2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
Kızlar zeynep iki gündür ishal. Ateş falan yok. İshal de öyle asiri degil ama biraz biraz sürekli yapiyor. Ne iyi gelir .ne yapayım yaa.

günaydın kızlar, herkese güzel bir haftasonu diliyorum, hasta bebişlere geçmiş olsun..

benimde canım sıkkın kızlar ya, ela katı yiyemiyor, eline ekmek elma veriyorum kusuyor, boğazında kalıyor..çorbasını ilk defa çatalla ezip vermiştim bakıcıya ama yiyememiş ve kusmuş..nasıl yapacağım şaşırdım :(

Birde siz kahvaltıyı ayrı ayrımı yediriyorsunuz? yoksa bulamaçmı yapıyorsunuz?

Bugun saglij ocagina gittik hem kayit yaptirdik hem de kontrol olduk. D vitaminini arttirmami istedi. Multitaps olcegi tam dolmadigi icin sen bir bucuk olcek ver dedi doktorumuz. Seker bir bayandi, genc ve 5 mayis dogumlu bir kizi varmis onunda. Multitaps ve ferruma devam et en iyisi onlar ben de onlardan kullaniyorum dedi. Kizamik salginmis asi icin arayacak bir haftaya kadar. Asiya gidecegiz. Kilomuz 8 bucuk olmus. Boy ve bas cevresini de olctu de kafamdan silindi resmen
2-3 gundur esimin annesindeydik. Aksam eve geldik , baktim bir yerden su damliyor. Mutfaga bir girdim ki su basmis resmen. Esim oglen yemegine geldiginde kombiyi acmis. Basinc biraz az diye de suyunu acmis biraz. Kapattim sanmis tabi kapatamamis. Basinc firlamis. Her yer su. Vanayi kapatayim dedim baktim vana da akitiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Halilar kilimler mutfak minderleri her yer su. Disariya astim ama disarida da yagmur yagiyor :)) Vana akitiyor diye de suyu kapattik komple. Bulasik camasir yigildi hep mutfak desen kurudu ama ev berbat durunda. Kombi hala akitiyor hafiften ama kapatamam donariz evde. Off ki ne offf.
of çok geçmiş olsun canım ya tamda kış günü olana bak çok üzüldüm allah yadımcın olsun
günaydın kızlar, herkese güzel bir haftasonu diliyorum, hasta bebişlere geçmiş olsun..

benimde canım sıkkın kızlar ya, ela katı yiyemiyor, eline ekmek elma veriyorum kusuyor, boğazında kalıyor..çorbasını ilk defa çatalla ezip vermiştim bakıcıya ama yiyememiş ve kusmuş..nasıl yapacağım şaşırdım :(

canım her bebek farklı benim yeğenim 1 yaşına kadar yiyemedi ama miray yiyiyor yayla çorbasında pirinçleri yutabiliyor rahat onu bir dene bakalım.ben kahaltısını bulamaç yapıyorum başka türlü yemez onu bile reklamlarla yiyoruz

arkadaşlar mrhb yine oğlum hasta.hatırlarsanız 15 gün önce ateşlenmişti acile götürdüğümüzde dktr boğazı hafif enfeksiyon kapmış demişti.ateş düşürücü antibiyotik vitamin kullandık 1 hafta.ateşi 3.gün düştü.1 hafta sonrasında birşeyi kalmamıştı.ama dün yine aynısı oldu.şuan yine ateşi var.38.5 da vermiden şurup verdim fitil verdim yinede düşmüyor.oğlum yine enfeksiyon mu kaptı yani.ben acaba diş olabilir mi diyorum.diş etleri şiş şuanda.hiç dişide çıkmadı.eğer dişse böyle ara ara tekrarlar mı çıkana kadar.kafayı yicem yine hastalığı cmrtesine geldi ve ben acile gitmek istemiyorum yeniden

Geçmiş olsun canım, inşallah çabuk atlatır elif. Nanenin zararı olacağını sanmam ben 3-4 aylıkken bile gaz sorunu için vermiştim. Mandalina suyu içebiliyor mu elif, mandalina suyu verebilirsin c vitamini alsın vücut direnci artsın
saol canım,naneyide vereyim ozzaman bende . mandalinayı sade yemeyi seviyor suyunu içmiyor canım kahvaltısınada katıyordum bi kaç gündür kahvaltıda yapmıyor mecbur mama veriyorum
Bugun saglij ocagina gittik hem kayit yaptirdik hem de kontrol olduk. D vitaminini arttirmami istedi. Multitaps olcegi tam dolmadigi icin sen bir bucuk olcek ver dedi doktorumuz. Seker bir bayandi, genc ve 5 mayis dogumlu bir kizi varmis onunda. Multitaps ve ferruma devam et en iyisi onlar ben de onlardan kullaniyorum dedi. Kizamik salginmis asi icin arayacak bir haftaya kadar. Asiya gidecegiz. Kilomuz 8 bucuk olmus. Boy ve bas cevresini de olctu de kafamdan silindi resmen
2-3 gundur esimin annesindeydik. Aksam eve geldik , baktim bir yerden su damliyor. Mutfaga bir girdim ki su basmis resmen. Esim oglen yemegine geldiginde kombiyi acmis. Basinc biraz az diye de suyunu acmis biraz. Kapattim sanmis tabi kapatamamis. Basinc firlamis. Her yer su. Vanayi kapatayim dedim baktim vana da akitiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Halilar kilimler mutfak minderleri her yer su. Disariya astim ama disarida da yagmur yagiyor :)) Vana akitiyor diye de suyu kapattik komple. Bulasik camasir yigildi hep mutfak desen kurudu ama ev berbat durunda. Kombi hala akitiyor hafiften ama kapatamam donariz evde. Off ki ne offf.
off çok zor işin Allah kolaylık versin

ben bulamaç yapıyordum ama sevmiyor ayrı ayrı versem diye düşünüyorum ama önce şu hastalığı bir atlatalım

şu akıntı olayı çok kafama takıldı dün gece 2 defa altını değiştirdim yine vardı kokladım kokuyorduda bugün kaka yapmış olduğundan göremedim dr.a gitsemmi yoksa verdiğim şuruplardan mı oluyor bilemedim hafta sonuna geldik

kolay gelsin canım yaa,bebek olunca böyle aksilikler 2 katı zor olur,geçmiş olsun

ben bulamaç şeklinde veriyorum,1 yumurta sarısı biraz peynir,pekmez,1 ceviz içi (ya da 1 çay kaşığı tahin bazen cevizle yer değiştiryorum),1-2 çay kaşığı pekmez,3-4 bebe bisküvisini normal sütle ya da ıhlamurla ıslatıp veriyoum yiyor,geçen gün sadece yumurta sarısını 2 bisküviyle ıslattım peyniri ve pekmezi ayrı verdim,öyle de yedi,pekmeze ekmek içi batırdım falan,aslında ayrı ayrı başlamak gerek

Merhaba kizlar,kac gundur giremiyordum ya da biraz okuyup cikmak zorunda kaliyordum.hasta olan bebisler iyilesti derken yine hastaliklar basgostermis hepinize gecmis olsun.En kisa zamanda iyilesirler umarim.

Kizlar biz besinci disimizi cikardik 6, yolda gibi iyice kabarip beyazladi dis etimiz.efe birkac adim atmaya basladi.bir kac adimlik mesafeyi gitmeye calisiyor tek basina.bugunde 5 6 saniye day durdu.evin icinde emekleye emeklee dort donuyoruz.arada ufak kazalarimiz oluyor.elleri birbirine dolasiyor ve agzini yere carpiyor iki defa agzimiz kanadi.

kızlar uyku tulumu kullanan varmı oğluşum sürekli üstünü açıyor gece .kullanışlımı sizce.rahat hareket edebilir mi acaba.bizimki gece çok dönüyor..:44: bir de nasıl pekmez veriyorsunuz marketten mi alıyotrsunuz yoksa özel birerde yaptırıyormusunuz.

arkadaşlar mrhb yine oğlum hasta.hatırlarsanız 15 gün önce ateşlenmişti acile götürdüğümüzde dktr boğazı hafif enfeksiyon kapmış demişti.ateş düşürücü antibiyotik vitamin kullandık 1 hafta.ateşi 3.gün düştü.1 hafta sonrasında birşeyi kalmamıştı.ama dün yine aynısı oldu.şuan yine ateşi var.38.5 da vermiden şurup verdim fitil verdim yinede düşmüyor.oğlum yine enfeksiyon mu kaptı yani.ben acaba diş olabilir mi diyorum.diş etleri şiş şuanda.hiç dişide çıkmadı.eğer dişse böyle ara ara tekrarlar mı çıkana kadar.kafayı yicem yine hastalığı cmrtesine geldi ve ben acile gitmek istemiyorum yeniden

Geçmiş olsun canım. Ateş düşürücü Calpol en iyisi diye biliyorum bebekler için. Ama sizin ateşiniz daha yüksek fitille bile düşmüyorsa acile git derim canım ne kadar istemesen de. Belki başka bir hastaneye gidersen daha iyi yardımcı olabilirler.

şu akıntı olayı çok kafama takıldı dün gece 2 defa altını değiştirdim yine vardı kokladım kokuyorduda bugün kaka yapmış olduğundan göremedim dr.a gitsemmi yoksa verdiğim şuruplardan mı oluyor bilemedim hafta sonuna geldik

Yan etkilerine bak istersen canım ama ilaçtan olacağını sanmam. Akıntı gibi şeyler bebeklerde genellikle idrar yolları enfeksiyonundan kaynaklı oluyor diye biliyorum. Pazartesiye kadar bekle, geçmesse doktora görünürsünüz.

kızlar uyku tulumu kullanan varmı oğluşum sürekli üstünü açıyor gece .kullanışlımı sizce.rahat hareket edebilir mi acaba.bizimki gece çok dönüyor..:44: bir de nasıl pekmez veriyorsunuz marketten mi alıyotrsunuz yoksa özel birerde yaptırıyormusunuz.

Ben de aldım bir hevesle ama bizim hatun pek sıkıntılı. Üzerinde yelek olsa çıkartayım diye yırtınıyor. Gece desen zaten kendi üstünü açıyor ayrıca yanımıza geldiğinde de bizim üstümüzü de açıyor. Bazen dışarı çıkarken giydiriyorum ben de uyku tulumunu. :))) Pekmez hazır alıyorum ben Koska'nınkini. Güvenilir bir yer olmadığı için özel yaptırmıyorum. Pek içime sinmiyor aklıma acaba nasıl yaptılar, elleri kirli miydi, eldivenli miydi vs. vs. binbir türlü şey geliyor. Meyve sebze de değil ki yıkayasın, sulu bir şey yani. O yüzden güvenmediğim yerlerden açık şeyler almamaya çalışıyorum hele ki bebek varsa işin içinde.

Pancem, eyidas, migi sağolun kızlar. Ustayı aradık, gelmeme gerek yok dedi nasıl yapacağımızı tarif etti. Eşim halletti su tesisatını. Kombi de azıcık arada damlıyor. Su sorunu çözüldü gibi, evi de toparladım biraz. Bugün dışarı çıkalım diye hazırlandık. Otobüs durağına gittik, tam bir saat bekledik 20 dk. da bir kalkması gereken otobüs gelmedi inadına. Hadi bu sefer de yağmur başladı. Gerisin geri döndük eve.

Kızlar zeynep iki gündür ishal. Ateş falan yok. İshal de öyle asiri degil ama biraz biraz sürekli yapiyor. Ne iyi gelir .ne yapayım yaa.

Geçmiş olsun canım. Şeftali, elma, muz, pirinç lapası, patates püresi, yoğurtlu çorbalar, çay, ayva, fındık, limon bunlar ishale iyi gelen yiyecekler canım. Ve tabi bol bol su en önemlisidir.

Iyi akşamlar kızlar hasta bebeklere çoook geçmiş olsun, insAllah çabucak atlatırsınız bebeklerin hastalığı çok zor oluyo... Fundela sana da geçmiş olsun, iyi toparlanmışsın yine de... Ben de anneme geldim kızlar, özlemişler torunlarını, haftasonunu burda geçiriyoruz... Kızamık aşısını ben de merak ettim pazartesi sağlık ocağına gideyim diyorum zaten ne zamandır kontrole de gitmedik...

Ben kahvaltıyı ayrı ayrı veriyorum kızlar, kendim bulamaç gibi yemeyi hiç sevmem, oğluma da vermek istemedim, oğlum da kahvaltılıkları yiyor genelde ama pekmezi pek sevmiyor, bi de cevizi karıştırıyorum bazen o küçücük parçaları ağzında evirip çeviriyor nedense :) yeşil zeytini çok sevdi kızlar siz de deneyin isterseniz...

Pff ne kadar yediysem nefes alamıyorum, annemlere gelince normal yediğimin iki katı yiyorum zaten, bu arada kilolar konuşulmuş, ben de doğum öncesi kiloma döndüm 54 kiloyum böyle iyiyim ama yine de ufak bi göbeğim var, karın egzersizleri yapayım diyorum ama bi türlü başlayamadım, ne zaman başlarım bilemiyorum...

Yine bir haftasonu yine kimsecikler yok topikte, ben de gidiyorum kızlar, bütün bebişlere ve sizlere iyi uykular diliyorum...

Back
X