2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
günaydın herkese dün doktor kontrolümüz vardı mama yemek istemiyo miray emmeyi 3 aylıkken bıraktı aç duruyodu çocuk kan idrar tahlili yapıldı herşeyine bakıldı bişey yok çok şükür sıcaktandır dedi 500 gr almış zaten bi sorun yok dedi dr. bu arada ek gıdaya yavaş yavaş başla dedi yoğurt meyve püresi kaşık mamasıyla başla sebze çorbası en sonda meyve suyu verebilirsin dedi

sanırım sizin kızınız benım oğlumla aynı gün doğmuş 2 nisan doğumlu oğlum çizelgeye göre aynı gun doğmuşlar bendemı başlasam yavaş yavaş ek gıdaya mama verıyorum azda benı emıyo ama karasız kaldım

Günaydınnnnnnnnnnn güzel nisan anneleri nasılsınız bebişlerinizle umarım güzel ve uykulu bir gece geçirmişsinizdir
.
Merhaba canım, yorgunluktan bu gün daha yeni girebildim. Oğlum 3 gündür çok huysuz, uyumuyor, emmiyor, emerken ağlayıp duruyor, gaz sancısından kıvranıyor derken bu saat oldu, yoruldu biraz sızdı. Ben de bugün çok yorgunum hiçbir iş yapmak istemiyorum. 5 gün sonra 3 aylık olacağız ama malesef düzenimiz yok tekrar başa döndük, yemek yapacak vakit ve enerjiyi bulamıyorum kendimde.Cumaya kontrolümüz var doktora sorunlarımızı anlatıyorum hiçbir öneri çözüm yolu göstermiyor. Belli bir zaman bunları yaşayacaksın diyor. 2. bir çocuğu asla düşünemem herhalde. Benim oğlum hiç dönemiyor dönemediği gibi de yan yatmayı ve yüzüstü yatmayı da hiç sevmiyor. Özellikle yüzüstü yatırınca çok ağlıyor neden hoşlanmıyor bir yeri mi acıyor anlamadım
canım gaz sancısının geçmesine az kalmış 3 aydan donra geçiyor sancıloar biraz daha sabret.Biz ayın 6 sında beş aya gireceğiz bizim bile tam düzenimiz yok.Bir ara düzen oturttum dedim odasını ayırdım 10.30 da yatıp saat 5 e kadar kalkmadan uyuyordu geri bozuldu.şimdi aynı odayı geç aynı yatakta yatıyoruz.Zamanla düzen oluşturulur artık.

kızlar bişey sorcamm...bebeklerinize yastık kullanıyomusunuz.ben hala yastıksız yatırıyorum ama acaba kullanmak gerekir mi artık

bizim doktorumuz yeni doğduğunda yastık kullan ki reflüsü oluşmasın demişti.15 günlüktü yastık kullanmaya başladım.Şimdi de bazen kullanıyorum bazen kullanmıyorum.

günde 3 bez değiştiriyorum ama 3 ü de tam ıslak olmuyor su içiremiyorum gündüz emmiyoe hep klimalı yerdeyiz neden böyle çiş az anlamadım
sorunuum abisi kıskanıyor
nasıl davransam bilemiyorum
bazen keşke 2. için acele etmeseydim diyorum aralarında tam 4 yaş var ama büyük ilginin kendinde eolmasını istiyor direkt söylemesede hareketleriyle belli ediyor

uzmanlar iki çocuk arasında 4 yaş olsun diyorlar.Her yaşta bu kıskançlık olayları oluyor heralde:50::50:

kızlar tel sarar oyununu biliyor musunuz?efe mızmızlanınca onu yapıyorum hemen susuyor.Biz de çok işe yarıyor hem de zihinsel gelişimi için iyiymiş çocuk parmakları öğreniyor.Tavsiye ederim bir deneyin isterseniz

( 0-1 yaş ) Süt çağı işlev oyunları

Bip Bip Oyunu
Araba oyunu gibi oynanır; sözler söylendikçe, çocuğun aynı yerlerine dokunulur.
Araba geldi,
Durakta durdu,
Bip bip.

Çevren çevren çemberlik oyunu
Çevren çevren çemberlik ( Parmakla, avuç içine halkalar çizilir )
Ortasında pınarcık ( Parmakla, avuç ortasına vurulur )
Bir kuş gelmiş su içmiş ( Parmak avuç ortasına vurulur, yukarıya kaldırılır,kuşun su içerken yaptığı gibi )

Sonra pırrr diye uçmuş ( Denir, elle kuşun uçup gitmesi canlandırılır )

Araba Oyunu
Araba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Maraba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Cip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Bip (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Beş kardeş oyunu

Beş minik kardeş varmış ( Beş parmak gösterilir )
Bir gün ava gitmişler
Bir kuş görmüşler
Bu tutmuş ( Baş parmak tutulur, sağa sola sallanır )
Bu temizlemiş ( İşaret parmağı tutulur, sallanır )
Bu pişirmiş ( Orta parmak tutulur, sallanır )
Bu yemiş ( Yüzük parmağı tutulur, sallanır )
Bu da ( Küçük parmak tutulur )
"Hani bana, hani bana ?" demiş. ( Küçük parmak sallanır )
"Yok sana, yok sana" demişler.
"Ben de gider ararım, Ben de gider ararım" ( Bu sözler yinelenirken, uygulayıcı ikinci ve üçüncü parmakları ile yürüyüş öykünmesi yaparak, çocuğun bileğinden koluna doğru parmaklarını yürütür ve koltuk altına vararak çocuğu gıdıklar, gıdıklarken de aşağıdaki sözleri söyler : )
"gıdı gıdı, gıdı gıdı "

Tel sarar oyunu
Tel sarar Ayşe tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )
Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )
Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )
Not : Ayşe yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.

Köşe Bakkalı Oyunu
Köşe bakkalı ( denir, çocuğun çenesi elle tutulur )
Kapalı çarşı ( denir, ağız gösterilir )
Horhor çeşmesi ( denir, burun tutulur )
Elmacılar ( denir, yanaklara değilir )
Aynacılar ( denir, gözler gösterilir )
Kemancılar ( denir, kaşlar sıvazlanır )
Düz bayır ( denir, alna dokunulur )
Karışık çayır ( denir, saçlar karıştırılır )

Sar makarayı oyunu
Sar sar makarayı ( Eller önde tutulur, birbiri çevresinde yün sarar gibi döndürülür )
Çöz çöz makarayı ( Devinim tersine yapılır )
On kilo yağ ( İki el on parmak açılarak ileriye uzatılır )
On kilo bal ( Aynı devinim yinelenir )
Yala yala bitmez ( Avuçları yalama devinimi yapılır )
Beşi sana ( Beş parmak açılır ve çocuğa gösterilir )
Beşi bana ( Beş parmak açılır ve göğse konur )
Kediye cık cık ( Yok anlamına gelen cık cık sesi çıkarılır, Baş ve ellerle yok devinimi yapılır )

:54:

sanırım sizin kızınız benım oğlumla aynı gün doğmuş 2 nisan doğumlu oğlum çizelgeye göre aynı gun doğmuşlar bendemı başlasam yavaş yavaş ek gıdaya mama verıyorum azda benı emıyo ama karasız kaldım

emiyosa bence grerk yok canım miray sadece mama yediği için başlayalım artık dedi doktoru istersen bi doktorunla konuş önce

kızlar yaklaşık bi haftadır oğlum her emmede kusuyo
sabahtan beri 4 kez emzirdim 4ünde de kustu.
az emdiyse az çok emdiyse çok kustu.
az önce sütüm olmadıgı için mama verdim ve oğlum kusmadı
demek ki sorun sütümde diye bi çıkarımda bulundum:14:
farklı hiçbi şey yemiyorum ki ne oldu böle anlayamadım

Bizde de aynı sorun var. Doğduğundan beri kusuyordu zaten hala devam ediyor.

öyle denk gelmişte olabilir canım ya takip et bakalım bi süre:44:

bence denk gelmiştir çünkü bebek en çabuk ve kolay anne sütünü hazmediyo

bugün 4. ay aşımız vardı 5li karma ve pnömökok aşıları,biri bi bacağından biri diğer bacağından yapıldı,koldan aşısı yok artık dedi sağlıko cağındaki hemşire,şimdi uyuyo,orada iğne batırılınca ağladı ama çabuk sakinleşti,geçen aşılrında ateşi çıkmamıştı inşallah bunda da çıkmaz,biraz yükselirse calpol vericem bakalım,demir damlası verdi,4. aydan 1 yaşına kadar kullanmak gerekiyormuş,1 yaşında kan tahlili yapılırmış kansızlk var mı diye,yoksa damlayı kescekmişiz,kansızlık varsa tedavi amaçlı devam edilirmiş.günde 9 damla dedi,yarın doktor kontrolümüz var,doktorumuza sorucam bakalım 9 damla normal mi fazla gelir mi diye?damlanın iğrenç bi tadı var,resmen dilde pas tadı kalıyo,nette okumuştum gerçekten berbat bi tadı var :25:,ama yine de içti,kusmadı bakalım.Nette okuduğuma göre C vitamini olan meyve suyuyla verinxce emilimi daha iyi oluyomuş,bir de tadını nötrleştirirmiş,emzirmenin hemen önünde ya da arkasında verrmeyin süt demiri bağlar,emilmez diyodu,arada bi yarım saat olsun diyodu,ben de çay kaşığına önce 9 damla damlattım,üstüne 1-2 damla limon suyu damlattım (bu mevsim portakal mevsimi değil),üzerine de azcık su ekleyip öyle içirdim,içti.9 damlayı 3-3-3 ,5-4 ya da bi kerede 9 damla olarak da verebilirsin dedi,ben tek seferde verdim,günde 3 kere o iğrenç tadı tatmasın diye

selam kızlar
Kizlar yogurt yapmak icin mama mi kullanacaksiniz sut mu? Ben biraz arastirdim bu konuyu. Mamalar hazirlandiktan iki saat sonra bozuluyormus. İnek sutu ise 1 yasa kadar verilmiyor fakat yogurt yapinca sut ozelligini kaybediyor yani normal sutten yapilabilir deniliyor. Ben kararsiz kaldim acikcasi bu konuda sizler ne dusunuyorsunuz ?
ben devam sütü kullanacağım zaten yapıp olunca yediğini yiyecek kalan kalacak fincana yapmayı düşünüyorum

canım bizdede aynı sorunlar var benimde bez nerdeyse kuru doktor susuz kalmış dedi ama zorlada içirimiyo bide bizdede abla var büyük 8 yaş var aralarında yani farketmiyo dün kendi diyo onun sabununu bile kıskanıyorum kendisininde sabunu şapuanı duş jeli bile ayrı ama genede kıskanı yo yapacak bişey yok bende keşke bukadar ara vermeseydim diyorum :9: demekki yaşla alakası yok ne yapsakta kıskanıyolar :emir_bebek:

ooo 8 yaşda bile oluyosa benim ki normal desene çocukla alakalı galiba bu durum

Günaydınnnnnnnnnnn güzel nisan anneleri nasılsınız bebişlerinizle umarım güzel ve uykulu bir gece geçirmişsinizdir
.

uzmanlar iki çocuk arasında 4 yaş olsun diyorlar.Her yaşta bu kıskançlık olayları oluyor heralde:50::50:
evet canım ya
öyle diyorlar
zaman iyi okula başladığında olsa ilkle ilgilenemezdim hele birde çalışan anne için zor bu durum ya
kızlar tel sarar oyununu biliyor musunuz?efe mızmızlanınca onu yapıyorum hemen susuyor.Biz de çok işe yarıyor hem de zihinsel gelişimi için iyiymiş çocuk parmakları öğreniyor.Tavsiye ederim bir deneyin isterseniz
evet şimdiden başlamak lazım mış saymaya parmakları falan

ayne aynen ve ilk oğlum 6 aylık olana kadar kusmuştu bu da sanırım her huyu gibi abisine çekti

bugün 4. ay aşımız vardı 5li karma ve pnömökok aşıları,biri bi bacağından biri diğer bacağından yapıldı,koldan aşısı yok artık dedi sağlıko cağındaki hemşire,şimdi uyuyo,orada iğne batırılınca ağladı ama çabuk sakinleşti,geçen aşılrında ateşi çıkmamıştı inşallah bunda da çıkmaz,biraz yükselirse calpol vericem bakalım,demir damlası verdi,4. aydan 1 yaşına kadar kullanmak gerekiyormuş,1 yaşında kan tahlili yapılırmış kansızlk var mı diye,yoksa damlayı kescekmişiz,kansızlık varsa tedavi amaçlı devam edilirmiş.günde 9 damla dedi,yarın doktor kontrolümüz var,doktorumuza sorucam bakalım 9 damla normal mi fazla gelir mi diye?damlanın iğrenç bi tadı var,resmen dilde pas tadı kalıyo,nette okumuştum gerçekten berbat bi tadı var :25:,ama yine de içti,kusmadı bakalım.Nette okuduğuma göre C vitamini olan meyve suyuyla verinxce emilimi daha iyi oluyomuş,bir de tadını nötrleştirirmiş,emzirmenin hemen önünde ya da arkasında verrmeyin süt demiri bağlar,emilmez diyodu,arada bi yarım saat olsun diyodu,ben de çay kaşığına önce 9 damla damlattım,üstüne 1-2 damla limon suyu damlattım (bu mevsim portakal mevsimi değil),üzerine de azcık su ekleyip öyle içirdim,içti.9 damlayı 3-3-3 ,5-4 ya da bi kerede 9 damla olarak da verebilirsin dedi,ben tek seferde verdim,günde 3 kere o iğrenç tadı tatmasın diye
9 unda biizm de aşımız bakalım ne olacak kan damlasının elbiseden lekesid eçıkmaz bilginize

bence denk gelmiştir çünkü bebek en çabuk ve kolay anne sütünü hazmediyo

öyle denk gelmişte olabilir canım ya takip et bakalım bi süre:44:

ilk başta takmadım üşütmüştür dedim bronşitten dolayı balgam atıordur dedim denk gelmiştir dedim ama yok
emiyo ağlamaya başlıo gaz sancısı gibi kusuyo rahatlıo gülmeye başlıo

daha önce doktor süt alerjisi var demişti süt ürünlerini bırakmıştım
sonra baktım yeyince de bi şey fark etmiyo yemiştim
bu dediklerim yaklaşık 2 ay önce
acaba başka bi şey mi dokunuo ki ne olabilir ki

farklı bi şey de yemiyorum ki
son bi haftadır böyle
eşim de doktora götürmek istemiyo
yavrucaga ilaç yüklemesi yapıolar daha çok küçük diye
bi müddet süt ürünleri yeme diyo

selam kızlar

ben devam sütü kullanacağım zaten yapıp olunca yediğini yiyecek kalan kalacak fincana yapmayı düşünüyorum

ooo 8 yaşda bile oluyosa benim ki normal desene çocukla alakalı galiba bu durum

evet canım ya
öyle diyorlar
zaman iyi okula başladığında olsa ilkle ilgilenemezdim hele birde çalışan anne için zor bu durum ya

evet şimdiden başlamak lazım mış saymaya parmakları falan

ayne aynen ve ilk oğlum 6 aylık olana kadar kusmuştu bu da sanırım her huyu gibi abisine çekti

9 unda biizm de aşımız bakalım ne olacak kan damlasının elbiseden lekesid eçıkmaz bilginize

evet lekesi çıkmıyormuş,önlük kullanmayı düşünüyorum damlayı verirken

canım benim kızda kansızlık çok fazlaydı bi ara ilikten sıvı alıp bakmak istemişlerdi ama 5 damla dedi doktorumuz saglık ocagı degil normal uzman çocuk doktorumuz oda bikerede 5 damla vermedik 2 damla başladık git gide artırdık 1 haftada 5 damlaya geldik 9 damla çok olmazmı bebişin çokmu tombik kiloya göre ayarlıyolar

canım o damlanın ismı ne?

canım o damlanın ismı ne?

kızlarya bizim kız durmuyo diye biz eve tıkıldık kaldık eşim de bana desdek olacagına durmuyo biyere gitmeyelim diyo zaten ben akşama kadar evde sürekli onunla ilgileniyorum bide bu aralar emmiyo zorla uyutup emziriyorum oda tuttarsa üf depresyonun eşigindeyim görümcem iftara çagırmıştı eşim şimdi açmış gitmiyoruz kız orda huzursuzlanır herkeside huzursuz ediyoruz dedi üf bende okadar hazırladım çantamı filan

canım benim kızda kansızlık çok fazlaydı bi ara ilikten sıvı alıp bakmak istemişlerdi ama 5 damla dedi doktorumuz saglık ocagı degil normal uzman çocuk doktorumuz oda bikerede 5 damla vermedik 2 damla başladık git gide artırdık 1 haftada 5 damlaya geldik 9 damla çok olmazmı bebişin çokmu tombik kiloya göre ayarlıyolar

kızlarya bizim kız durmuyo diye biz eve tıkıldık kaldık eşim de bana desdek olacagına durmuyo biyere gitmeyelim diyo zaten ben akşama kadar evde sürekli onunla ilgileniyorum bide bu aralar emmiyo zorla uyutup emziriyorum oda tuttarsa üf depresyonun eşigindeyim görümcem iftara çagırmıştı eşim şimdi açmış gitmiyoruz kız orda huzursuzlanır herkeside huzursuz ediyoruz dedi üf bende okadar hazırladım çantamı filan

canım benim durmazsa durmasın bebek bu tabi ağlıcak miray da çok huysuz bi bebek mızmızlanmaya başladımı anca battaniyede sallanarak susuyo ama o büyüyene kadarda evde oturamayız her akşam iftar davetlerine gidiiyoruz akrabalara eşim güneydoğudan yeni geldi her gece biyerdeyiz bebeklerin kimse kusuruna bakmaz sıkıntı yapmayın bu kadar hem gideceğiniz yer yabancı değilmiiş bence daha vaktiniz var:34:

Aynı durumdayım canım, dışarıya ve gezmeye hasret kaldım, tek çıkamıyorum o yüzden 10 gündür evin içinde hep aynı şeyler, dinlenemiyorum da. Özellikle bugün yemek yap, temizlik, çamaşır arada oğlumun gaz sancısı tutar sonra zorla emdir, huysuzluk yapar. Bir an kendimi bir çıkmazda buldum, zaten yaz biter kış gelir iyice eve kapanırım. Benim oğlum da hem gaz hem emme problemi var ne zaman emzirsem gaz sancısı tutar hem aç ememiyor hem de sancıdan ciyak ciyak ağlıyor. 5 dk emer bırakır 1 saate tekrar ister bütün gün bu haldeyim 3 aydan beri. Avm ye bile gidemiyorum orada huysuzluk yapar diye. Birkaç defa bir akrabamıza gittik orada da emerken huzursuzlandı millet de tepemde daha kötü stres oldum kan ter içinde kaldım. Ama böyle hep evde olmuyor zaten bütün günümüz bebekle ilgilenmekle geçiyor, Allah sabırlar versin bize

Back
X