Sabah doktora gitmek için evden çıktık, çıkmadan önce emzirdim. Hastanede emzirmek istedim emmedi, göğsümü vermeye çalıştığımda hemen ağladı. İki kere denedim aynısı oldu. Yarım saat sonra sağlık ocağına gittik, orada da emzirmeye çalıştım gene ağladı. Sabah 8'de çıktık, 11'de eve geldik emmedi bir türlü. Evde denedim gene aynı, mama verdim almadı. Aradan bir saate yakın zaman geçti mama verdim alır gibi oldu gene ağladı, gene göğsümü vermeyi denedim biraz alır gibi oldu. Başladı ağlamaya.

Zar zor sallaya sallaya uyuttuk. Saat 3'e geliyordu tekrar aynı krizler başladı. Söyleniyor, ağzı açık aranıyor ama bir türlü almadı. Mama yaptım gene almadı. Göğüslerim taş gibi oldular resmen, yumruk yumruk. Zorla mamayı emdirmeyi başardık gene attı, gene göğsümü denedim biraz daha iyi gibi emdi taşlığı gitti ama hala dolu. Uyuya kaldı öylece. N'apacağımı şaşırdım.

Bu süre zarfında sürekli göğüs değiştirereki yıkayarak vs. denedim. Biberondaki suyu alıyor mamayı almıyor, memeyi almıyor. Dişleri mi kaşınıyor, bir ağrısı mı var bilemiyorum.Neden böyle yapıyor anlamıyorum.
Portakal suyu veya benzeri C vitamini içeren bir meyveyi kaşığa biraz sıkıp damlayı eklersen hem daha kolay içer hem de C vitamini demir emilimini arttırdığından daha faydalı olur.
Ben genelde tek başıma yıkıyorum bazen de babası tutuyor ben yıkıyorum. Fena alıştı yalnız. Önce ben duşa giriyorum kendimi yıkıyorum sonra da onu alıyorum kucağımda yıkıyorum. Ters çevirince kızıyor illa bana dönük olacak yüzü. Ben de iyice yıkıyorum duruluyorum en son duştan çıkarken de yukarıdan aşağı komple duruluyorum. Küvetimiz var ama onda yıkamaya çalışınca sinirleniyor, ağlıyor.