- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
Canım bebeğin gazı olduğu için seninle kavga ediyor bide sık emzirme en az 1- 1,5 saat ara ver mutlaka ki ilk emdiği sütü sindirsin yavru, sindiremediği için sıkıntı yaşıyor. Gaz için biz ekim anneleride çok uğraştık, her yolu denedik ama en etkilisi bebeğinizi yüz üstü yatırın karnının üzerine düz şekilde yatırın, takip edin 15 20 dk emin olun gazı çıkarıcak, tabi dikkat edin ağzı kapanmasın... en etkili yöntem bu, bide sıcak su torbası ayaklarına ve karnına yada tülbent filan ütüleyip koy canım.. Ve sakin ol inan ki bebeğin senin bütün stresini hissediyor huzursuzluğu bundanda olabilir canım :) biraz sabır 3 ay sonra herşey çok daha düzenli olucak, ağlamalarınız çok ama çok normal henüz lohusasınız siz hormonlarınız alt üst, yeni bir düzene alışmaya çalışıyorsunuz ağır bir sorumluluk geliyor size ama zamanla rayına giriyor canım benim, henüz bu yollardan geçmiş biri olarak söylyorum, herşey çok çok güzel olucak..
bşi sorucam,ben bazen bebeğimi yüzüstü yatırıyorum ama o zaman m,idesindekiler ağzına geliyo,çıkarıyo,böyle olması normal mi?Aç karnına zaten yatıramam çünkü ağlıyo :) bizde pek gaz sıkıntısı yok,kendi çıkarıyo gazını alttan üstten (gerçi bizde de gaz bitmiyo,sürekli gaz çıkarma modundayız gün içinde,çoğunlukla alttan :)) yüzsütü yatırınca midesindekiler çıkıoy diye yatırmak istemiyorum pek