• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
canım hasta olduğunuzu yeni okudum.Sana ve ada ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Bugün ikinizde daha iyi olursunuz inşallah

hasta olan anne ve bebişlere Allahtan acil şifalar diliyorum.
Çok geçmiş olsun.

sena hasta olunca özellikle gribal bir durumu varsa ben annemin getirdiği hkiki baldan azıcık veriyorum. çok şükür hemen atlatıyor.iştahınıda açıyor. ben biraz eskiler gibi büyütüyorum sanırım:)
çalıştığım için maalesef gerçek hayata hazırlamak gerek.
her dakika başında tuz yeme şeker yeme diye bulunamayacağımdan her tattan az az veriyorum.

bu arada dudağını emen bebeklerin dişleri geliyor sanırım.
ahsenin annesi sen grip oluyorsun anladığım kadarıyla hemen ballı karabiberli limonlu bir karışım yapmanı öneririm.

Kızlar, benim oğlumun uyku aralığı 4 saate çıktı mesela sabah 7.30 da uyanıyorsa 11.30 da ancak zorla ağlayarak uyuyor yoruldum ya bu uyutma kabusundan sanki günde 2 defa uyumak istemiyor sizce günde tek uyumak için daha çok küçük mü 4 mayısta 9 aylık olacak. Geçen ay böyle yapmıştı sonra kendiliğinden düzelmişti 2,5-3 saat içine uyuyordu şimdi 4 saati geçiyor yine zorla uyutuyorum hiç uykusu gelmiyor yani hiç belirti yok önceden özellikle sabahları esner, gözlerini kaşırdı...böyle 11.30 da uyuyunca öğleden sonraki uykusu çok geç oluyor ya bu çocuk neden böyle oldu bu kadar kötü değildi aklım diyor boşver hiç uyutma ama dinlenmese huysuzlaşacak ve o uyanıkken hiçbir iş yapamıyorum gece deliksiz uyusa o da yok en az 5-6 defa kalkacak sabahın da 7-8 inden uyanacak zaten her gece uyutma kabusumuz vardı şimdi gündüzde başladı. Normal ağlamadan şöyle 20-30 dk da uykuya dalsa günde 2 defa gece de rahat yatsa başka birşey istemeycem bütün gün zaten yanında oturuyorum kendime yemek yapamıyorum bazen ancak ona yapıyorum uykusuzluk zaten var. Büyüdükçe uykuları uzayıp kendi kendilerine uyuyacaklarına daha kötü oldu. Allahım sen bana sabır ver son günlerde yaşadığımız tek farklı şey bir iki gün dişlerinden dolayı huysuzdu bir de geçen hafta ablam 2 günlüğüne biz de kalmıştı bunlar etkiler mi? Bir de bebeklerde istisna durumu yokmuş ağladı mı bir defa yataktan kaldır hemen öğrenip uyguluyorlarmış peki o zaman iyi olan düzenli şeyleri niye hemen öğrenmiyorlar

Çok geçmiş olsun.

sena hasta olunca özellikle gribal bir durumu varsa ben annemin getirdiği hkiki baldan azıcık veriyorum. çok şükür hemen atlatıyor.iştahınıda açıyor. ben biraz eskiler gibi büyütüyorum sanırım:)
her dakika başında tuz yeme şeker yeme diye bulunamayacağımdan her tattan az az veriyorum.

ahsenin annesi sen grip oluyorsun anladığım kadarıyla hemen ballı karabiberli limonlu bir karışım yapmanı öneririm.
Canım bal zararlı değil mi? 1 yaşından önce vermeyin diyordu doktorlar tamam eskiden veriyorlardı ama bence birkaç ay daha bekle az kaldı ben de her şeyden tattırıyorum
tadına baksın diye

Kızlar, benim oğlumun uyku aralığı 4 saate çıktı mesela sabah 7.30 da uyanıyorsa 11.30 da ancak zorla ağlayarak uyuyor yoruldum ya bu uyutma kabusundan sanki günde 2 defa uyumak istemiyor sizce günde tek uyumak için daha çok küçük mü 4 mayısta 9 aylık olacak. Geçen ay böyle yapmıştı sonra kendiliğinden düzelmişti 2,5-3 saat içine uyuyordu şimdi 4 saati geçiyor yine zorla uyutuyorum hiç uykusu gelmiyor yani hiç belirti yok önceden özellikle sabahları esner, gözlerini kaşırdı...böyle 11.30 da uyuyunca öğleden sonraki uykusu çok geç oluyor ya bu çocuk neden böyle oldu bu kadar kötü değildi aklım diyor boşver hiç uyutma ama dinlenmese huysuzlaşacak ve o uyanıkken hiçbir iş yapamıyorum gece deliksiz uyusa o da yok en az 5-6 defa kalkacak sabahın da 7-8 inden uyanacak zaten her gece uyutma kabusumuz vardı şimdi gündüzde başladı. Normal ağlamadan şöyle 20-30 dk da uykuya dalsa günde 2 defa gece de rahat yatsa başka birşey istemeycem bütün gün zaten yanında oturuyorum kendime yemek yapamıyorum bazen ancak ona yapıyorum uykusuzluk zaten var. Büyüdükçe uykuları uzayıp kendi kendilerine uyuyacaklarına daha kötü oldu. Allahım sen bana sabır ver son günlerde yaşadığımız tek farklı şey bir iki gün dişlerinden dolayı huysuzdu bir de geçen hafta ablam 2 günlüğüne biz de kalmıştı bunlar etkiler mi? Bir de bebeklerde istisna durumu yokmuş ağladı mı bir defa yataktan kaldır hemen öğrenip uyguluyorlarmış peki o zaman iyi olan düzenli şeyleri niye hemen öğrenmiyorlar

evet ya bizde de aynı durum, uyku yok bu çocuklarda, geceleri kaç kez kalktığımı hatırlamıyorum bile artık

Canım uykusu gelmiyor diyorsun ya uyutmayınca huzursuz oluyormu ?? olmuyorsa bence uyutmak için zorlama..

Mesela duru nun uykusu geliyor ama oyun oynamak ta istiyor oyun oynarken uykusu olduğu için çığlık atıp ağlıyor sonra kendine gelince tekrar oyununa dönüyor bu durum da ben uyutmak için zorluyorum. Bazende uyanalı 3 4 saati buluyor ama hiç bir huzursuzluğu olmuyor oyun oynuyor o zaman hiç uyutmaya çalışmıyorum umarım ne demek istediği anlamışsındır karışık oldu biraz..

kızlar merhaba, ne zamandır giremiyorum, hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsun..Rabbim acil şifalar versin..

Bizimde aynı devam, dün gece uyumadı yine, ayağımda sallaya sallaya ben bayılmış gitmişim kız dizimde :)

Serenay canım benim kızım5-6 saat uyanık kalıyor bende zorlamıyorum..sende zorlama bence :)

neyse kızlar yine yazarım sınavım var 2de çok öpüldünüz..

Teşekkür ederim canlarım, iyileştim artık az biraz boğazımda takılma oluyor yemek yerken o kadar. Dün tv'de izledim çocuk doktoru boğaz enfeksiyonu olan boğazı şişene sıcak şeyler vermeyin diyordu. Aksine soğuk buhar öneriyor. İlla makine lazım değil buzluğu açın biraz nefes alın faydasını görürsünüz dedi. Boğazı ağrıyan çocuklar kışın hastaneye gelene kadar öksürükleri kesiliyor çünkü dışarıda soğuk havayı soludukları için diye anlattı.
ahsenim fundela çok geçmiş olsun..
bizde hafta sonu avmye gidelim dedik otoparktan geri döndük miray saat 11 de mama yemişti gittiğimizde 3 falandı arabada bir kustu koltuk montum üstüm başım miray zaten baştan aşağıya battı doğduğundan beri ilk kez böyle kustu eve döndük yıkadık bidaha kusmadı noldu anlamadım:44:
Size de geçmiş olsun canım. Arabada çok sallandı da o yüzden araba mı tuttu acaba?

Çok geçmiş olsun.

Canım bal bir yaşından küçüklerde zehirlenmeye yol açabiliyor. Vermeni tavsiye etmem...

Teşekkür ederim canlarım, iyileştim artık az biraz boğazımda takılma oluyor yemek yerken o kadar. Dün tv'de izledim çocuk doktoru boğaz enfeksiyonu olan boğazı şişene sıcak şeyler vermeyin diyordu. Aksine soğuk buhar öneriyor. İlla makine lazım değil buzluğu açın biraz nefes alın faydasını görürsünüz dedi. Boğazı ağrıyan çocuklar kışın hastaneye gelene kadar öksürükleri kesiliyor çünkü dışarıda soğuk havayı soludukları için diye anlattı.

Size de geçmiş olsun canım. Arabada çok sallandı da o yüzden araba mı tuttu acaba?

Canım bal bir yaşından küçüklerde zehirlenmeye yol açabiliyor. Vermeni tavsiye etmem...

sağol canım bizde araba mı tuttu acaba diye düşündük bidaha kusmadı çok şükür:26:

Canım uykusu gelmiyor diyorsun ya uyutmayınca huzursuz oluyormu ?? olmuyorsa bence uyutmak için zorlama..

Mesela duru nun uykusu geliyor ama oyun oynamak ta istiyor oyun oynarken uykusu olduğu için çığlık atıp ağlıyor sonra kendine gelince tekrar oyununa dönüyor bu durum da ben uyutmak için zorluyorum. Bazende uyanalı 3 4 saati buluyor ama hiç bir huzursuzluğu olmuyor oyun oynuyor o zaman hiç uyutmaya çalışmıyorum umarım ne demek istediği anlamışsındır karışık oldu biraz..
Canım şu 5 güne kadar mutlaka günde 2 defa uyurdu kendisi huysuzlanırdı duramazdı, ağlardı emzirirken mayışır sonra uyurdu ben hiç zorlamadım ama birkaç gündür uyuması için biraz zorladım olmayınca kendi haline bıraktım öğlen saat 12 den akşam şu an 6 oldu uyumuyor arada huysuzluk yaptığı zamanlar oldu birkaç defa denedim uyumuyor hala da uyumadı ne olduğunu ben de anlamadım gece uykumuz berbattı bari 2-3 saat gündüz uykusu vardı o da gitti

kızlar merhaba, ne zamandır giremiyorum, hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsun..Rabbim acil şifalar versin..

Bizimde aynı devam, dün gece uyumadı yine, ayağımda sallaya sallaya ben bayılmış gitmişim kız dizimde :)

Serenay canım benim kızım5-6 saat uyanık kalıyor bende zorlamıyorum..sende zorlama bence :)

neyse kızlar yine yazarım sınavım var 2de çok öpüldünüz..
Canım ben hiç zorlamıyordum kendisi yorulup uyuyordu öyle çok uzun uykusu yoktu 1-1,5 saat kadar uyurdu ama şu 3-4 gündür hiç uyumak istemiyor huzursuzlanmasına rağmen, normalde bir yaşına kadar en fazla 4 saat ayakta kalabilirlemiş diyor pedagoglar ama bizimkiler rekor kırıyor

kızlar ahsene de bulaştırdım hastalıgımı :14:
çok kötü ateşlendi gece sabah doktora götürdük 6 tane iğne bir çanta ilaç la eve döndük zaten bana çok düşkündü iyice yapıştı resmen yepışık yaşıyoruz bende tam düzelmedim dinlemedimki birde ahsene çok üzüldüm kızlarya bir çocuga bakamıyorum bu kaçıncı oldu uf kendimi bıraktım ahsenle ilgilenmekten çok halsizim bu kış bir bitse :50:sabahtan beri yarım kase çorbayla duruyor zorlamıyorum içim açıyor ya saradı soldu benim yüzümden o kadarda dikat etim ama :14:

çok kötü ateşlendi gece sabah doktora götürdük 6 tane iğne bir çanta ilaç la eve döndük zaten bana çok düşkündü iyice yapıştı resmen yepışık yaşıyoruz bende tam düzelmedim dinlemedimki birde ahsene çok üzüldüm kızlarya bir çocuga bakamıyorum bu kaçıncı oldu uf kendimi bıraktım ahsenle ilgilenmekten çok halsizim bu kış bir bitse :50:sabahtan beri yarım kase çorbayla duruyor zorlamıyorum içim açıyor ya saradı soldu benim yüzümden o kadarda dikat etim ama :14:

geçmiş olsun senın elinden ne gelirki nekadar dıkkatetsekte olcaksa oluyor işte inşallah bır an önce ıyıleşirsiniz

geçmiş olsun canım,üzme kendini,illa ki bulaşıyo napıcan,kısa sürede atlatırsınız umarım :nazar:

Geçmiş olsun canım, ne kadar sakınsak da sonuçta evde aynı havayı soluyoruz, bir de ahsen senin kucağına çok alışkın ne kadar mesafeli kalabilirsin ki, ben de bir defa geçirmiştim hem de evde yalnızdım 4-5 gün evde bir bebekle grip olmak çok kötüydü Allah yardım etmişti sanırım çınar hiç uyumadığı kadar uyumuştu 4-5 gün boyunca en azından hem ben dinlenmiştim hem de fazla yakın temasta bulunmamıştık. Hastayken hepimizin iştahı gidiyor rengimiz soluyor ama inşallah kısa zamanda iyileşip düzelecek herşey. Çocuk bakma konusuna gelince hiç bir anne çocuğunun hastalanmasını istemez benim tüm dualarım oğluma gelecek her hastalık bana gelsin diyorum ama olacaksa oluyor yine, ona bakarsan ben de bir bebeğe bakmaktan bunalmışım ya da ben de beceremiyorum özellikle de uyutmayı beceremiyorum bugün 7 saat sonra uyutabildim benim pilim bitti sabahın 7.30 undan bu saate yeni oturdum neyse ki başka çocuğum yokmuş nasıl bakardım bilemem. Allah şifa versin canım üzülme Allah dermansız dert vermesin, iştahı yoksa da zorlama kusmasın gripken daha çabuk kusabilir

selamlar
benimde 7 nisan doğumlu bi oğlu var ve evet bizde aynı sorunları şiddetli şekilde yaşıyoruz. ama teselli bulduğum ya da bulmak istediğim tek nokta bebeklerimizin diş çıkarma döneminde bu sıkıntıları çok sık yaşadığı ve geçici olduğu (inşşşaalllah :1: )
Bir yerde okumuştum bebeklerin bu dönemde uykuya direnme, özellikle geceleri çığlık atarak uyanma nöbetleri, iştahsızlık, huysuzluk gibi sıkıntıları çok oluyormuş. Yapmamız gereken sanırım çok daha fazla sabırlı olmak (nasıl mümkün olacaksa tabi) ben ne olursa olsun gündüz uykularını 2-3 defa yaptırmaya çalışıyorum çünkü farkettim ki(benim oğlumda özellikle) biraz ısrar edince uyuması için, direnci kırılıyor sanki sonunda..ama rutinlerimiz var öncelikle uyku için, o da anlıyo uyku vaktinin geldiğini, Tracy hogg un kitabında okuduğum bi cümle herzaman hoşuma gitmiştir; "bebekler rutini sever..." Allah uykusuz annelere sabır ve uyku, bebeklerine ise bol bol uyku nasip etsin inş..:34:

Kizlar selam.benim kizda hasta oldu.aksam isten geldim bakicidan alim dedim baktim burnu salya sumuk.ya benden yada amcasi gelmisti ondan bulasti.bitiyo tekrar basliyo ya kabus gibi.yine uykusuz geceler basliyo.esimde yolda kalmis kardan kapanmis yollar.tek basima kafayi yemem ins bu gece.bide yarin misafir var hic bisi yapamadim elayla.sabah yaparim dedim esim gelir dusuncesiyle oda yok.napcami sasirdim ya..

Kizlar selam.benim kizda hasta oldu.aksam isten geldim bakicidan alim dedim baktim burnu salya sumuk.ya benden yada amcasi gelmisti ondan bulasti.bitiyo tekrar basliyo ya kabus gibi.yine uykusuz geceler basliyo.esimde yolda kalmis kardan kapanmis yollar.tek basima kafayi yemem ins bu gece.bide yarin misafir var hic bisi yapamadim elayla.sabah yaparim dedim esim gelir dusuncesiyle oda yok.napcami sasirdim ya..
Geçmiş olsun canım, ben artık hazıra kaçıyorum misafir filan gelecekse hazır birşeyler alıyorum uğraşacak ne vaktim ne halim var, inşallah ela kolay atlatır bu sıralar bir salgın varmış, tek başına huzursuz bir bebekle ilgilenmek zor, ben bugün kafayı yedim 7 saat hiç uyumayan oğlumun huzursuzluklarını yaşamış biri olarak çok yoruldum

Back
X