Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dün kontrolümüz vardı,önceki günkü aşının travmasından muayenede bir ağladı ki sormayın,zaten mızmızlığpı da vardı aşı sonrası,neyse aklıma takılanları doktoruma sodum,demir damlası kilo başına 1 damlaymış,7800 gr civarı kılosu oğlumun doktor 8 damla dedi,kulakların kıvrılmasını sordum,kepçe kulak olmaz dedi,ancak prematüre bebekelrde görülebiliyor bazen dedi,bir de oğlum benim başını genelde sol taraf çeviriyor hep,boynunda sorun var mı diye özellikle götürdüm bu muayenede,doğumsal bi sorun yok dedi,boyun eğriliği farklı bi şey,o zaman diğer tarafa çevirmemez,çevirmek istese de ağrır ağlar dedi,sol tarafa alışkanlık geliştirmiştir,gece yatarken sol tarafına yastık koy,yastıksız yatır bir kaç aya düzelir dedi,ben yine de ultrason istedim emin olmak için,şu anda sol tarafına destek ya da yastık koyuyorum ki sürekli sola kafasını çevirmeyi unutsun diye (muhtemelen bişi olmaz ama yine de sola eğik olursa boynu diye korktum),ek gıdaya geçme dedi,diş çıkarmayı sordum,parmakları dişetlerinde hep,kaşınıyo mu acaba dedim,baktı ve daha erken diş için dedi,gözdeki çapaklanmayı sordum,bir iki kere olmuştu ne yapayım dedim,hiç bi şey yapma,kendisi geçer dedi ,eğer kızarıp şişerse damla gerekir dedi,öyle yani kızlar,sizde dikkat edin bi bebeklerinizin boynunA,bir tarafa daha fazla dönüyor mu,alışkanlık geliştiryorlarmış.Bu arada bana da yazarsanız sevinirim,bebekleriniz kafasını sağa veya sola daha çok döndürüyor mu ve kuacağınıza oturttuğunuzda çoğunlukla sağa ya da sola düşüyor mu boyunları yoksa tamamen dik tutabiliyorlar mı. benim bebekte mi sorun var diye endişeleniyorum,biraz dik tutuyor sonra genelde sol tarafa doğru eğiyor kafasını.Sağlık ocağındaki hemşire de normal dedi,rhat ettikleri tarafa çevirirler genelde dedi ama annelik işte
Kizlar selam. Onceleri mayista bekliyorduk diye mayis nisan karisik takip etmistim buraya yabanci kaldim biraz acigi kapatayiom dedim :)
Oglum 3bucuk aylik oldu cok sukur bir saglik sikintisi olmadan. 3ay kontrolumuzde 7,5kilo 6dcm cikmisti doktorumuz ne yapiyorsaniz devam edin gelisimi de keyfi de iyi demisti biz de aynen devam ediyoruz :). Gerci bu aralar 7bucuga kadar uyuyan oglum 6da kesin uyaniyor ve aksam uykuya dalmasi icin birkac meme seansi yapiyoruz. eskiden emer oynar uyur ve babasi ise giderken uyanirdi sanirim gunduzleri fizik tedaviye giderken anneme biraktigim icin oyuna doymuyior duzeni bozuldu. Playgro gloworld diye bir oyuncak aldik bayiliyor ona 1saate yakin oynuyor tavsiye ederim hatta bazen uyuyakaliyor altinda
saçlarımın döküşdüğü yetmiyo canım oğlum sağ olsun avuçlayıp avuçlayıp çekiyokel anne olcam yakında
![]()
maşallah bence iyi. 6 aylık olduğu zaman doğum kilosunun 2 katı olması lazımmış. değişiklik çok etkiliyor bebişleri. biz hep evdeyiz. sıcaklar bizi çok etkilemedi. evimiz bahçeli, bahçemizde ağaçlarımız var. evimiz serin oluyor. oğlumun bahçemizde hamağı var orada mışıl mışıl uyuyor. geceleri kalkmayı bıraktı oğlum kendi kendine uyanmıyor ama ben 12de emziriyorum sonra 3 sonra 2 saatte bir uyanıyor 9 yada 8,30 dan sonra uykusu kalmıyor.
uykusu nasıl? uykuda çocukları büyütüyor. geceleri emzir mutlaka.
dün kontrolümüz vardı,önceki günkü aşının travmasından muayenede bir ağladı ki sormayın,zaten mızmızlığpı da vardı aşı sonrası,neyse aklıma takılanları doktoruma sodum,demir damlası kilo başına 1 damlaymış,7800 gr civarı kılosu oğlumun doktor 8 damla dedi,kulakların kıvrılmasını sordum,kepçe kulak olmaz dedi,ancak prematüre bebekelrde görülebiliyor bazen dedi,bir de oğlum benim başını genelde sol taraf çeviriyor hep,boynunda sorun var mı diye özellikle götürdüm bu muayenede,doğumsal bi sorun yok dedi,boyun eğriliği farklı bi şey,o zaman diğer tarafa çevirmemez,çevirmek istese de ağrır ağlar dedi,sol tarafa alışkanlık geliştirmiştir,gece yatarken sol tarafına yastık koy,yastıksız yatır bir kaç aya düzelir dedi,ben yine de ultrason istedim emin olmak için,şu anda sol tarafına destek ya da yastık koyuyorum ki sürekli sola kafasını çevirmeyi unutsun diye (muhtemelen bişi olmaz ama yine de sola eğik olursa boynu diye korktum),ek gıdaya geçme dedi,diş çıkarmayı sordum,parmakları dişetlerinde hep,kaşınıyo mu acaba dedim,baktı ve daha erken diş için dedi,gözdeki çapaklanmayı sordum,bir iki kere olmuştu ne yapayım dedim,hiç bi şey yapma,kendisi geçer dedi ,eğer kızarıp şişerse damla gerekir dedi,öyle yani kızlar,sizde dikkat edin bi bebeklerinizin boynunA,bir tarafa daha fazla dönüyor mu,alışkanlık geliştiryorlarmış.Bu arada bana da yazarsanız sevinirim,bebekleriniz kafasını sağa veya sola daha çok döndürüyor mu ve kuacağınıza oturttuğunuzda çoğunlukla sağa ya da sola düşüyor mu boyunları yoksa tamamen dik tutabiliyorlar mı. benim bebekte mi sorun var diye endişeleniyorum,biraz dik tutuyor sonra genelde sol tarafa doğru eğiyor kafasını.Sağlık ocağındaki hemşire de normal dedi,rhat ettikleri tarafa çevirirler genelde dedi ama annelik işte
canım bizimde öyle biraz dik tutuyor sonra yorulup düşüyor başı sıkıntı edilecek birşey yok bence
canım ya aynı bizim durumu yazmışsın, benimde kızda sola doğru kayıyor kafası, bende eşime dedim boynumu eğri diye, 2 gündür takmış durumdayım, gittiğimde kontrole bende soracağım, ama inş tam tutamadıklarındandır..benimki hala tam dik tutamıyor yoruluyor ve düşüyor, gecede hep sol tarafa dönük yatıyor, bende yastık koyyum bari..
kızlar birde benim kızın dili beyaz yakarbonatla falanda siliyorum ama mamadan sonra hep öyle kalıyor, sizdede olan var mı? birde kızım emmeyi bıraktı
artık mama içiyor, sütümde gitti çok ama çok üzgünüm ama elimden bişey gelmiyor
![]()
sorma canım yaa,hele annem takmış durumda,sol tarafa alışmış hep sola çevirmek istiyor kafayı,öyle olunca da mesela dik durdupunda kafa sola eğiliyor,sanki boynu sola yamukmuş gibi duruyor,doktpr kaslarda sorun yok dedi ama yine de ben bir süre oynatırken falan da hep aksi yöne geçip diğer tarafı kullanmasını teşvik edicem,bakalım 1 ayda falan ne kadar düzelcek,insan korkuyo valla
canım ben sivas ta annemlerin yanındayken yanımda yatıyodu ve sürekli emiyodu sonra ordan bi kaç ev gezdik oralarda da kaldık falan sonra tekrar eve bolu ya döndük derken sanırım oğlumun yeri değiştiğinden ve gece emzirmeyi de aksattığımdan dolayı böyle oldu haftaya salı belli olacak bakalım belki ek gıdaya başlarız...
hoş geldin canım meleketimize kızıma gelince yavaş yavaş kan degerleri yükseliyo emzirdigim için bende kan ve vitamin ilaçları alıyorum süten gecsin diye 3 aylık olunca onada başladık ferro sanol inşallah daha iyi olacak 3 aylıkken 5800 gr 60 cm di biraz miniş ama allah başk saglık sorunu vermesin hastayken salanmayı alıştı hastanelerde serumla durmuyodu şimdide sürekli beşigini sallamasam uyumuyo bide bu aralar memeylede dögüş halindeyiz dua edin kızlar memeyi bırakmasın![]()
aynen bizimde öyle varyabazen elimle bende sağa yatırmaya çalışıyorum kucağımda tutarken falan ama olmuyor, umarım düzelir, insanın en ufak bişeyde canı sıkılıyor, hele ben iyice gerilmeye başladım, kaç gündür durmuyor, uykusuzum, yorgunum hiç bir işime bakamıyorum, hep kucak istiyor, yatırdığımda bas bas bağırıyor, ne yapacağımı şaşırdım, birde göbek fıtığımız var, ağladıkça iyice çıkıyor o nedenle ağlatmayım diyorum ama bende de hal kalmadı
Allah yardımcımız olsun, bu boyun durumuda geçici olur inşAllah..bende götürsemmi acaba? şimdide onu takarım ben
doğdu doğalı zaten hastanelerdeyiz, sarılıktı, üfürümdü, kanlı kakaydı, pembeli çişti derken..şimdide boyun, gerçekten zormuş..birde benim 5 seneden sonra tüp ile gelen bebeğim :) can dayanmıyor inan :) eşimde bende gözünün içine bakıyoruz, Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin ve kimseyi evlatsız bırakmasın..
merhaba canım benim oğlum da üç buçuk aylık ve doğduğundan beri sağ tarafa meyilli yatıyor, ben de doktoruna sordum sola bakmasını sağla zamanla düzelir dedi, endişelenecek bir şey yok yani...
kızlar bişey soracağım. benim oğlum sağına yada soluna dönemiyor. çok hareketli aslında yataga yüz üstü yatırıyorum emeklemeye çalışıyo. ayağına destek verince sürünüyo. dönmesi için bişey yapmam gerekiyor mu?
bir de bu ara baş parmağını emmeye başladı alışkanlık yapmasından korkuyorum.
canım elini denizde çok ağzına alıyor ve başparmağını artık ustalıkla kapıyor
ama doktor dokunma istediği kadar emsin dedi, onun için önemli bir şey dedi.
bugün sürekli takipteydim parmağını emzik gibi emiyo emerken uyuyo. eşimin arkadaşı 32 yaşında kafası bişeye takıldığında parmağını emiyo kocaman adam :) engellemiyim o zaman keyifle emsin oğluşum.
yine in cin top oynuyor burda,yine ben geldim herkes kaçtı
kendimi kasabaya giren agresif kovboylar gibi hissediyom,dağılııın lennn
offff kızlar yaa bi 5 kilo yapıştı üzerime veremiyoruummmm,imdat![]()