• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
bebeğimin yanakları kabuk değiştiriyo gibi pul pul oldu. ben banyoda yüzünü sadece su ile yıkıyorum sonrasında da başka birşey kullanmıyorum. aynı sorunu yaşayan var mı, bir de yüzünü nmlendirmek için ne kullanıyorsunuz?

kızlar 2. ay aşısını yaptırıken rota virüsü aşısı da yaptırcak mısınız?Ben kararsız kaldım haftaya aşımız var,yaptırın diyen de var,arkadaşımın da 4 aylık bebeği var, bebeğim için çok araştırdım,doktor tanıdıklara danıştım,doktor olup da kendi çocuğu olanlar bu aşıyı yaptırmamış,bana da yaptırma dediler yaptrımadım dedi,bu aşı ilk piyasaya çıktığında bazı bebeklerde bağırsak düğümlenmesine sebep olduğu için geri çekilmiş ,bazı yerlerde söylenene göre değiştirilmeden tekrar piyasaya sürülmüş deniyo,netten forumları da araştırdım,kafam karıştı,bir de bunun ticari bi aşı olduğu söyleniyo,pahalı bir aşı ,1 tanesi 140 tl miydi neydi,2 ya da 3 dozluk olan 2 marka var,ağızdan verilio,aşının yarısı veriliyo bebeğe ama açıldığı için geri kalanı çöpe atılıyomuş,2 ay sonra bi tane daha alıyosun,onun da yarısı veriliyomuş bebeğe kalanı yine çöpe,ben neden 2 kere alıcaz diye sorduğummda eczacı öyle dedi,o zaman bebekler için neden o yarım miktar doz üretilmiyo,belli değil mi bunun yarısının atılacağı,boşa çöpe atılıyo diye düşündüm ben de,ticari amaç mı acaba dedim,bir de ciddi hastalıkların aşılarını devlet zaten yapıyo,onun dışındaki özel bir sürü aşıyı yaptırma demiş arkadaşıma hem doktor ve hem anne baba olanlar,arkadaşım hastanede çalışıyo bu arada,ben yaptırmadım dedi,devlet pnömökok u da aşıları n arasına aldı,çok ciddi bi şey olsa bunu da alırdı dedi,siz napıcaksınız?doktorumuz ille yaptır da demedi,yaptırma da demedi,siz bilirsinizi dedi,size forumlardan örnek gönderiyorum,bi bakar mısınız?

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/199007-rota-virusu-asisini-yaptirmayan-var.html

benim doktorumun 2 tane çocuğu var ve kendi çocuklarına yaptırmış aşıyı bana da yaptırmamı tavsiye etti. bağırsak tıkanması yada düğümlenmesi 10 000 de 1 görünen bir yan etki dedi. eşimin yeğenine aşı yapılmamıştı ve çocuk rota hastalığına yakalandı ve ölümün eşiğinden döndü. 1 hafta-10 gün kadar hastanede yattı çocuk. benim de tereddütlerim var ama eşim ve onun ailesi bu olaydan sonra aşının çok önemli olduğunu düşündüklerinden yaptırmama gibi bir seçeneğim kalmıyor.

kızlar bebeğinizin kilo alması nasıl.yani 1 ayda kaç gram aldılar?

Benim oğlum mama takviyesi ile 1.300 aldı...

kızlar bişey daha sorucam.ben bebeğimi anne sütüyle besliyorum ama sanırım doymuyor.sütüm az değil 1 ayda da 950 gram almış.ama hep emmek istiyor.doğal olarak göğüste süt kalmıyor ozaman da ağlamaya başlıyor.bende aptamil aldım takviye olarak ama onu içince 5 dk sonra olduğu gibi kusuyor.hatta içtiği mamadan daha fazla kusuyor.kusmuğu burnundan geliyor o derece.ve kusana kadarda çatlayacak gibi ağlıyor.3 defa verdim birdahada vermedim.neden böyle oluoyr acaba?başka bi mama mı denesem.öneriniz var mı?ebeğim 46 günlük bu arada

1 ayda 950 gr anne sütü ile beslenen için çok iyi bence.
Birde bebeğin mamayı olduğu gibi kusuyorsa ya karnı toktur yada mamayı değiştirmen gerekir.
Ben doktor önerisi ile oğluma SMA Gold kullanıyorum.Hiç bişey anne sütünün yerini tutamaz elbette ama piyasadaki en iyi mamanın bu olduğu biliniyor.
Keşke sütüm oğlumu doyursada ben de gerek görmesem mamayı.....

bşi sorucam,ben bazen bebeğimi yüzüstü yatırıyorum ama o zaman m,idesindekiler ağzına geliyo,çıkarıyo,böyle olması normal mi?Aç karnına zaten yatıramam çünkü ağlıyo :) bizde pek gaz sıkıntısı yok,kendi çıkarıyo gazını alttan üstten (gerçi bizde de gaz bitmiyo,sürekli gaz çıkarma modundayız gün içinde,çoğunlukla alttan :)) yüzsütü yatırınca midesindekiler çıkıoy diye yatırmak istemiyorum pek

Karnı ne aç ne tok olsun.Mesela açıkma saatine 1 saat kala falan yatırırsan kusması olmaz belki.
Bebekler yüzüstü yatınca gaz sancılarıda daha az oluyor.

kızlar 2. ay aşısını yaptırıken rota virüsü aşısı da yaptırcak mısınız?Ben kararsız kaldım haftaya aşımız var,yaptırın diyen de var,arkadaşımın da 4 aylık bebeği var, bebeğim için çok araştırdım,doktor tanıdıklara danıştım,doktor olup da kendi çocuğu olanlar bu aşıyı yaptırmamış,bana da yaptırma dediler yaptrımadım dedi,bu aşı ilk piyasaya çıktığında bazı bebeklerde bağırsak düğümlenmesine sebep olduğu için geri çekilmiş ,bazı yerlerde söylenene göre değiştirilmeden tekrar piyasaya sürülmüş deniyo,netten forumları da araştırdım,kafam karıştı,bir de bunun ticari bi aşı olduğu söyleniyo,pahalı bir aşı ,1 tanesi 140 tl miydi neydi,2 ya da 3 dozluk olan 2 marka var,ağızdan verilio,aşının yarısı veriliyo bebeğe ama açıldığı için geri kalanı çöpe atılıyomuş,2 ay sonra bi tane daha alıyosun,onun da yarısı veriliyomuş bebeğe kalanı yine çöpe,ben neden 2 kere alıcaz diye sorduğummda eczacı öyle dedi,o zaman bebekler için neden o yarım miktar doz üretilmiyo,belli değil mi bunun yarısının atılacağı,boşa çöpe atılıyo diye düşündüm ben de,ticari amaç mı acaba dedim,bir de ciddi hastalıkların aşılarını devlet zaten yapıyo,onun dışındaki özel bir sürü aşıyı yaptırma demiş arkadaşıma hem doktor ve hem anne baba olanlar,arkadaşım hastanede çalışıyo bu arada,ben yaptırmadım dedi,devlet pnömökok u da aşıları n arasına aldı,çok ciddi bi şey olsa bunu da alırdı dedi,siz napıcaksınız?doktorumuz ille yaptır da demedi,yaptırma da demedi,siz bilirsinizi dedi,size forumlardan örnek gönderiyorum,bi bakar mısınız?

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-yapanlar/199007-rota-virusu-asisini-yaptirmayan-var.html

Ben bebeğin bağışıklığının güçlenmesi için yaptırmayı düşünmüyorum.

Bayanlar çok yorgunum, benim durumumda olan varsa bana yardımcı olabilir mi? Oğlum 23 günlük ve son günlerde çok huysuz, uykuya dalamıyor, gece çok uyanıyor, gaz problemi var kızarıyor, ıkınıyor, gazını çıkartsam bile rahat değil, bağırsaklarında sürekli hareket guruldama var, emerken bile huysuz, ağrıdan emmeyi bile bırakıyor. Doktorum bana bir ilaç vermedi normal bir süreç dedi ama ben çok yorgun düşüp bunalınca başka doktora da götürdüm sab simplex damla verdi 2 gündür kullanıyorum pek fayda görmedim acaba etkisini göstermesi için daha zamana mı ihtiyaç var, doktorumuz rezene çayı da içir dedi arada içiyorum ama pek fayda etmiyor, acaba çayların zararı olur mu bebeklere? Ayaklarına elma yağı sürüyorum. Benim gibi gazlı bebeği olanlar ne kullanıyorlar?

aynı şeyleri yaşıyoruz bizde.hatta bebeğim emerken göğüsümle resmen cebelleşiyo. çekiyo sündürüyo sanki sinirini ondan çıkarıyo.onun içinde göğsümün uçlarının çatlakları hiç iyileşmedi.
ama lansinoh diye bi krem keşfettim o çok iyi geldi.
sancılara gelince bende aptamilin rezene çayını içiriyorum zinco veriyorum iyi geliyor mu ? hayır sadece anlık rahatlamalar o kadar.
hatta cuma günü dr a gittik hiç uyumuyordu çünkü. röntgen çekildi ultrasona girdi çok şükür sadece gaz çıktı.
idrar yolu enfeksiyonu içinde tahlil yaptırıcaz inşallah bi şey çıkmaz.iki gündür nurse harveys deniyorum ben bide gaz için günde 4 defa bir çay kaşığı dedi dr umarım iyi gelir

Bayanlar çok yorgunum, benim durumumda olan varsa bana yardımcı olabilir mi? Oğlum 23 günlük ve son günlerde çok huysuz, uykuya dalamıyor, gece çok uyanıyor, gaz problemi var kızarıyor, ıkınıyor, gazını çıkartsam bile rahat değil, bağırsaklarında sürekli hareket guruldama var, emerken bile huysuz, ağrıdan emmeyi bile bırakıyor. Doktorum bana bir ilaç vermedi normal bir süreç dedi ama ben çok yorgun düşüp bunalınca başka doktora da götürdüm sab simplex damla verdi 2 gündür kullanıyorum pek fayda görmedim acaba etkisini göstermesi için daha zamana mı ihtiyaç var, doktorumuz rezene çayı da içir dedi arada içiyorum ama pek fayda etmiyor, acaba çayların zararı olur mu bebeklere? Ayaklarına elma yağı sürüyorum. Benim gibi gazlı bebeği olanlar ne kullanıyorlar?

Canım aynı süreçlerden geçtim ve durum artarak devam edecek maalesef...tek çaresi saç kurutma makinası,ağlama krizleri tuttuğu zaman saç kurutma makinasını çalıştırdığımda kendiliğinen susuyor bebeğim uykuya dalıyor...şimdi buzuki orhanın kolik cd alümünü sipariş ettim..sab simpleks bizde h,ç işe yaramadı onun yerine omx denedik hem bitkisel hem de biraz rahatlattı bebeğimi,bir de ben akşamları krizden önce 1 çimdik kimyon tohumu bir çimdik çörekotu bir çimdik rezene ve bir çimdik anasonu yarım çay fincanı suda kaynatıp 5 dk. bekletip biberonla veriyorum 30 cc kadar,kısmen rahatlatıyor...

kızlar dua edin bize kızımın cigerlerinde bi problem görüldü yarın tes yapılacak inşallah bi sorun cıkmaz çok korkuyorum allah yardımıcımız olsun

Canım benim Allah korusun miniği,lütfen sen de aklına kötü bişeyi biran olsun getirme,İnşallah hiçbirşeyi çıkmayacak bebeciğin.

canım senin yaptıklarının aynısını bende yaptım ama pek faydasını görmedim malesef geçmiyo kendiliğinden bitene kadar bi süre ben gaz ilaçlarını yapardım çıkardığı halde ağlardı bi süre oluyo bide çayların zararı olurmu demişin olmaz canım bende hergün 3 çay k. rezene içiriyorum

Benim oğlum mama takviyesi ile 1.300 aldı...

1 ayda 950 gr anne sütü ile beslenen için çok iyi bence.
Birde bebeğin mamayı olduğu gibi kusuyorsa ya karnı toktur yada mamayı değiştirmen gerekir.
Ben doktor önerisi ile oğluma SMA Gold kullanıyorum.Hiç bişey anne sütünün yerini tutamaz elbette ama piyasadaki en iyi mamanın bu olduğu biliniyor.
Keşke sütüm oğlumu doyursada ben de gerek görmesem mamayı.....

Karnı ne aç ne tok olsun.Mesela açıkma saatine 1 saat kala falan yatırırsan kusması olmaz belki.
Bebekler yüzüstü yatınca gaz sancılarıda daha az oluyor.

Ben bebeğin bağışıklığının güçlenmesi için yaptırmayı düşünmüyorum.

aşı zaten bağışıklığını güçlendirmez mi o hastalığa karşı?

*

Bebeim ve Ben - Demet Erefolu Varda

kızlar çok güzel bir yazı buldum,bir annenin kaleminden ay ay bebek gelişimin anlatmış,o kdar güzel anlatmış ki,bazen gözlerim doldu okurken bazen de güldüm,tıpkı bizi anlatıyor diye,zamanınız varsa okuyun

merabalar canım benim kızımın beslenmesi hakkında bazen aynı şeyleri düşünüyorum...32 günlük oldu...bir ayda 850 gr aldı...doktorumuz ve ebemiz normal olduğunu söyledi...mama takviyesi yapayım mı diye sorduğum da gerek olmadığnı söylediler...ama benim kide sürekli emmek istiyor...uyuduğu zamanda uyanmıyor...ben uyandırıyorum...aç olsa diyorum 2 saat bazen daha fazla uyumaz diyorum...evde doğum sonrası sarılık olmasın diye bir süre verdiğimiz aptamil var..bazen ben de vereyim mi diye düşünüyorum...inş sütlerimiz bebeklerimize yetecek noktaya gelir de mamaya gerek duymayız...sütünüz ve uykunuz bol olsun kızlar...[/QUOTE]

vala canım aynı benim yaşadıklarımı yazmışsın.benimkide bir uykuya daldımı uyanmıyor.zorluyorum yinede banamısın demiyor.ağzını burnunu sıkıyorum yine tık yok.sadece altını açınca uyanıyor.bende aynı senin gibi düşünüyorum yani doymasa sürekli ağlar uyuyamaz böyle derin diyorum.bilmiyorum vala belkide aç oldukları için değil yakınımızda olmak istiyorlardır.

merabalar canım benim kızımın beslenmesi hakkında bazen aynı şeyleri düşünüyorum...32 günlük oldu...bir ayda 850 gr aldı...doktorumuz ve ebemiz normal olduğunu söyledi...mama takviyesi yapayım mı diye sorduğum da gerek olmadığnı söylediler...ama benim kide sürekli emmek istiyor...uyuduğu zamanda uyanmıyor...ben uyandırıyorum...aç olsa diyorum 2 saat bazen daha fazla uyumaz diyorum...evde doğum sonrası sarılık olmasın diye bir süre verdiğimiz aptamil var..bazen ben de vereyim mi diye düşünüyorum...inş sütlerimiz bebeklerimize yetecek noktaya gelir de mamaya gerek duymayız...sütünüz ve uykunuz bol olsun kızlar...

vala canım aynı benim yaşadıklarımı yazmışsın.benimkide bir uykuya daldımı uyanmıyor.zorluyorum yinede banamısın demiyor.ağzını burnunu sıkıyorum yine tık yok.sadece altını açınca uyanıyor.bende aynı senin gibi düşünüyorum yani doymasa sürekli ağlar uyuyamaz böyle derin diyorum.bilmiyorum vala belkide aç oldukları için değil yakınımızda olmak istiyorlardır.

selam güzel anneler benim oğluşum bugün 52 günlük oldu çok çabuk büyüyolar artık, gülmeye başladı:) bebeğinizi güldürmek için neler yapıyorsunuz herkes paylaşırsa sevinirim

mrhba kızlar bişey sorucam bebekleriniz 1 ayda kaç gram aldılar.benimki 1 ayda 950 gram almış.acaba az mı diyorum.benim oğlum biraz zayıf doğdu 2900 gramdı doğduğunda.şimdi gören nekadar ufak bebeğin deyince moralim bozuluyor.950 gram azmı ki?

mrhba kızlar bişey sorucam bebekleriniz 1 ayda kaç gram aldılar.benimki 1 ayda 950 gram almış.acaba az mı diyorum.benim oğlum biraz zayıf doğdu 2900 gramdı doğduğunda.şimdi gören nekadar ufak bebeğin deyince moralim bozuluyor.950 gram azmı ki?

selam güzel anneler benim oğluşum bugün 52 günlük oldu çok çabuk büyüyolar artık, gülmeye başladı:) bebeğinizi güldürmek için neler yapıyorsunuz herkes paylaşırsa sevinirim[/QUOTE]

benimkide 50 günlük bugün.benimkide 10 gündür çok güzel gülüyor.özellikle çenesine icik icik yapıp dokununca çok gülüyor.burnunu öpünce gülüyor.sabah uyandığında daha keyifli oluyor uykusunu aldığı için.uzun uzun konuşuyorum ozaman daha çok gülüyor.sen neler yapıyorsun

kızlar ben hala karar veremedim aşıyı napsam,kafam iyice karıştı,kimi yaptırın diyo kimi yaptırmayın,bebeğiniz 2 aylık olunca siz napıcaksınız?Ya da bebeği 2 ayı bitirip de rota aşısı olan var mı aranızda?KK'da bir forum daha buldum bu aşıyla ilgili,iyice kafam karıştı,forumlarda bazıları yan etki yaşamadık derken,bağırsak sistemi bozulan,bir türlü ishali geçmedi diyen anneler de var,napıcam ben yaa...

http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...9642-rotarix-askiya-alinmis-duyan-oldumu.html

bir de şuna bakın,doktorlar bile kendi aralarında 2 ye bölünmüşler bu rota aşısı hakkında,kararıım verdim yaptırmayacağım,sadece 1 ya da 2 çeşidine karşı koruyomuş rota virüsünün,ayrıca aşıdan sonra hastalığa yakalanmayacağının garantisi de yokmuş,bir de yan etki yaşayan bebekleri okudum,vazgeçtim,aşıdan sonra hastalığı geçirir gibi günlerce ishal olursa,bağırsak sistemi bozuluırsa diye korkuyorum,umarım hstalanmaz ama hastalanırsa da artık gerekeni yaparız,çok çok önemli bir aşı olsa bu kadar ikilem yaşanmazdı,mesela pnömökok aşısı devlet kapsamına alınmadan da doktorla rkesin öneriyormuş ama rota öyle değil,gerek yok diyen doktor da çok,bir de daha 3-5 yıllık bir aşı,ileri dönemde yan etkisi çıkarsa diye de tedirginim,bir kere toplatılmış,FDA 'nın açıklamasına göre domuzda görülen bir virüs varmış içinde insan da görülen değil,yukardaki linkte yazıyo,yani şaibeli bir aşı gibi,o nedenle yaptırmamaya karar verdim kızlar

http://www.kadinlarkulubu.com/bebeg...eginiz-rota-virusu-asisini-yaptirdinizmi.html

Son düzenleme:
selam güzel anneler benim oğluşum bugün 52 günlük oldu çok çabuk büyüyolar artık, gülmeye başladı:) bebeğinizi güldürmek için neler yapıyorsunuz herkes paylaşırsa sevinirim

benimkide 50 günlük bugün.benimkide 10 gündür çok güzel gülüyor.özellikle çenesine icik icik yapıp dokununca çok gülüyor.burnunu öpünce gülüyor.sabah uyandığında daha keyifli oluyor uykusunu aldığı için.uzun uzun konuşuyorum ozaman daha çok gülüyor.sen neler yapıyorsun
Ben o kadar şebeklik yapıyorum gülmüyo kendi kendine gülüyo tam olarak neye güldüğüne anlayamadım:)

Back
X