• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar hepinize merhaba.. ve hepinize hayırlı olsun diyorum.. allahım bebeklerinizi sağlıkla büyütmenzi nasip etsin inş.
bnde mayıs annesiyim sata göre 10 günüm var doğumuma. bnde biran önce kızımı artık kucağma almak istiyorum allahın izniyle. yalnız size bi sorum olucak. bunca işinizin arasında cevap verebilirseniz çok mutlu olurum..
38 haftamın başında bebeğimin baş ölçümü yani bpd 40 haftalık çıktı. doktor başı büyük olcak gibi bişey demedi. normal yada sezeryanda demedi. devlet hastanesine gidiyorum ve inanın boy kilo hiçbişey söylemiolar. ben internetten ac ve bpd ölçümleriyle yapılan kilo hesaplamasını yaptığımda 3400 civarı çıkıyo.
size sorum bebeğinin baş ölçümü büyük çıkanlar, doğduklarında kafaları büyükmüydü? yoksa bu değer normal bir değermi? yazarsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim sizlere.. allahım yardımcımız olsun hepimizin..

kızlar hepinize merhaba.. ve hepinize hayırlı olsun diyorum.. allahım bebeklerinizi sağlıkla büyütmenzi nasip etsin inş.
bnde mayıs annesiyim sata göre 10 günüm var doğumuma. bnde biran önce kızımı artık kucağma almak istiyorum allahın izniyle. yalnız size bi sorum olucak. bunca işinizin arasında cevap verebilirseniz çok mutlu olurum..
38 haftamın başında bebeğimin baş ölçümü yani bpd 40 haftalık çıktı. doktor başı büyük olcak gibi bişey demedi. normal yada sezeryanda demedi. devlet hastanesine gidiyorum ve inanın boy kilo hiçbişey söylemiolar. ben internetten ac ve bpd ölçümleriyle yapılan kilo hesaplamasını yaptığımda 3400 civarı çıkıyo.
size sorum bebeğinin baş ölçümü büyük çıkanlar, doğduklarında kafaları büyükmüydü? yoksa bu değer normal bir değermi? yazarsanız çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim sizlere.. allahım yardımcımız olsun hepimizin..

canm öyle bi şey olsa dr söylerdi boşa evham yapma bence:29:

Selam kizlar.bizm bugun 1 ayimiz doldu.bebisinin buyudugunu gormek cok guzel bir duygu.kiyafetlerimiz kucuk gelmeye basladi:):nazar::nazar:

slm kızlar ağlayan sebepsiz ağlayan bebeklerimize çözüm:)))googla buzuki orhan kolik cd indir yazın indirdiğiniz albümü ağlayan bebişlerinize dinletin..harika etki gösteriyor..adam anne karnındaki sesi taklit etmiş.. bi arkadaşım önerdi benim oğlanda işe yaradı deneyin derim:))

slm kızlar ağlayan sebepsiz ağlayan bebeklerimize çözüm:)))googla buzuki orhan kolik cd indir yazın indirdiğiniz albümü ağlayan bebişlerinize dinletin..harika etki gösteriyor..adam anne karnındaki sesi taklit etmiş.. bi arkadaşım önerdi benim oğlanda işe yaradı deneyin derim:))
Bir deneyim inşallah işe yarar, tşkler canım

Bebek Nasıl Yapılır ? diye miniklere sormuşlar, onlar da bakın ne cevaplar vermiş :)

"Bebek yapmak için anne bir yumurtanın üzerine yatar sonra baba gelip yumurtayı kırar"
(Abby, 6 yaşında)

"Ben asla bebek yapmıcam Babam dedi ki bebek beklerken kadınlar her gün biraz daha hasta ve manyak oluyomuş"
(Marie-Ann, 9 yaşında)

"Bir kadınla bir erkek yatağa girdikleri zaman, ikisinden birinin bebeği olacak demektir"
(Paul, 6 yaşında)

"Bebek annemizin içinden çıkar, doktor da onun poposuna vurur çünkü bebek doktoru ısırmıştır"
(Edward, 6 yaşında)

"Bebek yapmak için, bunu önemsemeyen biriyle olmak gerekir"
(Shelley, 7 yaşında)

"Karşımızdakı evdeki adamın karnında bebek var ama bi türlü dışarı çıkamıyor"
(Alistair, 9 yaşında)

"Bebek yapmak için önce aşık olursun, evlenirsin veya bunlara gerek de yok aslında"
(Peter, 9 yaşında)

"Bebek yapmak için uygun zamanı kollamak lazım, evde misafir olmaması lazım"
(Lyn, 9 yaşında)

"Ben nasıl yapıldığını biliyorum ama hiç yapmadım"
(Francis, 7 yaşında)

"Kediyseniz bebek yapmanız daha kolaydır"
(Paulette, 6 yaşında)

Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kiralayabilirsiniz ben ankaradayım sümer aş. den medelanın pompasını kiraladım ucu yara olan goğsumu sağyrm surekli istanbulda daha fazla seçenek var hatta diger sehirlere de kargoyla gonderyrlar.

Arkadaşlar benim de sizlere sorum ankarada sünnet için tavsiye edeceğiniz dr varmı biz de 3 ayı geçirmeden yaptrlım diyoruz.

Koru hastanesi bu konuda çok ii die duydumm

bizde aynı şeklde 38 de 40 görünüyoduk ama 34 cm.doğdu hiiç kafana takmaa büyük falan olmuyo 3200 doğdu

canım linkini yollar mısın bulamadım

kızlar bebeğimin kakasında ara ara yeşil renkler var.bunu yaşayan var mı?
yoksa üşüttüm mü ben ?

Korkmayın derim ben de yaşadım drmuza sordğmuzda yeşil kaka geçiş kakası arada olabilir dedi anne sütüyle beslenen bebeklerde

herkese merhaba benim bebeğim 36 günlük acaba evde oto koltuğunu kullanmalımıyım altına destek de koyuyorum ama kemik gelişimini olumsuz etkilemekten korkuyorum bazen sallayınca onda uyuya kalıyo almalımıyım yoksa orada uyusamı

herkese merhaba benim bebeğim 36 günlük acaba evde oto koltuğunu kullanmalımıyım altına destek de koyuyorum ama kemik gelişimini olumsuz etkilemekten korkuyorum bazen sallayınca onda uyuya kalıyo almalımıyım yoksa orada uyusamı

be sürekli onda yatırmıyorum,ne bileyim yamuk duruyo gibime geliyo,yolculukta ve mutfakta eşimle yemek yerken falan yanımızda olsun diye kısa süreli koyuyorum,şu yeni doğanları taşımak için kullanılan travel setin parçası olan taşıma koltuğunu kastediyosun di mi?Kullanma kılavuzunda uzun süre yatırmayın yazıyo,uzun yolculuklarda da sık sık mola verip taşıyıcıdan bebeği alın yazıyo,bende pierre cardin travel set var,kullanma kılavuzunda okudum,sen de kılavuza bi bak istersen

Merhaba nisan anneleri,ben mayıs annelerindenim.Bir sorum vardı bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi lütfen?Ben emekli sandığına bağlı çalışanım,eşim ssklı.Bebeği etraftan emekli sandığına kaydettirin diyolar.İkisi arasında fark var mı?Prosedür nasıl işliyor?eşim benim üzerime kaydettirebilir mi yoksa benim de gitmem gerekir mi?Eşimin iş yerinden bir evrak falan alması gerekir mi?Teşekkürler şimdiden

Merhaba nisan anneleri,ben mayıs annelerindenim.Bir sorum vardı bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi lütfen?Ben emekli sandığına bağlı çalışanım,eşim ssklı.Bebeği etraftan emekli sandığına kaydettirin diyolar.İkisi arasında fark var mı?Prosedür nasıl işliyor?eşim benim üzerime kaydettirebilir mi yoksa benim de gitmem gerekir mi?Eşimin iş yerinden bir evrak falan alması gerekir mi?Teşekkürler şimdiden

sgk artık otomatik bir sistem olan spas (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) a geçti. doğan çocuğun kimliği çıkarıldıktan sonraki gün otomatik olarak sağlık güvencesi yapılıyor. sistem önce babayı tarıyor eğer babanın sigotası varsa (ssk,bağkur,emekli sand. farketmiyor) çocuğu otomatik babanın üzerine kaydediyor. babanın yoksa anneyi tarıyor ve onun üzerine kaydediyor. ikisinin de yoksa 18 yaş altı bölümüne kayedilip sağlıktan yararlanması sağlanıyor.

bu arada https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bu linkte istenen bilgileri doldurup müstehaklık kontrolünüzü yapabilirsiniz. bebeğin kimin üzerinden provizyon aldığını görmek için bebeğin bilgilerini giriceksiniz.

sgk artık otomatik bir sistem olan spas (sağlık provizyon aktivasyon sistemi) a geçti. doğan çocuğun kimliği çıkarıldıktan sonraki gün otomatik olarak sağlık güvencesi yapılıyor. sistem önce babayı tarıyor eğer babanın sigotası varsa (ssk,bağkur,emekli sand. farketmiyor) çocuğu otomatik babanın üzerine kaydediyor. babanın yoksa anneyi tarıyor ve onun üzerine kaydediyor. ikisinin de yoksa 18 yaş altı bölümüne kayedilip sağlıktan yararlanması sağlanıyor.

bu arada https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ bu linkte istenen bilgileri doldurup müstehaklık kontrolünüzü yapabilirsiniz. bebeğin kimin üzerinden provizyon aldığını görmek için bebeğin bilgilerini giriceksiniz.

Çok ama çok teşekkür ederim

kızlar merhaba benim bebeğim 18 günlük gece uykumuz yok sürekli ağlıyor ve emmek istiyor ama benimle kavga halinde gibi gerçekten yoruldum sütüm yetmiyor diye mama veriyorum onada ebeler karşı vermesem kakasını yapmıyor.şimdi bide ishal oldu ama sarı diye doktora götürmedim tehlikeli ishal değildir umarım bana akıl verebilirmisiniz sürekli ağlıyorum oğluma bakamıyorum sanki şimdiden teşekkürler.:43::43::43:

Canım bebeğin gazı olduğu için seninle kavga ediyor bide sık emzirme en az 1- 1,5 saat ara ver mutlaka ki ilk emdiği sütü sindirsin yavru, sindiremediği için sıkıntı yaşıyor. Gaz için biz ekim anneleride çok uğraştık, her yolu denedik ama en etkilisi bebeğinizi yüz üstü yatırın karnının üzerine düz şekilde yatırın, takip edin 15 20 dk emin olun gazı çıkarıcak, tabi dikkat edin ağzı kapanmasın... en etkili yöntem bu, bide sıcak su torbası ayaklarına ve karnına yada tülbent filan ütüleyip koy canım.. Ve sakin ol inan ki bebeğin senin bütün stresini hissediyor huzursuzluğu bundanda olabilir canım :) biraz sabır 3 ay sonra herşey çok daha düzenli olucak, ağlamalarınız çok ama çok normal henüz lohusasınız siz hormonlarınız alt üst, yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsunuz ağır bir sorumluluk geliyor size ama zamanla rayına giriyor canım benim, henüz bu yollardan geçmiş biri olarak söylyorum, herşey çok çok güzel olucak..

Son düzenleme:
kızlar nerdesiniz kaç gündür kimseler yok herkes bebeklere daldık bende misafir agırlamaktan illalah etim artık dinlenmek istiyorum allahtan dogumdan önce dolabı pasta börekle doldurmuştum temizligede kadın geliyo ama iki çocuk la ugraşmak zaten zor bide misafir allah yardımcımızolsun :50:

Back
X