2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar herkese merhaba, bebişler ve siz iyisinizdir inşAllah..kızlar birşey sorcam, gece bebişleriniz uyurken gazı nasıl çıkarıyorsunuz? biz çıkaramıyoruz, uyanmıyor, uyanırsada uyumuyor şaştım kaldım ya :)

herkese slmmm çok fazla giremiyorum kızlar iki küçük bebekle gün 24 saat az geliyor valla.canım ben doktorumuza sordum bu soruyu memede uyuyor yada mama içip uyuyor nasıl çokarayım gazını uyurken sırtına vurayımmı falan diye.bana bırak uyusun gazını çıkaracağım diye uyandırma gazı olan bebek zaten huzursuzlanır ve uyumaz dedi.bebekler memede uyur sen her seferinde memeden alıp gazını çıkarmaya çalışırsan uyanacak uyutmak için tekrar memeye tutman gerekecek bu kısır döngüye girme dedi

Selam kızlar artık bebeğimi takip etmem gerektiğinden yanından ayrılmıyorum o yüzden pc yi açmıyorum bile
bebeğimi prof.a götürdük kanama tümör vs. olacağından korktum dedi ama yok dedi şimdilik epilepsi ilacımızı kullanmaya devam edicez bu cumada bir kaç tahlil var onları yapmaya gidicez biraz umut oldu içimde hayırlısıyla iyileşicek inş kızım
kızımın ilaç saati geldi kalkmam gerrek yine

cnm çok geçmiş olsun umarım herşey yolunda gider bebeğine acil şifalar diliyorum

kızlar bebeğim kabız oldu sanırım günde 3 4 defa yapan bebek 3 4 günde bir yapar oldu fitil bile koydum iki defa karnı şişti çok. zeytin yağı falan da içirdim bir türlü düzene girmiyo iki haftadır. normal mi sizce?

cnm ben bu sorun için 20 ayrı doktora gittim.cerrahına ayrı gittim uzmanıa ayrı gittim.hepsinin söylediği şey aynı.bu durum son derece normal müdahale etmeyin lütfen...

kızlar bebeğim kabız oldu sanırım günde 3 4 defa yapan bebek 3 4 günde bir yapar oldu fitil bile koydum iki defa karnı şişti çok. zeytin yağı falan da içirdim bir türlü düzene girmiyo iki haftadır. normal mi sizce?

benim de öğrendiğim şu: bebeğin kakası normal kıvamındaysa, rengi açıksa korkmıcaksın.
bizimki 1 aydır bu durumda hatta bugun 4.gün ve yine kaka yapmadı. nette bununla ilgili şu yazıyı buldum okuyunca daha da rahatlayacaksın.

Bebeklerde Yalancı Kabızlık / Bebek - Çocuk / Milliyet Blog

kızlar herkese merhaba, bebişler ve siz iyisinizdir inşAllah..kızlar birşey sorcam, gece bebişleriniz uyurken gazı nasıl çıkarıyorsunuz? biz çıkaramıyoruz, uyanmıyor, uyanırsada uyumuyor şaştım kaldım ya :)

Emdikten sonra uyumussa yuzustu yatirmayi dene canim.

cnm ben bu sorun için 20 ayrı doktora gittim.cerrahına ayrı gittim uzmanıa ayrı gittim.hepsinin söylediği şey aynı.bu durum son derece normal müdahale etmeyin lütfen...

zeytin yağı ile masaj yapmak yada zeytin yağı içirmek gibi şeyler yapmayayım mı sence?

benim de öğrendiğim şu: bebeğin kakası normal kıvamındaysa, rengi açıksa korkmıcaksın.
bizimki 1 aydır bu durumda hatta bugun 4.gün ve yine kaka yapmadı. nette bununla ilgili şu yazıyı buldum okuyunca daha da rahatlayacaksın.

Bebeklerde Yalancı Kabızlık / Bebek - Çocuk / Milliyet Blog

çok sağol canım hemen bakıyorum

kızlar rotavirüs aşısını yaptırın derim mutlaka araştırdım ben çok önemliymiş çevrenizde vardır mutlaka şiddetli isal yüzünden hastanede günlerce yatan bebekler aşırı su kaybediolar ölüme kadar götürüomuş çok riskliymiş kuzenim bi ilaç firmasında çalışıo ona sordurttum hatta ilerde allah korusun başınıza gelirse pişman olursunuz..

Bizim doktorumuz ben hiç sormadan kendisi rota virüs aşısı için gün verdi, ben de yaptıracam. Ablam da yiğenime yaptırmıştı hem de 4 yıl önce bir sorunla karşılaşmadılar

biberon memeyi tamamen bırakmasına sebep olabilir, doktorlar mama takviyesini bile çay kaşığıyla öneriyorlar iki üç gün bile riskmiş

canım valla ben hala biberonla takviye etmeye devam edıyorum ama boyle bı sorun yasatmadı.yasatacak gıbı de gozukmuyor.inş.diğer kzımda da oyle bı sorun olmadı.arkadasımın biri gecen soyle bı durumdan bahsettı.bebeklerın memeyı bırakmasının sebeplerınden bırıde anne sütünün fazla tuzlu olmasıymış.arkadasımın ablası ikizlerini sezeryanla erken doğurduğunda hastanede kaldıgı sürede doktorlar bebeklerın memeyı reddetmesi sonucunda sütünü kontrol etmişler.tuz oranı fazla cıkmış.bebekler 1 hafta sonra tamamen anne sütünü bırakmış.mamayla büyümüşler.yani diyecegım suki bebeklerın anneyi emmeyi reddetmesinin bi çok sebebi oluyor bilmediğimiz.bunun hepsı bazen de yanlış olarak biberona bağlanabiliyor.biraz daha dikkatle yaklaşmalıyız.bırde aç kalacagına anne sütünü biberonla vermeli bence.mamaya gececegımıze.ben elektrikli pompa almaya karar verdım.gaz sancısından memeyı ememediği zamanlarda hem göğsü boşaltmak sütü artırmak hem bebeyı doyurmak için sağıp zor durumlarda biberonla beslemek için.hepimize kolay gelsin canım zor iş anne olmak

Selam canım, doktora gittik adam hiçbir şeyi yokmuş gibi davrandı tabi kendisi bu sıkıntıları yaşamadığı için ona göre hava hoş. Kbb ye gönderdi kulaklarda birşey yok şükür, burunda hafif tıkanıklık vardı damla verdi, bir de prebiyotik damla verdi. Ben de gaz ilaçlarını kestim sab simplex kullanmıştım 1 hafta nurse harveys ikisi de etkili olmamıştı biz de. Ama nedir bu gaz anlamıyorum her beslemeden sonra gaz çıkartmama rağmen bitmiyor. Emzirmeye başladığımda bağırsaklar guruldamaya başlıyor. Doktor eğer geçmezse gelirsin bazı tahliller yapılacak dedi umarım geçer bu sıcakta hastaneye bebekle gitmek çok zor yalnız olunca... Eve geldik emzirme çabalarım hep ağlamayla son buldu. Ben de sağmayı deneyeceğim pompamı kullanıyorsun? Elektirikli mi manuel mi önerirsin hangisinde rahat oluyor. Ne kadar ilginç memeden içince huysuzlanıyor biberondan içince daha rahat, biberon kolayına mı geldi acaba. Böyle az emince sütümün azalmasından korkuyorum

bence biraz da üşütüyorlar. benim evim soğuk senınkı nasıl.suan ev biraz ısındı ama hala banyo sonrası sorunlarımız oluyor.gaz sıkışması bagırsak sesleri artıyo .ben gazı üşütmeyede baglıyorum.birde anne sütünün fazla yaglı olamsı da bebeklerde gaz yapıyormuş.birde ben elketrıklı pompa almayı düşünüyorum medelanın mini modelını.elle sagmak zor oluyo canım

kızlar rotavirüs aşısını yaptırın derim mutlaka araştırdım ben çok önemliymiş çevrenizde vardır mutlaka şiddetli isal yüzünden hastanede günlerce yatan bebekler aşırı su kaybediolar ölüme kadar götürüomuş çok riskliymiş kuzenim bi ilaç firmasında çalışıo ona sordurttum hatta ilerde allah korusun başınıza gelirse pişman olursunuz..

ben korkuyorum bu aşının yan etkılerınden yaptırmadım bende.az once yaptıran arkadasımızın (yaptırdım ama korkuyorum inş bişi olmaz)diye yazdıgını okudum.yaptırıp olacakmı bi yan etkı olmayacakmı dıye beklemek cok korkutucu geldı bana.ve yaptırmayacagım.illa gereklı olsaydı devlet mecburı kılardı veya yanı ucretsız olarak dıger asılar nasıl yaptırılıyosa saglık ocaklarında bu ası da yaptırılırdı bence.oğlum 11 kızım 9 yasında onlarada yaptırmadım .bişey yaşamadım.içim rahat bu nedenle.allah korusun bebeişlerımızı...

bence biraz da üşütüyorlar. benim evim soğuk senınkı nasıl.suan ev biraz ısındı ama hala banyo sonrası sorunlarımız oluyor.gaz sıkışması bagırsak sesleri artıyo .ben gazı üşütmeyede baglıyorum.birde anne sütünün fazla yaglı olamsı da bebeklerde gaz yapıyormuş.birde ben elketrıklı pompa almayı düşünüyorum medelanın mini modelını.elle sagmak zor oluyo canım

Senin bebeğin kaç aylık canım, meme emerken huysuzluk yapıp ağlıyor mu? Biz de 15 gündür durum böyle arada azalıyor ama devam ediyor

Selam kızlar artık bebeğimi takip etmem gerektiğinden yanından ayrılmıyorum o yüzden pc yi açmıyorum bile
bebeğimi prof.a götürdük kanama tümör vs. olacağından korktum dedi ama yok dedi şimdilik epilepsi ilacımızı kullanmaya devam edicez bu cumada bir kaç tahlil var onları yapmaya gidicez biraz umut oldu içimde hayırlısıyla iyileşicek inş kızım
kızımın ilaç saati geldi kalkmam gerrek yine

canım inş iyileşecek bebeğin.tekrar gecmiş olsun.umudunu daha cok yeşertsin rabbim.bebeğine acil şifa dilerim kardesım

Senin bebeğin kaç aylık canım, meme emerken huysuzluk yapıp ağlıyor mu? Biz de 15 gündür durum böyle arada azalıyor ama devam ediyor

benım bebeğim 18 nisan doğumlu canım.78 gunluk bugun itibarıyle.benım de 20 gundur falan boyle.gaz sıkıntısı bebeişleri aç bırakıyor ben bundan emınım.çünkü ememiyor.emdikce sıkışıyor.sıkıstırdıkca sinirleniyor.sinirlendikce havalarda ısındı tabı bunalıyor.hepsı bırlesınce basıyor ağıdı.boyle boyle yeterınce ememıyor.yarı tok yatırıyoruz tabı yarım saate kalmıyo uyanıyo.hem uyku sıkıstırıp hem gaz hem açlık bebeişler deliye dönüyo.benim tecrübelerım bu yönde.bu arada eger yardım edecek bırılerı yoksa ne yemek yemeye vakıt varr ne yemek yapmaya.öğünleri gecıstırdıkce sütler azaldı.bebişler ayrıca bu aralar büyüme atagına basladı 3 ay itibarıyle.daha cok iştahlandıkca doyuramaz oldum ben. pompa bu hafta elıme gececek inş.ama mamada aldım ben elımın altında bulunsun ıstedım.aptamil conformil gaz sıkıntısı olan bebeklerde daha rahatlatıcı bi mamaymış arastırmama gore.bebegım duzene gırdı suan.1 haftadır verıyorum gunde 1 kez.pompa gelınce mama yerıne biberonla sütümü vermeye devam edecem.gazdan kurtulana kadar ek gıda zamanı gelene kadar boyle yapacam canım.cunku suan bebegım rahat.ben 3 saattır netteyım düşün yani.oğlum mışıl mışıl uyuyo yaa...:))

hanımlar bebişleriniz nasıl uyutuyorsunuz.memede uyumazsa başka nasıl yöntemler kullanıyorsunuz.benim bebik memede uyumuyor çoğu zaman bende beşikte hafif sallayarak uyutuyorum.sallamadan uyumuyor.mıkırdandıkça bazen yine sallıyorum.sanırım bu durum pekte iyi değil.sallamadan uyumaya alışmalı:26:

ben memede uyutmamaya çalışıyorum ki uykuyla memeyi özdeşleştirmesin. ben çalışmaya başladığımda çok huysuzluk eder yoksa:5: emdikten sonra kendi kendine duruyo biraz konusuo oyunlar yapıo. sonra da bez değiştiriyoruz biraz sonra da uyuyo. bu düzene alıştı, uyandıktan 2 saat sonra uykusu geliyo tekrar. gazı olduğu zamanlardan sallamaya alıştı malesef. ama hedefim onu da ortadan kaldırmak :1:

arkadaşlar bu arada bugun 3.ay kontrolümüze gittik. kendi doktorum izinli olduğu için klinikteki başka bi doktor baktı. valla adam o kadar güzel anlattıki herşeyi hayran kaldım. bikaç noktayı sizinle de paylaşmak istedim

• kakasını 4-5 günde bir yaptığını ama kıvamının iyi olduğunu söylediğimde daha ne istiyosun bu şikayet diilki dedi adam bana :1: anne sütünün çoğunu vücutları kullandığı için kaka daha az oluyormuş bu dönemde.

• rota aşısının hiçbir yan etkisi olmadığını söyledi, bugun yaptırdık onu da bu arada. henüz huysuzluk bile yapmadı gerçekten de.

• denize sokmanın faydalı olduğunu ama havuza sokulmaması gerektiğini söyledi. bir de güneş kremlerinin hepsi henüz yasak daha çok küçükler dedi..ben de dünya para bayılıp sebamedin 50+ sından almıştım halbuki :(. onun yerine üstüne beyaz uzun kollu ve altına da yine beyaz ve uzun birşey giydirin. ya da dechatlon gibi spor mağazalarında uv ışını geçirmeyen giysiler var çocuklar için onlardan da alabilirsiniz dedi.

• 3 aydan sonra bebeklerin uykuları düzensizleşirmiş. uykularından birdenbire uyanıp ağlamaya başlarlarmış. böle bi durumda sakın alıp sallamayın sonra çok uğralırsınız dedi. sadece gidin ellerini bedeninin iki yanına koyup tutun, sizin yanında olduğunuzu anlasın yeterki. biraz öle durup bırakın sonra dedi. böle böle alışırmış, bilmiyorum uygulayabilir miyim açıkçası :S

• TVye kesinlikle baktırmayın, cocuklar cok cabuk alışıo ve sonrasında konuşma gecikmesine dahi neden olabiliyo dedi.

• bir de pompayı çocuğu emzirdikten sonra kullanmayın, önce sağın sonra emzirin dedi. çünkü pompalar memeyi uyarmıyormuş daha fazla süt üretmesi için. memedeki biriken sütü boşaltıp çocuğu emzirdiğimizde, emmeyle birlikte yeni süt gelirmiş. ne kadar doğru bilmiyorum, uygulamadım henüz..

• ve son olarak bu dönemde çok güçlü emmeye başladıkları için, memede kalma süreleri azalırmış, sakın sütüm yetmio zannetme. sadece daha güçlü emdiği için daha cabuk işini bitiriyo artık dedi...

umarım faydalı olur sizler için de...

Son düzenleme:

canım anne sütü alan bebeklerde anne sütü kabızlığı diye bi şwy oluyomuş,benim bebişte de var aynı şey,geçen öuayenede doktoruna sordum,10 güne kadar normal dedi,yalnız kıvamı normal olcak yani sertse o zaman kabız demekmiş ama her zaman yaptığı gibiyse 10 gün bile yapmayabilirmiş çünkü anne sütünün neredeyse tamamına yakını sindirilebiliyormuş.Benimki mesela bu aralar 6-7 günde bir yapıyor,yaptımı da tam yapıyor,bez doluyo resmen ve kıvamı da yumuşak.doktprum kıvamı sertse müdahaşe etmek gerekir ama her zamanki gibiyse müdahale etme dedi,ben de bekliyorum sadece yApsın kakasını diye:emir_bebek: bugün 6. günümüz daha yapmadı bakalım ne zaman yapıcak:51:

ben korkuyorum bu aşının yan etkılerınden yaptırmadım bende.az once yaptıran arkadasımızın (yaptırdım ama korkuyorum inş bişi olmaz)diye yazdıgını okudum.yaptırıp olacakmı bi yan etkı olmayacakmı dıye beklemek cok korkutucu geldı bana.ve yaptırmayacagım.illa gereklı olsaydı devlet mecburı kılardı veya yanı ucretsız olarak dıger asılar nasıl yaptırılıyosa saglık ocaklarında bu ası da yaptırılırdı bence.oğlum 11 kızım 9 yasında onlarada yaptırmadım .bişey yaşamadım.içim rahat bu nedenle.allah korusun bebeişlerımızı...

ben de yaptırmadım,hastanede çalışan arkadaşım da yaptrımadı,çok araştırdı ve doktorların kendi çocukalrına bu aşıyı vurdurtmadıklarını görmüş,ona da yaptırma demişler,ben de çok araştırdım önceki sayfalardan okuyabilirsin buraya da yazdım neden yaptırmadığımı.Aşı sadece 2 rota virüsü türne bağışıkık csağlıyo ama 11 türü varmış,ayrıca aşılanınca hafif geçireceğinin garantisi de yok,aşı olmayıp hastalanmayan ve aşı olup da hastanede yatan bebekler var,garantisi yok yani,doktorumuz da bize bıraktı,ille yaptırın demedi zaten

küçükken gazını çıkartmadan yatınca ağzına geliyodu emdiği,kusarsa boğazına kaçar diye korkuyordum ve mutlaka çıkarıyordum gazını,şu anda zaten ben gazını çıkarırken de uyuyor oluyor,geğirdi mi yerine yatırıyorum uyumaya devam ediyor,alıştı heralde :1: zaten gece 1 kere kalkıyor emmeye artık,gece 11-11.30 gibi emiyor sonra sabah 5-6 gibi tekrar emiyor,gece kalkmıyoruz artık şükür,ben de bölmüyorum uykusunu,acıkınca kendi kalkıyor zaten

Back
X