merhaba bayanlar,
bir şey soracağım. kızım 3350 gr doğdu. şu an 3 ay 1 hafta 5 günlük.
ilk ay 400 gr. ikinci ay 1000 gr. üçüncü ay 600 gr aldı.
kilo alım oranından anlaşıldığı gibi, süt yetmezliğinden ikinci ay mamaya başladık ve üçüncü ay memeyi bıraktı.
şu anki beslenme düzenimiz;
sabah 07.00'dan akşam 20.00'a kadar 3 saatte bir yalnızca ortalama 70 ml içiyor.
20.00'da 100 ml içiyor. uyuyor.
01.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
05.00'da uyanıp 100 ml daha içiyor. uyuyor.
yani günde toplam 500-600 ml içiyor.
bu miktar az değil mi?
3. ayı bitirmiş bir bebeğin günde kaç ml içmesi gerekir?
Canım önceLikle şunu söyLeyim, bebişlerimizin kiLosu başına 150 mL mama- süt aLmaLarı gerekiyor. Mesela 6 kG ise 150*6= 900 mL aLması gerekiyor 24 saat içinde. Bu yardımcı bir formül. Ama geneLde izLenen yoL, bebeğin kendi mama miktarını kendisinin beLirLemesi. OğLum da 3 ay 1 haftaLIk, 7800 kg. Ağız sütü dışında hiç süt alamadı, onun için Aptamil 1 başladık. Ama bütçe dayanmadığı için ben dönüşümlü kullanıyorum, bir kutu aptamil, o bitince bir kutu bebeLac..
Aynı senin programda vaLLa, iki saate bir 90 ml içiyor, daha ilkini sindiremeden ikinci öğün geliyordu. İki hafta sıktım dişimi, oyaladım, öğün aralarını açtım. REzeneyLe falan kandırdım birazcık.şimdi üç saatte 150 mL yiyor, bazen 120de bırakıyor, zorLamıyorum. Bak sende de aynı durum var. Daha biraz önce bir arkadaşa sordum. gündüz adım başı yerLerken, akşam sekizde uyuyup bire kadar nasıl oLuyor da mama istemiyorLar? Yine seninki bir dört saat kadar uyuyor gece. OğLum, birde uyanıp yiyor uyuyor, sonra üçte ve beşte de uyanıp yiyor, yedi gaz çıkardı uyudu derken gidiyor uyku, akşam uyuduğu kaLıyor ona.. Ama dediğim gibi eğer yerken bir problem oluşmuyorsa iştahlı yiyorsa, bir sıkıntı yok miktarda.