- 2 Mayıs 2011
- 2.009
- 95
- 158
mrb arkadaşlar .
bende yeni üye oldum.bebeğim nisan 12 doğumlu.hamileyken de hep takip ettim sayfayı ama ancak üye oldum.buarada bebeğini emzirmeyi bi türlü beceremeyenlerdenim. suanda mamayla büyüyo.içimde kaldı emzirmek.1 gün boyunca 10cc 20 cc sağıp 100 cc ye tamamlayınca sütümü günde 1 öğün weriorum :-( (herkes ne uğraşıosun bırak sağmayı deyip duruyo ama son damlasına kadar ne kadar azda gelse yılmadan wericem.bakalım sütüm kaç ay daha dayanacak)bide bi sağışta 30 cc ye yaklastığında aaa sütüm artmış diorum trajikomik![]()
ilk başlarda benim bebiş emmiyordu beni,pompa alıp sağıp biberonla veriyordum,sonra sol göğsümü emmeye başladı amabu kez de ısrarla sağ göğsümü emmek istemiyordu,ağlamaya başlıyordu sağı ağzına verince,sol ile emzirip sağı sağıp verdim,sarılık olduğu için mama takviyemiz de vardı iyi beslensin sarılığı atsın diye günde 4-5 kez 30 cc,büyüdükçe çeneleri güçleniyor sanırım ilk başta sol memeyi az da olsa emmeye başladı ben sarılık riski bittikten sonra mamayı azaltmaya başladım,günde 1 kez 60 cc ye kadar indirdim ,şu anda yaklaşık 1 ay olcak mamayı da kestik,ve ben akşam saatleri sütüm yetmiyor diye mama veriyordum mamayı kesince şimdi süt geliyor,sanırım bizim beynimizle çok alakası var,bir de eğer bebek aylık kontrollerinde normal kilo alıyorsa ve açlıktan ağlamıyosa sütün yetiyor demek demişti doktorum,bir de şunu farkettim,mesela emziriyorum 5-10 dk geçiyor,süt azalıyo,diyorum bitti galiba,bir süre hiç gelmiyor süt ama bebek emmeye devam edince (arada keyif de yapıyo bizimki emzik niyetine) tekrar süt akmaya başlıyo,demem o ki,ısrarla emzir,asla vazgeçme,yetmediği yerde de mama verirsin,mama vermek kötü bir şey değil ama çevrendekilerin boşver sağıp uğraşma demesine aldırma,anne sütünün 1 çay kaşığı bile bağışıklık için yeterliymiş,o nedenle verebildiğin kadar ver.bana da sağ ile emmeyecek bebeğin,zorlama falan dediler,sağıp biberonla verirsin dediler ama ben pes etmedim,sağ göğsümü ısrarla verdim,almak stemeyince zorlamadım bir iki saat sonra tekrar verdim,öyle öyle alıştı,şimdi valla vantuz gibi yapışığız sağ sol ayrımımız yok.Ayrıca bebeğin emmesi kadar hiç bir şey sütü çoğaltmıyor,ben de pompayla 3 saatte 1 sağdığımda ilk başlarda benim de 30 cc ya oluyordu ya olmuyordu,bebeğim aç diyordum ama kontrollerde 1 kilodan fazla almış oluyordu,yani pompada sağdığından daha çok sütün de olabilir,bebeğine memeni ver ısrarla,emzik niyetine de olsa çeksin,pompanın yapamadığını bebek yapıyor emin ol.
Son düzenleme: