2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar arkadaşımın 4.5 aylık bebeği var,oyun halısını kendileri yapmışlar,piyasada 100 tl üzerinde fiyatlar biliyosunuz hem de 3-4 oyuncak asılı sadece,arkadaşımınkine bayıldım,kumaş alıp arasına elyaf koymuşlar bir de katlanabilen plastik boru alıp üzerine aynı kılıftan geçirmişler,oyuncakları da asmışlar ,şahane olmuş,ben de yapıcam,anneme kumaşı verdim bile,benim bebiş bayıldı yatırınca oyun halısına,yatağındaki dönenceyi de çok seviyo,en az yarım saat onu izliyo yatağında,o esnada ben de işimi yapıyorum ya da yemek falan yiyoz :)) oyun halısının fotoğrafını eklemek istiyorum ama ekleyemedim,dosya ağır diye uyarı veriyo,fotoğrafları nasıl yüklüyosunuz?

saol canım iyiyiz allaha şükür.Elif'im gebelikte olduğu gibi pek sıkıntı vermiyor annesine.O kendi düzenine ben de az uyumaya alıştık..Ama forumda yazılanları okuyunca maşallah diyorum. 20 günlüktü kızım annem gittiğinde..O zamandan beri başbaşayız :) Sende durumlar nasıl,Elif'in iyi mi?

ay maşallah düzeninizi kurduysanız ne güzel bizde pek oturmuş düzen yok daaha 40 ımız çıksın belki olur, 20 bittince annemde gitti ama bi kaç gün durunca pes ettim uykusuzluktan sinir oldum dedim bari haftada bi kaç gün gel dinleneyim dedim şimdide hafta sonları gidiyor ama tek zor oluyor,çocuğu ortama bi türlü alıştıramadık biri diyo sıcak soyunçocuğu biri diyor çocuk en ufak şeyden nem kapar giyinsin dün temizlik vardı her taraf açık sıcak diye ama bizimki cereyanda kalmış gece hem ağladı hemde öksürdü onu öyle görünce benimde ağlayasaım geldi ay napıcaz bilmiyorum bu pazar mevlit var bi atlatsakta rahatlasak,kaç kilo oldunuz nasıl boyu kilosu iyimi?emiyomu nasıl durumunuz?

canım bugün doktor kontrolümüz vardı,ki çok iyi bir doktor,muayenesini bi görsen resman başından tırnağına kadar yavaş yavaş her yerini muayene ediyo,hatta ilk muayenesinde zor doğum yaptğımı köprücük kemiğini kontrol ederken anladı (doğumdaki doktor o değildi),yarım saatsiz çıkmıyoruz muayeneden,çok güveniyorum yani doktoruma,neyse sordum doktora kakası son günlerde her zamanki gibi yumuşak ama düzeni bozuldu,az miktarda ve bir kaç günde bir yapıyor dedim,normalde her gün yapardı dedim ,cvp olarak bu aylarda anne sütü kabızlığı diye bişi oluyo,normal,eğer yumuşaksa kakası endişe etme,10 gün bile yapmayabilir,kakası sertleşirse müdahale gerekir dedi,ben de o popoya zeytinyağını dereceye sürüp yaptırma olayını okudum ama nette bazı doktorlar önermiyolar,mecbur kalmadıkça yapma derim,fitili de bağırsakları tembelleştirir diyolar bilmiyorum,henüz hiçbirini denemedim,3-4 günde az da olsa yaptı şimdi de 2. günde yaptı biraz kakasını,kıvamı yumuşak rengi de sarı,normal yani,ben 1 çay kaşığı zeytinyağı içirdim gün aşırı,şu anda doktorum fitile gerek görmedi,bebeğinin kakası nasıl,sert mi?

çok şükür düzeldi galiba bizim de kaka sorunumuz. doktor d vitaminini 4 damladan 3e indirdi. onun etkisi mi bilmiyorum ama önce 2 günde bire indi. bugun de her güne döndü. bakalım bundan sonra nasıl olacak.. kakası hep yumusak oluyor ama demekki sorun yok dediğin gibi.

ya kızlar bizim ufaklık kusuğunu yutuyo hep dr.a söyledim güldü birşey demedi, birde emerken ağzında sütle uyuya kalıyor bazende ağzındaki tükürüğü yutamıyor bu seferde boğulacakmış gibi nefesi kesiliyor onun için yanından pek ayrılmak istemiyorum çok korkutuyor beni üzülüorum neden böyle yapıyor anlamıyorum :(

ya kızlar bizim ufaklık kusuğunu yutuyo hep dr.a söyledim güldü birşey demedi, birde emerken ağzında sütle uyuya kalıyor bazende ağzındaki tükürüğü yutamıyor bu seferde boğulacakmış gibi nefesi kesiliyor onun için yanından pek ayrılmak istemiyorum çok korkutuyor beni üzülüorum neden böyle yapıyor anlamıyorum :(

Şu son günlerde oğlumda sütleri ağzında bırakıp uyuyakalıyor sonra da birden kusuyor ya da genzine kaçıyor o sırada nefes nefese kalıyor tabi, sanırım çoğu bebek yaşıyordur bu durumu ama insan evhamlanıyor. Allah korusun yavrularımızı, daha önümüzde ne günler var kimbilir...Çok fazla takılıp düşünmemek lazım canım yoksa çok fazla endişelenmekten bizim psikolojimiz bozulacak, elimizde değil

kızlar benim kız bi uyanınca uyumak bilmiyo uyanıncada sürekli kucagımda ayagımda salıyorum artık bitap düşüyorum ne yapacagımı şaşırdı 4 gün sonra 2 ayımız bitiyo allah herkesin yardımcısı olsun bugünlerde gececek ne yapalım bende arada sinirlenip yüksek sesle konuşuyormuşum kızımla eşim ikaz ediyo ama ne yapayım bende insanım uykusuz kalınca insan sitres yapıyo bide büyügü sürekli ilgi istiyo yani bazen yemek bile zor yiyiyorum :14:herkesi öpüyorum :16:aşı yaklaşıyo onda ne yapacaz bilmiyom ateş çok oluyomu perşembe günü aşımız var

sanırım bebeğin daha küçük bebeği kesınlıkle yan yatırmalısın başını yani.yoksa kustuğu ciğerlerıne geri kaçabılır buda zor bı durum oluyo maalesef.yan yatırırsan ağzında akar gıder.tabı yatırırkende dıkkat et yuzustu kapaklanmasın ben destekleyerek yatıryordum.

kızlar benim kız bi uyanınca uyumak bilmiyo uyanıncada sürekli kucagımda ayagımda salıyorum artık bitap düşüyorum ne yapacagımı şaşırdı 4 gün sonra 2 ayımız bitiyo allah herkesin yardımcısı olsun bugünlerde gececek ne yapalım bende arada sinirlenip yüksek sesle konuşuyormuşum kızımla eşim ikaz ediyo ama ne yapayım bende insanım uykusuz kalınca insan sitres yapıyo bide büyügü sürekli ilgi istiyo yani bazen yemek bile zor yiyiyorum :14:herkesi öpüyorum :16:aşı yaklaşıyo onda ne yapacaz bilmiyom ateş çok oluyomu perşembe günü aşımız var

Bizdede iki gündür çığlik atarcasina aglayarak uykudan uyanma problemi var. Sanirím gaz canini cok acitiyor.kucagima alip konusunca sakinlesiyor.bizlerde asiri yorulunca geriliyoruz bazen ama sabir onların bize cok ihtiyaci var :-) biz 2. Ay asimizi olduk gecen hafta .sag ve sol bacaktan birde sol koldan her ihtimale karsı ates düşürücü aldık evde bulunsun diye ama ateşlenmedi çok şükür inşallah sizinde olmaz

benim kızım da bazen uyumak bilmiyor, o zaman mutlaka bir rahatsızlığı oluyor. bazen bakıyorum çok sıcaklamış üstünü değiştiriyorum, ya da gazı oluyor gazı için uğraşıyorum, en basitinden ayak parmağına saç teli dolanmış ondan rahatsız olmuş ya da boynunda kustuğu zaman içine işlemesin diye koyduğum mendilden rahatsız olmuş. demek istediğim küçük gibi görünen şeyler bebeklerimizi rahatısz edebiliyor. bunları bulup giderdiğinizde mutlaka sakinleşecektir. zor tabi biliyorum ama bebeklerimizi dinlememiz gerek.

biz dün aşımızı yaptık, korkma ateş olmuyor fazla. en fazla 36.9 dereceye çıktı. aşıdan sonra hemşireler sana calpol verdirecek zaten eğer gece de uyumadan önce huysuzlanırsa bir daha verirsin. bir de malum artık sıcaklar da geldi, o gün biraz daha serin kıyafetler giydirirsen vücut ısısını gereksiz yere yükseltmemiş olursun :)

Şu son günlerde oğlumda sütleri ağzında bırakıp uyuyakalıyor sonra da birden kusuyor ya da genzine kaçıyor o sırada nefes nefese kalıyor tabi, sanırım çoğu bebek yaşıyordur bu durumu ama insan evhamlanıyor. Allah korusun yavrularımızı, daha önümüzde ne günler var kimbilir...Çok fazla takılıp düşünmemek lazım canım yoksa çok fazla endişelenmekten bizim psikolojimiz bozulacak, elimizde değil

bunu minimalize etmek için mutlaka yan yatırın. her bebekte oluyor sanırım bu benim kızım da aynı şekilde yapıyor bunları :)

QUOTE]

hepinize teşekkürler.. açlık krizini ayakta sallaya sallaya ve uyuyarak geçirdik bu arda memişlerde süt birikti çok şükür :)
ağzının tadını biliyor kuzum anne sütü gibisi var mı mamayı asla istemedi veremedik sonrasında da.. doktor başka mama deneyin hangisini severse onla devam edersiniz dedi.. işmdilik direniyorum.. bakalım nereye kadar..

hepimize bol sütlü , gazsız , bol düzenli uykulu , gülücüklü , sağlıklı , huzurlu günler diliyorummmmmmmm

cnm karşında önce Allaha sonra sana muhtaç bi melek olduğunu asla unutma.. uykusuzluk çoooookk zor bende de aynı durum var :((( geçecek diye avutuyorum kendimi.. 9 ay hamilelik geçti gitti bu zor zamanlar da geçecek..

Bizde asimizi gecen sali yaptirdik . Atesi en cok 37.5 oldu. Aile hekimi 38 olmadan ates dusurucu verme asi etkisini yitirir dedi. Sadece tulumuyla gecirdik o gunu ve geceyi. Ama inanilmaz huysuzlasti. Uyumasiyla uyanmasi birdi. Hep kucakta pispislanmak istedi. 3. gunun sonunda banyoyu yaptirinca bya rahayladi uykusu emmesi normale dondu.

Uykudan uyaninca daha uyumasi gerekiyorsa ben kendimi gostermeden besigini salliyorum. Konusmuyorum. Bi 5dk sonra tekrar uyumaya basliyor.

ay maşallah düzeninizi kurduysanız ne güzel bizde pek oturmuş düzen yok daaha 40 ımız çıksın belki olur, 20 bittince annemde gitti ama bi kaç gün durunca pes ettim uykusuzluktan sinir oldum dedim bari haftada bi kaç gün gel dinleneyim dedim şimdide hafta sonları gidiyor ama tek zor oluyor,çocuğu ortama bi türlü alıştıramadık biri diyo sıcak soyunçocuğu biri diyor çocuk en ufak şeyden nem kapar giyinsin dün temizlik vardı her taraf açık sıcak diye ama bizimki cereyanda kalmış gece hem ağladı hemde öksürdü onu öyle görünce benimde ağlayasaım geldi ay napıcaz bilmiyorum bu pazar mevlit var bi atlatsakta rahatlasak,kaç kilo oldunuz nasıl boyu kilosu iyimi?emiyomu nasıl durumunuz?

Evet canım düzen oluştu 25 günlükten sonra allaha şükür..Ama değişmezse tabi..Sanırım annen yakın ne güzel..Senin bebeğin de düzene girene kadar git gel yapsın artık ne olacak onlara hiç zor gelmez ki..Evet giyim konusunda biz de ikilemde kaldık ama havalar çok sıcak,kısa kol giydiriyorum sadece ben.Kilosu 5'i geçti canım,emmesi de güzel maşallah.Bazen saat başı emziriyorum.Allah kolaylık versin canım.öpüyorum..

niye artmasın sütün, artar tabi. biraz dikkat, et moralini yüksek tut, sütüm azalıyor deme. ah ben de neler çekmiştim.

sıcaktan olabilir, 2 gün önce çok ağlıyodu kızım, baktım terliyor, vucudu da cok sıcaktı üstünü hafiflettim biraz kucağımda salladım, sakinleşti uyudu. bazı çocuklar sıcağa hiç gelemezmiş.
kucağa alışsın biraz büyüyünce kucağımıza mı alabilicez sanki? tadını çıkarın :) iyice emzir kucağında uyut, sonra yatağına yatır. uykuya dalmadan yatırma. uyumuyorsa da seni görebileceği şekilde yatır. çocuklar annelerini görmek, kokularını duymak ister ya da dokunmak isterler. hangisini isterse :)

doğru söylüyorsun canım evet hep onunla olmmamı istiyor ..işte 3 yasında bi kızım daha var ondan biraz zorlanıyorum o da başını kurtaramıyor daha..zaten sürekli omuzumda bütünleştik kuzucukla :1:

04.04 te genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım, belim ve bacaklarım çok ağrıyo. oturduğum yerden zor kalkıyorum yada eğilmişsem belimi zor doğrultuyorum. sizlerde de bu tip sıkıntılar var mı???

bir de iş başı tarihleri geldi 21 inde işe başlamam lazım ama çok küçükler nasıl bırakıcaz??? şu iş stresinden uykularım kaçıyo:(((

Merhaba,

Benim de sezeryandan sonra sağ kalçamda uyuşukluk kaldı.. 3 nisanda doğum yaptım.. ayrıca hamilelikte başlayan şiddetli diz ağrılarım, doğum sonrası da devam etti..
öyle ki, eğer yere oturmuş ve kalkıyorsam, yaşlılar gibiydim-ay ay ayyy diyerek kalkıyordum.. şimdilerde daha hafifledi.. ama kalçada uyuşukluk devam.. bu normal mi? yaşayan var mı?
arkadaşlar bir de göbek için herhangi bi egzersiz yapıyor musunuz? ya da ne tür bi korse kullanmak gerek?

Kızlar bebeğimi dün hastaneye yatırdık havale geçirmiş yoğun bakımda bebeğimsiz eve geldik gece elif siz geçti
dün sabah boğazları acıyor yutkunamıyor diye gittik hastaneye antibiyotik falan verdiler dünde evde bebeğimin mevlidi vardı,mevlid bitene kadar çok tuhaftı gözü,dili,kaşları ve eli seyiriyordu bu meğer havale belirtisiymiş ama biz anlamadık mevlid bitince tekrar hastaneye gittik meğer havaleymiş
bugün gidicez dr konuşacak durumuyla ilgili inşalah düzelmiştir bebeğim nolur dua edin :43::43:

Kızlar bebeğimi dün hastaneye yatırdık havale geçirmiş yoğun bakımda bebeğimsiz eve geldik gece elif siz geçti
dün sabah boğazları acıyor yutkunamıyor diye gittik hastaneye antibiyotik falan verdiler dünde evde bebeğimin mevlidi vardı,mevlid bitene kadar çok tuhaftı gözü,dili,kaşları ve eli seyiriyordu bu meğer havale belirtisiymiş ama biz anlamadık mevlid bitince tekrar hastaneye gittik meğer havaleymiş
bugün gidicez dr konuşacak durumuyla ilgili inşalah düzelmiştir bebeğim nolur dua edin :43::43:

Çok geçmiş olsun.. Rabbim acil şifalar versin!

Bu uyku düzeni inşallah zaman içinde düzene girecek, ben de çok yoruluyorum, gündüz hiç uyuyamam gece de oğlum 3 defa uyanır her uyandığında ağlama krizi altını değiştir, emzir gazını çıkar her bir seansımız 2 saate yakın ancak sabah 5-6 gibi uyuyorum 7-8 gibi uyanıyoruz. Bizim gaz problemimiz de var, en azından gaz sancısı olmasa uyanık kalıp bana gülücük atsa ona da razıyım inşallah 3aydan sonra geçecek bunlar sabretmekten başka çarem yok. Benim annem yanımdaydı ama onu bebekle tek bırakamıyordum hep birşeylere karışıyordum elimde değil, şöyle tutma böyle yapma diye diye kadını sinir ettim bakalım 3 gün sonra gidecek ne yapacam ben. Allah hepimize kolaylık versin. Bu arada sen mama mı veriyorsun, gaz sorununuz var mı canım, bebeğin kaç günlük oldu

merhaba cnm ancak yazıyorum oğlumu üşüttük sanırım geçen hafta huzursuzdu hep
2. ayımızı dolduruyoruz yarın ve artık hiç mama almıyor aslına bakarsanız sağdığım sütü bile biberonla veremiyorum ille de mama istiyor =)
dün doktor kontrolümüz vardı 1,5 kilo daha almış yavrum tosuncuk oldu ama hastalık geçer de vermeye başlamaz inşallah
kilodan önce keyifli sağlıklı olması yetiyor zaten insana

bugün gidicez dr konuşacak durumuyla ilgili inşalah düzelmiştir bebeğim nolur dua edin :43::43

Geçmiş olsun canım . Bir an önce toparlar insallah Elif bebek kendini. Allahim bebeklerimizi korusun bizi evlatlarımızla sınamasın. Cok üzüldüm
ya geceyi bebeğimsiz hic geçirmedim insallah sende bir daha yasamazsın . İyi haberlerini bekliyoruz. Dualarım sizinle ..

Back
X