidaha yasatmasin insallah) antibiotik tedavisi gordum butun Gun kolumda serumlar bebegimi kucagima bile alamadim taki taburcu olana kadar.. Hastane odasini kiraladik bir hafta esim yanimda kaldi o ilgilendi hep.. Bende uzaktan melul melul baktim.. Cok sukur gecti o gunler evimizdeyiz cookkk mutluyuz ve 24 gunluguz :nazar::nazar::nazar:

Rabbim herkesin yardimcisi olsun bol sutlu ve uyuyabildiginiz gunleriniz olsun kizlarr.. :16:
Geçmiş olsun canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun, kötü günler geride kalır inşallah

cnm bnm bebeğim bugn 1 aylık oldu ve çok gazlı bi bebeğim var. tek çarem rezene çayı ve anason çayı. aktardan aldım onu veriyorum. ve gerçkten çok rahtladm.tavsiye ederm. mamaya falnda başlama bnce. memeni sık eğer sütün geliyosa damla damla çıkıyosa memenden yada fşkırıyosa sakn verme. bnde aynı sorndan doktra gitmiştim 15 gnlükken. sütüme baktı gerek yok dedi. eğer doymasa ağlar durmaz. ama anasonla rezene çayını bulndur. çok işine yarar. sende iç rezeneden. yararı olur. bn dün rezene anason paptya ıhlamur ısırgan çaylarnı aldım. gerçkten rahtladm. ewmin işini bile yapabiliyorum artk. :nazar::nazar::nazar:
Canım san bebeğe çayları ne kadar ve nasıl veriyorsun, kaşıkla mı, biberonla mı

bugünn kırkımızz çıktıııı :52::32::46::46::46::46::1:
Heheytt bizim dee...Ablası çıkardı kardeşinin kırkını,20 30 40 aşsın çıksın gitsin kırrrkkkk....:9:Kırkımızıda dışarı çıkıp uçurduuk

D

Kızlar umarım iiisinizdir hepiniz.Benim minikim uykuya dalamıyo bi türlüü.Kucağmda gezdirmekten artık sırtım ağrıdğı için kanguru aldım...Ev de takıyorum çok rahatladım.Bir de yalancı meme..Allah o yalancı memeyi icat edenden razı olsun aklını seveyim onun:9:silikon denemiştim bi kaç kez almamıştı ama kauçuk denedim aldı zor bela valla rahatladım uykuya dalabiliyo emerek.Bugün maşallah iyiydi...Gerçi genelde arabada oldğmuzdan pek belli olmadı.Yarın görücez...Kızlar vitamn ne kullanıyosunuz bebişlere?

dimesvisne kullanıcısından alıntı

cnm bnm bebeğim bugn 1 aylık oldu ve çok gazlı bi bebeğim var. tek çarem rezene çayı ve anason çayı. aktardan aldım onu veriyorum. ve gerçkten çok rahtladm.tavsiye ederm. mamaya falnda başlama bnce. memeni sık eğer sütün geliyosa damla damla çıkıyosa memenden yada fşkırıyosa sakn verme. bnde aynı sorndan doktra gitmiştim 15 gnlükken. sütüme baktı gerek yok dedi. eğer doymasa ağlar durmaz. ama anasonla rezene çayını bulndur. çok işine yarar. sende iç rezeneden. yararı olur. bn dün rezene anason paptya ıhlamur ısırgan çaylarnı aldım. gerçkten rahtladm. ewmin işini bile yapabiliyorum artk.

Bildiğim kadarıyla anason çayı rakının özütü oldğundan biraz uyşturma etkisi var ve tercih edilmiyor uzun uzun uyuttuğu için bebekleri...Gaz için önerilen bitkisel şurupların hiçbirinde anason bulunmuyor.Doktoruna bi danış istersen...

Kızlar bebikler uyudu heralde burdasınız??:1:

dimesvisne kullanıcısından alıntı

cnm bnm bebeğim bugn 1 aylık oldu ve çok gazlı bi bebeğim var. tek çarem rezene çayı ve anason çayı. aktardan aldım onu veriyorum. ve gerçkten çok rahtladm.tavsiye ederm. mamaya falnda başlama bnce. memeni sık eğer sütün geliyosa damla damla çıkıyosa memenden yada fşkırıyosa sakn verme. bnde aynı sorndan doktra gitmiştim 15 gnlükken. sütüme baktı gerek yok dedi. eğer doymasa ağlar durmaz. ama anasonla rezene çayını bulndur. çok işine yarar. sende iç rezeneden. yararı olur. bn dün rezene anason paptya ıhlamur ısırgan çaylarnı aldım. gerçkten rahtladm. ewmin işini bile yapabiliyorum artk.

Bildiğim kadarıyla anason çayı rakının özütü oldğundan biraz uyşturma etkisi var ve tercih edilmiyor uzun uzun uyuttuğu için bebekleri...Gaz için önerilen bitkisel şurupların hiçbirinde anason bulunmuyor.Doktoruna bi danış istersen...

Kızlar bebikler uyudu heralde burdasınız??:1:

doktor dedi zaten cnm. anason la rezeneyi karştrıp yapıyosun çayı. 1 su bardağına yarm kaşık atıyosun anasonu yarm kaşıkta rezene. uyuşturmuyo gazını çıkarıyo. sonra herzmanki gbi uyuyo gazı kalmadığı için. anason yağı ve elma yağıda kullanıyorum ben. ilaçlarn bi etksii olmuyo. yani doktor kendsi dedi zaten canımm.

kızlar göğüs pompası kullananlardan bi akıl istiyorum
işi bıraktım çalışmıorum oğlum ne zaman acıksa yanndaym emzirebilirm
sütüm akacak kadar bol değil ama doyuruyo inş.
uzun süre geçip emmemişse o zaman bi göğsüm epey doluyo taş gibi oluo
emince yine eski halini alıo

sizce pompa almalı mıyım ne gibi faydasını görürüm
pompayla birlikte başka almam gereken şeyler neler

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kiralayabilirsiniz ben ankaradayım sümer aş. den medelanın pompasını kiraladım ucu yara olan goğsumu sağyrm surekli istanbulda daha fazla seçenek var hatta diger sehirlere de kargoyla gonderyrlar.

Arkadaşlar benim de sizlere sorum ankarada sünnet için tavsiye edeceğiniz dr varmı biz de 3 ayı geçirmeden yaptrlım diyoruz.

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kiralayabilirsiniz ben ankaradayım sümer aş. den medelanın pompasını kiraladım ucu yara olan goğsumu sağyrm surekli istanbulda daha fazla seçenek var hatta diger sehirlere de kargoyla gonderyrlar.

Arkadaşlar benim de sizlere sorum ankarada sünnet için tavsiye edeceğiniz dr varmı biz de 3 ayı geçirmeden yaptrlım diyoruz.

konyadayım burda var mıdır ki öyle bi sistem
ne kadara kiraladınız
ben aslına bana lazım olup olmadıgı konusunda kararsızım

15 günlüğü 45 tl.
eğer bebeğinizin emmesiyle ilgili bir prob. yoksa en iyi göğüs boşaltma yöntemi bebeğin emmesidir denir ben çok araştrdm ama dediğim gibi benim göğüs ucum çok fena yara ve bir türlü ilaçla geçiremedim çareyi böyle buldum,iyileşene kadar sağıcam.

Bayanlar bebeğiniz için hiç sab simplex damla kullandınız mı? İşe yarıyor mu, herhangi bir yan etkisi var mı

sab simplex damlanın taklidi çok olduğu için pek tavsiye edilmediğini okudum hep.
Ben oğluma nurse harveys aldım ve etkili oldu gibi.
Kendi doktorum ise colic-end önerdi.Benim elimdeki bitince ona devam edeceğim.

konyadayım burda var mıdır ki öyle bi sistem
ne kadara kiraladınız
ben aslına bana lazım olup olmadıgı konusunda kararsızım

Ben kayserideyim.
İnternetten kiraladım pompayı ve çok memnunum.
Emzirme sonrası sütümün çoğalması için kalan sütü 1-2 damlada olsa sağıyorum.
Bazende sütümün artıp artmadığını kontrol etmek için sağım yapıyorum.
Sütüm az olduğu için umudum bu şekilde arttırmak.İnşaallah faydasını görürürm.
Bu arada kiralama fiyatı ilk etapta 1 haftalık 50 tl,sonralarda haftalık 25 tl.

Ben kayserideyim.
İnternetten kiraladım pompayı ve çok memnunum.
Emzirme sonrası sütümün çoğalması için kalan sütü 1-2 damlada olsa sağıyorum.
Bazende sütümün artıp artmadığını kontrol etmek için sağım yapıyorum.
Sütüm az olduğu için umudum bu şekilde arttırmak.İnşaallah faydasını görürürm.
Bu arada kiralama fiyatı ilk etapta 1 haftalık 50 tl,sonralarda haftalık 25 tl.

kiralamaktansa satın almak daha mantıklı değil mi,zaten 1 aylık kira pompa fiyatına yaklaşıyor,medelanın pilli elektrikli mini pompasını tavsiye ederim,ben de cgöğüsler taş gibi olunca,bebek de ilk başlarda doğru düzgün emmeyince pompa aldım,iyiki de almışım,180 tl ye aldı9mm ben,sizin kira fiyatını hesaplayınca 1 aylık 125 tl oluyo,uzun süre kullnmak için satın almak mantıklı bence,hem 2. bebeğinde de doğumdan hemen sonra elinin altında olur,ama sadece 1 hafta kullanırım diyosan kira olabilir tabi,ama bence elinin altında olması gerek,mesela sünnet yaptırdığımız gün bebişim iğnenin ya da ağrı kesici fitilin etkisiyle sanırım bütün gün uyudu,emerken uyuyakaldı hemen,göğüsler doldu benim,hemen sağdım,uyanınca biberonla verdim

kızlazr benim bebiş haftaya 2. ayını doldurcak,bitki çaylarını ne kadar veriyosunuz miktar olarak?ben 5-6 çay kaşığı veriyorum bazen ,az gibi de geliyo,fazla verirsem zararlı olur mu diyorum,biberonla da içmiyo pek,demleme miktarlarınızı bi yazar mısınız?Bir de ne kadar içebilir?ne kadardan fazlası zararlı olur?mesela 1 küçük çay bardağına ne miktarda demlemek gerek ya da günde 1 çay bardağı mı ya da yarım çay bardağı mı içebilir,ml olarak da söyleyebilirsiniz

oh,sonunda kendime bakım yaptırabildim.Hafta sonu kuaföre gittim kızlar,saçımı kestirdim,boyattım,fönlettim.Bu kadarcık şey bile beni baya değiştirdi.Eee 1 yıldan fazla süredir saçımı kestirememiştim,boyası da baya kötü olmuştu,tam boyatıp kestircem sırada hamile olduğumu öğrenmiştim,doğumdan sonra paspal paspal geziyorduk.Neyseki düzeldik.Bu arada hafta sonu kontrolümüz vardı oğluşum 13 günde 610 gram almış,4kilo 540 gram olmuşuz.Doğumdan bu yana da 8 cantim uzamışız,56 cantim olmuşuz.Bu arada 43 günlüktük cumartesi.Çok sevindik eşimle sütüm az ama oğluşumu doyuruyor,kilo aldırıyor diye.Oh ya hafta sonumuz çok güzeldi.....Dilerim hepimizin sütü bebişlerinize yarar:)

bebeğim 1.ayında meme almaya karar verdi ama tek memeyi:( öbür memeyi ne yapsam reddediyor böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? doktor uğraşın diyor ama bu arada meme veremiyorum çünkü aldığı meme artık kanamaya başladı:(

benim kuzenimin eşi aynı şeyi yaşamıştı bebeği sadece sağ göğsünü emdi ve onunla doydu pek bi sıkıntı olmadı galiba çünkü kilosu falan yerindeydi... sen yine de uğraş tabiki ,inşallah alır öbürünü de...

kızlazr benim bebiş haftaya 2. ayını doldurcak,bitki çaylarını ne kadar veriyosunuz miktar olarak?ben 5-6 çay kaşığı veriyorum bazen ,az gibi de geliyo,fazla verirsem zararlı olur mu diyorum,biberonla da içmiyo pek,demleme miktarlarınızı bi yazar mısınız?Bir de ne kadar içebilir?ne kadardan fazlası zararlı olur?mesela 1 küçük çay bardağına ne miktarda demlemek gerek ya da günde 1 çay bardağı mı ya da yarım çay bardağı mı içebilir,ml olarak da söyleyebilirsiniz

slm cicim, benim kız 30 günlükken doktora gittiğimizde sordum bu soruyu, rezene demleyip veriodum ben aynen 5-6 çay kaşığı, doktor günde 30 cc verebilirsin demişti, o da yarım çay bardağı falan yapıyo, ama gaz sorunumuz olduğu için bu miktar yetmiyodu bize, bende humananın kimyonlu rezene çayını aldım tek seferde 100 cc verilebiliyor, gün içinde istediğin kadar verebilirsin, ama ben günde 2 kez 50 cc veriyorum gece ve gündüz, şekerli olduğu için içirmesi kolay oluyo biberona koyuyorum curk curk içiyo, milupanında var bitki çayları onlarada bakabilirsin, rezeneyi ben 1 çay bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı atıp 5 dakika bekletip 5-6 çaykaşığı veriyodum kalanını kendim içiyodum

canım kiralamakyansa kesinlikle al.aynı paraya geliyor nerdeyse.bide gereksizolduğunu düşünme.ben ilk kızımda almıştım.bundada şimdi kullanıyorum.
mesela kızım emip uyuyor 3 saat .ben hemen saat başı süt sağıyorum,yada kızım tek meme emiyor diğerini emmeyince onu sağıyorum.sütleride süt poşetine koyup derin dondurucuya atıyorum.sütüm azalırsa yada acil bi durum olursa vercem kızıma
günlükdede bazen çekip biberona koyup kızımı anneme teslim edip dışardaki işlerimi(market..)halldeiyorum

Back
X