2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar valla üstümüzde laaaneet var 5 dk dışarı çıkyım dedim telefonum elimden düştü kanalizasyon çukuruna gümm :1: :43::43::43: allahım yenisini alacak para da yok ucuz bişeyde değildi sinirimden ağlıyorum gitti telefoonnn gitiiiiii gittiiiii :40: :52: :52: sağlık olsun diyesim var ama bu darlıkta diyemiyom :5:

artık ucuz bir telefonun olacak güle güle kullan düşsede üzülmezsin artık:1:

kızlar oğlumun sol alt diş etinde küçük çizgi gibi bi yarık gördüm dün,buradan okuduğum kadarıyla diş çıkaracak sanırım,diş çıkaranlar doğru mu tahminim,elimi sürünce orası böyle pütürlü gibi,ortalama ne kadar sonra çıkıyo diş bu çizgi gibi yarık oluşunca?

hayırlı olsun canım gerçekten de çıkar birkaç güne...

istanbula lapa lapa kar yağıyor dünden beri, içerden izlemesi çok güzel ama dışarda olanlara Allah yardım etsin...

kızlar oğlum geçen akşam meyve püresini yedi,sonra da cam rendeyi aldı eline,oynuyo,halının üzerinde bir de battaniye var üşümesin diye serdim,cam rendeyi halıya eliyle hafifçe vurdu,rendenin kıyrık kısmı çat diye ayrıldı,hemen topladım cam kırıklarını falan ama dedim ki ya biz yanında yokken eline alsaydı da kırılsaydı,anlamaz ki onun ne olduğunu bir de allah korusun ağzına soksaydı keskin yerini,o kadar kalın cam rende nasıl halının üzerinde kırıldı anlamadım,hiç belli olmuyo sağları solları.bir keresinde de plastik dondutrma kaşıkları var ya,onunla oynuyo,sap kısmı da kalın onların,ağzına sokmuş dişini kaşımak için ama nasıl bi açıyla soktuysa ağzına, elinde kaşık ama çekemiyo geri ,diline bastırınca kaşığı öğürdü kustu falan,ne güvenli ne değil bunların elinde hiiç belli olmuyo,kenarı köşesi olmayan,güvenli nesnelerin bile öyle bi yerini buluyo ki,oyuncak desen 2 dk sonra atıyo elinden,büyüdükçe yandık valla:55:

kızlar, burada bir arkadaş sütlü omlet tarifi vermişti yaptım bu gün yedi kızım 1 çay kaşığı omlet 1 çay kaşı su çiğnedi yuttu şükür,

bu arada yağsız kıymadan köfteyi yutamıyo yaa yavrular, çok yağlı bir kıymadan dün yaptım köfte teflon tavada yağsız pişirdim yumuşak oldu yedi biraz.. çiğnemeyi öğretmek için iyi oluyo..

kızlar oğlum geçen akşam meyve püresini yedi,sonra da cam rendeyi aldı eline,oynuyo,halının üzerinde bir de battaniye var üşümesin diye serdim,cam rendeyi halıya eliyle hafifçe vurdu,rendenin kıyrık kısmı çat diye ayrıldı,hemen topladım cam kırıklarını falan ama dedim ki ya biz yanında yokken eline alsaydı da kırılsaydı,anlamaz ki onun ne olduğunu bir de allah korusun ağzına soksaydı keskin yerini,o kadar kalın cam rende nasıl halının üzerinde kırıldı anlamadım,hiç belli olmuyo sağları solları.bir keresinde de plastik dondutrma kaşıkları var ya,onunla oynuyo,sap kısmı da kalın onların,ağzına sokmuş dişini kaşımak için ama nasıl bi açıyla soktuysa ağzına, elinde kaşık ama çekemiyo geri ,diline bastırınca kaşığı öğürdü kustu falan,ne güvenli ne değil bunların elinde hiiç belli olmuyo,kenarı köşesi olmayan,güvenli nesnelerin bile öyle bi yerini buluyo ki,oyuncak desen 2 dk sonra atıyo elinden,büyüdükçe yandık valla:55:

dediğin gibi canım çok dikkat etmek gerekiyo, benim sürekli gözüm etrafta psikopat gibi halılara bakıorum sürekli bişey düşmüşmü diye, özellikle çekirdek kabukları çok tehlikeli ne kadar dikkat etsen de dökülüyo..geçen bende kaseyle kaşığı unutmşum yerde tak tak vuruyo sese koştum.

bizim yürüteç macerası da tehlikeli yürütecte yürüyemiyo adım atmayı bilmiyo, içine koyunca sürekli sarkıyo, orada da bırakamıycam yani, nerede duracak bu çocukk:26:

ne yapacakları belli olmuyor canım bende dün ahsene mama hazırlıyorum aldım mutfakta yerde porselen kase verdim elin bir baktım yere attı ama halının üzerine hemen 2 ye ayrıldı kase bende şok oldum çatlagı filanda yoktu en tehlikesiz gördügümüz şeyi bile bir anda tehlikeli hale getiriyorlar zorzamanlar geliyor valla allah yardımcımız olsun:31:

kızlar, burada bir arkadaş sütlü omlet tarifi vermişti yaptım bu gün yedi kızım 1 çay kaşığı omlet 1 çay kaşı su çiğnedi yuttu şükür,

bu arada yağsız kıymadan köfteyi yutamıyo yaa yavrular, çok yağlı bir kıymadan dün yaptım köfte teflon tavada yağsız pişirdim yumuşak oldu yedi biraz.. çiğnemeyi öğretmek için iyi oluyo..

sütlü nasıl yaptın canım bi arkadaş labneli vermişti denedim ahsen agzını bile açmadı
evet canım bende yagsız kıymadan yaptım ahsen kustu gecen gün kayınvalidem yaglı kıymayla yapmıştı çeyrek kadarını zorlada olsa yedi birde kayınvalidem ekmek koymuş içine daha yumuşaktı :56:

sütlü nasıl yaptın canım bi arkadaş labneli vermişti denedim ahsen agzını bile açmadı
evet canım bende yagsız kıymadan yaptım ahsen kustu gecen gün kayınvalidem yaglı kıymayla yapmıştı çeyrek kadarını zorlada olsa yedi birde kayınvalidem ekmek koymuş içine daha yumuşaktı :56:

aaa ben sütlü hatırlamışım ama iyi oldu yedi:1: 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı tereyağ, biraz zeytin yağı 2-3 çorba kaşığı sütü karıştırdım 1 çimdik tuz attım tavada karıştırark pişirdim yumuşak oldu ama benim kız için pişince biraz daha süt döktüm karıştırdım iyice yumuşak oldu yedi valla

peynir ve zeytin rendeleyerek de deniycem, benim kız da asla yemez labneyi normal beyaz peynir dene canım biraz ekşi gibi ya daha çok seviyolar..

artık ucuz bir telefonun olacak güle güle kullan düşsede üzülmezsin artık:1:

Şekerim şu durumda ucuzunuda alamıcağım için üzüldüm zaten , neyseki çıkardık düştüğü yerden yağmur suyuymuş bakalım çalışacakmı..

Geçmiş olsun canım çok şükür birşey olmamışş..

dediğin gibi canım çok dikkat etmek gerekiyo, benim sürekli gözüm etrafta psikopat gibi halılara bakıorum sürekli bişey düşmüşmü diye, özellikle çekirdek kabukları çok tehlikeli ne kadar dikkat etsen de dökülüyo..geçen bende kaseyle kaşığı unutmşum yerde tak tak vuruyo sese koştum.

bizim yürüteç macerası da tehlikeli yürütecte yürüyemiyo adım atmayı bilmiyo, içine koyunca sürekli sarkıyo, orada da bırakamıycam yani, nerede duracak bu çocukk:26:

Biz yürüteci 5 aylıkken kullanmaya başladık duru :10: uçuyordu içinde ordan oraya ama şimdi hiç sevmiyor. Sen arada dene belki alışır senin içinde iyi olur..

çok geçmiş olsun tatlım .nasıl iyi mi bebiş şimdi?

Çok şükür iyi çabuk atlattık kadının biri 3 ayda zor ileşti demişti oğlu için.. Çok korkmuştumm valla..

Aynen canım ya ben de gece hiç uyuyamıyorum tam dalacam çınar ağlar uyanır, okuduğum kitapta gece 23 te beslediğiniz bebeğiniz sabah 5 e kadar uyanırsa açlıktan değildir diyor ben de en son 24 te emzirdim aradan 1 saat geçti tekrardan uyandı huysuzlanıyor bir süre ilgilenmedim sesi artınca ninni söyledim, çınar pek pışpışlanmaktan anlamaz daha çok ağlar, önce susar gibi oluyor ama 10 dk da bir bunu yapıyor en sonunda da zaten tam ağlamaya başladı ben de o saatte ne yapabilirim ki sallasam uyumaz, ninni söylesen uyumaz kendi haline bıraksam daha kötü, ancak emzirince sakinleşiyor artık memeyi uyumak için bir araç görüyor ya da gerçekten susamış ya da acıkmış sabaha kadar en geç 2 saate bir uyanır zaten sabah 8 de kalkarız benim uyumama fırsat kalmıyor ki, ben de uyanınca hemen 5 dk da uyuyamıyorum. İnşallah 1 yaşından sonra düzelir sabrediyorum Allah hastalık vermesin buna da razıyım alıştım artık

Canım duru da pışpışlanmaktan anlamaz deli gibi sallican ayakta, havada , karada :1: :1: dediğin gibi sazğlıklımolsunlarda elbet bunlarda geçer.

geçmiş olsun canım yaa ben de çok korkuyorum mikroptan ama korumak çok zor, neyse ki atlatmışsınız ama insanın içi gidiyor yavrusuna...

Sağol canım.. Hemde nasıl hele o iğneler batarkan sanki benim canım çıktı.. Çok şükür atlattık.

slm sevgili anneler.iştahsız bir oğlum olduğundan bahsetmiştim daha önce.ben oğlumu uyurken besliyorum.o kadar yapıp ediyorum yemiyor.bende uyurken devamsütü veya kaşık mamalarını sulandırıp veriyorum.sadece akşam bir küçük kase tarhana içirebiliyorum.sizce uyurken beslemekte dğru yapıyorum bu arada aç bırakmayı da denedim yumurta kıyma yemiyor.arada bir zorla yediriyorum.bu arada oğlumun kilosu ii.9 aylık 9.5 kilo.ama 4 kilo doğmuştu.sizce devam etmelimiyim:(((

Şekerim şu durumda ucuzunuda alamıcağım için üzüldüm zaten , neyseki çıkardık düştüğü yerden yağmur suyuymuş bakalım çalışacakmı..

Geçmiş olsun canım çok şükür birşey olmamışş..

Biz yürüteci 5 aylıkken kullanmaya başladık duru :10: uçuyordu içinde ordan oraya ama şimdi hiç sevmiyor. Sen arada dene belki alışır senin içinde iyi olur..

Çok şükür iyi çabuk atlattık kadının biri 3 ayda zor ileşti demişti oğlu için.. Çok korkmuştumm valla..

Canım duru da pışpışlanmaktan anlamaz deli gibi sallican ayakta, havada , karada :1: :1: dediğin gibi sazğlıklımolsunlarda elbet bunlarda geçer.

Sağol canım.. Hemde nasıl hele o iğneler batarkan sanki benim canım çıktı.. Çok şükür atlattık.

sevindim canım,Allah göstermesin bi daha :nazar:

KIZLAR FORUMLARDA TAKILIRKEN BULDUM,bi okuyun,lazım olur belki

ateş sürecinde öğrendiklerim:

4 yaşın içindeki oğlumuzu neredeyse eşimle yalnız büyütüyoruz. sık hastalanıyor, ateşleniyor. kardeşim çocukken ateş yüzünden havale geçirmiş olduğu için bu konu beni tedirgin ediyor.
bu kadar yılda şunları öğrendim; tabi bunlar benim çocuğum için geçerli. benim gibi yanında bir alim ya da bilir kişi olmayanlar için dikkat çekebilir diye düşündüm: bu yalnızca benim oğlumda gözlemlediklerim, asla kesinlik taşımıyor.
* ateş varsa enfeksiyondan şüpheleniyorum. sağlık ocağına bile gitsek illa soruyorum boğazında bişey var mı diye, oğlum doktorda çok ağladığı için ve iltihap varsa bile epey arkada olduğu için zor görüyor doktor ama genelde evet var diyor. sonuç antibiyotik + ateş düşürücü + vitamin şurubu oluyor genelde. bir doktordan duydum ki ateş düşürücüyü hastalık süresince ilk üç günü düzenli kullanırsak daha çok faydasını görürmüşüz, antibiyotik de bir süre sonra etki ediyormuş: yan etkilere dikkat.
* ateş gece başladıysa doktora götüremiyorsam ilk ağzını kokluyorum, nefesi hemen değişiyor. alnı soğusa bile dudağını öpüyorum ki çok sıcak oluyor dudakları. tetikte oluyorum, ateş yükselebiliyor.
* ateş yükseldi, düşürücü verdim diyelim şunu takip ediyorum: ibuprofen parasetamole göre çabuk etki ediyor ve fazla yükselen ateşe ilk müdahalem ibuprofenle oluyor, acil düşürsün diye çünkü o etki edene kadar ateş yükselmeye devam ediyor. ateş ortaysa parasetamol kullanıyorum ama daha geç etki ediyor. çocuğumla ten temasını kesiyorum, soyuyorum tek kilot kalıyor, üşümez zaten o kadar ısı varken. titriyorsa dikkat bu üşümesinin değil ateşinin az sonra büyük olasılıkla dahada yükseleceğinin göstergesi oluyor, hiç bi şey örtmüyorum, hatta yelpaze kullanıyorum. düşene kadar 5er dakika arayla ölçüyorum. bazen duş gerekiyor 15 dakika sürüyor, o bağırıyor çünkü o sıcakken su soğuk geliyor (banyo sonrası yalancı düşme gözükebiliyor). sonra dönüşümlü kullanmaya devam: sırayla bi biri, bi diğeri. kilo artınca verilen ölçü oranı da artar dikkat.
* ateş düşürücü sonrası takipte ellerine ve ayaklarına bakıyorum; ayakları buz gibi oluyor ateşliyken, ne zaman düşmeye başlıyor yavaş yavaş ayakları da ısınmaya başlıyor oğlumun, ne hikmet bilmem vardır cevabı araştırmak lazım. benimki gözlem, belki sizinki farklı olur.
terlemesine bakıyorum; ateşliyken ne terlemesi, soba gibi çocuk yanıyor, ama ne zaman terlemeye başlıyor rahatlıyorum, ölçüyorum ısısının azaldığını görüyorum.
titremesine bakıyorum; ne zaman titrese eyvah diyorum. hemen ardından ateşi aniden fırlıyor, o yüzden hemen düşürücü veriyorum, soyuyorum yani önden önlem alıyorum.
* ateşi düşse bile uyumuyorum çünkü ateş diğer tüm hastalıklar gibi gece coşuyor! ibuprofen parasetamol sırasını şaşırmadan devam ettiriyorum, uykusundan uyandırıp veriyorum.
* geçen ay hiç düşmeyen 40la tanıştım, doktorumuz ateş düşürücü damla verdi bunun için. yarım saat 40 dk arası etki başlıyor ama tüm o bekleme süresinde ateş artıyor.
* balgam varsa kusturabiliyor.
* enfeksiyon mücadelesi kazanıldıkça ateş gün gün düşüşe geçiyor.
* uyumayın , düzenli ölçün, ilaçla kontrol altına alın! saat saat ölçtüğünüz ısıyı ve verdiğiniz ilacı not alın çünkü panikten unutabilirsiniz.

kızlar elma suyu lekesini çıkarabiliyor musunuz?Oğlumun açık mavi eşofman altına elma püresi yedirirken damladı bir kaç yere,sarı sarı lekeler oldu,üzerine kosla döküp 60 derecede kendi beyazlarımızla attım makinaya,hani leke çıksın sonra sabunla yıkarım yine diye,hiç çıkmamış,çok çirkin duruyolar:44:

Ariel leke çıkarıcı denedin mi canım ? Üstüne dökünce çıkmıyorsa, kosla ya da arielle suda beklet birkaç saat, işe yarayabilir. Bizim çoğu kıyafetimiz leke içinde. Renklilerden çıkıyor bir nebze de beyazlar tam kabus. Biriksinler, yüksek ısıda arielle yıkayacağım. Genelde 40-50 derecede yıkıyorum, inatçı olanlar çıkmıyor. 60-70lerde bekli çıkar arielle diyorum ben de son çare.

KIZLAR FORUMLARDA TAKILIRKEN BULDUM,bi okuyun,lazım olur belki

ateş sürecinde öğrendiklerim:

4 yaşın içindeki oğlumuzu neredeyse eşimle yalnız büyütüyoruz. sık hastalanıyor, ateşleniyor. kardeşim çocukken ateş yüzünden havale geçirmiş olduğu için bu konu beni tedirgin ediyor.
bu kadar yılda şunları öğrendim; tabi bunlar benim çocuğum için geçerli. benim gibi yanında bir alim ya da bilir kişi olmayanlar için dikkat çekebilir diye düşündüm: bu yalnızca benim oğlumda gözlemlediklerim, asla kesinlik taşımıyor.
* ateş varsa enfeksiyondan şüpheleniyorum. sağlık ocağına bile gitsek illa soruyorum boğazında bişey var mı diye, oğlum doktorda çok ağladığı için ve iltihap varsa bile epey arkada olduğu için zor görüyor doktor ama genelde evet var diyor. sonuç antibiyotik + ateş düşürücü + vitamin şurubu oluyor genelde. bir doktordan duydum ki ateş düşürücüyü hastalık süresince ilk üç günü düzenli kullanırsak daha çok faydasını görürmüşüz, antibiyotik de bir süre sonra etki ediyormuş: yan etkilere dikkat.
* ateş gece başladıysa doktora götüremiyorsam ilk ağzını kokluyorum, nefesi hemen değişiyor. alnı soğusa bile dudağını öpüyorum ki çok sıcak oluyor dudakları. tetikte oluyorum, ateş yükselebiliyor.
* ateş yükseldi, düşürücü verdim diyelim şunu takip ediyorum: ibuprofen parasetamole göre çabuk etki ediyor ve fazla yükselen ateşe ilk müdahalem ibuprofenle oluyor, acil düşürsün diye çünkü o etki edene kadar ateş yükselmeye devam ediyor. ateş ortaysa parasetamol kullanıyorum ama daha geç etki ediyor. çocuğumla ten temasını kesiyorum, soyuyorum tek kilot kalıyor, üşümez zaten o kadar ısı varken. titriyorsa dikkat bu üşümesinin değil ateşinin az sonra büyük olasılıkla dahada yükseleceğinin göstergesi oluyor, hiç bi şey örtmüyorum, hatta yelpaze kullanıyorum. düşene kadar 5er dakika arayla ölçüyorum. bazen duş gerekiyor 15 dakika sürüyor, o bağırıyor çünkü o sıcakken su soğuk geliyor (banyo sonrası yalancı düşme gözükebiliyor). sonra dönüşümlü kullanmaya devam: sırayla bi biri, bi diğeri. kilo artınca verilen ölçü oranı da artar dikkat.
* ateş düşürücü sonrası takipte ellerine ve ayaklarına bakıyorum; ayakları buz gibi oluyor ateşliyken, ne zaman düşmeye başlıyor yavaş yavaş ayakları da ısınmaya başlıyor oğlumun, ne hikmet bilmem vardır cevabı araştırmak lazım. benimki gözlem, belki sizinki farklı olur.
terlemesine bakıyorum; ateşliyken ne terlemesi, soba gibi çocuk yanıyor, ama ne zaman terlemeye başlıyor rahatlıyorum, ölçüyorum ısısının azaldığını görüyorum.
titremesine bakıyorum; ne zaman titrese eyvah diyorum. hemen ardından ateşi aniden fırlıyor, o yüzden hemen düşürücü veriyorum, soyuyorum yani önden önlem alıyorum.
* ateşi düşse bile uyumuyorum çünkü ateş diğer tüm hastalıklar gibi gece coşuyor! ibuprofen parasetamol sırasını şaşırmadan devam ettiriyorum, uykusundan uyandırıp veriyorum.
* geçen ay hiç düşmeyen 40la tanıştım, doktorumuz ateş düşürücü damla verdi bunun için. yarım saat 40 dk arası etki başlıyor ama tüm o bekleme süresinde ateş artıyor.
* balgam varsa kusturabiliyor.
* enfeksiyon mücadelesi kazanıldıkça ateş gün gün düşüşe geçiyor.
* uyumayın , düzenli ölçün, ilaçla kontrol altına alın! saat saat ölçtüğünüz ısıyı ve verdiğiniz ilacı not alın çünkü panikten unutabilirsiniz.

ekleyeyim buna da dikkat edin..
malum şimdilerde digital derecel var.
kol altından ölçüm yapıyorsanız kolaltının kuru olmasına dikkat edin.ıslakken ölçüm sağlıklı olmuyor.
ve evde 2 derece bulundurun.
yeğenim derecenin bizi yanılmasıyla havale geçirmişti..bebeğin üstünü kesinlikle örtmeyin ve ateşliykende iğne yaptırtmayın

selam kızlar nasılsınız. Biz berbat 3 gün geçirdik dr duruya boğaz enfeksynu demişti , perşembe akşam 6 gibi ateşi tekrar fırladı ablamda kaldık hastane yakın diye götürdüm fitil verdi dr. saat 10:00 gibi duru kaka yaptı silerken sümüksü uzun ip şeklinde kan gördüm çocuğu temizlemeden kakayı kaptığım gibi hastaneye koştum ( annem arkamdan deli ya herşeyi abartıyor b u kız demiş ablama) laborant ben bunu kabul edemem kap veryim tekrar yaptığında getir dedi ben ağlamaya başlayınca tamam tamam ver dedi gülerek bu ilk çocuk heralde dedi.. Dizanteri olmuş , acildeki dr hemen getir dedi bu arada kendi dr umuza ulaşamadık neyse duruyu götürdük dr hemşireye damar yolu aç deyince kız dudak ısırdı ecemi damar yolu bulamayınca devlet hastanesine sevk etti gider gitmez damar yolu açıldı serum 1,5 saat kaldı sonra gitmedi tekrar damar yolu açmak istediler kızımı delik deşik ettiler :43: :43: 5 6 defa iğne batırdılar duru yu tahmin edebilirsiniz ne halde ordada tahlil yaptılar dışardan geleni kabul etmiyorlarmış tahlil temiz dizanteri yok demezmii :52: :52::47: çıldırdım özeldekilere sövdüm sövdüm durdum neyse eve gittik saat : 2 gibi tabiki duru susmak bilmiyor sabaha karşı bir kaka yaptı kızlar sırf kan aklım başımdan gitti nereye götüreceğimi bilemedim devlet hastahanesinde tahlil temiz dediler özelde damar yolu açamadılar kafayı yicektim duru kaka yapıp duruyor ortalık battı resmen suu yapıyor sabahh 9 zu edene kadar öldüm kendi dr umuza gittik tahlile gerek yok kaka kanlıysa dizanteri başka neden olamaz dedi ishal maması, ve 3 ilaç yazdı 2 ilacı içiremedik içiremedik işte böyle şimdi toparlandı şükür bu kadar uzun ayrıntılı yazmamın sebebi tek hastaneye güvenmeyin kime güveneceğiz bilemiyorum yine ne varsa özel hastanede var boşuna sövmüşüm günaha girdim bide..

Nasıl bulaştı nerden geldi illet bilmiyorum hazır suyu bile kaynatıyorum.. Dr dediki iyi yıkanmamış sebze, meyveden ağzına aldığı birşeyden halıdan vs. vs. birsürü sebebi varmış.. o kadar dikkat etmemize rağmen oldu kızlar amman dikkat bebeklerimiz herşeyi ağızlarına alıyorlar çok dikkat edin..

AMMADA YAZMIŞIM YAA İÇİMİ DÖKTÜMM VALLA

Canımm çok geçmiş olsun. Ne kadar da dikkat etsek koruyamayız mikroplardan. En hassası zaten ev mikrobudur, silsen de süpürsen de ardından bir toz uçar o da gider istemediğin yerde biter. :( Umarım çabucak iyileşir Duru'cuğum.

yaşıtmışızcanım bende 81 dogumluyum yaşlandık vallahi :106:

En yaşlınız benim desene, 22 bitiyor 19'unda. :)))

Kızlar nemlendirici olarak ne kullanıyorsunuz duru nun yanakları çok kuruyor. Hangi marka olsun çok kararsızım..

Her banyo sonrası Johnson's Baby (Bed Time) ile masaj yapıyoruz her yerine. Günlük nemlendirici olarak da kullanılabilir. Kesinlikle rahatlatıyor ve kokusu çok hoş. Kaynanam bile istemişti düşün, ellerine nemlendirici olarak kullanmak için. :))) Yapış yapış yapmıyor cildi, emiliyor hemen ve çok yumuşak tutuyor.

Canımm bunlarda artık beygir gücü mü var dana kuvveti mi var ben anlamadım. Elleri çok ağır valla bir yapıştırdılar mı ittiler mi kaç yani oradan :D

Back
X