2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
( 0-1 yaş ) Süt çağı işlev oyunları

Bip Bip Oyunu
Araba oyunu gibi oynanır; sözler söylendikçe, çocuğun aynı yerlerine dokunulur.
Araba geldi,
Durakta durdu,
Bip bip.

Çevren çevren çemberlik oyunu
Çevren çevren çemberlik ( Parmakla, avuç içine halkalar çizilir )
Ortasında pınarcık ( Parmakla, avuç ortasına vurulur )
Bir kuş gelmiş su içmiş ( Parmak avuç ortasına vurulur, yukarıya kaldırılır,kuşun su içerken yaptığı gibi )

Sonra pırrr diye uçmuş ( Denir, elle kuşun uçup gitmesi canlandırılır )

Araba Oyunu
Araba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Maraba (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Cip (denir çocuğun çenesine dokunulur)
Bip (denir çocuğun çenesine dokunulur)

Beş kardeş oyunu

Beş minik kardeş varmış ( Beş parmak gösterilir )
Bir gün ava gitmişler
Bir kuş görmüşler
Bu tutmuş ( Baş parmak tutulur, sağa sola sallanır )
Bu temizlemiş ( İşaret parmağı tutulur, sallanır )
Bu pişirmiş ( Orta parmak tutulur, sallanır )
Bu yemiş ( Yüzük parmağı tutulur, sallanır )
Bu da ( Küçük parmak tutulur )
"Hani bana, hani bana ?" demiş. ( Küçük parmak sallanır )
"Yok sana, yok sana" demişler.
"Ben de gider ararım, Ben de gider ararım" ( Bu sözler yinelenirken, uygulayıcı ikinci ve üçüncü parmakları ile yürüyüş öykünmesi yaparak, çocuğun bileğinden koluna doğru parmaklarını yürütür ve koltuk altına vararak çocuğu gıdıklar, gıdıklarken de aşağıdaki sözleri söyler : )
"gıdı gıdı, gıdı gıdı "

Tel sarar oyunu
Tel sarar Ayşe tel sarar ( Eller yukarı kaldırılarak, sağa sola döndürülür )
Tel bulamazsa ne sarar ( Ellerle soru devinimi yapılır )
Komşunun oğlunu sarar ( Çocuğa sarılma devinimi yapılır )
Not : Ayşe yerine, çocuğun adı neyse o söylenir. Çocuk erkekse son satırda "Komşunun kızını sarar" denilir.

Köşe Bakkalı Oyunu
Köşe bakkalı ( denir, çocuğun çenesi elle tutulur )
Kapalı çarşı ( denir, ağız gösterilir )
Horhor çeşmesi ( denir, burun tutulur )
Elmacılar ( denir, yanaklara değilir )
Aynacılar ( denir, gözler gösterilir )
Kemancılar ( denir, kaşlar sıvazlanır )
Düz bayır ( denir, alna dokunulur )
Karışık çayır ( denir, saçlar karıştırılır )

Sar makarayı oyunu
Sar sar makarayı ( Eller önde tutulur, birbiri çevresinde yün sarar gibi döndürülür )
Çöz çöz makarayı ( Devinim tersine yapılır )
On kilo yağ ( İki el on parmak açılarak ileriye uzatılır )
On kilo bal ( Aynı devinim yinelenir )
Yala yala bitmez ( Avuçları yalama devinimi yapılır )
Beşi sana ( Beş parmak açılır ve çocuğa gösterilir )
Beşi bana ( Beş parmak açılır ve göğse konur )
Kediye cık cık ( Yok anlamına gelen cık cık sesi çıkarılır, Baş ve ellerle yok devinimi yapılır )

:54:

canım ben de bu oyunları oynatıyordum ama bır kacını da burdan öğrendim..çook hoşuna gıdıyor bebişimin..tesekkurler paylasımın ıcın..

kızlar yaklaşık bi haftadır oğlum her emmede kusuyo
sabahtan beri 4 kez emzirdim 4ünde de kustu.
az emdiyse az çok emdiyse çok kustu.
az önce sütüm olmadıgı için mama verdim ve oğlum kusmadı
demek ki sorun sütümde diye bi çıkarımda bulundum:14:
farklı hiçbi şey yemiyorum ki ne oldu böle anlayamadım

benim bebiş de kusma problemi hiiç yoktu ama sık sık benımkıde kusmaya basladı..ben son 1 haftadır cook hararetlıyım cook terlıyorum..sütümde cokmu sıcaktır nedır dıye dusundum..onun ıcın emmeyı reddedıyor ve mıdesıne bu sebepten agırmı gelıyordur nedır..emdikten 3 dakka sonra su gibi çıkarıyor.. bende anlamadım...

kızlarya bizim kız durmuyo diye biz eve tıkıldık kaldık eşim de bana desdek olacagına durmuyo biyere gitmeyelim diyo zaten ben akşama kadar evde sürekli onunla ilgileniyorum bide bu aralar emmiyo zorla uyutup emziriyorum oda tuttarsa üf depresyonun eşigindeyim görümcem iftara çagırmıştı eşim şimdi açmış gitmiyoruz kız orda huzursuzlanır herkeside huzursuz ediyoruz dedi üf bende okadar hazırladım çantamı filan

eşler birazda anneleri düşünseler..biz bebeklerımızı dusunuyoruz zaten sabaha aksama kadar..suna bakın 3 bucuk aydır kendım ıcın bısey yapmadım sizlerde öylesınız eşler de sadece bizi düşünseler daha mantıklı olacak..bende dısarıdan korkuyodum aman yok gıtmeyım aglarsa nasıl durduracam canı yanmış gıbı bı basıyor bazenn cıglıgı mıllete laf anlat bıde işin yoksa gazı tuttu..aglama saatı geldı falan falan..1 haftadır aman ne olacaksa olsun dedım hergun bı yerdeyım bebeye bi hal oldu cok sakin bi bebek ımajına büründü mılletı kandırıyo 3 kagıtcı..cereyanda bırakmayın hiçç bişi olmuyo hatta birazda arabada sallan kucaktan kucaga mıncıklan derken uyuyuverıyo velet.. :)

bebeklerle gezme işi konuşulmuş bana da bir ara gına gelmişti ama sizin gibi değil benimki tam tersi evde mızmızlanıyor Efe dışarı çıkarıyorum ohhh ondan mutlusu yok.Bir ara durmadan dışarıdaydık evde kucakta gezer durmaz bir türlü dışarıda arabaya koyarım hiç ağlamazdı.Şu sıralar eve alıştırmaya çalışıyorum ben de.Şimdi evde de rahatım biraz.Bence hiç çekinmeden sizlerde alıştırın dışarıya hep ev insanı çok boğuyor,çocuklarda bazen üstümüze çok geliyor.İnsan bir nefes almak istiyor.

bu arada günaydın bayanlarrrrrrrrrr.Benim çokkk ama çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk uykum var ve uyutmuyor bir türlü. iki gündür uykusuzum ve geriliyorum doğal olarak

günaydınlar herkeseeee:3:
melampusefe bende aynı durumdayım allahtan eşim izindede arada beni uyutup o bakıyor ama işin kötü tarafı izin bitti sayılır:43:
:4:napalım artık büyüyene kadar böyle

Son düzenleme:
Aynı durumdayım canım, dışarıya ve gezmeye hasret kaldım, tek çıkamıyorum o yüzden 10 gündür evin içinde hep aynı şeyler, dinlenemiyorum da. Özellikle bugün yemek yap, temizlik, çamaşır arada oğlumun gaz sancısı tutar sonra zorla emdir, huysuzluk yapar. Bir an kendimi bir çıkmazda buldum, zaten yaz biter kış gelir iyice eve kapanırım. Benim oğlum da hem gaz hem emme problemi var ne zaman emzirsem gaz sancısı tutar hem aç ememiyor hem de sancıdan ciyak ciyak ağlıyor. 5 dk emer bırakır 1 saate tekrar ister bütün gün bu haldeyim 3 aydan beri. Avm ye bile gidemiyorum orada huysuzluk yapar diye. Birkaç defa bir akrabamıza gittik orada da emerken huzursuzlandı millet de tepemde daha kötü stres oldum kan ter içinde kaldım. Ama böyle hep evde olmuyor zaten bütün günümüz bebekle ilgilenmekle geçiyor, Allah sabırlar versin bize

aynen canım zaten zorla emiyo bide her kafadan bi ses bu nasıl çocuk senin diger kızda böyleydi bizimki bi ağlamaya başladımı ne yapsan susmaz 3 aydır kuaföre bile vaktim olmuyo evde akşamakadar valla bi yemek yiyorum koştur koştur allahtan eşim yemektir ütüdür anlıyo yoksa hiç yapacak vaktimde güçümde kalmıyo haftada bi kadında geliyo evi silip süpürüyo bi pazardan pazara lüksümüz markette alış verişe gitmek 1 saatliğine ona bile seviniyorum kız anlayın piskolojimi zaten 1 saaten sonra basıyo bizimki yaygarayı haldır haldır eve koşuyoz :37:çokmu dert yandım ne ne yapayım beni bi siz anlıyonuz :43:gelelim bebişin güzel yanına bi gülücügü yetiyo babsıyla bi muhabeti var kıskanıyom valla bişeydaha bizim ilk kızımız oldugunda ben 22 eşim 24 yaşındaydık şimdi ben 30 eşim 32 anne baba oldugumuzu bu kızımızda daha iyi anladık iyiki bu kadar ara vermişiz daha olgunlaşdık daha bilinçliyiz işte oyüzden babası kızına hiç kıyamıyo aglamasına bile

bu arada günaydın bayanlarrrrrrrrrr.Benim çokkk ama çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk uykum var ve uyutmuyor bir türlü. iki gündür uykusuzum ve geriliyorum doğal olarak

allah yardımcımız olsun canım bu günlerde gececek inşallah en zoru uykusuzluk zaten :ssz:

canım benim kızda kansızlık çok fazlaydı bi ara ilikten sıvı alıp bakmak istemişlerdi ama 5 damla dedi doktorumuz saglık ocagı degil normal uzman çocuk doktorumuz oda bikerede 5 damla vermedik 2 damla başladık git gide artırdık 1 haftada 5 damlaya geldik 9 damla çok olmazmı bebişin çokmu tombik kiloya göre ayarlıyolar

7.800 gr civarı canm kilosu,kilo başına 1 damla olsa yine de 7-8 damla olması gerek,bana da fzla gldi,doktora sorcam bakalım

herkese merhabalar
geçmişe bakmadım umarım bebekleriniz mışıl mışıl uyuyup tatlı tatlı emiyorlardır
bienim malesef yaklaşık 1hafataya kadar düzenli uyuyan kzıım artık bu güzel huyundan vazgeçti sadece arabada uyuyp eve gelince uyanıyo uyanık olduğu zaman sadece kucak istiyodu artık kucakta kesmiyo ya yürücen yada dans edeceksin belimde müthiç bi ağrı var
bakalım kilomuz arttıkça napıcaz nasıl taşıcam hiç bi fikrim yok salyaları çok akıyor hemşire 1aya kalmaz çıkartır dedi 1 ay sonra kardeşim evleniyor uzun yola gitcez bizi neler bekliyor acaba ilerde herkes daha zor olacağını söylüyor Allah yardımcımız olsun

bebeklerle gezme işi konuşulmuş bana da bir ara gına gelmişti ama sizin gibi değil benimki tam tersi evde mızmızlanıyor Efe dışarı çıkarıyorum ohhh ondan mutlusu yok.Bir ara durmadan dışarıdaydık evde kucakta gezer durmaz bir türlü dışarıda arabaya koyarım hiç ağlamazdı.Şu sıralar eve alıştırmaya çalışıyorum ben de.Şimdi evde de rahatım biraz.Bence hiç çekinmeden sizlerde alıştırın dışarıya hep ev insanı çok boğuyor,çocuklarda bazen üstümüze çok geliyor.İnsan bir nefes almak istiyor.

aynen ben de çok alıştırdım dışarıya şimdi içerde duramıyoruz eee sıcaklar da çok fena. ben her sabah ve her akşam çıkarıyorum arabasıyla dolaştırıyorum bayılıyo. meraklı meraklı etrafı izliyo uyukluyo güzel oyalanıyoruz ama evde çok huzursuz.

herkese merhabalar
geçmişe bakmadım umarım bebekleriniz mışıl mışıl uyuyup tatlı tatlı emiyorlardır
bienim malesef yaklaşık 1hafataya kadar düzenli uyuyan kzıım artık bu güzel huyundan vazgeçti sadece arabada uyuyp eve gelince uyanıyo uyanık olduğu zaman sadece kucak istiyodu artık kucakta kesmiyo ya yürücen yada dans edeceksin belimde müthiç bi ağrı var
bakalım kilomuz arttıkça napıcaz nasıl taşıcam hiç bi fikrim yok salyaları çok akıyor hemşire 1aya kalmaz çıkartır dedi 1 ay sonra kardeşim evleniyor uzun yola gitcez bizi neler bekliyor acaba ilerde herkes daha zor olacağını söylüyor Allah yardımcımız olsun

nasıl yani dişmi çıkartır bizimde aşırı salya akıyo.üstü başı hep ıslanıo.bide son 1 haftadır falan gece uykuda [ben mama weriorum buarada)karnı acıkmışsa bi hareketlenme başlıo.sürekli dönmeye çalışıo.yer dar tabi beşikte.kafasını zor tutup mama weriorum. kucağıma alıncada dönmeye çalışıo kıpırdayamayıncada sinirlenio.sürekli kafasını oynattığı içinde mamanın sonu hep kalıo. son olarak gündüz artık sürekli dik durmak istio.daha bilinçli bakıo tabi.hep kucakta gezcek bakıncak.yerde tepinmek kesmio hiç

iyi günler kızlar dışarı çıkamaynaları okudumda çok şanslı oldumu anladım :nazar::nazar::nazar:çünkü dışarıda 6 saat falan kalabılıyoruz çoğunlukla uyuyo zaten uyanıncada fazla huzursuzlanmıyo bızım sorunmuz evde durmak evde olunca ne düzenlı uyumak istiyo nede yatmak hep kucakta durcak . oğlum yarın 4. ayını doldurucak ferrum hausmann yanı demir damlasına başlıycaz 4 damla ver dedı doktor en son 6kıloydu oğlum fazla kılolu değil ama sağlıklışükür çokkılolu olmasada olur gelişimi iyi olunda neyse bu damla benı çokkorkutuyo pas gıbı kalıyomuş damaktatadı nasıl alcak bu çocuk bu damlayı kendım bıle denemeye korkuyorum başlayan varsa bu damlaya varmı kolay bı yolu??:26::26::26::26:

herkese merhabalar

diş etleri kabarmış mı canım ya?Efe iki buçuk ayken salyası akıyordu bizim doktor
da normal durum diş çıkana kadar salyası akar dedi 4 ayı da bulur 5 ayı da bulabilir dedi.Diş etleri kabardıysa demiştir sırf salyayla dediyse yanlıştır benceöyle olsaydı efe nin dişleri çıkmıştı şimdiye

iyi günler kızlar dışarı çıkamaynaları okudumda çok şanslı oldumu anladım :nazar::nazar::nazar:çünkü dışarıda 6 saat falan kalabılıyoruz çoğunlukla uyuyo zaten uyanıncada fazla huzursuzlanmıyo bızım sorunmuz evde durmak evde olunca ne düzenlı uyumak istiyo nede yatmak hep kucakta durcak . oğlum yarın 4. ayını doldurucak ferrum hausmann yanı demir damlasına başlıycaz 4 damla ver dedı doktor en son 6kıloydu oğlum fazla kılolu değil ama sağlıklışükür çokkılolu olmasada olur gelişimi iyi olunda neyse bu damla benı çokkorkutuyo pas gıbı kalıyomuş damaktatadı nasıl alcak bu çocuk bu damlayı kendım bıle denemeye korkuyorum başlayan varsa bu damlaya varmı kolay bı yolu??:26::26::26::26:

canım benim kızım 3 bucuk aylık 15 gündür kulanıyoruz kansızlık vardı benim kızımda erken başlattı doktorumuz kaşıga damlatıyorum hemen arkasındanda su veriyorum bazen kusuyo bazen zorla yutuyo yapacak bişey yok mecburum vermeye

canım benim kızım 3 bucuk aylık 15 gündür kulanıyoruz kansızlık vardı benim kızımda erken başlattı doktorumuz kaşıga damlatıyorum hemen arkasındanda su veriyorum bazen kusuyo bazen zorla yutuyo yapacak bişey yok mecburum vermeye

meyve suyuyla veren oluyormuş ben daha hiç meyve suyu vermedım sanırım bu meyve suyunuda kendımız yapıcaz hazır olmıycak :44::44::44::44::44:

meyve suyuyla veren oluyormuş ben daha hiç meyve suyu vermedım sanırım bu meyve suyunuda kendımız yapıcaz hazır olmıycak :44::44::44::44::44:

valla bende bazen meyvaları sadece yalatıyorum daha erken şimdiden memeyi zorla veriyorum bişeeyler verirsem karnı doyarsa hiç tutmaz sadece su oda doktorumuz vermemizi söyledi hava çok sıcak diye oda zorla iciyo hiç degilse 5 aylık olsunlar bence

ben cam rende aldım nekadar püreli verisek daha kolay alışırlarmış ne bileyim aldım inşallah yer çünkü diger kızım 3 yaşında ciğnemeye bbaşladı bunda çok korkuyorum çok zor yemiyen çocuk herşeyi bilandırdan geçiriyodum hazırlıklar tamam ama daha erken 5 6 aylık olsunlar bi

Back
X