2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Bayanlar, bebeğinizin saçında konak var mı, ne kullanıyorsunuz, nasıl geçer. Boynunun altında pişik var mı, bir türlü geçiremiyorum bu pişiği. Hem kötü görünüyor hem de kötü kokuyor, temizlemeye çalışsam izin vermiyor canı acıdığından

Bayanlar, bebeğinizin saçında konak var mı, ne kullanıyorsunuz, nasıl geçer. Boynunun altında pişik var mı, bir türlü geçiremiyorum bu pişiği. Hem kötü görünüyor hem de kötü kokuyor, temizlemeye çalışsam izin vermiyor canı acıdığından

konak vardı bizde banyodan önce zeytinyağı sürüp biraz beklettim ve yıkadıktan sonra tarakla yavaş yavaş taradım.tek seferde geçmiyor,birkaç sefer yapman lazım.boynundada pişiğimz yok gün aşırı yıkanıyoruz

canım malesef bizdede var dediklerin, konağı biz arkadaşın dediği gibi zeytinyağı sürüp tarayarak geçirdik, her banyo öncesi yaptık, pişik içinde biz arada bir terramycin diye göz kremi var ondan sürüyoruz ve geçiriyor, ben hep süt damlattığımdan oldu boyun altı, şimdi bez falan koyuyorum emzirirken dahada azaldı..

canım konak benim bebeğimde de var yaklaşık 1aydır BABE pediytrik emoliten konak önleyici şampuanını kullanıyorum epey azaldı neredeyse yok gibi. öncesinde yıkamadan 15dk önce pamukla zeytinyağı sürüyordum başına sonra yıkıyordum ama onun pek faydasını göremedim. boyun ve koltuk altında pişik de var bebeğimde eczaneden bepaten krem aldım o iyi geldi. sende bir dene istersen..

bebeğim sağlıklı uyku düzeni yerinde gaz sorunu da olmayan bi bebek.sadece bugünkübirden çığlık atarak bikaç kere ağlamasından şüphelendim normalde hiç olmazdı.doktor tahlil yaptı taş düşürüyomuş.buarada tahlilde bilmemne kristalleri bulundu falan yazıo .taşın tanımı heralde. bu forumda sanki bezinde kristalleşme gören olmuş ihmal etmeyin derim.ki ben görmemiştim bile

öncelikle çook çook geçmiş olsun.. minicik bebek nasıl taş düşürüyor aklım almadı... inşallah kısa sürede iyileşir minik yavrun.

ben konak sorununu 2 ay önce yaşadım oda 3 gün yıkayamamıştım sonra hergun yıkamaya dvm edınce hiç bişi kalmadı bide her banyodan sonra saç fırçasıyla bır iki dakıka saçını fırçalıyorum belkı onunda faydası vardır bebeği hergün yıkanınca konak olmuyor dıye bılıyorum bide doktor bıze sebamed şampuanı önermişti boynundakı kızarıklıklar için nıveanın pişik kremını kullanıyorum poposunuda sebamedinkini kullanıyorum anında kayboluyolar belkıde ileri boyutta olmadı için bukadar hızlı geçti ALLAH bebişlerimize sağlık sıhhat versin

Selam,
Bu hafta benim oglumdada konak vardi. Druna nasil gecirebilirim diye sordum, yemeklik karbonat ile hakiki zeytin yagini karistirip banyodan 1 saat once surmemi tavsiye etti . Ben bu islemi iki gun yaptip simdi hic biseyi yok. Kolay ve acisiz bi tariff.
Pisik olmamasi icin hergun banyo yapiyyorum. Cok iyi kurulayip yagliyorum. Hafif kizariklik gorursem pisikonleyici krem suruyorum..
Gecmis olsun.

kızlar gece 12 den beri 3 kez oda zorla emzirdim kızımı emmek istemiyo ne yapmalıyım resmen dögüşüyo elini emip duruyo kanter içinde kalıyoruz ikimizde :50:

kızlar gece 12 den beri 3 kez oda zorla emzirdim kızımı emmek istemiyo ne yapmalıyım resmen dögüşüyo elini emip duruyo kanter içinde kalıyoruz ikimizde :50:

aynı dert bendede mezcut zaten doğduğundan beri pek isteklide değildi insan çok üzülüyo reddedince keşke bende bi çaresini bulsam allah yardımcımız olsun

bugunlerde bu da basladı bizde.çoğumuzda aynı problem var.bilmem nedendir.diğer bebeklerım kış cocuguydu.nisan ayında doğdu diye sevinirken kış da gec geldı sankı ınat gibi.evim kuzey cephe bir türlü ısınmadı.daha 2 gundur iyi.kış ayında doğmuş gibi cektık bayagı.ben herseyı gaz sorununa baglıyorum.butun suçlu o bence .GAZ....:)

kızlar ela rahatsızlandı dün gece, acile gittik soğuk buhar verdiler birde serum fizyolojik verdiler, bugünde normal doktora götürdük, balgamı var dedi ve asist diye bir balgam sökücü verdi, sizce iyi gelir mi? önerebileceğiniz bir şey var mı? çok canım sıkkın :(
gece çok kötüydü, nefessiz kaldı ve morardı :( Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..

ayrıca emme sorunu bizde de var :( zaten tıkanık burunlada iyice ememiyor :( mamada içmiyor doğru dürüst ne yapacağımı şaşırdım, 6 kilo geldi bugün doktor normal dedi, bir sıkıntı yok dedi kilo ve boyda..

Son düzenleme:
kızlar ela rahatsızlandı dün gece, acile gittik soğuk buhar verdiler birde serum fizyolojik verdiler, bugünde normal doktora götürdük, balgamı var dedi ve asist diye bir balgam sökücü verdi, sizce iyi gelir mi? önerebileceğiniz bir şey var mı? çok canım sıkkın :(
gece çok kötüydü, nefessiz kaldı ve morardı :( Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin..

ayrıca emme sorunu bizde de var :( zaten tıkanık burunlada iyice ememiyor :( mamada içmiyor doğru dürüst ne yapacağımı şaşırdım, 6 kilo geldi bugün doktor normal dedi, bir sıkıntı yok dedi kilo ve boyda..

çok geçmiş olsun canım,kıyamam ona ben,Üşüttün falan mı bebeği,ya da cereyanda falan mı kaldı,neden o kadar hastalandı ,doktor ne dedi?

Son düzenleme:
Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz kızlar? Ben ilk ay yan yatırıyordum vücudu ve başı daha küçük olduğundan ve kıpırdamadığından yatabiliyordu ama şimdi el kol hareketleri fazla ve başı vücudu daha ağır olduğundan yan yatıramıyorum kendi vücudunu geriye itiyor yastık bile koysam olmuyor. Bugün biraz farkettim başının üst sağ kısmı daha çökük sol kısım daha yuvarlak ve çıkık. Genelde başını kendisi hep sola çevirmesine rağmen neden başının sağ tarafı daha çökük anlamadım. Sizler nasıl yatırıyorsunuz ya da kafasında bir şekil bozukluğu farkettiniz mi

Bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz kızlar? Ben ilk ay yan yatırıyordum vücudu ve başı daha küçük olduğundan ve kıpırdamadığından yatabiliyordu ama şimdi el kol hareketleri fazla ve başı vücudu daha ağır olduğundan yan yatıramıyorum kendi vücudunu geriye itiyor yastık bile koysam olmuyor. Bugün biraz farkettim başının üst sağ kısmı daha çökük sol kısım daha yuvarlak ve çıkık. Genelde başını kendisi hep sola çevirmesine rağmen neden başının sağ tarafı daha çökük anlamadım. Sizler nasıl yatırıyorsunuz ya da kafasında bir şekil bozukluğu farkettiniz mi

bende farkettim başını yuvarlak değil tam bu yastıktan aldım sevi bebe,sevibebe,emzirme yastığı bebekmarkasi.com hem emzirirken kullanıyorum hemde yatarken fazla çeviremıyo bakalım işte yarıcakmı

canım valla cok üzüldüm.dışarı cıkardıysan rüzgar falan yutmuştur.ben balkona falan 2 dakka cıkarsam o gece burnu tıkanıyor ve gaz sıkıntısı artıyor.ama gece morardı nefessiz kaldı demişsin ya.sen galiba bebişi terletip soğutmuşsun.buna dikkat et canım.üşümekten bişi olmuyor da terledımmı fena..geçmiş olsun.inş kısa sürede iyi olur.emzir bol bol yada sütünü sağ ver mamadan daha iyi olur.cabuk iyileşir...

gecmiş olsun canım allah şifa versin bizdede burun tıkalıklıgı oldu sprey verdi doktorumuz sorun oldukca kullanıyoruz bizim kızda meme emerken çok terliyo bende çok korkuyorum hasta olacak diye allah korusun bütün bebişlerimizi ıhlamur demle ver gögsünü yumuşatır ben veriyorum 4 5 kaşık

şekil bozuklugu varmı dikat etmedim ama kayınvaliddem sürekli kızıyo bana yan yatırdın kafası uzun oldu diye ama ben sırt üstüde yatırsam geliyorumki kafası yan olmuş bebeklikten beri böyle demek öyle rahat ediyor

şekil bozuklugu varmı dikat etmedim ama kayınvaliddem sürekli kızıyo bana yan yatırdın kafası uzun oldu diye ama ben sırt üstüde yatırsam geliyorumki kafası yan olmuş bebeklikten beri böyle demek öyle rahat ediyor

onun kafa yapısı öyle canım.benimkininde doğduğunda hafif uzundu sağa yada sola yatardı hep biraz daha uzadı çok ta güzel oldu.boşver nasıl rahat ediyorsa.birde senin yatırmanla değil bence ailevi de oluyor kafa yapısı.

çok geçmiş olsun canım,kıyamam ona ben,Üşüttün falan mı bebeği,ya da cereyanda falan mı kaldı,neden o kadar hastalandı ,doktor ne dedi?

canım valla hiç anlamadım o kadar dikkat ediyorum üşütmemek için ama işte :( o gün banyo yaptırmıştık, suyunu annem hazırlamıştı üstünü sıcak altı soğuk oldu suyun hemen çıkardık ama ondan kapmış olabilir. özel doktor değilki herşeyini sorayım, ben doğudayım ve buranın imkanları sınırlı, adam gibi doktor yok malesef, özel hastaneye gittik ama yinede özel doktor gibi olmuyor, o nedenle neden olduğunu söylemedi..

canım valla cok üzüldüm.dışarı cıkardıysan rüzgar falan yutmuştur.ben balkona falan 2 dakka cıkarsam o gece burnu tıkanıyor ve gaz sıkıntısı artıyor.ama gece morardı nefessiz kaldı demişsin ya.sen galiba bebişi terletip soğutmuşsun.buna dikkat et canım.üşümekten bişi olmuyor da terledımmı fena..geçmiş olsun.inş kısa sürede iyi olur.emzir bol bol yada sütünü sağ ver mamadan daha iyi olur.cabuk iyileşir...

zaten son günlerde çok terlemeye başlamıştı, akşamları 3-4 kere değiştiriyordum üstünü, dediğin gibi belki uyurken terledi sonrada soğudu, çünkü o gece baya uyumuştu.. Akşam 8den gece 1'e kadar işte 1dede uyanamadı nefessiz kaldı :( şimdi daha iyi çok şükür ama balgam çıkarmıyor, burnundan bişey akmıyor öyle duruyor sanki :( hapşırcak cadı burnunu kapatıyor eliyle büyük insan gibi :))

gecmiş olsun canım allah şifa versin bizdede burun tıkalıklıgı oldu sprey verdi doktorumuz sorun oldukca kullanıyoruz bizim kızda meme emerken çok terliyo bende çok korkuyorum hasta olacak diye allah korusun bütün bebişlerimizi ıhlamur demle ver gögsünü yumuşatır ben veriyorum 4 5 kaşık

bizimki sprey değil damla, yumuşattı ama akıtmıyor işte burnundan..benimde çok terliyor emerken :( ıhlamurda verdim, elimden geleni yapmaya çalışıyorum valla, takdir Rabbimin..

Merhaba..bende oglumu 10 nisanda dunyaya getirdim..birde 21 aylik bir oglum var..arada takip ettim sİzleri fakat yazmaya pek vaktim olmuyordu..simdiye kismetmis :)

Oncelikle ccok gecmis olsun bizimki daha 1 aylikken abisinden kapti hastaligi burnu feci doluydu dr onerisiyle hemen otribebe aldim once serum fizyolojik damlatim
Ardindan otribebe ile cektim
Burnundakileri ve cigerlere inmeden atlattik birkac gunde..denemenizi oneririm..acil
Sifalar

Back
X