2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

Bebeğin 1 yaşına kadar Zeka gelişimi için neler yapılmalı?

4.Aydan 6.Aya kadar yapabileceğiniz aktiviteler:

Bebeğinizi kucaklayın ve sevgi dolu sözler söyleyin.
üBebeğinizle sık sık konuşun. Konuşurken gözlerine bakın.
üBebeğinizi ismi ile çağırın.
üBebeğinize obje resimleri gösterin, bu yaşlarda bebekler dünyayı keşfederken daha çok görme duyusunu kullanır.
üBebeğinizin görüş alanı içinde ilginç obje veya oyuncakları hareket ettirin. Hareket onun ilgisini çekecektir.
üEl ve ayak parmakları ile oynayın, özelllikle sayı sayarken.
üOnun yüzünüzü elleri ile araştırmasına izin verin.
üTekerleme ve ninniler söyleyin. Bebekler tekrardan hoşlanırlar.
üFarklı şeyler görebilmesi için bebeğinizi yürüyüşe çıkarın ve gördüğünüz şeyleri ona anlatın.
üBebeğinizi aynanın önüne götürüp yüzünde değişik bölgeleri gösterin.
üAbartılı mimikler yapın, eğlenceli sesler çıkarın.
üBebeğinizin oyuncakları ve diğer objeleri eline almasına ve yere atmasına izin verin. Bu, onun farklı sesleri, düşme kavramını ve ellerini kontrol etmesini öğrenmesini sağlar.
üTahta kaşıklar veya başka basit aletlerle ritmik sesler çıkarın. Bebeğinizi de yapması için cesaretlendirin.
üBir kutunun içine sallayınca ses çıkaracak malzemeler koyun. Bunların içinde ne olduğunu sorun ve objenin adını söylerken bebeğinizin dokunmasına izin verin.
6.Aydan 1 Yaşına kadar yapabileceğiniz aktiviteler:

üBebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.
üEvde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.
üNinni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.
üKüpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.
üBebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.
üNeden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.
üBebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.
üBir kabın içinde top yuvarlayın.
üHışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.
üKutu, tencere, plastik kkap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

üDergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

üBeraber topu ileri geri yuvarlayın.

üBir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

üBebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

üAdını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

üEn sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

üBebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

üEllerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin.

Son düzenleme:
herkese slmmm kızlar ek gıdaya bu kadar hevesle erken başlamayın derim ben ilk bebeğimde 4 ayın bitiminde yavaş yavaş bişeyler başlayalım dedi doktor e bizde bi heves başladık tabi 6 ayında artık hiçbirşey yememeye başladı doktorumuz bebek bu her zaman aynı düzeni bekleme dedi.bekledik üç dört hafta hiçbirşey yemediği gibi mamada içmedi.e ilk bebek tabi bizde telaş almış başını gidiyor.bir arkadaşım doktor önerdi farklı bir ilde.fark edermi hiç fizanda olsa götürürüm.kaptım çocuğu soluğu aldım bahsedilen doktorun yanında.adam prof.neler görmüş neler güldü resmen bunun içinmi getirdin diye ve hemen anlatmaya başladı sen erken başlamışsın ek gıdaya dedi.6 aydan önce önermiyorum ek gıdaya geçişin erken olduğu bebeklerde bu durum görülebiliyor dedi.yemeyi reddediyormuş.birkaç aya kadar düzelir dedi yapcak bişi yok dedi.birkaç ay sonra yemeye başladı tekrar.şimdi ikinci bebeğimde deyil ek gıdaya başlamak tadına bile baktırmam 6 aydan önce :37:

günaydın bayanlar...hadi canlandıralım topiği.bebişleriniz ne yapıyor?
Merhaba canım, yorgunluktan bu gün daha yeni girebildim. Oğlum 3 gündür çok huysuz, uyumuyor, emmiyor, emerken ağlayıp duruyor, gaz sancısından kıvranıyor derken bu saat oldu, yoruldu biraz sızdı. Ben de bugün çok yorgunum hiçbir iş yapmak istemiyorum. 5 gün sonra 3 aylık olacağız ama malesef düzenimiz yok tekrar başa döndük, yemek yapacak vakit ve enerjiyi bulamıyorum kendimde.Cumaya kontrolümüz var doktora sorunlarımızı anlatıyorum hiçbir öneri çözüm yolu göstermiyor. Belli bir zaman bunları yaşayacaksın diyor. 2. bir çocuğu asla düşünemem herhalde. Benim oğlum hiç dönemiyor dönemediği gibi de yan yatmayı ve yüzüstü yatmayı da hiç sevmiyor. Özellikle yüzüstü yatırınca çok ağlıyor neden hoşlanmıyor bir yeri mi acıyor anlamadım

Ay canım, kızının resmini koymuşsun, maşallah çok tatlı, güzel bir bebek. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Şimdi sen emziriyor musun, yoksa mamayla mı destekliyorsun

saol canım :)
kızım gece biriken sütleri öğlene kadar tüketiyor öğleden sonrada yatana kadar doymak için mama uyumak için meme emiyor
ilk başta zehir gibi gelen mamayı şimdi mecburen kullanıyorum :(

saol canım :)
kızım gece biriken sütleri öğlene kadar tüketiyor öğleden sonrada yatana kadar doymak için mama uyumak için meme emiyor
ilk başta zehir gibi gelen mamayı şimdi mecburen kullanıyorum :(
Gaz sorununuz var mı? Biz de devam ediyor, biogai damla kullanıyorum biraz fayda etmişti ama tekrar artmaya başladı. Gaz sancısı yüzünden ememiyor oğlum artık ben de çok yoruldum uykusuzluktan

ya benim oğlum her şeyin önce tadına baktırıyor sonra yapmıyor kalıyorum öyle.iki buçuk aylıkken yan dönmeye başladı durmadan dönüyordu sonra bıraktı üç buçuk aylıkken tekrar başladı 23 temmuzda yüzüstü döndü kolunu da kurtardı şimdi tekrardan bıraktı yaaaaa.Ben de biraz iştahlandırmaya çalışıyorum dönsün diye.Elinden hafifçe tutuyorum yönünü gösteriyorum sonra kendi dönüyor.Bakalım bu sefer ne zaman tekrar yüz üstü dönecek.:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım benim kız da her gün dönmüyor..bazen unutuyorlar sanırım.birkaç gün önce gece dönmekten uyuyamıyodu.2 gündür hiç çaba göstermiyo.ama bence endişe edecek bişey yok.onu yaptı başardı artık yakında başka bişey yapacaklar:))

herkese slmmm kızlar ek gıdaya bu kadar hevesle erken başlamayın derim ben ilk bebeğimde 4 ayın bitiminde yavaş yavaş bişeyler başlayalım dedi doktor e bizde bi heves başladık tabi 6 ayında artık hiçbirşey yememeye başladı doktorumuz bebek bu her zaman aynı düzeni bekleme dedi.bekledik üç dört hafta hiçbirşey yemediği gibi mamada içmedi.e ilk bebek tabi bizde telaş almış başını gidiyor.bir arkadaşım doktor önerdi farklı bir ilde.fark edermi hiç fizanda olsa götürürüm.kaptım çocuğu soluğu aldım bahsedilen doktorun yanında.adam prof.neler görmüş neler güldü resmen bunun içinmi getirdin diye ve hemen anlatmaya başladı sen erken başlamışsın ek gıdaya dedi.6 aydan önce önermiyorum ek gıdaya geçişin erken olduğu bebeklerde bu durum görülebiliyor dedi.yemeyi reddediyormuş.birkaç aya kadar düzelir dedi yapcak bişi yok dedi.birkaç ay sonra yemeye başladı tekrar.şimdi ikinci bebeğimde deyil ek gıdaya başlamak tadına bile baktırmam 6 aydan önce :37:

ben de senin gibi düşünüyorum canım..çünkü okuduğum tüm araştırmalar erken ek gıdanın faydadan çok zarar verdiğini söylüyor.evet sabısızlanıyoruz bebeklerimiz bişeyler yesin artık büyüsün diye ama şu an ek gıda onlar için gerekli değil.ben kızıma sadece bir kere kavun yalattım..bizim topiğin anneleri çok sabırsız bu konuda:)) hatta ben de endişelendim ben çocuğa bişey vermiyorum diye ama sonra da diyorum bir de daha kötü olur iştahı kesilir memeyi de istemezse vay halimize...

kızlar bişey sorcamm...bebeklerinize yastık kullanıyomusunuz.ben hala yastıksız yatırıyorum ama acaba kullanmak gerekir mi artık

kızlar bişey sorcamm...bebeklerinize yastık kullanıyomusunuz.ben hala yastıksız yatırıyorum ama acaba kullanmak gerekir mi artık
Ben doğduğundan beri kullanıyorum yumuşak yastık. Yastıksız yattığı da oluyor. Onun keyfine göre değişiyor. Kimi zaman yastıkta yatıyor, kimi zaman da kendini kaydırıyor yastıksız yatıyor. Ya da yastığı alıp yanına, kafasının üstüne falan koyuyor. Yüzü kapanıp rahatsız olunca da söylenmeye başlıyor. :1:

Gaz sorununuz var mı? Biz de devam ediyor, biogai damla kullanıyorum biraz fayda etmişti ama tekrar artmaya başladı. Gaz sancısı yüzünden ememiyor oğlum artık ben de çok yoruldum uykusuzluktan

çok şükür aşırı yok canım ama elimden geldiğince gzlı şeyler tüketmemeye çalışyıorum öyle oluncada çoğu şeyi yemiyorum bu seferde süt gelmiyor ve bana kızıyorlar
gazlı çocuk çok zor inşallah en kısa zamanda geçer canm ya bi kaç defa gazdan 2 saat ağladığını biliyorum durmadan çok zor

bizde de b12 eksikliği varmış iğne verdiler 5 tane birde kansızmış onada damla verdi daha kalça muayenesi yaptıramadık o kadar çok dr.a gidiyorumki normal bir dr.u olamadı çocuğumun yok nöroloji yok hemotoloji , nefroloji , profesör dr kontrolü eylüle kadar ara verdik eylülde tekrar hepsinin kontrolleri olacak tekrar eeg,kan tahlilleri,ultrason. birde hepsi ayrı kan tahlili istiyor tıp fakültesininkini çocuk hastanesi beğenmiyor yavrum habire deliniyor bide bizim gibi kanda alınmıyor ondan elinin üstünden zoraki kan çıkartmaya çalışıyolar.

Bizim ufaklıkta 11 inde 3 ayına girecek ama maşallahı var mama yedirmek için ilaç içirmek için büyük bizim yastıklara yatırıyorum ondan kafasını kaldırıp kalkıcakmış kızara bozara kaldırıyor artık dönmeleride başladı çok dikkat gerek bazen diyorum daha erken değilmi bunlar için :44:
mama için bende aptamil kullanıyorum ama okuduklarımdan sonra hipp e mi geçsem diye düşündüm kızıma kötü şey vermek istemiyorummm:50:

bende de tam tersi oldu ilk oğluma 6 ay bişe vermedim hala yemek yediremiyorum çok sorunlu bunada yavaş yavaş başladım tattırmaya ayın 9 unda iğnemiz var ondan sonra yoğurda başlayacağım

Merhaba canım, yorgunluktan bu gün daha yeni girebildim. Oğlum 3 gündür çok huysuz, uyumuyor, emmiyor, emerken ağlayıp duruyor, gaz sancısından kıvranıyor derken bu saat oldu, yoruldu biraz sızdı. Ben de bugün çok yorgunum hiçbir iş yapmak istemiyorum. 5 gün sonra 3 aylık olacağız ama malesef düzenimiz yok tekrar başa döndük, yemek yapacak vakit ve enerjiyi bulamıyorum kendimde.Cumaya kontrolümüz var doktora sorunlarımızı anlatıyorum hiçbir öneri çözüm yolu göstermiyor. Belli bir zaman bunları yaşayacaksın diyor. 2. bir çocuğu asla düşünemem herhalde. Benim oğlum hiç dönemiyor dönemediği gibi de yan yatmayı ve yüzüstü yatmayı da hiç sevmiyor. Özellikle yüzüstü yatırınca çok ağlıyor neden hoşlanmıyor bir yeri mi acıyor anlamadım
geçmiş olsun biz 3 ayı bitirdik şıp diye kesildi seninde öyle olur inşallah

ben kullanmıyorum ilkde de kullanmamıştım
kendimde çok aramam yastığı her yerde kıvrılır uyurum ilk oğlumda öyle hemen uyur
çok şükür aşırı yok canım ama elimden geldiğince gzlı şeyler tüketmemeye çalışyıorum öyle oluncada çoğu şeyi yemiyorum bu seferde süt gelmiyor ve bana kızıyorlar
gazlı çocuk çok zor inşallah en kısa zamanda geçer canm ya bi kaç defa gazdan 2 saat ağladığını biliyorum durmadan çok zor

bizde de b12 eksikliği varmış iğne verdiler 5 tane birde kansızmış onada damla verdi daha kalça muayenesi yaptıramadık o kadar çok dr.a gidiyorumki normal bir dr.u olamadı çocuğumun yok nöroloji yok hemotoloji , nefroloji , profesör dr kontrolü eylüle kadar ara verdik eylülde tekrar hepsinin kontrolleri olacak tekrar eeg,kan tahlilleri,ultrason. birde hepsi ayrı kan tahlili istiyor tıp fakültesininkini çocuk hastanesi beğenmiyor yavrum habire deliniyor bide bizim gibi kanda alınmıyor ondan elinin üstünden zoraki kan çıkartmaya çalışıyolar.

Bizim ufaklıkta 11 inde 3 ayına girecek ama maşallahı var mama yedirmek için ilaç içirmek için büyük bizim yastıklara yatırıyorum ondan kafasını kaldırıp kalkıcakmış kızara bozara kaldırıyor artık dönmeleride başladı çok dikkat gerek bazen diyorum daha erken değilmi bunlar için :44:
mama için bende aptamil kullanıyorum ama okuduklarımdan sonra hipp e mi geçsem diye düşündüm kızıma kötü şey vermek istemiyorummm:50:
benim ki daha dönemiyor maşallah bebişlerinize

günde 3 bez değiştiriyorum ama 3 ü de tam ıslak olmuyor su içiremiyorum gündüz emmiyoe hep klimalı yerdeyiz neden böyle çiş az anlamadım
sorunuum abisi kıskanıyor
nasıl davransam bilemiyorum
bazen keşke 2. için acele etmeseydim diyorum aralarında tam 4 yaş var ama büyük ilginin kendinde eolmasını istiyor direkt söylemesede hareketleriyle belli ediyor

Kizlar yogurt yapmak icin mama mi kullanacaksiniz sut mu? Ben biraz arastirdim bu konuyu. Mamalar hazirlandiktan iki saat sonra bozuluyormus. İnek sutu ise 1 yasa kadar verilmiyor fakat yogurt yapinca sut ozelligini kaybediyor yani normal sutten yapilabilir deniliyor. Ben kararsiz kaldim acikcasi bu konuda sizler ne dusunuyorsunuz ?

Kizlar yogurt yapmak icin mama mi kullanacaksiniz sut mu? Ben biraz arastirdim bu konuyu. Mamalar hazirlandiktan iki saat sonra bozuluyormus. İnek sutu ise 1 yasa kadar verilmiyor fakat yogurt yapinca sut ozelligini kaybediyor yani normal sutten yapilabilir deniliyor. Ben kararsiz kaldim acikcasi bu konuda sizler ne dusunuyorsunuz ?

arkadaşımın kızı 5 aylık ek gıdlara geç demiş meyve püresi bide yoğurt ver demiş ıkısınıde kendıs yapıcakmış yoğurt verice günler bı çay bardağı süt mayalıcakmış normal bildimiz süt doktorun söyledığı bu o vakte gelince bızımde doktorlarımız bıze anlatır herhalde yoğurt işi emzirmek ve mama vermekten dahamı zor ne:26::26::26::26:

günaydın herkese dün doktor kontrolümüz vardı mama yemek istemiyo miray emmeyi 3 aylıkken bıraktı aç duruyodu çocuk kan idrar tahlili yapıldı herşeyine bakıldı bişey yok çok şükür sıcaktandır dedi 500 gr almış zaten bi sorun yok dedi dr. bu arada ek gıdaya yavaş yavaş başla dedi yoğurt meyve püresi kaşık mamasıyla başla sebze çorbası en sonda meyve suyu verebilirsin dedi

günde 3 bez değiştiriyorum ama 3 ü de tam ıslak olmuyor su içiremiyorum gündüz emmiyoe hep klimalı yerdeyiz neden böyle çiş az anlamadım
sorunuum abisi kıskanıyor
nasıl davransam bilemiyorum
bazen keşke 2. için acele etmeseydim diyorum aralarında tam 4 yaş var ama büyük ilginin kendinde eolmasını istiyor direkt söylemesede hareketleriyle belli ediyor

canım bizdede aynı sorunlar var benimde bez nerdeyse kuru doktor susuz kalmış dedi ama zorlada içirimiyo bide bizdede abla var büyük 8 yaş var aralarında yani farketmiyo dün kendi diyo onun sabununu bile kıskanıyorum kendisininde sabunu şapuanı duş jeli bile ayrı ama genede kıskanı yo yapacak bişey yok bende keşke bukadar ara vermeseydim diyorum :9: demekki yaşla alakası yok ne yapsakta kıskanıyolar :emir_bebek:

günaydın herkese dün doktor kontrolümüz vardı mama yemek istemiyo miray emmeyi 3 aylıkken bıraktı aç duruyodu çocuk kan idrar tahlili yapıldı herşeyine bakıldı bişey yok çok şükür sıcaktandır dedi 500 gr almış zaten bi sorun yok dedi dr. bu arada ek gıdaya yavaş yavaş başla dedi yoğurt meyve püresi kaşık mamasıyla başla sebze çorbası en sonda meyve suyu verebilirsin dedi

kaç aylık oldunuz canım biz daha 3 ay 11 günlük olduk daha erken degilmi :56:

Back
X