2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bu arada bebeğiniz diş çıkarma sancısı çekiyor mu, benim oğlum çok huysuz bu aralar annem de diş çıkaracağını düşünüyo...

Canım ben birkaç tane kullandım, her bebekte farklı etki gösteriyor malesef sab simplex ve nurse harveys şurup bize yaramadı, doktorum zaten ilaç önermiyor kendim alıp denemiştim ama en son gittiğimde prebiyotik damla verdi sanki o biraz rahatlattı adı biogaia damla hiçbir yan etkisi yok, prebiyotik damal

benım kullandığım kolix bu ayda zinco aldım belkı bu ıkısını kullanan anneler vardır dıye sordum ama pekte popüler değil herhalde bunlar işe yarayı yaramadını anlamdım ama damlattıktan sonra emziğini güzel tutuyor :) en azından bu işe yarıyor

kızlar gaz giderici ilaç kullanıyormusunuz? kullanıyorsanız ismini yazarmısınız?

Bize metsil damla fayda etmemişti. Nurse Harvey's iyi geldi. Eskiden tatlı kaşığıyla veriyordum şimdi günde bir kere de mamasına karıştırıp veriyorum. Hem daha tatlı oluyor maması hem de ağzının kenarlarından akmıyor şurup.
Şuanda gaz sorunumuz baya baya azaldı gerçi. Ama sıcaklardan çok rahatsız. Hiç durmuyor uyanıkken. Sürekli ağlama krizlerine giriyor. Azıcık serin yerde olsun susuyor. Evin her tarafı açık ama hiç esmiyor denilebilir. Çareyi vantilatör almakta bulduk artık. Onu açınca susuyor. Bir de ufak ufak sulu meyveleri emiyor ondan sonra da uyuyor rahatlayıp uyuyor. Başka türlü çok huzursuz oluyor sıcaktan durmuyor.
Bir de artık su istemeyi öğrendik. Brrr yapmaya çalışıyor bizim gibi ya da bbb bıbıbı gibi sesler çıkarınca anlıyoruz ki su istiyor. :1:

merhaba kızlar benim kızım da 18 nisan doğumlu.şu 3 ay hayatımın en zor 3 ayı oldu heralde.okadar zor bir hamilelik geçirdim ki sonunda her şey bitecek derken meğer her şey yeni başlıyormuş:)) yalnızım saniyordum ama görüyorum ki aynı dertten arkadaşlar var...kızım aşırı gazlıydı.10.gün ağlamalar başladı ve hala devam ediyor.bir günde 2 keere acile götürdüğüm oldu.bişeyi var sanıyordum öyle ağlıyoduki mosmor oluyodu.kolik dediler.ama bu kadar ağlama uykusuzluk nasıl oluyor anlamıyorum.sap simlex,nurse,acı elma yağı ,rezene kim ne derse denedim hiç faydası olmadı.40ından sonra düzelir,2. aydan sonra düzelir,3.aydan sonra düzelir diye moral verdiler ama hala düzelme yok.20 gündür falan biogaia kullanıyorum.eskisine nazaran biraz daha iyi ama diğer bebeklere göre hala çok huysuz.her gören böyle bebek ilk defa görüyoruz diyo.kendi kendine hiç oylanmıyo.gündüz uykumuz hiç yok.yemek falan yapmak okadar zor ki..sadece ayağımda sallarken uyuyor 10 dk falan.beşiğin sallamasını sevmiyor.kendi kendine de uyumuyor zorla ayağımda 10 dk falan dalıp uyanıyor.çok yoruluyorum.emzik ve biberon almıyor.o kadar denedim ki ....tabi biberon almayıca mama da yiyemiyor sadece anne sütü.iyi mi kötü mü bilemedim..ankaradayım.ailemden hiçkimse yok.tek başına çok zor.kafayı yemek üzereyim.evin içinde hapsoldum.bununla hiç bir yere çıkılmıyor ağlayıp duruyo herkes bakıyor.bebeklerini alıp gezmeye çıkanlara okadar özeniyorum ki...ne zaman düzelecek bunlar....:((tecrübeliler varsa yardım istiyorum.işte 3. aya girdik ama her şey aynı....... bir de kızım 18 nisan doğumlu.18 temmuzda kızım 3 aylık mı olacak 3. ayı bitirip 4e mi girecek???????

Emziği hastane odasına geldikten bir kaç saat sonra verdim ben. Elleri ağzında gelmişti kızım dünyaya. Ellerini emer de kemiklerinde sorun olur diye korkumdan vermiştim. İyi ki de vermişim. Şuanda emziğiyle mutlu ama reddettiği de oluyor yani bağımlılık düzeyinde değil.
Biz de 14 nisan doğumluyuz. 14 temmuzda 4. aya girdik. Yani üçüncü ayı bitirmiş oluyoruz canım.

Bize metsil damla fayda etmemiÅti. Nurse Harvey's iyi geldi. Eskiden tatlı kaÅıÄıyla veriyordum Åimdi günde bir kere de mamasına karıÅtırıp veriyorum. Hem daha tatlı oluyor maması hem de aÄzının kenarlarından akmıyor Åurup.
Åuanda gaz sorunumuz baya baya azaldı gerçi. Ama sıcaklardan çok rahatsız. Hiç durmuyor uyanıkken. Sürekli aÄlama krizlerine giriyor. Azıcık serin yerde olsun susuyor. Evin her tarafı açık ama hiç esmiyor denilebilir. Ãareyi vantilatör almakta bulduk artık. Onu açınca susuyor. Bir de ufak ufak sulu meyveleri emiyor ondan sonra da uyuyor rahatlayıp uyuyor. BaÅka türlü çok huzursuz oluyor sıcaktan durmuyor.
Bir de artık su istemeyi öÄrendik. Brrr yapmaya çalıÅıyor bizim gibi ya da bbb bıbıbı gibi sesler çıkarınca anlıyoruz ki su istiyor. :1:

Merhaba canim senin bebeğin kac aylik merak ettim, su istemeyi biliyormuş maşallah...

herkese merhaba, artık bugünden itibaren bende yalnızım :( Annem dün gitti ve dün kızım ağlamaktan helak oldu :( bende kafayı yiyecektim tabikide, tek başına gerçekten çok zormuş..Bu sabahta kustu baya, burnundan falan geldi :( hala burun tıkanıklığı ve balgamı geçmedi, bugün tekrar götüreceğiz doktora, moralim bozuk bu nedenle, sütüm yok gibi :( sol göğsümden neredeyse hiç gelmiyor artık, oda önce çekiyor gelmeyince sıkılıp bırakıyor :( ne yapacağımı şaşırdım, herşeyi yeyip içiyorum ama artmıyor sütüm kızlar, siz süt için neler yapıyorsunuz?

herkese merhaba, artık bugünden itibaren bende yalnızım :( Annem dün gitti ve dün kızım ağlamaktan helak oldu :( bende kafayı yiyecektim tabikide, tek başına gerçekten çok zormuş..Bu sabahta kustu baya, burnundan falan geldi :( hala burun tıkanıklığı ve balgamı geçmedi, bugün tekrar götüreceğiz doktora, moralim bozuk bu nedenle, sütüm yok gibi :( sol göğsümden neredeyse hiç gelmiyor artık, oda önce çekiyor gelmeyince sıkılıp bırakıyor :( ne yapacağımı şaşırdım, herşeyi yeyip içiyorum ama artmıyor sütüm kızlar, siz süt için neler yapıyorsunuz?

bence sütü artıran yiyecekler biraz kandırmaca.yani olmayınca oluyor.süt gelecekse de sabah akşam ekmek yesen geliyor.aynen gaz giderici ilaçlar gibi:))ne denedimse kızımın gazı geçmedi.ben de buna inanıyorum artık:yok şunu ye sütün olsun yok şunu yeme gaz yapar....hepsi yalan..bence bebeğine mama vermekten çekinme.okadar tanıdığım var ki ilk andan itibaren mamayla beslenen ve sağlıklı insanlar haline dönüşen..daha sonra kendini üzdüğün için pişman olursun

yalnızlık zor gelsede zamanla alışıyorsun ister istemez, benimde sütüm bebeğime artık yetmiyor ilk başta sanki zehir veriyormuş hissi duyarak mama vermeye başladım yapacak hiç birşeyim yok ve herkesin şunu ye bunu iç demesinden de çok sıkıldım demesi zaten herşeyin kolaydır hiç diyen yok psikolojin nasıl yemek yemiyo bu insan acaba neden yiyemiyor yada neden süt yok sadece yemektenmi offf offff
sende üzme kendini üzdükçe öbürüde gider sağlıklı olsunlarda mama yesinler boşver , geçmiş olsun ayrıca
benim kızım sütü çok seviyor mama versem bile illaki süt istiyor yalandanda olsa çekip uyuyor yavrum her ne kadar beni yalancı emzik olarak kullansada çoğu zaman sağlığı yerinde olsunda varsın kullansın diyorum
istersen humananın süt arttırıcıyı bi kullan kullanan çok insan memnun kalıyor bende içiyorum ama benim asıl kaynağımın sinir ve de stres olduğunu keşfettim

merhabalar
2 gündür yaşanan müthiş sıcaklarla beraber bebeğimin idrar miktarı da oldukça azaldı. gece 10 gibi taktığım bezini sabah 8-9 gibi değiştirdiğimde baya ağır ve resmen şişmiş olurdu. 2 gündür ise anca 1kere çişini yapmış gibi ağırlaşmamış bile. gün içinde de öyle. acaba susuzluk mu çekiyor diye düşünüyorum. ben günde 2 kere 120ml mama veriyordum bugün sabah da 90ml verdim susuz mu kalıyor açlık mı çekiyor yoksa terleyerek attığı için mi idrar miktarı bu kadar azaldı anlayamıyorum. sizde de böyle bir azalma oldu mu?

merhabalar
2 gündür yaşanan müthiş sıcaklarla beraber bebeğimin idrar miktarı da oldukça azaldı. gece 10 gibi taktığım bezini sabah 8-9 gibi değiştirdiğimde baya ağır ve resmen şişmiş olurdu. 2 gündür ise anca 1kere çişini yapmış gibi ağırlaşmamış bile. gün içinde de öyle. acaba susuzluk mu çekiyor diye düşünüyorum. ben günde 2 kere 120ml mama veriyordum bugün sabah da 90ml verdim susuz mu kalıyor açlık mı çekiyor yoksa terleyerek attığı için mi idrar miktarı bu kadar azaldı anlayamıyorum. sizde de böyle bir azalma oldu mu?

mamanın ardından su vermiyormusun?
ben mamanın içine bi kaç damla zeytinyağı damlatıyorum gaz yapmasın diye, gününe görede değişiyor 3-4 defa 60 ml mama veriyorum ardından da su veriyorum sadece anne sütü alsa su pek vermem ama mamadan dolayı veriyorum

ben de oğlumu 30 nisanda dünyaya getirdim, allaha çok şükür gaz uyku veya başka bir sorun yaşamadık, ama bence bunda doktorumuzun doğru yönlendirmelerinin de çok büyük etkisi var,
herbacol drop adlı bir bitkisel destek veriyoruz biz oğlumuza, bu marketlerde satılan ve gaz sorunu yaşamayı engelliyor denen yoğurtlar gibi diyor doktorumuz destek maksatlı, içinde melisaa rezene gibi bitkiler var.
sünnetini 53 günlükken yaptırdık iyi ki de yaptırmışız, sadece 3 gün toplam 1 saat ağrısı oldu onda da yarımşar ölçek calpol ile sorunu çözebildik çok şükür.
şimdilerde parmağının çok emmeye başladı ama bunun da sebebi,ileride çıkacak dişlerini tutabilmesi için damağı sertleşmeye başlıyormuş. ellerimizi güzelce yıkayıp parmağımızla damaklarını kaşıyoruz biz, doktorumuz önerdi, biz kaşırken o da diliyle bize yol gösteriyor... :)
allah gazlı bebeklerin annelerine kolaylık versin, ağlamalarına çare olamamak kadar çaresiz kalınan bir durum daha yoktur herhalde şu dünya yüzünde....

merhabalar

benim bebeğim sadece anne sütü alıyor,ben yine de şu son günlerde aşırı sıcak havalar diye günde 8-10 çay kaşığı kadar su veriyorum,anne sütü alıyosa suya gerek yokmuş gerçi ama ben yine de sıcaklardan dolayı bir de tadına alışmaya başlasın artık diye veriyorum ne bileyim,sen mama veriyorsan mutlaka su ver canım

merhabalar

her öğünün arkasından su vermeye çalışıyorum ben, hatta öğünün hemen arkasından veremediysem bir iki saat sonra veriyorum çünkü sütü karın doyurmak için içiyor, ama hava gerçekten çok çok sıcak, ben ki en birinci su karşıtıydım,izmirde haziranın onundan beri cehennem sıcakları olduğu için paşa paşa veriyoruz artık...

slm kızlar bu konu burda hiç geçmedı yada ben görmedım bebekler 15.günden sonra d vitamınıne başlıyorya ben özel hastanede doğum yaptım ordan yazdılar multı taps adında karışık hemde d vitamını ama sağlık ocağındanda verdıelr onu kullanmadım multı taps a dvm edıyorum sgk karşılamıyor bu ilacı sizler sağlık ocağındanmı alıyorsunuz vıtamını dışardanmı

aman tanrım sanırım bir ben kalmışım yavruya su vermeyen şimdi yorumları okurken karnını doyuruyordum ardından da 2 çay kaşığı kadar su verdim. biberonla denedim bu sabah su vermeyi ama içmedi en azından mama kaşığıyla az çok yutturabildim. perşembe dr a götürücem zaten bu konuyu da sorarım, bir de benim cadı çığlık atmayı ve bırrrttt diye tükğrmeyi öğrendi. çok tükürüklüyüz çok 2 gündür öksürmeye başladı ama tükürükten olduğunu tahmin ediyorum çünkü bırrrrttt diye ağzındaki tükürüğü fışkırınca oluyo genelde ama yine de endişeleniyorum tabi, bir de özellikle ağzında emzikle uyurken öksürüyo sanırım tükürüğünü yutamıyo.

aman tanrım sanırım bir ben kalmışım yavruya su vermeyen şimdi yorumları okurken karnını doyuruyordum ardından da 2 çay kaşığı kadar su verdim. biberonla denedim bu sabah su vermeyi ama içmedi en azından mama kaşığıyla az çok yutturabildim. perşembe dr a götürücem zaten bu konuyu da sorarım, bir de benim cadı çığlık atmayı ve bırrrttt diye tükğrmeyi öğrendi. çok tükürüklüyüz çok 2 gündür öksürmeye başladı ama tükürükten olduğunu tahmin ediyorum çünkü bırrrrttt diye ağzındaki tükürüğü fışkırınca oluyo genelde ama yine de endişeleniyorum tabi, bir de özellikle ağzında emzikle uyurken öksürüyo sanırım tükürüğünü yutamıyo.

ya ben de kızımı emziriyorum diye su vermiyordum versem mi acaba.ama aya kadar gerek yok diyolar..yine de bikaç damla veriyim di mi:))

kızlar yardım edin bu bıdığa emziği nasıl vericem.almıyo midesi bulanıyo ama emzik emmeyince de oyalanamıyo ağlıyo sıkılıyo

kızlar yardım edin bu bıdığa emziği nasıl vericem.almıyo midesi bulanıyo ama emzik emmeyince de oyalanamıyo ağlıyo sıkılıyo

canım pes etme devamlı dene biz öyle başardık sürekli denedik ve sonunda biz kazandık
bebekler 6.aya kadar anne sütü dışındaki tüm cisimleri yabancı olarak algılayıp
dışarı atarlarmış bu yüzden öğürüyor

ya ben de kızımı emziriyorum diye su vermiyordum versem mi acaba.ama aya kadar gerek yok diyolar..yine de bikaç damla veriyim di mi:))

ben doktora sordum gerek yok anne sütünün %80ni su dedi
mama alıyorsa su verilmeliymiş ben buna rağmen bi ka. damla
zemzem suyu vermiştim

Allah kolaylık versin canım bn ilk günden beri yalnız bakıyorum kızıma gerçekten zor
süt içinde bol bol su iç ve meyve yee

slm kızlar bu konu burda hiç geçmedı yada ben görmedım bebekler 15.günden sonra d vitamınıne başlıyorya ben özel hastanede doğum yaptım ordan yazdılar multı taps adında karışık hemde d vitamını ama sağlık ocağındanda verdıelr onu kullanmadım multı taps a dvm edıyorum sgk karşılamıyor bu ilacı sizler sağlık ocağındanmı alıyorsunuz vıtamını dışardanmı

canım ben sağlık ocağınn verdiğini kullanıyorum ama düzenli değil
aklıma geldikçe dışarı çıktığım zmanlar hiç vermiyorum

bence sütü artıran yiyecekler biraz kandırmaca.yani olmayınca oluyor.süt gelecekse de sabah akşam ekmek yesen geliyor.aynen gaz giderici ilaçlar gibi:))ne denedimse kızımın gazı geçmedi.ben de buna inanıyorum artık:yok şunu ye sütün olsun yok şunu yeme gaz yapar....hepsi yalan..bence bebeğine mama vermekten çekinme.okadar tanıdığım var ki ilk andan itibaren mamayla beslenen ve sağlıklı insanlar haline dönüşen..daha sonra kendini üzdüğün için pişman olursun

canım benim kızımda da aşırı gaz sorunu vardı, hatta bir gün ağlamaktan göbeği çıktı ve halada girmedi, şuan göbek fıtığımızda var yani, sonra toz kimyonu toplu iğnenin başı kadar çay kaşığına alıp üstüne sütümü ekleyip gün içinde içirmeye başladım ve o günden sonra azaldı, halada devam ediyorum çok şükür eskisi gibi ağlamıyor..sende bir dene, diğer gaz için aldığım herşey öylece duruyor, kullandık ama fayda etmedi bizdede..ben günün çoğunda mama veriyorum zaten, yoksa hayatta doymuyor sütümle, ikisinden en fazla 60 ml çıkıyor..

yalnızlık zor gelsede zamanla alışıyorsun ister istemez, benimde sütüm bebeğime artık yetmiyor ilk başta sanki zehir veriyormuş hissi duyarak mama vermeye başladım yapacak hiç birşeyim yok ve herkesin şunu ye bunu iç demesinden de çok sıkıldım demesi zaten herşeyin kolaydır hiç diyen yok psikolojin nasıl yemek yemiyo bu insan acaba neden yiyemiyor yada neden süt yok sadece yemektenmi offf offff
sende üzme kendini üzdükçe öbürüde gider sağlıklı olsunlarda mama yesinler boşver , geçmiş olsun ayrıca
benim kızım sütü çok seviyor mama versem bile illaki süt istiyor yalandanda olsa çekip uyuyor yavrum her ne kadar beni yalancı emzik olarak kullansada çoğu zaman sağlığı yerinde olsunda varsın kullansın diyorum
istersen humananın süt arttırıcıyı bi kullan kullanan çok insan memnun kalıyor bende içiyorum ama benim asıl kaynağımın sinir ve de stres olduğunu keşfettim

bencede çok etkili stres, dediğin gibi sağlıklı olsunlarda varsın mamayla büyüsünler, ben elimden geleni yapıyorum..

Bu arada kızlar geçen hafta kızımı doktora götürdüğümde bize 3. ayda kan damlasına başlamamızı söyledi, netten baktım genelde 4. aydan itibaren başlatılıyor, acaba bizimkini kansız mı buldu ki? 3. ayda başlayan varmı?

Sukonusuna gelince ben 1 aylıktan beri veriyorum suyu, doktorda vermemi söyledi geçen hafta, bizimkininde idrarı azaldı doktora sordum terlemeyle falan gidiyordur sen su ver dedi..

canım benim kızımda da aşırı gaz sorunu vardı, hatta bir gün ağlamaktan göbeği çıktı ve halada girmedi, şuan göbek fıtığımızda var yani, sonra toz kimyonu toplu iğnenin başı kadar çay kaşığına alıp üstüne sütümü ekleyip gün içinde içirmeye başladım ve o günden sonra azaldı, halada devam ediyorum çok şükür eskisi gibi ağlamıyor..sende bir dene, diğer gaz için aldığım herşey öylece duruyor, kullandık ama fayda etmedi bizdede..ben günün çoğunda mama veriyorum zaten, yoksa hayatta doymuyor sütümle, ikisinden en fazla 60 ml çıkıyor..

bencede çok etkili stres, dediğin gibi sağlıklı olsunlarda varsın mamayla büyüsünler, ben elimden geleni yapıyorum..

Bu arada kızlar geçen hafta kızımı doktora götürdüğümde bize 3. ayda kan damlasına başlamamızı söyledi, netten baktım genelde 4. aydan itibaren başlatılıyor, acaba bizimkini kansız mı buldu ki? 3. ayda başlayan varmı?

Sukonusuna gelince ben 1 aylıktan beri veriyorum suyu, doktorda vermemi söyledi geçen hafta, bizimkininde idrarı azaldı doktora sordum terlemeyle falan gidiyordur sen su ver dedi..

idrar azalması benimkindede var suda verıyorum gunde bıkaç kaşık ama yınedeaz yarın oktora sorucam bakalım

Back
X