2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canı senin bebek ne kadar alıyo kilo bende şaşırdım sütüm var gibi sürekli bişeyler içiyorum ama kendi emmek istemiyo zorla uyutup veriyorum mamada verme dedi doktorum 600 gr almıştı yeterli dedi üf ne zor bu bebek büyütmek kakasını yapıyo ama çişi nerdeyse yok gibi ıhlamur demledim şimdi şeker atım belki içer dedim onuda begenmedi :14:şatım valla

15 günde kilosu 5860 dan 6190a çıkmış boyu da 59 cm den 62,5a . ben mama da veriyorum dr aynen devam et dedi. aynen maşallah diyeyim kakada sıkıntı yok ama çiş çok az.

Bana da 45 günlükken gel demişti doktorum ama ben hala gitmedim. İçerdeki pıhtıları atsın diye ilaç vermişti, 2 saat arayla içilecek 3 doz şeklinde. Rahim kasılması yapıyormuş ama normalde mide ilacı bu. Tabi bana mısın demedi. 15 günlük, 10 günlük falandık sanırım dikişler gari geldi bana sanki şiş gibi. Aradım gel bakalım dedi. Bir şey değil, akıntı olmadığı sürece sorun olmaz dedi, ilacı söyledim işe yaramadı diye. Şaşırdı nasıl hiç bir fayda etmedi diye, tekrar verdi. Sonrasında biraz kanama oldu 40'ımız çıkana kadar bazen çok bazen çok az bazense hiç yok gibi 2-3 gün. O zamandan beri hiç kanamam olmadı. Bazen gergin oluyorum ben de diyorum hala regl olmadım, belki olunca rahatlarım. Emziriyorum ben de belki onunla da alakalı olabilir. Emzirdiği süre boyunca regl olmayanlar varmış. Tabi regl olmuyoruz diye sakın korunduğunuzu düşünmeyin kızlar. :27: Asla yüzde yüzde koruma yoktur. Aslında gidip bi muayene olmam lazım da annemler falan geldiğinde bakıcaz artık. Tek başıma imkanı yok gidemem.

Sezaryen olduğu için mi ilaç verdi doktorun pıhtıları atsın rahmin diye?Ben normal doğum yaptım,hiç ilaç falan vermedi,sadece dikişler için antibiyotik vermişti,bir de ağrın olursa parol içebilirsin demişti,merak ettim

canım zorla veriyorum uykuda oda keyfi yerindeyse idrarı ç.ok azaldı ama çok terliyo emerken kan teriçinde kalıyoruz ben ondan idrarı azaldı diyodum doktorumuz günde iki kere yıkamamızı önerdi bakalım sabahtan beri biberon elimde su vermeye çalışıyorum emmiyo onuda agzına sıkıyorum

ben çay kaşığıyla oda sıcaklığında veriyorum,ılık su sanırım serinletmiyo,onu içmiyo ama oda sıcaklığındki su serin serin iyi geliyo galiba,çünkü su hiç içmek istemiyodu,şu son 10 gündür sıcaklardan bunalıyo heralde ki,ağzını şapırdatarak içmeye başladı,yarın biberonu deneyceğim ben de bakalım,içecek mi?içmezse kaşığa devam,emerken kan ter içinde kalıyoz aynen ve bu nedenle emmek de istemiyo fazla,bunalıyor sanırım

Kepce kulak sorununu sanírım çogumuz yasıyoruz. Ama üzülmeyın genelde büyüdükçe düzeliyor. Yegenimin bebekken bir kulagı düzgün biri bildiğin kepçeydi ama suan 16 yasında ve masallah kulakları cok güzel . Eski fotograflarına baktım yürüteçteki zamanları yaklasik 8 aylik falan hala kepceymis. Su anki halini gören kepce olduguna inanmaz cok düzgün guzel kulakları .

o zaman bu kıvrılmalar hayra alamet değil desene,ama engellemek çok zor ,her an kulağını düzeltemeyiz ki,napıcazzz

Keşke kışın doğum yapsaymışım, şimdi ne güzel 6-7 aylık olurdu ek gıdaya filan geçerdik şu emzirme eziyetinden kurtulurdum, artık çok yoruluyorum hem sıcakta kan ter içinde kalıyoruz hem de emerken ağlamalar memeyi bırakmalar, saat başı emzirmeler, az ve sık emzirmek yorucu oluyor başka hiçbirşeyle uğraşamıyorum bugün ancak 1 saat uyudu oğlum, biri geldiği zamanda masum bebek rolü yapıyor sessizce oturup gülücük saçıyor, herhalde tüm eziyeti bana çektiriyor. Sıcaklardan mı gazdan mı bu emerken ağlama hala ne nedenini ne de çözümünü bulamadım. Biogia damla kullanıyorum biraz işe yaramıştı ama bu gün gaz krizimiz tuttu. Ne zaman biter bu gaz sıkıntısı bilmiyorum. Adanaya gidecektim bu sorunlar yüzünden yolculuk da yapamıyorum hem de oralar daha sıcak. Anlaşılan birkaç ay daha eve ikimiz kapanacağız. 3 aydan beri sabrediyorum emzirebilmek için çok uğraş verdim. Ama hiç düzgün emdiğini göremiyorum oğlumun. Ya bırakır, ya ağlar, ya 5 dk emer...

galiba sıcaklardan bebeklerimiz iştahtan kesildi..benim kızım da öyle normalde gündüzleri hiç uyumaz biri gelsin bir uyku çeker..insanlar hep öyle zannediyo.bir de bugün babası evdeydi.normalde akşama kadar uğraşırım ayağımda sallarım uyumaz..yerde debelensin diye bıraktım babası da yanında mutfağa gittim 5 dk sonra bi geldim benimki yerde kendi kendine uyumuş.babası da diyoki çocuk ne güzel kendi kendine uyuyo sen de abartıyosun..kafayı yiyecektim

slm arkadaslar nasilsiniz bende nisan annesiyim size bisey sormak istiyordum bebekleriniz boy kilo durumu nedir/ ayda ne kadar almali uzamali?

Sezaryen olduğu için mi ilaç verdi doktorun pıhtıları atsın rahmin diye?Ben normal doğum yaptım,hiç ilaç falan vermedi,sadece dikişler için antibiyotik vermişti,bir de ağrın olursa parol içebilirsin demişti,merak ettim

Evet canım, normal doğumdaki gibi bir anda gitmiyor ki pıhtılar. Benim plesenta duvara yapışıktı bir de baya zorlandılar o yüzden sezaryen sırasında. Biraz kalmış içeride dedi. Ondan dolayı vermişti. İlacın ismini de unuttum. Bana da ekstradan antibiyotik, majezik, bir de değerlerim çok düşük olduğu için demir ve folik asit takviyesi vermişti. Ben hamileyken kan iğnesi vs. yaptırmak zorunda kaldım. Zaten eskiden de düşüktü şimdi de düşük değerlerim.

Son düzenleme:
Kızlar meraba benim 3.5 aylık oğlum var kilo alımı gayet iyyidi sadece anne sütüyle besleniyor haftada 300-400 gr alıyodu ama son 15 günde hiç kilo almadı neden olabilir sizce? Çok kafama takıyorum ya biraz önce geldim sağlık ocağından bir grm bile oynamazmı ..Sütüm iyi azalma falan yok altını kirletmesi de normal ama kilo alımı durdu resmen sizde de öyle olan varmı?..Bu arada yollarda çok kaldı oğlum sıcaklarda derken etkilenmiş olabilir mi??

su kaybetmiş olabilirmi çok terlediği için

doktora sordunuzmu bu lekeler neymiş ben aile hekımıne sordum ay sen nıye bukadar dert edıyosun deyip bukadar takma kafana nasihatıyle gerı yolladı bugunde çocuk drsıne götürcem ama malesef sularımız kesıktı yıkmadanda götürmek istemedım böyle dvm ederse götürcem meyveler konusundada doktorlardan şöyle bışey duydum meyve suyunu dırek içirmek için erken bı ay bende yalatıyorum ama bazı meyvelerı ama nekadar doğru bılmıyorum tabı yalamkla içmesi arasında fark var bırde bır hafta boyunca aynı meyveyı verıcekmişiz eğer o meyveye alerjisi varsa anlaşılsın dıye meyveden alerjimi olur deyip geçmemk lazım hamıle olduğum zaman incire alerjim olduğu ortaya çıkmıştı kulaklarım şişip kocaman olmuştu :)

bir de bebeklere 1 yaşına kadar çilek,kavun ve kivi verme diyor doktorumuz,alerji yapabilirmiş.Benim arkadşın oğlu ek gıdaya geçti,mesela şeftali onda alerji yapmış ,çenesi kırmızı kırmızı olmuş,şeftali vermiyo,yani deneme yanılma yöntemi olcak.Ben de arada çay kaşığına karpuzu bastırıp bi kaç damla suyunu çıkarıp veriyorum,tadına alışsın diye,doktorumuz ek gıdaya geçmek için erken,şu anda kilo alımı iyi gerek yok dedi,6. ayda geçicekmişiz,ama ben yine de tattırmaya başlıcam artık yoğurt,meyve falan,kaşığın ucuyla diline yalattırcam,5. aya girdik,tadlara alışsın yavaş yavaş
,

galiba sıcaklardan bebeklerimiz iştahtan kesildi..benim kızım da öyle normalde gündüzleri hiç uyumaz biri gelsin bir uyku çeker..insanlar hep öyle zannediyo.bir de bugün babası evdeydi.normalde akşama kadar uğraşırım ayağımda sallarım uyumaz..yerde debelensin diye bıraktım babası da yanında mutfağa gittim 5 dk sonra bi geldim benimki yerde kendi kendine uyumuş.babası da diyoki çocuk ne güzel kendi kendine uyuyo sen de abartıyosun..kafayı yiyecektim
Evet canım bütün nazları, eziyetleri bize oluyor, Allah sağlık, iştah, huzur versin bebeklerimize, ben hiç ayakta sallamadım, benim ki ya çok uyanık kalır yorulur uyur ya da emerken uyur ama geceleri belli bir saatte uyutmak için 1-2 saat uğraşıyorum ki alışkanlık edinsin o saatte uyumaya tabi o kadar yoruluyorum ki ter içinde kalıyoruz bu sıcaklarda

mart annelerine baktım ne kadar kalabalık bizde kimsecikler yok heralde nisan bebekleri daha yaramaz annelere vakit kalmıyo üf benim ahsenim artık meme zorla emziriyorum resmen ısırıyo bezde kupkuru bidaha doktora gitsemmi daha perşembe gitik tahlil yapıldı bişey yok dedi ama suyuda artırdım ama idrarda artma yok :50:

bir de bebeklere 1 yaşına kadar çilek,kavun ve kivi verme diyor doktorumuz,alerji yapabilirmiş.Benim arkadşın oğlu ek gıdaya geçti,mesela şeftali onda alerji yapmış ,çenesi kırmızı kırmızı olmuş,şeftali vermiyo,yani deneme yanılma yöntemi olcak.Ben de arada çay kaşığına karpuzu bastırıp bi kaç damla suyunu çıkarıp veriyorum,tadına alışsın diye,doktorumuz ek gıdaya geçmek için erken,şu anda kilo alımı iyi gerek yok dedi,6. ayda geçicekmişiz,ama ben yine de tattırmaya başlıcam artık yoğurt,meyve falan,kaşığın ucuyla diline yalattırcam,5. aya girdik,tadlara alışsın yavaş yavaş
,

ya ben oğlumun iştahı olmadığı için kaşık kaşık üzüm suyu 1,2 kaşık şeftali karpuz suyu veriyorum.kötümü yapıyorumm acaba

ya ben oğlumun iştahı olmadığı için kaşık kaşık üzüm suyu 1,2 kaşık şeftali karpuz suyu veriyorum.kötümü yapıyorumm acaba

ben kontrole gittim bugün. şu an sadece elma ve şeftali tattırabilirsin dedi doktor. özellikle protein ağırlıklı şeyler alerjiye neden oluyormuş. ekmek, bulgur gibi şeyler verme dedi.

mart annelerine baktım ne kadar kalabalık bizde kimsecikler yok heralde nisan bebekleri daha yaramaz annelere vakit kalmıyo üf benim ahsenim artık meme zorla emziriyorum resmen ısırıyo bezde kupkuru bidaha doktora gitsemmi daha perşembe gitik tahlil yapıldı bişey yok dedi ama suyuda artırdım ama idrarda artma yok :50:

canım geçmiş olsun ya emzirme konusunda biraz zorla istersen inşallah bırakmaz olmadı sütünü sağıp verirsin sen de.Çok terlediği için idrarı az olabilir mi acaba?

ya benim oğlum her şeyin önce tadına baktırıyor sonra yapmıyor kalıyorum öyle.iki buçuk aylıkken yan dönmeye başladı durmadan dönüyordu sonra bıraktı üç buçuk aylıkken tekrar başladı 23 temmuzda yüzüstü döndü kolunu da kurtardı şimdi tekrardan bıraktı yaaaaa.Ben de biraz iştahlandırmaya çalışıyorum dönsün diye.Elinden hafifçe tutuyorum yönünü gösteriyorum sonra kendi dönüyor.Bakalım bu sefer ne zaman tekrar yüz üstü dönecek.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Back
X